Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: اعدام ۱۲ تن از رهبران اخوان المسلمین مصر، حمایت سران ناتو از احیای برجام، عملیات زمینی ارتش ترکیه در اقلیم کردستان عراق، تبریک ولیعهد بحرین به نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی و حمله پهپادی به فرودگاه ابها عربستان از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعدام ۱۲ تن از رهبران اخوان المسلمین مصر

دادگاه استیناف مصر عصر دوشنبه حکم اعدام ۱۲ نفر از رهبران «اخوان المسلمین» را تأیید کرد.

 شبکه تلویزیونی "اسکای نیوز" عربی این ۱۲ نفر به سازماندهی تحصن در میدان «رابعه عدویه» و تجمعات مردمی در حمایت از «محمد مرسی» رییس جمهوری پیشین مصر متهم شده بودند.

براساس دادگاه استیناف مصر، حکم اعدام «عبدالرحمن البر»، «محمد بلتاجی»، «صفوت حجازی»، «اسامه یاسین»، «احمد عارف»، «ایهاب وجدی محمد»، «محمد عبدالحی»، «مصطفی عبدالحی الفرماوی»، «احمد فاروق کامل»، «هیثم السید العربی»، «محمد محمود علی زنانی» و «عبدالعظیم ایراهیم محمد» تأیید شد.

این دادگاه همچنین احکام صادره شده علیه ۳۱ متهم دیگر در این پرونده را که به اسامی آنها اشاره نشده است، از اعدام به حبس ابد کاهش داد.

پرونده این اتهام به موضوع تحصن هزاران نفر از طرفداران اخوان المسلمین در میدان «رابعه عدویه» در منطقه «نصر» شهر قاهره و در اعتراض به کودتای نظامی عبدالفتاح السیسی رییس ستاد مشترک نیروهای مسلح آن زمان مصر علیه «محمد مرسی» رییس جمهوری فقید این کشور برمی گردد.

دولت السیسی پس از به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۳ گروه «اخوان المسلمین» را یک گروه تروریستی نامید و دادگاه این کشور بیشتر رهبران آن را محاکمه کرد که برخی از آنها به اعدام، برخی به حبس ابد محکوم کرده است.

حمایت سران ناتو از احیای برجام

سران ۳۰ کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای مشترک از مذاکرات وین درباره احیای توافق هسته‌ای ایران حمایت کردند.

 در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای ناتو منتشر شده و بخش مربوط به ایران، کم و بیش شبیه به بیانیه روز گذشته سران گروه هفت تنظیم شده، آمده است: ما از مذاکرات قابل توجه میان شرکت کنندگان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و به صورت جداگانه با ایالات متحده برای زمینه سازی بازگشت آمریکا و ایران به تعهدات برجامی حمایت می‌کنیم.

این بیانیه می‌افزاید: ما از هدف احیای مزایای برجام درباره عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای و اطمینان از صلح آمیز بودن ماهیت برنامه اتمی ایران حمایت می‌کنیم.

سران ناتو بدون اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران عنوان کردند که حفظ فضای مذاکرات (درباره احیای برجام) از طریق خودداری از تشدید تنش‌ها توسط ایران امری حیاتی است.

آن ها خاطر نشان کردند که از بازرسی و راستی آزمایی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اطمینان از پایبندی ایران به تعهدات پادمانی مرتبط با ان‌پی‌تی (پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی) و سایر تعهدات اتمی قویا حمایت می‌کنیم.

سران ناتو در این بیانیه تصریح کردند که احیای برجام و در صورتی که این توافق به‌صورت کامل اجرا شود راه را برای پرداختن بیشتر به نگرانی‌های امنیتی و منطقه‌ای هموار می‌کند.

دولت پیشین آمریکا دو سال پیش به طور یکجانبه به مشارکت در این توافق پایان داد و تروریسم اقتصادی را با هدف فشار حداکثری علیه مردم ایران اعمال کرد.

ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جو بایدن رییس جمهوری آمریکا بدون توجه به اینکه کدام دولت در قبال برجام خلف وعده کرده و از آن خارج شده است، وعده داده که در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق بازخواهد گشت.

جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان کشوری مسئولیت پذیر اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریم‌های آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام باز می‌گردد.

