Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@07:36:05 GMT

مشارکت با دلی پرخون

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۶۳۶۹

مشارکت با دلی پرخون

به گزارش خبرگزاری فارس، محمد مجید فولادگر، رئیس پژوهشکده چشم انداز و آینده پژوهی نوشت: جریان‌های سیاسی در هر دوره ای برای جلب نظر مردم، مبتنی بر اندیشه سیاسی و رویکردشان به مسائل بین المللی و داخلی، روایت سیاسی خود را عرضه می کنند. نگاه آن ها به مسئله و قابلیت شان در ارتباط با مردم و انتقال روایت های سیاسی و راهکارهای پیشنهادی، بر میزان رای و اقبال اجتماعی آنان موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال 92 جریانی ظهور کرد که راه حل مسائل را خارج از مرزها جستجو می‌کرد و توانست اکثریت جامعه را متقاعد کند که چالش های داخلی محصول نوع تعامل ناکارآمد و غیرموثر خارجی است و چرخ اقتصادی کشور به دلیل مداخلات خارجی ها خصوصا آمریکا، متوقف شده و ما که زبان آن ها را خوب می دانیم! قادریم مذاکره کنیم و چرخ زندگی مردم را به حرکت درآوریم.

البته این جریان، روایت سیاسی خود را به کمک مغالطات منطقی و بکارگیری تکنیک ها و ابزارهای عملیات روانی و جنگ شناختی، تقویت کرد و خطاهای راهبردی جبهه انقلاب و تکثر نامزدها و درگیری های درون جریانی، بر این آتش دمید و شد آنچه شد.

امروز هشت سال از آن موعد و روایت می‌گذرد و مردم با همه وجودشان پیامدهای دردناک این تفکر را با دلار 30 هزار تومانی، رشد 900 درصدی قیمت مسکن، تورم نجومی، صف مرغ و ... درک کرده اند. به همین دلیل است که نماینده این جریان یعنی آقای همتی هر چه با صدا بلندتر و صریح تر و بی پرده تر از اسلافش، شعارها و نگاه ها و روایت های سیاسی آنان را فریاد می زند، امکان جلب نظر مردم را ندارد تا جایی که بر پایه نظرسنجی های معتبر، بیشترین رای منفی و تقریبا کمترین اقبال اجتماعی را دارد. این بی‌اعتباری صرفا به آقای همتی مربوط نیست، بلکه یک تفکر سیاسی را نمایندگی می کند و به معنای بی اعتباری یک جریان سیاسی است.

جریانی که یا صورت مسئله را اشتباه فهمیده بود یا دوست داشت اشتباه بفهمد!! آن ها دوست داشتند فکر کنند که منشاء مسائل کشور در خارج است و اگر آمریکا به ما نظر کند، گره ها گشوده می شود. حال آنکه چالش های ایران، مولود ضعف اراده دولتمردان، سوء مدیریت داخلی، حیف و میل منابع بی نظیر ملی و فساد اداری و اقتصادی، بی عدالتی در انواع نظامات اقتصادی و اجتماعی و انفعال و روزمرگی مدیران است و فشارهای خارجی در این آشفته بازار، با هر نوع مذاکره و هر میزان امتیازدهی، کم نخواهد شد بلکه افزون می گردد، زیرا در این دولت بی سامان، تحریم ها، خسارت بارتر خواهد بود و تنش اقتصادی شدیدتر می شود و مردم بیشتر درمانده می شوند چرا که ضعف و آشوب درون است که اثرگذاری تحریم ها را افزایش می دهد و چطور ممکن است اهرم خارجی موفق، کُند یا حذف شود؟ در حقیقت دولت با نگاه غلط به نظام مسائل کشور و تجویز راهکارهای عقیم، فشارهای اقتصادی را به شدت افزایش داد و غیر مستقیم به صورت ایرانیان سیلی زد. 

