Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران (ایسکانیوز)، احمد مرادی در شورای دانش بنیان و اقتصاد دریا محور دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان که با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان و چندنفر از نخبگان دانشگاهی در حوزه اقتصاد دریا محور برگزار شد با اشاره به سرانه استفاده کشورهای توسعه یافته از پتانسیل و ظرفیت دریا گفت: توجه به مسائل زیست محیطی و بهره برداری اصولی و استاندارد از منابع دریایی حق مسلم ماست ولی متاسفانه استفاده بهینه از این سرمایه هنوز به درستی انجام نشده و زیر ساخت های لازم برای استفاده درست و استاندارد رقم نخورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی نقش نخبگان و متخصص دانشگاهی را در این موضوع مهم خواند و تاکید کرد: نخبگان و متخصصان حوزه دریا و اقتصاد باید به این مهم ورود کنند و با دادن برنامه های عملی و منطبق بر ضوابط بین المللی محیط زیست، پلان چگونگی بهره وری و بهره برداری از این ظرفیت عظیم را طراحی و ارائه کنند تا ما نمایندگان مجلس با در نظر گرفتن الزامات قانونی  وگنجاندن این برنامه ها در سیستم بودجه کشور این امور را در سطوح بالادست پیگیری و بودجه لازم را مصوب سازیم و مسئولان اجرایی کشور را به پای کار بکشانیم و  موضوعات اقتصاد دریا محور را  در کشور احیا سازیم.

نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه های پیش رو برای استفاده از ظرفیت دریا در آب مصرفی شهروندان گفت: باید مطالعات گسترده ای در حوزه آب شیرین کن ها انجام شود و تجربیات سایر کشورها در این حوزه به درستی بکار گرفته شود زیرا عدم توجه به مسائل زیست محیطی در این حوزه نیز ممکن است فاجعه ای جدید در حوزه محیط زیستی را  رقم بزند.

وی با تاکید بر اینکه برای استحقاق حقوق مردم منطقه به خصوص در حوزه دریا بارها و بارها با وزرای دولت تشکیل جلسه داده ام و دغدغه ی مردم  به خصوص قشر صیاد را به گوش آنان رسانده ام و خواستار پایان بخشیدن به اقدامات صید ترال و لغو مجوز این گونه برنامه های بدون مطالعه و پژوهش شده ام.

مرادی با اعلام آمادگی برای حضور در جلسات شورای دانش بنیان و اقتصاد دریا محور از نخبگان دانشگاهی خواست تا با استمرار بخشیدن به این جلسات، نتایج نهایی خود را برای تخصیص بودجه  در برنامه هفتم توسعه خواستار شد و یادآوری کرد: اگر این مطالعات در کنار مطالبه گری صحیح و قانونی از طرف نخبگان انجام نشود توسعه و رشد در حوزه دریا نیز در همین حالت باقی خواهد ماند پس لازمه رسیدن به توسعه همه جانبه ورود نخبگان دانشگاهی، متخصصان برای یاری رساندن به مسئولان باید در کشور نهادینه و محقق شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز در ابتدای این جلسه با اشاره به پتانسیل های دریا در حوزه های تولید و پرورش آبزیان، صنعت حمل و نقل، صنعت توریسم و گردشگری و... افزود: استفاده حدود 15 درصد از این ظرفیت خدادادی در مقابل رقم بالای استفاده کشورهای توسعه یافته از حوزه دریا، رقمی بسیار ناچیز و قابل بیان نیست.

احسان کامرانی گفت: تولید ثروت از مواهب الهی چون دریا با مدیریت بهینه امکان پذیر است و می توان علاوه بر حرکت رو به رشد در این حوزه و استفاده از ظرفیت مغفول مانده دریا، حرکت به سمت توسعه پایدار را در این حوزه بکار گرفت.

 این استاد متخصص حوزه دریا، توجه به اکوسیستم های دریایی، ذخیرگاه های زیست کره و حفظ زیست بوم های دریایی را بسیار مهم و حیاتی قلمداد کرد و گفت: در یک بهره برداری صحیح و منطقی توجه به این الزامات در حوزه زیست محیطی باید به شدت و حدت به عنوان اولویت اول مد نظر قرار گیرد و سپس استفاده بهینه با حفظ و احیاء این ذخیرگاه های دریایی مورد عنایت باشد.

وی یادآوری کرد: پژوهش و مطالعه گسترده با رعایت الزامات استانداردهای بین المللی  در کنار برداشت منطقی از تولیدات علاوه بر اینکه بر محیط زیست لطمه نمی زند بلکه باعث کسب ثروت و رونق اقتصادی، ایجاد شغل و حرکت به سمت توسعه همه جانبه را در حوزه دریا رقم می زند.

دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در خصوص استفاده بدون مطالعه و عدم توجه به تولید ضایعات آب سنگین، نمک و... در استفاده از آب شیرین کن ها هشدار داد و خواستار ورود نخبگان دانشگاهی برای پژوهش و ارزیابی عواقب زیست محیطی آن شد و گفت: استفاده انبوه از اب شیرین کن ها و انتقال آب دریا به حوزه مصرف شهروندان باید با رعایت مسائل زیست محیطی انجام شود تا خدایی ناکرده اثرات مخرب بر پیکره ی محیط زیست به جا نگذارد و منجر به وقوع عواقب زیست محیطی ناهنجار و فاجعه نشود.

کامرانی با استقبال از استمرار بخشیدن جلسات حوزه دانش بنیان و دریا محور گفت: دانشگاه آزاد اسلامی سالهاست به صورت تخصصی به مبحث استفاده از توان و پتانسیل دریا پرداخته و مطالعات خوبی نیز در این حوزه انجام داده است که با حمایت هایی مسئولان نیز همراه بوده است.

وی اعلام آمادگی کرد می تواند با کمک دانشگاهیان ورود به این عرصه مهم و حیاتی را در حول مطالعات استراتژیک پژوهشی و رعایت استانداردهای زیست محیطی دنبال کند.

این جلسه با پیشنهادات سایر نخبگان حوزه محیط زیست، دریا و اقتصاد همراه بود که مقرر شد ماحصل این جلسات به نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی جهت پیگیری های بعدی داده شود.

انتهای پیام /

                                                                                                                                                                                                                     

حمید انصاری کد خبر: 1099544 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان اقتصاد دریا محور نخبگان دانشگاهی زیست محیطی حوزه دریا برنامه ها محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۷۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاغل خانگی و صنایع دستی زمینه‌ساز توسعه اقتصادی است

حجت الاسلام اله نور کریمی تبار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام در دیدار با استاندار ایلام اظهار داشت: امسال بهار طبیعت و بهار قرآن با بارش رحمت الهی همراه بود و این بارش الهی موجب امید و نشاط در جامعه شده است.

وی با عنوان این مطلب که بر اساس آیات قرآن کریم و روایات اسلامی همراه با هر سختی آسانی و گشایش است و این سنت الهی است، گفت: زیرساخت‌های لازم در جمهوری اسلامی برقرار شده است و امروز شاهد به ثمر نشستن این زیرساخت‌ها هستیم.

امام‌جمعه ایلام در ادامه با اشاره به نام‌گذاری شعار سال توسط مقام معظم‌رهبری اظهار داشت: مقام معظم‌رهبری چندین سال بر اقتصاد تاکید دارند و انتظار می‌رود که در استان نیز برای تحقق شعار سال تلاش کرد.

وی با عنوان این مطلب که لازم است نیرو‌های متخصص و خوش‌فکر در استان برنامه‌ریزی کنند که چگونه از ظرفیت‌های استان برای توسعه اقتصادی استان بهره‌مند شویم، اضافه کرد: در این راستا مشاغل خانگی و صنایع دستی در استان، زمینه‌ساز توسعه اقتصادی است و جای کار در استان وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که یکی از راه‌های مقابله با تهاجم فرهنگی، توجه به همین مشاغل خانگی است، تاکید کرد: زمینه این کار در استان فراوان بوده و پیشینه صنایع دستی در استان وجود دارد و می‌باید به آن توجه کافی شود.

وی با تاکید بر فرهنگ‌سازی در حوزه کسب و کار و تولید صنایع دستی در خانوارها، گفت: برای جهش تولید لازم است از ظرفیت فنی و حرفه‌ای در جهت آموزش صنایع دستی و مشاغل خانگی برای تحقق شعار سال در استان استفاده شود.

وی با تاکید بر دایر نمودن نمایشگاه صنایع دستی در کشور عراق و معرفی صنایع دستی و محصولات استان به سایر کشورها، گفت: شناخت این توانمندی‌ها و ایجاد بستر و تسهیل در بالفعل کردن این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها و ارائه تسهیلات از جمله وظایف و کارکرد‌های دولت است که باید این حوزه در استان مورد توجه قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری منجر به ایجاد درآمدهای پایدار می‌شود
  • تاکید استاندار مازندران به اقتصاد دریا با رونق صنعت گردشگری
  • ابتکار رومانی در راستای اقتصاد پایدار سبز
  • مشارکت مردم در تولید، چگونه؟| واعظ آشتیانی
  • بدون توجه به فرهنگ امکان پیشرفت وجود ندارد/ رونمایی از سند مشترک تعامل فرهنگ و اقتصاد
  • مشاغل خانگی و صنایع دستی زمینه‌ساز توسعه اقتصادی است
  • سردار تنگسیری: تامین آب پایدار قشم در اولویت قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی دریایی سپاه است
  • توسعه حوزه صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری را در دستور کار داریم
  • تنگسیری: تامین آب پایدار قشم در اولویت قرارگاه محرومیت‌زدایی نیروی دریایی سپاه است
  • اقتصاد دریا پایه ظرفیتی نو و بکر در مازندران است