در همین حال دیپلمات‌های ارشد کشورهای عضو برجام طی یک ماه گذشته در وین گردهم آمده‌اند تا این توافق را که آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شد احیا کنند.

در جریان آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، هیات ها ضمن ابراز خرسندی از پیشرفت های صورت گرفته برای احیای برجام، بار دیگر بر عزم و جدیت خود برای پیگیری روند گفت‌وگوها با هدف یافتن راه حل‌هایی برای چند موضوعی که هنوز حل و فصل نشده اند تاکید کردند.

عملیات زمینی ارتش ترکیه در اقلیم کردستان عراق

ارتش ترکیه عملیاتی زمینی برای رسیدن به یکی از مواضع مستحکم پ ک ک در شمال عراق انجام داد.

به گزارش میدل ایست نیوز، شاهدان عینی در استان دهوک در شمال اقلیم کردستان عراق، امروز دوشنبه خبر دادند که ارتش ترکیه، عملیاتی زمینی برای رسیدن به یکی از مواضع مستحکم عناصر حزب کارگران کردستان (پ ک ک) در این استان آغاز کرده است.

این شاهدان گفتند نیروی زمینی ارتش ترکیه اقدام به بررسی ارتفاعات مشرف به روستای کیسته از توابع نایه کانی ماسی در شهر العمادیه، بسیار نزدیک به تونل مستحکم حزب کارگران کردستان کرد.

شاهدان عینی اشاره کردند که نیروهای ترکیه با هدف تخریب، به منطقه مقابل تونل، که تونل «هفسی کوری» نام دارد رسیدند.

گفتنی است ارتش ترکیه پیشتر یک تونل پ ک ک را در ماه گذشته منهدم کرده بود و برای تخریب تونل دیگر در روستای کیسته تلاش می‌کند.

ارتش ترکیه از زمان آغاز دور جدید عملیاتش علیه پ ک ک در ۲۳ آوریل، مراکز نظامی ثابتی در ارتفاعات کیسته برپا کرد.

درگیری‌های شدیدی صبح امروز نیز بین نیروهای ارتش ترکیه و عناصر حزب کارگران کردستان (پ ک ک) در برخی از روستاهای شهر العمادیه استان دهوک اقلیم کردستان رخ داد و موجب ترس و وحشت شهروندان شد.

حزب کارگران کردستان بیش از ۳۰ سال است که به صورت مسلحانه علیه دولت مرکزی آنکارا مبارزه می‌کند.

تبریک ولیعهد بحرین به نخست وزیر جدید رژیم صهیونیستی

«احمد بن آل خلیفه» ولیعهد بحرین در پیامی تشکیل کابینه جدید رژیم اشغالگر صهیونیستی را به «نفتالی‌بنت» نخست وزیر و «یائیر لاپید» وزیر خارجه این رژیم تبریک گفت.

بر اساس این گزارش، ولیعهد بحرین به طور رسمی و برای نخستین بار پس از عادی سازی روابط رژیم این کشور با رژیم اشغالگر اسرائیل با ارسال یک پیام، تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی را تبریک گفت.

طبق گزارش منابع خبری، وی در متن این پیام ضمن تأکید بر اینکه چنین موفقیتی پایه و اساس صلح و ثبات در جهان خواهد بود، برای موفقیت کابینه جدید اشغالگران ابراز امیدواری کرد.

گفتنی است که یک شنبه هفته جاری (۲۳ خرداد / ‏۱۳‬ ژوئن) کابینه ائتلافی رژیم اشغالگر به نخست وزیری نفتالی بنت با کسب رأی اعتماد از سوی کنست، به دوره سیاسی ۱۲ ساله بنیامین نتانیاهو در مسند قدرت پایان داد. از این پس نتانیاهو صرفاً می‌تواند در جایگاه اپوزیسیون در عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی فعالیت کند.

حمله پهپادی به فرودگاه ابها عربستان

یگان پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن حمله جدیدی به فرودگاه ابها عربستان انجام داد.

یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد: یگان پهپادی عملیاتی را علیه هدف نظامی در فرودگاه بین المللی ابها با پهپاد قاصف انجام داد.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد: این حمله بسیار دقیق بوده است.