همین دلِ پرخونِ مردم است که رمقی برای مشارکت نگذاشته و نشاط اجتماعی و سیاسی ما را به شدت تنزل داده است خصوصا برای طبقات محروم و کم برخوردار که با کوهی از عزت و غیرت، سال ها ست مورد غفلت مدعیان امید قرار گرفته اند، به قول سعدی:
همی زنم نفس سرد بر امید کسی   که یاد ناورد از من به سال ها نفسی
عجب مدار زمن روی زرد و ناله زار  که کوه کاه شود گر برد جفای خسی

امروز با دلی پرخون از هشت سال فرصت سوزی و ناکارآمدی و بی تدبیری، در آستانه یک انتخاب قرار داریم و غفلت از میدان مشارکت، پیامدهای خسارت بار و عمیقی در پی خواهد داشت. مشارکت یعنی محاکمه اجتماعی یک تفکر و جریان سیاسی غلط، یعنی دود شدن تفکر بیگانه پسند و آشنا ستیز!! (برعکس آیه اشداء علی الکفار رحماء بینهم). صحنه انتخابات، میدان نبردِ روایت ها و رفراندوم تفکرات سیاسی است. اگر چه امروز ایرانیان از جریان سیاسی هشت ساله رویگردان و گریزانند ولی حواسمان باشد، مشارکت پائین امکان احیای دوباره جریان بیگانه محور را پدید می آورد. مراقب باشیم ... 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مشارکت اندیشه سیاسی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۶۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت

رایزن فرهنگی پاکستان با اشاره به اینکه مردم این کشور، استقامت و مقاومت و شجاعت ملت ایران را ستایش می‌کنند، گفت: همواره به‌رغم سختی‌های فراوانی که استکبار جهانی بر مردم ایران تحمیل کرده با استقامت و شجاعت وصف‌ناپذیری در مقابل همه قدرتمندان عالم ایستاده‌اند.

 رایزن فرهنگی پاکستان با تاکید بر این مطلب، افزود: مردم ایران روی مواضع خودشان محکم و پابرجا هستند و مردم پاکستان این استقامت‌ها و شجاعت‌ها را گرامی می‌دارند و بزرگ می‌دانند. به این خاطر است ملت ایران در چشم ملت پاکستان و مردم این کشور، ملتی بزرگ و قابل تقدیر و ستایش است.

عملیات وعده صادق این علاقه را بیشتر هم کرد

وی درباره خوشحالی مردم از انتقام سخت یا همان وعده صادق، نیز افزود: نماد و نمود این بزرگی و عظمت در روز‌های اخیر همان دفاع شجاعانه و پاسخ مقتدرانه عزیزان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رژیم صهیونیستی بود. اگر مردم پاکستان به ایران اسلامی و مردم ایران و رهبران ایران تا قبل از این پاسخ دندان‌شکن، علاقه‌مند بودند این علاقه‌مندی ظرفِ چند روز گذشته‌ای که از این پاسخ می‌گذرد ده‌ها برابر بیشتر شد و در ملاقات‌های مردمی که ما با مردم پاکستان و حتی با برخی از دولتمردان پاکستان داریم اولین نکته‌ای را که یادآوری می‌کنند همین است که آنچه آرزوی دیرینه جهان اسلام بود امروز توسط جمهوری اسلامی ایران محقق شد. با این نگاه مردم پاکستان و دولتمردان پاکستان میزبان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران بودند.

