Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-19@18:05:39 GMT

تولد رسمی استارت‌آپ‌های نفتی

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۲۱۱۳

تولد رسمی استارت‌آپ‌های نفتی

روز دوشنبه 24خرداد وزیر نفت، زنگنه پارک علم و فناوری صنعت نفت موسوم به ((پردیس رازی پارک)) افتتاح کرد.

به گزارش برنا؛ ماجراهای تشکیل و نحوه اداره شرکت نفتی پتروپارس، از جمله جنجال‌های اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ بود؛ تا جایی که وزیر نفت وقت، تحت فشار «جدی» قرار گرفت. خواستید، تاریخ را ورق بزنید و درباره‌اش بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیرماه ١٣٨٢ درباره‌اش با یکی از کاندیداهای فعلی ریاست‌جمهوری، در سمت وقتش، مصاحبه‌ای کردم که با تیتر «بازرسی بازرسان» در روزنامه همشهری منتشر شد. ۱۵ سال بعد، همه به‌ وجود شرکت پتروپارس افتخار کردند؛ شرکتی که در دوره تحریم، بار بسیاری از دوش صنعت نفت برداشت. «به‌تازگی یکی از دستگاه‌های نظارتی نامه‌ای نوشته است که اگر پارک نوآوری و فناوری صنعت‌نفت را راه بیندازید شما را به دادگاه می‌بریم. زود آن را متوقف کنید.» این سخنان روز دوشنبه زنگنه، وزیر نفت در مراسم افتتاح پارک علم و فناوری صنعت‌نفت است. تا کی باید تجربه‌ها را تجربه کنیم!؟

۱- پارک علم و فناوری صنعت‌ نفت موسوم به «پردیس رازی پارک» در محل پژوهشگاه سابق صنعت نفت (شهرری) به‌منظور استقرار استارت‌آپ‌ها و شتاب‌دهنده‌های نفتی راه‌اندازی شد. شرکت‌هایی که در این پارک پذیرفته شوند از مالیات معاف‌اند و برای فعالیت اقتصادی و مالی‌شان می‌توانند ضمانت پارک را دریافت کنند. نکته بسیار مهم در این پارک، حضور بخش تقاضا در کنار استارت‌آپ‌هاست. قرار شده برخی نیازمندی‌های صنعت‌ نفت از محل شرکت‌های حاضر در این پارک تأمین شود. به‌ عبارت دیگر شرکت‌هایی در این پارک فناورانه پذیرفته می‌شوند که بالقوه می‌توانند نیازی از صنعت‌ نفت را برآورده کنند. صندوقی هم با سرمایه ١٠٠ میلیارد تومان (که قرار است سرمایه‌اش به ٥٠٠ میلیارد تومان افزایش یابد) تشکیل شده که خرید از شرکت‌هایی را که برای نخستین‌بار محصولی تولید می‌کنند، تضمین کند. اکوسیستم استارت‌آپی می‌تواند راه خوبی برای حضور جوانان و بخش خصوصی در صنعت‌نفت از یک‌سو و مسیر مناسبی برای رشد ظرفیت‌های ملی باشد. البته اگر بدون رانت و سیاسی‌بازی و مثل همه‌جای دنیا حرفه‌ای پیش رود. شرط مهم دیگرش این است که دست دولت از آن کوتاه شود. راستش از تفکر دولتی، طعام دندان‌گیری در نخواهد آمد. این الزامات رعایت نشود، آب در هاون می‌کوبند.

۲- وزیر نفت یارانه بخش انرژی کشور را ٧٠ میلیارد دلار در سال اعلام کرد. کوچک‌ کردن این یارانه در گام نخست، از طریق بهینه‌سازی‌ مصرف انرژی، مثل نان شب برای کشور لازم است. استارت‌آپ‌ها و واحدهای کوچک، با ارائه طرح‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری زودبازده و با ارائه ایده‌های خلاقانه، واقعاً می‌توانند برای بهینه‌سازی‌ مصرف انرژی، حرکتی مؤثر ایجاد کنند. سازمان عریض و طویل بهینه‌سازی‌ مصرف سوخت کشور که سال‌هاست بودجه‌های بزرگ می‌گیرد نتوانسته حرکتی شایسته نامش ایجاد کند؛ شاید جوانان استارت‌آپی بتوانند فرهنگش را ایجاد کنند. ٧٠‌ میلیارد دلار یارانه انرژی!؟ به این عدد دقت کنید. حتی در سال‌های قبل از تحریم، این عدد بزرگ‌تر از کل فروش نفت ایران در بعضی سال‌هاست! اصلاح این رویه نیاز اساسی کشور است.

۳- روز دوشنبه در همان مراسم، از طرف علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص ‌مصلحت، سخن از رساندن تولید نفت ایران به ۶.۵ میلیون بشکه در روز (و در یک سناریو ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز) مطرح و گفته شد زمان زیادی برای این کار نداریم. بسیار خب؛ برای این کار، سرمایه بزرگ خارجی می‌خواهیم. مقدمه‌اش روابط خوب خارجی، تعامل مناسب با کشورهای صاحب تکنولوژی، حضور در سیستم مالی پذیرفته‌شده دنیا و نبود تحریم‌هاست. شما این مقدمات را فراهم کنید، هم‌زمان آرامش فضای اقتصادی و بستر مدیریت حرفه‌ای و بدون فساد داخلی را مهیا نمایید؛ توسعه مسلماً کلید خواهد خورد. آن‌وقت حرکت استارت‌آپی نفتی کشور که رسماً متولد شده هم جان دیگری خواهد گرفت. باور کنید.

