Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-29@02:02:30 GMT

مشکل جدیددرمسیربازگشت ارزبه کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۴۲۳۱۲

رئیس کنفدارسیون صادرات ایران می‌گوید با وجود آنکه بنا بود در سال جاری با اجرای ابلاغیه ۱۷۷ ستاد هماهنگی اقتصادی مشکلات ارزی صادرکنندگان کاهش یابد اما در روزهای گذشته معضلی جدید در این عرصه ایجاد شده است. ناطقان: محمد لاهوتی در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: هرچند بخش خصوصی از سه سال قبل پیشنهادات خود در زمینه بازگشت ارز به کشور و ایفای تعهدات ارزی را ارائه کرده بود اما متاسفانه تا چندی قبل این پیشنهادات راه به جایی نبرده بودند و سرانجام با ابلاغیه ۱۷۷ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بنا شد، پنج روش برای بازگشت ارز به کشور در اختیار صادرکنندگان قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بین اینکه واردات در برابر صادرات یکی از راهکارهای پیش‌بینی شده در این زمینه بود، توضیح داد:‌ متاسفانه از حدود دو هفته قبل محدودیتی جدید در مسیر اجرای این ابلاغیه به وجود آمده است. در حال حاضر صادرکنندگان موظفند برای اجرای واردات در برابر صادرات، کالای تخصصی در حوزه فعالیت خود وارد کنند که همین امر برای آنها مشکلاتی جدید ایجاد کرده است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: صادرکنندگانی که قصد واردات در برابر صادرات را دارند در سامانه نیما با مشکل مواجه شده‌اند و ما عملا به شرایط قبل بازگشته‌ایم و تداوم این شرایط روند بازگشت ارز به کشور را با مشکل مواجه می‌کند.

لاهوتی با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی باید لااقل از چند هفته قبل تغییر در شیوه های اجرایی را اعلام کنند، گفت: وقتی شرایط ناگهان تغییر می‌کند هم برای صادرکننده و هم واردکننده دشوار می‌شود. از این رو دستگاه‌های مسئول مانند سازمان توسعه تجارت باید به این حوزه ورود کرده تا در کنار مشکلات موجود لااقل در عرصه اجرا محدودیت‌ها کاهش یابند.

وی خاطرنشان کرد: صادرکنندگان با مشکلاتی که در عرصه تعهد ارزی به وجود می‌آید عملا بخشی از توان خود را از دست می‌دهند و همین موضوع ظرفیت تولید با محوریت صادرات را تحت الشعاع قرار می‌دهد. از سوی دیگر به وجود آمدن اختلاف میان صادرکننده و وارکننده نیز چالش دیگری است که می‌تواند برای ما مشکل آفرین شود. منبع: ایسنا برچسب ها: مشکل جدید ، مسیر بازگشت ، ارز

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مشکل جدید مسیر بازگشت ارز بازگشت ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۲۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صادرات ایران به چین در ۱۰ سال گذشته

بررسی آمار‌های تجاری نشان می‌دهد سهم چین از کل صادرات ایران در ۱۰ ماهه سال قبل بیش از ۲۸ درصد بوده و طی ۱۰ سال گذشته نیز روند صادرات ایران به این کشور صعودی بوده است.

به گزارش ایسنا، بررسی آمار‌های تجاری نشان می‌دهد در ۱۰ ماهه اول سال قبل ۱۱۳ میلیون تن کالای غیرنفتی به ارزش ۴۰.۵ میلیارد دلار از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی ۹ درصد افزایش و به لحاظ ارزشی ۱۱ درصد کاهش داشته است.

پنج مقصد عمده صادرات ایران از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان دی ماه نیز به ترتیب چین با ۱۱.۵ میلیارد دلار، عراق با ۷.۷ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۵.۲ میلیارد دلار، ترکیه با. ۵ میلیارد دلار و هند با ۱.۸ میلیارد دلار بوده است. بر این اساس در این مدت سهم پنج مقصد عمده صادراتی کشور از کل ارزش صادرات ۷۴ درصد بوده و چین و عراق در مجموع بیش از ۴۷ درصد کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده‌اند که نشان دهنده اهمیت این دو کشور در سبد صادراتی ایران است.

روند تجارت ایران و چین در ۱۰ سال گذشته

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی تحت عنوان «وابستگی به بازار‌های محدود و خام‌فروشی، چالش‌اساسی‌صادرات غیرنفتی ایران طی دهه اخیر» روند تجارت ایران را با مقاصد مهم صادراتی بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش روند صادرات ۱۰ ساله صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین طی سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ نشان می‌دهد صادرات به این کشور رشد کرده است؛ به‌طوری که از رقم بیش از ۷ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۲ به بیش از ۱۴ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۱ رسیده است. پس از شروع همه گیری کووید-۱۹، سرعت رشد صادرات کالایی به این کشور با شیب زیادی در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت؛ به طوری که در این سال رشد ۶۱ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۹ را تجربه کرد. روند مثبت صادرات به این کشور در سال ۱۴۰۱ نیز متوقف نشد و اگرچه از سرعت رشد آن کاسته شده، اما نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۰.۹ درصد افزایش یافته است. طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ ارزش صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین حدود ۱۱.۵ میلیارد دلار بوده که کاهش حدود ۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است.

از دلایل افزایش صادرات ایران به چین در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۳۹۲ می‌توان به مشارکت پروپان مایع شده، بوتان مایع شده، پلی اتیلن گرید فیلم و متانول اشاره کرد که به ترتیب سهم ۴۲.۴ واحد درصد، ۲۳.۸ واحد درصد، ۱۹.۲ واحد درصد و ۱۷.۶ واحد درصد در رشد صادرات حدود ۹۸ درصدی ایران به چین داشته‌اند.

متوسط قیمت صادرات به چین نیز طی ۱۰ سال مورد بررسی با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بوده و در سال ۱۴۰۰ به رقم ۵۰۲ دلار به ازای هر تن رسیده که بیشترین رقم طی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ است. در سال ۱۴۰۱ با اینکه صادرات نسبت به سال قبل با افزایش همراه بوده، متوسط قیمت صادرات به این کشور با کاهش ۳۶ دلار به ازای هر تن به ۴۶۵ دلار به ازای هر تن رسیده است. در واقع صادرات به چین در سال ۱۴۰۱ با قیمت پایین تری نسبت به سال ۱۴۰۰ انجام شده است. متوسط قیمت صادرات کالایی بدون نفت خام ایران به چین نیز طی ۱۰ ماهه ۱۴۰۲ هم حدود ۲۹۸ دلار به ازای هر تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۹ درصد کاهش یافته است. در واقع می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که در صورت تداوم این روند احتمالاً در پایان سال ۱۴۰۲ نیز کالا‌های صادر شده به چین حتی با متوسط قیمتی پایین‌تر از سال ۱۴۰۱ به فروش برسند.

تنوع پایین کالا‌های صادراتی به چین

در این میان ۱۰ کالای عمده صادراتی ایران به چین در سال ۱۴۰۲، حدود ۸۲ درصد از کل ارزش صادرات ایران به این کشور را تشکیل می‌دهد که نشان دهنده تنوع پایین اقلام صادراتی به این کشور است. پروپان مایع شده با سهم حدود ۲۵ درصدی عمده کالای صادراتی ایران به چین محسوب می‌شود.

همچنین روند صادرات پروپان مایع شده از سال ۱۴۰۰ روند رو به رشدی را در پیش گرفته و در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ رشد دو برابری را تجربه کرده است. پس از پروپان مایع شده، بوتان مایع شده و متانول مهمترین کالا‌های صادراتی ایران به چین در سال ۱۴۰۱ بوده که سهم این دو که تعرفه از کل ارزش صادرات به چین در سال ۱۴۰۱، حدود ۲۷ درصد بوده است.

روند صادرات بوتان مایع شده مشابه پروپان بوده است و به طور کلی طی ۱۰ سال مورد بررسی، صادرات این محصول به چین متوسط رشد حدود ۲۰ درصدی را تجربه کرده است. روند رو به رشد صادرات متانول نیز که از سال ۱۳۹۹ آغاز شده بود، در سال ۱۴۰۱ متوقف شده و نسبت به سال ۱۴۰۰ با کاهش حدود ۴ درصدی همراه شده است.

دیگر خبرها

  • هر روز بر آنارشیسم حمل و نقلی اضافه می‌شود/ برنامه‌ریزی ساماندهی تاکسی‌های اینترنتی+فیلم
  • هر روز بر آنارشیسم حمل و نقلی اضافه می‌شود/برنامه ریزی ساماندهی تاکسی‌های اینترنتی+فیلم
  • تمدید قرارداد صادرات گاز ایران به عراق
  • شاخص های سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی
  • شرط سازمان غذاودارو برای صادرات محصولات کشاورزی
  • رشد صادرات ایران به چین در ۱۰ سال گذشته
  • ساعی: انجام کار فرهنگی منجر به رفع بسیاری از مشکل‌های کشور می‌شود
  • انجام کار فرهنگی منجر به رفع بسیاری از مشکل‌های کشور می‌شود
  • الزام جمع‌آوری گازهای مشعل/ برای حل مشکل ناترازی به معاونت انرژی نیاز داریم
  • بازگشت وجه برنده نشدگان حراج سکه چه شد؟