Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-19@20:07:32 GMT

دلیل لخته شدن خون در بیماران کرونایی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۴۴۹۸

دلیل لخته شدن خون در بیماران کرونایی چیست؟

پیشتر در یک مطالعه مشخص شده بود که لخته شدن خون یکی از دلایل جدی مرگ بیماران کووید-۱۹ است. با این حال دلیل این امر تاکنون نامشخص بوده است.

به گزارش برنا؛  برای درک ارتباط بین لخته‌های خون و کووید-۱۹ و در کل درک این موضوع که چرا لخته شدن خون رخ می‌دهد دانشمندان "کالج سلطنتی جراحان در ایرلند"(RCSI) نمونه‌های خون گرفته شده از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بومونت(Beaumont Hospital) در دوبلین را تجزیه و تحلیل کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تک اکسپلوریست ، خون حاوی پروتئین‌های بسیاری است که در صورت لزوم به لخته شدن خون کمک می‌کنند. یکی از پروتئین‌ها، "عامل فون ویلبراند"(Von Willebrand factor‎) نام دارد. گفتنی است این پروتئین به لخته شدن خون کمک می‌کند.

از سویی دیگری آنزیمی موسوم به "ADAMTS۱۳" پروتئین بزرگتر به نام عامل فون ویلبراند را پردازش می‌کند. این آنزیم به منظور تعامل بهتر با پلاکت‌ها، عامل فون ویلبراند را به قطعات کوچک‌تر تقسیم می‌کند. با پردازش عامل فون ویلبراند به این روش، این آنزیم مانع از ایجاد لخته شدن خون در گردش طبیعی خون می‌شود.

محققان پس از بررسی‌ها دریافتند که آنزیم ADAMTS۱۳ و عامل فون ویلبراند هر دو در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید، به شدت مختل می‌شوند.در این مطالعه محققان با بررسی گروه افراد بیمار با گروه افراد کنترل شده دریافتند افراد مبتلا به کووید-۱۹ دارای مقدار زیادی مولکول لخته کننده عامل فون ویلبراند و سطح پایین ضد لخته خون ADAMTS۱۳ بودند. علاوه بر این محققان مشاهده کردند رخ دادن برخی تغییرات در پروتئین‌ها سبب کاهش آنزیم ADAMTS۱۳ شده است.

دکتر "جامی اوسالیوان"(Jamie O’Sullivan) استاد کالج سلطنتی جراحان ایرلند در انتهای مطالعه گفت: نتایج این مطالعه سبب شد تا بینشی از مکانسیمی که سبب لخته شدن خون در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ می‌شود، به دست آوریم که این موضوع برای توسعه درمان‌های موثرتر بسیار مفید است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیمارستان ایرلند کرونا عامل فون ویلبراند مبتلا به کووید ۱۹ لخته شدن خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۴۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سگ‌ها عامل ۸۰ درصد حیوان گزیدگی‌ها در مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از کل آمار گزش توسط سگ‌ها، ۱۵ درصد گزش با سگ‌های ولگرد بوده است.
زهرا نهبندانی گفت: در سال گذشته حدود ۳۷۱ هزار حیوان گزیدگی در کشور گزارش شده است که از این میزان ۲۰ هزار و ۵۶۹ مورد حیوان گزیدگی در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اتفاق افتاده است.

او افزود: از کل آمار گزش توسط سگ‌ها، ۱۵ درصد گزش با سگ‌های ولگرد بوده است به طوری که در سال گذشته، ۲۱۴۵ مورد حیوان گزیدگی با سگ ولگرد در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ثبت شده که ۱۰۶۳ مورد آن فقط در شهر مشهد اتفاق افتاده است.

رئیس گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گزش توسط سگ‌های ولگرد بیشتر در حاشیه شهر و روستا‌ها و شهرک‌های اطراف مشهد اتفاق افتاده است، گفت: ۵۰ درصد گزش توسط سگ‌های ولگرد در افراد زیر ۱۵ سال گزارش شده است.

نهبندانی افزود: در سال گذشته با پیگیری‌های خوب صورت گرفته در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موردی از مرگ هاری انسانی نداشته‌ایم.

او با مقایسه آمار حیوان گزیدگی در سال ۱۴۰۲ با سال ۱۴۰۱گفت: تعداد موارد حیوان گزیدگی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۴۵۰۰ مورد افزایش نشان می‌دهد، اما تعداد گزش با سگ‌های ولگرد تغییر نکرده است.

رئیس گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدافزود: مهمترین اقدام در هنگام رویارویی با سگ‌های ولگرد سعی در دوری و عدم مزاحمت برای آنها است و لازم است با سامانه ۱۳۷تماس گرفته و حضور سگ‌های ولگرد گزارش شود.

 

دیگر خبرها

  • طبیعت گردی عامل کاهش تنش عصبی و حافظ سلامت روان
  • ببینید | بازداشت عامل حمله امنیتی به سفارت ایران در پاریس
  • عامل قطع درختان جنگلی دستگیر شد
  • عامل حذف سیتی حتی یک دقیقه هم بازی نکرد!
  • ذوب‌آهن، عامل سقوط تراکتور به رتبه چهارم!
  • افت قیمت نفت در پی نگرانی‌ها درباره عرضه جهانی
  • بیماران هموفیلی چشم انتظار توجه ویژه دولت و مجلس
  • سیستم عامل هوشمند چینی معرفی شد
  • سگ‌ها عامل ۸۰ درصد حیوان گزیدگی‌ها در مشهد
  • تراکتور عامل جریمه ۴۰۰ میلیونی شمس‌آذر