 

رضا زندی

منبع: روزنامه همشهری

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نفت پتروپارس صنعت نفت فناوری علم و فناوری صنعت مالیات سرمایه بخش خصوصی رشد دولت انرژی دلار یارانه ایران مجمع تشخیص استارت آپ های نفتی فناوری صنعت استارت آپ صنعت نفت وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۲۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محمد مخبر، عصر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس ضمن شرکت در سیزدهمین نشست هیات امنا از جدیدترین دستاوردهای شرکت های دانش بنیان این مجموعه علمی در حوزه تولیدات و تجهیزات پزشکی، دارویی، حمل و نقل و طراحی و ساخت تجهیزات هواپیما، مالی و بانکی، صنعتی و انرژی بازدید کرد و با توضیحات مسئولان مربوطه در جریان جدیدترین تولیدات علمی و فن آور شرکت های دانش بنیان این مجموعه و برخی مشکلات آنها قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور طی سخنانی در سیزدهمین نشست هیات امنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت با تاکید بر اینکه پارک فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود و در مجامع بین المللی حضور فعالانه داشته باشد، گفت: بخش علمی و فناوری مزیت کشور است و باید در سطح کشور چنین پارک های علم و فناوری توسعه و گسترش یابد و همچنین با وجود دیپلماسی و سیاست خارجی فعال دولت سیزدهم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان های مهم اقتصادی و تجاری بین المللی، باید شرکت های دانش بنیان از این مزیت حداکثر استفاده را ببرند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مزیت کشور و جمهوری اسلامی، وجود نیروی جوان و نخبه است که خداوند به این کشور عطا کرده و مسئولین دولتی و حکومتی باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشند.

مخبر با اشاره به پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حمله موشکی نظامیان صهیونیست به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، تاکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.

وی با اشاره به اهمیت پارک‌های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان به عنوان نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم و بهترین مدل اداره و حل مسائل کشور تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری باید به همه ارکان دولت برای بهره‌گیری از چنین فرصتی در راستای حل مشکلات وزارتخانه‌ها کمک کند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آینده اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه مزیت کشور و جمهوری اسلامی ایران در همین بخش است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید پس از شناسایی بسترهای دانش بنیان وزارتخانه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان ماموریت دهد تا به حل مشکلات آنان کمک کنند.

وی همچنین با تاکید براینکه با حضور و بازدید از نمایشگاه ها و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و تلاش های جوانان نخبه، خلاق، مدیر و مدبر به وضوح مشاهده می کنیم که تمام مشکلات و مسایل کشور توسط این جوانان حل شدنی است، تصریح کرد: در زمان بروز هر گونه مشکل و مسأله با مراجعه به نیروی های نخبه، جوان، با انگیزه، دیندار و وطن پرست توانستیم در حداقل زمان ممکن با بهترین کیفیت و کمترین هزینه بسیاری از مشکلات کشور را حل و فصل کنیم.

مخبر با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای جدی و اصلی دولت سیزدهم فعال کردن شرکت های دانش بنیان است، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور همواره بر فعال کردن بیش از پیش حرکت شرکت های دانش بنیان تاکید کرده و دستورات لازم را در این زمینه صادر کرده اند که با توجه به حرکت صنعت و اقتصاد در دنیای امروز به سمت فناوری های دانش بنیان، هوش مصنوعی و فناوری های پیشرفته و با توجه به مزیت کشور در داشتن نیروهای جوان و نخبه، نباید از دنیا عقب بمانیم.

وی اظهار کرد: وزارتخانه‌ ها موظف هستند حمایت از حرکت دانش بنیانی در کشور را دنبال کنند که در همین راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مسایل و خواست های این شرکت های دانش بنیان را در دولت مرتب دنبال می‌کند.

مخبر با اشاره به برخی مشکلات فعالیت های شرکت های دانش بنیان تاکید کرد: دستگاه‌ ها باید به محصولات و دستاوردهای این شرکت ها اطمینان کنند و همچنین مسائل مالی و ارزی، گرفتن سهم بازار داخلی و خارجی و صادرات محصولات آنان در دولت پیگیری می شود.

معاون اول رئیس جمهور به نامگذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: جهش تولید بدون تکیه به نیروهای نخبه، خلاق و شرکت‌های دانش بنیان میسر نیست و در بازدید از تمام بخش های پارک فناوری پردیس محصولات و تولیدات بخش های مختلف این مجموعه افتخارآمیز است تا جاییکه برخی محصولات تنها در دو کشور جهان تولید می شود. با این حال مردم از چنین افتخارآفرینی توسط جوانان نخبه و تحصیلکرده ایرانی کمتر مطلع هستند و در کشور به چنین دارایی و ظرفیت عظیم کمتر توجه می شود.

در این بازدید سه ساعته که با همراهی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت پذیرفت، دو مجموعه فناورانه جدید نیز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

کد خبر 845133 برچسب‌ها استارت‌آپ تکنولوژی (فناوری) دانش بنیان دولت سیزدهم محمد مخبر

دیگر خبرها

  • نقش هولدینگ‌های صنعتی در آینده اکوسیستم نوآوری بررسی می‌شود
  • افتتاح پارک علم و فناوری سلامت در سمنان
  • نشست هم‌اندیشی رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی برگزار شد
  • تلویزیون و سازمان‌های سینمایی آثار برتر رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی را تولید کنند
  • آثار برتر رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی باید تولید شود
  • پارک فناوری پردیس به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است
  • مخبر: پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • دورتموند - اتلتیکو مادرید؛ ترکیب رسمی