Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بسیاری از نقاط جهان پشه‌ها در ماه‌های تابستان مایه رنجش افراد می‌شوند اما تحقیقات جدید دانشگاه "فلوریدا" نشان می‌دهد که تغییرات جوی ممکن است این مزاحمان را به مشکلی همیشگی تبدیل کند که در تمام فصول سال حضور دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از یورک آلرت، برت شفرز(Brett Scheffers) محقق اصلی این تحقیقات و دانشیار بخش محیط زیست و حفاظت از حیات وحش دانشگاه فلوریدا می‌گوید: در مناطق گرمسیری پشه‌ها در تمام سال وجود دارند اما در سایر مناطق جهان این گونه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خارج از مناطق گرمسیری در فصل زمستان پشه‌ها به نوعی خواب زمستانی می‌روند. انتظار می‌رود تغییرات آب و هوایی باعث طولانی‌تر شدن تابستان‌ها و کوتاه‌تر شدن زمستان می‌شود و این پرسش مطرح می‌شود که این تغییرات چه تاثیری بر روی پشه‌ها خواهد گذاشت؟

برای یافتن پاسخ این سوال محققان با استفاده از پشه‌های جمع‌آوری شده از یکی از شهرهای فلوریدا آزمایشی انجام دادند. نتیجه‌ی تحقیقات آنها در مجله‌ی "Ecology" به چاپ رسیده است.

محققان در زمان‌های مختلفی از سال پشه‌ها را جمع‌آوری کردند و واکنش این پشه‌ها به تغییرات دمایی را با یکدیگر مقایسه کردند.

شفرز می‌گوید: ما دریافتیم که میزان دمایی که گونه‌های مختلف پشه‌ها می‌توانند تحمل کنند در زمان‌های مختلف سال با یکدیگر متفاوت است.

محققان دریافتند که در فصل بهار زمانی که دمای هوای شب خنک است و دمای هوا در طول روز در حال افزایش است پشه‌ها می‌توانند طیف وسیعی از دماها را تحمل کنند. در تابستان با گرم شدن هوا این طیف گسترده کاهش می‌یابد.

این موضوع نشان می‌دهد که با گرم شدن فصول پاییز و زمستان در اثر تغییرات جوی، پشه‌هایی که در مناطق معتدل بوده‌اند به راحتی می‌توانند در این فصول فعالیت کنند.

برونو اولیویرا(Brunno Oliveira)، محقق اصلی مقاله می‌گوید: نتایج ما نشان می‌دهد که برای درک بهتر چگونگی تحمل دما توسط پشه‌ها باید در زمان‌های مختلف سال آنها را جمع‌آوری کنیم  و واکنش آن‌ها به دماهای مختلف را اندازه‌گیری کنیم.

این اطلاعات به ما کمک می‌کند تا طیف دقیق‌تری از دماهای قابل تحمل برای گونه‌ای از پشه‌ها ارائه کنیم.

محققان برای انجام این آزمایش از بیش از ۷۰ منطقه مختلف پشه جمع‌آوری کردند. آنها با استفاده از گاز کربن دی‌اکسید که برای پشه‌ها نشانه‌ای از وجود غذاست ۲۸ هزار پشه به نمایندگی از ۱۸ گونه‌ی مختلف جمع‌آوری کردند و از این مجموعه به طور تصادفی هزار پشه را در آزمایشگاه بررسی کردند.

آن‌ها هر پشه را درون یک ویال قرار دادند و آن‌ها را درون آب گذاشتند. در طول زمان محققان دمای آب را تغییر دادند و فعالیت پشه‌ها را بررسی کردند.

جسیکا یوگو(Gécica Yogo) یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: مشاهده‌ی توانایی این موجودات کوچک در تحمل دماهای بالا بسیار تعجب‌آور بود. اغلب آن‌ها دماهایی بالاتر از میانگین دمای محیط را تحمل می‌کردند.

محققان هنوز نمی‌دانند چگونه پشه‌ها خودشان را با تغییرات دمایی سریع وفق می‌دهند.

دانیل هان(Daniel Hahn) که از نویسندگان این مقاله است می‌گوید: بیشتر مردم نمی‌دانند که انتخاب طبیعی با سرعتی زیاد می‌تواند بر روی حیواناتی با عمر کوتاه اثر بگذارد.

محققان می‌گویند، تحقیقات آن‌ها به آماده شدن جوامع در برابر اثرات ناشی از تغییرات جوی کمک می‌کند. افزایش پشه‌ها در اثر تغییرات جوی باعث گسترش بیماری‌ در انسان و حیوانات می‌شود.

پیتر جیانگ(Peter Jiang) یکی از نویسندگان مقاله می‌گوید، افرادی که در نزدیکی محل سکونت پشه‌ها زندگی می‌کنند می‌توانند نقش مهمی در کنترل جمعیت پشه‌ها ایفا کنند. آن‌ها باید هر مخزن، ظرف و محل حاوی آب را خالی کرده یا بپوشانند.