یحیی سریع تاکید کرد: این حمله پهپادی واکنشی به ادامه حملات و محاصره ظالمانه یمن است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین عربستان اسرائیل انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری جدید رژیم صهیونیستی حزب کارگران کردستان اقلیم کردستان عراق زمینی ارتش ترکیه ولیعهد بحرین اخوان المسلمین نخست وزیر احیای برجام سران ناتو اعدام ۱۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۲۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان الاقصی و چهار اشتباه راهبردی رژیم صهیونیستی

پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، مقامات رژیم صهیونیستی به گمان اینکه می‌توانند طی چند روز گروه‌های مقاومت را نابود کنند و در نتیجه غزه را تحت تصرف خود درآورند، دست به یک خودکُشی ناخواسته زدند و طی بیش از نیم‌سال چند شکست راهبردی را متحمل شدند.

به گزارش ایسنا، مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیده‌دم هفتم اکتبر (۱۵ مهر) عملیات منحصربه‌فردی را با حمله به شهرک‌های صهیونیست‌نشین در نزدیکی غزه آغاز کرد و ضمن تصرف پایگاه‌های ارتش اسرائیل، ده‌ها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانه‌ای» ادعایی آن ارزیابی می‌کنند.

این عملیات باعث آغاز تجاوزات نظامی ارتش رژیم اشغالگر به مناطق مسکونی در نوار غزه شد و امروز (سه‌شنبه) وارد دویستمین روز خود شده است؛ اما ارتش رژیم صهیونیستی همچنان در دستیابی به اهداف متوهمانه‌اش ناکام مانده است.

تصمیم مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی برای حمله به غزه و تحولات ناشی از آن در منطقه با چهار اشتباه راهبردی توسط آن‌ها همراه بوده است.

نخستین شکست راهبردی رژیم صهیونیستی عدم پیش‌بینی و اطلاع از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی و به دنبال آن اشتباه اطلاعاتی درباره توان نظامی گروه‌های مقاومت بود که روزبه‌روز و با طولانی‌شدن جنگ بیشتر از قبل نمایان شد.

طی ۲۰۰ روز جنگ و به‌رغم تمامی حملات غیرانسانی علیه غیرنظامیان و به‌ویژه زنان و کودکان در نوار غزه و شهادت بیش از ۳۴ هزار نفر، اما ارتش رژیم صهیونیستی متحمل خسارات و ضربات بی‌سابقه‌ای شده است، تا جایی که خود صهیونیست‌ها ناگزیر به اعتراف به شکست در مقابل مقاومت فلسطین شده‌اند و به همین دلیل بود که روز دوشنبه «آحارون هالیوا» رئیس شعبه اطلاعات نظامی ارتش رژیم اشغالگر «امان» تصمیم گرفت پس از ۳۸ سال حضور در ارتش، استعفای خود را به‌خاطر شکست هفت اکتبر اعلام کند.

صهیونیست‌ها در حالی رؤیای «پساجنگ» در غزه و توهم «نابودی» حماس را در سر می‌پروراندند که به‌رغم گذشت ۲۰۰ روز از جنایت در غزه مقاومت همچنان باقدرت در حال ضربه‌زدن به ارتش رژیم اشغالگر است و هر روز تلفات سنگینی به آن وارد می‌کند و گروه‌های مقاومت نیز حملات موشکی و راکتی را از مناطقی که اشغالگران مدعی تسلط بر آن هستند، به اراضی اشغالی انجام می‌دهند.

به‌رغم سانسور شدید نظامی، رسانه‌های عبری گزارش‌هایی درباره میزان تلفات ارتش رژیم صهیونیستی منتشر می‌کنند که با آمار و ارقام رسمی مغایرت دارد.

دومین شکست راهبردی رژیم صهیونیستی نیز پس از آن صورت گرفت که به‌رغم هشدار‌های گروه‌های مقاومت، اما مقامات تل‌آویو تصمیم به ورود زمینی به نوار غزه گرفتند.

صهیونیست‌ها با اتخاذ این تصمیم در تحلیل عملیات زمینی دچار اشتباه شدند؛ چراکه گمان می‌کردند می‌توانند به‌راحتی وارد نوار غزه شده و در مدت کوتاهی فرماندهان مقاومت را ترور کرده و در نهایت کار غزه را یکسره کنند.

