Web Analytics Made Easy - Statcounter

رژیم صهیونیستی در ۱۹۷۹ عملیاتی را در شهر "لا سن سور مر" فرانسه در ساحل مدیترانه در غرب تولون اجرا کرد. اهداف عملیات، انبارهای متعلق به یک شرکت بود که در ساخت قطعات کشتی‌های هسته‌ای و راکتورها تخصص داشت و در تامین قطعات نیروگاه هسته‌ای عراق در آن زمان مشارکت داشت.

 به نقل از پایگاه میدل ایست مانیتور، این برنامه خرابکاری شامل انجام یک سری انفجار به منظور تخریب هسته‌های بزرگ مخزنی بودند که برای راکتوری در عراق (اوسیراک) ارسال میشد و قرار بود چند روز بعد در یک کشتی به مقصد آن کشور بارگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته میشود این انفجارها خسارت هنگفتی به بار آورد اما آن طور که موساد انتظار داشت به طور کامل آن مخزن را تخریب نکرد.

براساس گزارشها، رژیم صهیونیستی برای لاپوشانی این توطئه تلاش کرد و ساعتی بعد از انفجار، شخصی ناشناس در تماس با روزنامه‌های فرانسوی گفت یک سازمان ناشناس از فعالان محیط زیستی تحت عنوان "سبز" مسوولیت این خرابکاری را پذیرفته است.

سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه به این حرفها توجهی نکردند و ظن داشتند که فرد خبرچین، شخصی وابسته به بخش روانی و اطلاعات غلط موساد است.

مایکل رون، مهندس هسته‌ای سابق اسرائیل در یادداشت‌هایش که به تازگی منتشر شده‌اند، گفت موساد برای خرابکاری در برنامه هسته‌ای عراق با نقض حاکمیت فرانسه تلاش کرد. او جزئیاتی از تلاش‌های ناموفق دولت اسرائیل برای جلوگیری از دستیابی صدام، رئیس جمهوری وقت عراق به مواد مورد نیاز برای راه‌اندازی برنامه تسلیحات هسته‌ای کشورش را ذکر کرد. این تحولات به حمله هوایی سال ۱۹۸۱ در خاک عراق منجر شد که راکتور هسته‌ای اوسیراک (تموز) ساخت فرانسه را در این کشور ویران کرد.

مایکل رون که اکنون ۸۹ ساله است، جزئیات این ماموریت خرابکاری تل‌آویو علیه برنامه هسته‌ای عراق را که با اسم رمز "عملیات اوپرا" انجام شد، در کتاب خاطراتش به زبان عبری آورده است. روزنامه هاآرتص با استفاده از اظهارات مایکل رون از مأموریتش، مقاله‌ای مفصل منتشر و به عدم موفقیت تل‌آویو در مهار صدام، علی‌رغم تضعیف بحث‌برانگیز حاکمیت فرانسه از طریق بمبگذاری در تأسیساتی که بخشی از برنامه هسته‌ای عراق را آماده می‌کرد، اشاره کرد.

این سلسله شکست‌ها قبل از حمله هوایی ۱۹۸۱ اسرائیل به راکتور هسته‌ای اوسیراک به وقوع پیوست. بین سالهای ۱۹۷۴ و ۱۹۷۷، اسحاق رابین، نخست وزیر وقت اسرائیل و شیمون پرز، وزیر جنگ و ییگال آلون، وزیر خارجه آن زمان این رژیم از دیپلماسی پنهان و آشکار در تلاش برای نفوذ بر ایتالیا، برزیل و دیگر کشورها، به ویژه فرانسه استفاده کردند و میخواستند تا آنها از کمک به صدام در برنامه هسته‌ای او دست بکشند.

با انتخاب مناخیم بگین به نخست وزیری اسرائیل در ۱۹۷۷، تل آویو تاکتیکهایش را تغییر داده و برنامه‌ای برای خرابکاری در برنامه هسته‌ای عراق در مبدا آن از طریق تخریب قطعات ساخت فرانسه ترتیب داد. موساد به اطلاعات کاملا دقیقی از شرکتهای فرانسوی و دیگر شرکتهای دخیل در این برنامه و ساخت تاسیسات عراق دست یافت. همچنین گفته میشود موساد شماری از مهندسین و فیزیکدانان عراقی را که برای آموزش بیشتر یا خرید تجهیزات عازم فرانسه می‌شدند، به خدمت گرفت./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: برنامه هسته ای عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۱۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر می‌گیریم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، نیروهای مقاومت عراق اعلام کرده‌اند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6084937

دیگر خبرها

  • جاسوس سابق موساد: اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
  • وزیر دفاع فرانسه: ایران یک چالش امنیتی برای اروپا است
  • افشای طرح لغو شده حمله اسرائیل به ایران از جمله تهران
  • افشای جزئیاتی از طرح اسرائیل برای حمله به رفح
  • یاوه‌گویی وزیر دفاع فرانسه علیه ایران
  • اتهام زنی واهی اسرائیل علیه ایران
  • اظهارات تهدیدآمیز رئیس اسرائیل علیه ایران
  • ادعا‌های رییس اسرائیل علیه ایران
  • اصابت ۵ موشک از ۷ موشک ایران یعنی نابودی قوی‌ترین سامانه دفاعی دنیا
  • عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر می‌گیریم