چرا محدودیت استقبال پیش آمد؟

مشکی درباره دلیل محدودیت استقبال و اجازه ندادن به برخی از تجمعات خیابانی برای استقبال از رئیس‌جمهور ایران، تأکید کرد: طبیعی است در چنین فضایی با آن علاقه‌مندی که به زمینه‌هایش اشاره کردم چقدر می‌تواند استقبال از طرف مردم پاکستان، استقبال پرشور و هیجان‌انگیزی باشد. به‌رغم اینکه شرایط امنیتی در پاکستان شرایط به هر حال ویژه‌ای است و دولت عزیز پاکستان برای حفظ امنیت سفر رئیس جمهور کشور ایران و هیئت همراه مجبور بود تدابیری را اتخاذ کنند و نمی‌توانستند تجمعات خیابانی را اجازه بدهند، اما ما شاهد بودیم در مسیر کاروان ریاست محترم جمهور در شهر‌های لاهور و کراچی به ویژه کاروان‌های استقبال مردمی شکل گرفت و برخی از تصاویری که امکان انتشار آنها بود شاهد این مسئله است.

تصاویر شگفت انگیزی که هم در اخبار سراسری ایران و رسانه‌های جمعی ایران منتشر شد

وی ادامه داد: در شهر اسلام‌آباد که مقصد اول سفر رئیس‌جمهور ایران بود ما شاهد تلاش مردم برای استقبال عمومی بودیم که اشاره کردم به دلیل شرایط ویژه، این امکان فراهم نشد، اما در نشست‌های نخبگانی و نشست‌هایی که با شخصیت‌های تراز اول اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ادبی در محل اقامت ریاست محترم جمهور برگزار شد این علاقه، این عشق و ارادت به نمایش گذاشته شد که تصاویر آن در اخبار سراسری جمهوری اسلامی ایران و اخبار رسانه‌های جمعی کشور پاکستان منتشر شد. البته آن چیزی که به نمایش گذاشته شد قطره‌ای از دریایی بود که مردم پاکستان تلاش داشتند به نمایش بگذارند. اما به دلیل شرایط خاص امکان ظهور و بروز آن خیلی فراهم نشد.

استقبال از رئیس‌جمهور در کراچی و لاهور

رایزن فرهنگی پاکستان به شور مردم در لاهور و کراچی اشاره کرد و افزود: در شهر‌های لاهور و کراچی این فضا قدری فراهم‌تر شد، اما آنچه در واقعیت میدان بود شاید رسانه‌ها نتوانند به تصویر بکشند. بازتاب‌هایی که ما الان در حال رصد آنها هستیم در رسانه‌های مکتوب و مجازی و رسانه‌های دیداری و نوشتاری همه مملوء از شور، سپاس و تقدیر از انجام شدن سفر و مواضع بسیار خوب رئیس جمهور ایران در این سفر هستیم و همچنان موج خوشحالی همچنان که قبل از این سفر شروع شده بود همچنان بعد از گذشت یک روز از پایان سفر ادامه دارد و پیش‌بینی این است در روز‌های آینده این موج ادامه داشته باشد و حتماً این سفر یک نقطه عطفی برای گسترش روابط همه جانبه ایران و پاکستان خواهد بود.

این سفر افق‌های بلندتری را پیش‌روی دو کشور گذاشت

مشکی در پایان تاکید: ما در پاکستان شاهد بودیم که برخی از کشور‌های منطقه و برخی از قدرت‌های فرامنطقه‌ای خیلی تلاش داشتند برای این سفر محدودیت‌های فراوانی ایجاد کنند حتی اگر بتوانند اصل سفر را تحت‌الشعاع قرار دهند، اما با لطف خدای متعال سفر به خوبی انجام شد و هم دستاورد‌هایی که این سفر داشت چه دستاورد‌های اجتماعی و چه دستاورد‌های سیاسی و منطقه‌ای در همین مدت کوتاه بازتاب خودش را داشت و حتماً در ادامه و آینده پس از این سفر، شاهد بازتاب‌های بیشتر و گشوده شدن افق‌های بلندتری در روابط دو کشور خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • سیستان و بلوچستان بالاترین ظرفیت معادن را دارد
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • برای آگاهی‌بخشی و انعکاس خواست مردم
  • سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد
  • شهر خلاق، فرصتی برای مشارکت مردم