شفرز می‌گوید: وقتی صحبت از تغییرات اقلیمی می‌شود اغلب در مورد تغییر محل زندگی گونه‌ها حرف می‌زنیم اما تغییرات جوی می‌تواند گونه‌هایی که در کنار ما زندگی می‌کنند را نیز تغییر دهد و این جنبه‌ی دیگری از این مشکل است که باید مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پشه زمستان تغییرات اقلیمی تغییرات جوی جمع آوری ی مختلف پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۸۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی سیل و توفان بود

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی رهنما رئیس این پژوهشگاه از تهیه و انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی با مشارکت اعضا هیأت علمی و پژوهشگران پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، خدمات ملی هواشناسی-آبشناسی موسوم به NMHSs، چندین مؤسسه تحقیقاتی، تعدادی از آژانس‌های وابسته به سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای خبر داد.

وی ادامه داد: در تهیه این گزارش نمایندگانی از کشورهای عضو سازمان جهانی هواشناسی از جمله جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، بحرین، هنگ کنگ، چین، هند، عراق، ژاپن، قزاقستان، میانمار، ماکائو، مغولستان، نپال، عمان، پاکستان، قطر، جمهوری کره، روسیه، عربستان سعودی، سریلانکا، امارات متحده عربی، ویتنام و ازبکستان همکاری داشتند.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در خصوص محورهای اصلی این گزارش افزود: این گزارش به بررسی وضعیت اقلیمی منطقه در سال ۲۰۲۳ از منظر پارامترهایی همچون دما، بارش، دمای سطح دریا، سطح آب دریاها و و دشت‌های اصلی اقلیمی می‌پردازد. رخدادهای آفرین نظیر چرخنده‌ای گرمسیری، بارش‌های سنگین و سیل، خشکسالی، امواج گرمایی و آتش سوزی جنگل‌ها، امواج گرمایی دریایی و سایر رخدادهای آفرین از دیگر موضوعات مورد بررسی می‌باشد.

مهدی رهنما گفت: اثرات و مخاطرات مرتبط با آب و هوا همچون مرگ و میر و جمعیت آسیب دیده، وضعیت سامانه‌های هشدار بهنگام در آسیا، هشدار بهنگام و اقدام پیش بینی کننده در آسیا و چالش‌ها و فرصت‌ها از دیگر موضوعاتی است که در این گزارش بر آن تاکید شده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور ادامه داد: بر اساس این گزارش در سال ۲۰۲۳ میانگین دمای آسیا نود و یک صدم درجه سلسیوس بالاتر از دوره مرجع ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بوده است که دومین بالاترین دمای ثبت شده محسوب می‌شود. همچنین بسیاری از مناطق آسیا در سال ۲۰۲۳ رخداد گرمای آفرین را تجربه کردند؛ به عنوان نمونه ژاپن گرم‌ترین تابستان در تاریخ خود را ثبت کرده است.

وی افزود: از دیگر موارد می‌توان به کاهش فزاینده توده یخچال‌های طبیعی کوهستان‌های مرتفع آسیا طی ۴۰ سال گذشته اشاره کرد؛ بطوری که در سال ۲۰۲۳ شکست رکورد دماهای بالاتر و شرایط خشک‌تر در شرق هیمالیا و کوهستان تین شأن تشدید کاهش توده یخچال‌ها را در پی داشت. در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی-آبشناسی گزارش شده در آسیا سیل و توفان بوده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور عنوان کرد: به طور کلی در سال ۲۰۲۳، ۷۹ رخداد مخاطره‌آمیز آبشناسی-هواشناسی گزارش شده منجر به مرگ و میر بیش از ۲۰۰۰ نفر و آسیب به ۹ میلیون نفر شده است.

مهدی رهنما گفت: به طور تقریبی ۸۰ درصد از اعضا WMO در منطقه، خدمات آب و هواشناسی را با هدف حمایت از فعالیت‌های کاهش خطر بلایا ارائه می‌کند. با این حال همچنان در منطقه، شکافی بین محصولات چشم‌انداز اقلیمی و متناسب برای رفع نیازهای موجود به ویژه در ارتباط با موضوعاتی همچون مدیریت ریسک، سازگاری، کاهش تغییرات اقلیمی و اثرات آن وجود دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علاقمندان می‌توانند با مراجعه به تارنمای پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به نشانی www.rimas.ac.ir نسبت به دریافت و مطالعه این گزارش اقدام کنند.

شایان ذکر است، مهدی رهنما رئیس و عضو هیأت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، ابراهیم فتاحی معاون پژوهشی و فناوری و عضو هیأت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور و ساویز صحت کاشانی عضو هیأت علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور در نگارش این گزارش مشارکت کردند.

کد خبر 6088098

دیگر خبرها

  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • معامله‌گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی سیل و توفان بود
  • خودنمایی زمستان در بهار سمیرم
  • ۸۰۰ هزار مهاجرت به استان‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • ناپایداری آب شرب در سرزمین آب‌ها/ تغییرات اقلیمی از عوامل چالش کمبود منابع پایدار آب در لرستان
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر
  • پاچه‌ ورمالیده کیست؟ | چگونه از حواشی یک شغل یک ناسزا خلق شد؟