ارتش رژیم صهیونیستی پس از ورود زمینی به نوار غزه نه‌تن‌ها موفق به دستیابی به این هدف نشد، بلکه حتی نتوانست یک اسیر خود را خارج از توافق تبادل اسرا آزاد کند و حتی چند اسیر آن نیز در حملات خود این رژیم کشته شدند و همین مسئله امروز موجب خشم خانواده‌های اسرا نسبت به تصمیم‌گیرندگان در تل‌آویو شده است تا جایی که خواستار سرنگونی کابینه هستند.
سومین شکست راهبردی رژیم صهیونیستی طی نیم‌سال گذشته زمانی رقم خورد که اشغالگران در تحلیل و تصمیمی اشتباه اقدام به هدف قراردادن سفارت ایران در دمشق و نیرو‌های مستشاری ایران در سوریه کردند.

رژیم صهیونیستی که به دلایل مختلف از جمله بحران‌های تشدید شده اقتصادی و سیاسی داخلی، شکست در مقابل مقاومت، ناکامی در دستیابی به اهداف توهمی جنگ در غزه و ضربات سنگین محور مقاومت به آن در نقطه ضعف قرار گرفته بود، در تقلا برای دستاوردسازی گام برداشت تا با استفاده از آن به‌عنوان خوراک رسانه‌ای، وجهه فروپاشیده بین‌المللی و داخلی خود را بازیابد، اما این اقدام آن نیز نتیجه عکس داشته و شکست راهبردی دیگری را برای آن رقم زد.

صهیونیست‌ها درصدد تلافی ناکامی‌هایشان برآمده و هرازچندگاهی اقدام به حملات تروریستی در عراق، سوریه و لبنان کرده‌اند تا به گمان خودشان شکست‌های سنگین‌شان را جبران کرده و بحران رژیم اشغالگر را صادر کنند.

صهیونیست‌ها ۱۳ فروردین ساختمان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در دمشق را هدف قرار دادند که منجر به شهادت مستشاران نظامی ارشد ایران از جمله سرداران «سرتیپ پاسدار محمدرضا زاهدی» و «سرتیپ پاسدار محمدهادی حاجی رحیمی» شد.

این حمله و در پی آن اشتباه درباره حجم پاسخ ایران نیز چهارمین شکست راهبردی و مهمی بود که صهیونیست‌ها از ابتدای عملیات طوفان الاقصی متحمل آن شدند.

روابط عمومی کل سپاه بامداد روز یکشنبه (۲۶ فروردین) در اطلاعیه‌ای از پاسخ نیروی هوا فضای سپاه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از مستشاران کشورمان در سوریه، از حمله و اصابت موفق ده‌ها فروند موشک و پهپاد به اهدافی درون سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

صهیونیست‌ها که گمان می‌کردند ایران قادر به پاسخ به آن‌ها نیست و یا پاسخ آن محدود خواهد بود، اما با عملیات «وعده صادق» متوجه اشتباه خود شدند؛ چراکه این پاسخ تنبیهی بی‌سابقه علاوه بر تخریب مواضع نظامی ارتش رژیم صهیونیستی از جمله پایگاه اطلاعاتی در منطقه «جبل الشیخ» و پایگاه هوایی «نواتیم»، زلزله‌ای را در داخل رژیم اشغالگر به وجود آورد و پیام‌های متعددی به این رژیم و سپس جامعه جهانی مخابره کرد.

روزنامه مصری «الیوم السابع» در تشریح پیام‌های پاسخ تنبیهی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی نوشت: نخستین پیامی که توسط موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی به اسرائیل منتقل شد، این بود که «دوباره تهران را امتحان نکنید و خطوط قرمز را زیر پا نگذارید؛ چراکه زرادخانه ایران موفق شد حتی با وجود جدیدترین سامانه‌های پدافندی مانند گنبد آهنین به تل‌آویو نفوذ کند.»

دیگر خبرها

  • آمادگی رژیم صهیونیستی برای تخلیه رفح و آغاز عملیات زمینی
  • فراخوان دو تیپ ارتش رژیم صهیونیستی از مرز لبنان به غزه
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • فیلم| اعتراف مشاور اسبق نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به شکست اطلاعاتی در برآورد حمله ایران!
  • ترکیه اس-۴۰۰ را در مرز عراق مستقر می‌کند
  • درخواست اوپک از عراق برای ازسرگیری صادرات نفت اقلیم کردستان
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • طوفان الاقصی و چهار اشتباه راهبردی رژیم صهیونیستی
  • مراسم روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در ترکیه
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق