Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس حوزه انرژی گفت: از ۵ سال آینده عراق نه تنها واردکننده گاز نیست، بلکه صادرات خواهد داشت. ابتدا به بازارهای منطقه‌ای و اطراف ورود می‌کند.

قدس آنلاین: مرتضی بهروزی فر در گفت‌وگو با ایلنا، درباره اظهارات مقامات عراق در زمینه خودکفایی در حوزه گاز اظهار داشت: عراق دومین تولیدکننده نفت اوپک است و برنامه گستره‌ای برای افزایش تولید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسیدن به رقم تولید ۷ تا ۸ میلیون بشکه در روز در یک دهه آینده دور از ذهن نیست. 

وی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد ذخایر نفت عراق با گاز همراه است، افزود: تا مدتی پیش قسمت عمده این گاز سوزانده می‌شد و این کشور در تامین انرژی داخلی دچار مشکل شدیدی بوده است، بنابراین از سال ۲۰۰۳ به بعد برنامه‌های ویژه‌ای برای جمع‌آوری گازهای همراه و همچنین استفاده از ذخایر مستقل گازی خود در نظر گرفته است.

این کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر اینکه مسلما بازار عراق برای ایران کاملا موقت است، گفت: مطمئنا عراق ۵ سال آینده تقریبا نیازی به واردات از ایران ندارد و حتی این امکان وجود دارد که تبدیل به یک صادرکننده گاز در منطقه شود. بنابراین نه تنها نیاز داخل خود را تامین خواهد کرد بلکه می‌تواند به یک صادرکننده تبدیل شود و حتی برنامه برای احداث پایانه تولید ال‌ان‌جی دارد.

وی با بیان اینکه عراق جزو بزرگترین دارندگان ذخایر نفت دنیا است، تصریح کرد: حجم گاز همراه نفت در این کشور حدود ۱۰ درصد ایران و به میزان ۳ تریلیون متر مکعب است یعنی نسبت به کشور ما قابل توجه نیست، اما در نظر داشته باشیم عراق به شرکت‌های بزرگ، تکنولوژی روز دنیا و سرمایه بالایی دسترسی دارد و ما این امکان را نداریم. 

بهروزی‌فر گفت: عراق با عبور از بحران سیاسی داخلی تا یک دهه آینده نیازی به واردات گاز نخواهد داشت و حتی می‌تواند به کشورهای همسایه مثل کویت و اردن هم صادرات داشته باشد، با توجه به برنامه‌هایی که برای جلوگیری از سوزاندن گاز همراه، توسعه ذخایر مستقل و از سوی دیگر افزایش تولید نفت دارد، مسلما افزایش تولید گاز همراه خواهد داشت و به سمتی می‌رود که تولید و مصرف گاز را بالانس کرده و به تولید داخلی خود متکی خواهد بود.

وی درباره احتمال کوچک شدن بازار ایران با ورود کشورهای نوظهور تولیدکننده در حوزه گاز توضیح داد: مثلا اگر خودمان را جای ترکیه بگذاریم هر کشوری که امکان داشته باشد ترجیح می‌دهد نیاز انرژی خود را از منابع مختلف تامین کند، بنابراین اینکه تصور کنیم ترکیه قرارداد گازی خود را با ایران تمدید نکند دور از ذهن است، به نفع ترکیه است که هم از روسیه و آذربایجان و هم از ایران واردات داشته باشد، چون اگر مشکل سیاسی و ژئوپلیتیک و حتی مسئله فنی اتفاق بیفتد دچار بحران خواهد شد، ولی اگر منابع متنوع باشد و مصرف خود را بین عرضه‌کنندگان مختلف تقسیم کند چنانچه با یک کشوری دچار مشکل شود با بحران مواجه نمی‌شود. 

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: حتی اگر روسیه به صورت مجانی هم به ترکیه گاز ارسال کند دور از ذهن است که صادرکننده‌ای مثل ایران را از دست بدهد، زیرا زمانی که امکان واردات از منابع مختلف داشته باشد قدرت چانه‌زنی بالا می‌رود، حتی خیلی راحت‌تر با ایران مذاکره می‌کند و شرایط سهل‌تری را می‌گیرد. از سویی دیگر شرایط ایران به این صورت است که تا زمانی که قدرت صادراتی محدودی دارد قدرت چانه‌زنی زیادی هم نخواهد داشت 

وی یادآور شد: در هر حال تصور من این است که از ۵ سال آینده عراق نه تنها واردکننده گاز نیست، بلکه صادرات خواهد داشت. ابتدا به بازارهای منطقه‌ای و اطراف ورود می‌کند و با توجه به مصوبات اولیه که برای احداث واحدهای ال‌ان‌جی در بصره دارد، می‌تواند به جرگه صادرکنندگان ال‌ان‌جی دنیا نیز بپیوندد.

به گزارش ایلنا، ایران سالانه ۱۷ میلیارد متر مکعب گاز صادر می‌کند که حدود ۱۰ میلیارد متر مکعب آن راهی عراق و بقیه تحویل ترکیه می‌شود. این میزان صادرات به عراق با توجه به موضوع تحریم‌ها، عدم امکان دریافت پول حاصل از صادرات، تعلل عراق در پرداخت بدهی به دلار و یورو و با توجه به شرایطی که ایران اعلام می‌کند، همواره با چالش مواجه بوده و شاید همین امر مقامات عراقی را به فکر تنوع‌سازی سبد واردات خود انداخته است.

وزیر نفت کشورمان اخیرا اعلام کرده صادرات گاز تنها به وزارت نفت مربوط نیست و ابعاد مختلف سیاسی دارد که همه این ابعاد را باید در کنار هم در نظر گرفت.

این سخنان زنگنه در پاسخ به سوال نمایندگان در مجلس مبنی بر "وزارت نفت مایل به صادرات گاز نیست" بوده است که در واکنش به این اظهارات و چند روز بعد از اذعان بیژن زنگنه وزیر نفت ایران به "سیاسی" بودن صادرات گاز جمهوری اسلامی به عراق، همتای عراقی وی از افزایش مذاکرات با شرکت‌های بین‌المللی از جمله عربستان برای خودکفایی در تولید گاز خبر داده است.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صادرات گاز ایران گاز عراق گاز ایران صادرات گاز گاز همراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۴۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تازه‌ترین اوضاع شرکت‌های تولیدی صندوق‌ بازنشستگی صنعت نفت بررسی شد

شورای برنامه‌ریزی و تولید گروه اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت در نخستین نشست سال ۱۴۰۳ تازه‌ترین وضع تولید در شرکت‌های اصلی این گروه را بررسی کرد.

به گزارش شانا به نقل از صندوق بازنشستگی صنعت نفت، عبدالحسین بیات، رئیس هیئت‌رئیسه این صندوق‌ در نخستین نشست شورای عالی تولید در سال ۱۴۰۳ با اشاره به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: اولویت در بخش تولید، استفاده بهینه از سرمایه‌گذاری‌های انجام شده، با مدنظر قرار دادن شرایط خوراک و مواد اولیه است.

وی با یادآوری ماهیت غیردولتی مجموعه گروه اقتصادی صندوق‌ها، افزود: شرکت‌های تولیدی گروه اقتصادی صندوق‌های بازنشستگی وابستگی بودجه‌ای و مالکیتی به دولت ندارند، از این‌ رو این مجموعه‌ پویا برای حرکت در مسیر جهش تولید با شعار سال همخوانی زیادی دارد.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: تولید به‌دلیل ماهیت ضد تورمی، اثر قابل توجهی بر سیستم‌های اقتصادی می‌گذارد و بسیار ارزشمند است، از این‌ رو فرآیند تولید اقتصادی در شرکت‌های گروه اقتصادی صندوق‌ها با ساختاری بهینه هدف‌گذاری شده است.

بیات تصریح کرد: حداکثر ظرفیت بهینه به معنای مقدار تولیدی است که با ظرفیت‌های نصب‌شده و فروش متناسب باشد، چون هدف نهایی از تولید در بنگاه‌های اقتصادی ازجمله صندوق‌ها، کسب سود اقتصادی است.

وی پیگیری و تمرکز بر طرح‌های در حال اجرا در غرب و جنوب کشور ازجمله الفین کنگان و واحدهای پایین‌دستی آن و پتروپالایش دهلران را در چارچوب جهش تولید دانست و افزود: انشاء‌الله با بهره‌برداری از این طرح‌های توسعه‌ای، در بخش مرتبط با صندوق‌ها، عملاً شعار سال محقق می‌شود.

 رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت بر ضرورت بررسی میزان تولید در شرکت‌هایی که صندوق‌ در آن‌ سهامدار است، تأکید کرد و گفت: منطقی است در هر کجا که صندوق سهامی دارد میزان تولید و سود آن را ارزیابی کنیم.

بیات در این نشست، از مدیران عامل نفت‌ جی و نفت سپاهان خواست گزارشی از اقدام‌های انجام‌شده در حوزه بازاریابی منطقه‌ای را تدوین و ارائه کنند و افزود: دیپلماسی اقتصادی کسب‌وکار رکن جهش تولید است، بنابراین برنامه‌های بازاریابی و فروش باید متناسب با ویژگی‌های بازارهای هدف باشد.

وی بودجه‌ریزی واقع‌بینانه را با اهمیت دانست و اظهار کرد: شاخص ارزیابی عملکرد و بودجه، پیش‌بینی‌شده است، از این‌ رو بنگاه‌های اقتصادی باید از تغییر بودجه سالانه پرهیز کرده و به‌جای تغییر صورت‌مسئله، دلایل احتمالی تحقق نیافتن برنامه و بودجه را آسیب‌شناسی کنند.

افزایش تولید پتروپالایش کنگان

در ادامه این نشست، حمید قادری، مدیرعامل شرکت پتروپالایشگاه کنگان با تشریح آمار و ارقام عملکرد ماه گذشته و ارزیابی وضع تولید در سال 1402 در این مجموعه افزود: اهتمام این مجموعه صنعتی در سال پیش تولید حداکثری با در نظر گرفتن شرایط خوراک و توان و کشش بازار بود که افزایش هشت درصدی تولید نسبت به سال پیش از آن (1401)، مؤید تحقق این رویکردها در پتروپالایش کنگان است.

محصول تازه نفت جی

محمود نیکوسخن، مدیرعامل شرکت نفت جی نیز در بخش ارزیابی وضع تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ و ماه گذشته، گفت: تا پایان خردادماه قیر گوگردی به سبد محصولات این شرکت افزوده و سبب کاهش قیمت تمام شده می‌شود.

رکوردهای تازه در نفت سپاهان

در ادامه این نشست، فرهاد امین‌دهقان، مدیرعامل شرکت نفت سپاهان گفت: این شرکت پارسال با تغییر در حجم تولید و فروش به رکوردهایی تازه دست یافت.

وی افزود: فروش ۸۹ هزار و ۶۳۶ تن انواع محصول در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ رکورد تازه‌ای برای نفت سپاهان در ۱۰ سال گذشته بوده است، همچنین پارسال رکورد سالانه فروش به مقدار ۷۴۱ هزار تن جابه‌جا شد.

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با بیان اینکه در تولید روغن صنعتی، مقدار تولید، چهار برابر ماه‌های گذشته است، اظهار کرد: در مجموعه محصول‌های صادراتی، رتبه یک بازار برای نفت سپاهان ثبت شده است، همچنین در سال ۱۴۰۲ در بعضی از محصولات، این مجموع به رتبه نخست فروش داخلی دست یافت.

بر پایه این گزارش، حمیدرضا توسلی، مدیرعامل شرکت سروک آذر نیز به‌عنوان یکی از شرکت‌های تولیدی گروه صندوق‌ها، تازه‌ترین وضع تولید و درآمد این شرکت و اقدام‌های انجام‌شده در تحقق مطالبات را  تشریح کرد.

دیگر خبرها

  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • موشک های اسرائیلی قبل از رسیدن به ایران توسط پدافند هوایی ایران در این نقطه از عراق منهدم شدند
  • پیش‌بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات گاز ایران به عراق
  • عراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات
  • جزئیات تازه از برنامه متفاوت رضا رشیدپور
  • صادرات ۷۵ تن خوراک آبزیان از لرستان به عراق
  • این برنامه جدید، رقیب تازه برای اینستاگرام
  • این برنامه جدید، رقیب تازه اینستاگرام است
  • (ویدئو) مراحل تولید و تست مصاف، مسلسل تازه ارتش ایران
  • تازه‌ترین اوضاع شرکت‌های تولیدی صندوق‌ بازنشستگی صنعت نفت بررسی شد