Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-03-29@04:39:46 GMT

حال اقتصاد ایران اصلا خوب نیست

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۵۶۶۳۱

حال اقتصاد ایران اصلا خوب نیست

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، رستم قاسمی در همایش هواداران حجت الاسلام رئیسی با بیان اینکه همه ستاد‌های استان فارس برای یک هدف مشترک که به زودی تحقق پیدا می‌کند، تجمیع شد؛ گفت: استان فارس سرزمین پهناور و زادگاه ادیبان و شاعران و شهیدان بزرگی است.

او با بیان اینکه امروز در شرایط خوبی قرار نداریم و حال اقتصاد ایران اصلا خوب نیست، گفت: وقتی جنگ تمام شد کشور نیاز با بازسازی داشت، عده‌ای معتقد بودند که نیاز به کشور‌های خارجی است، اما عده‌ای از کسانی که جنگ را پشت سر گذاشته بودند معتقد بودند که نیاز به خارجی‌ها نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قاسمی با بیان اینکه عبارت "ما می‌توانیم" جمله امام است و امروز این جمله محقق شده است، افزود: بسیاری از طرح‌ها در حوزه صنعت، مسکن، انرژی و ... توسط جوانان این کشور اجرا شد و ما می‌توانیم امام راحل به وقوع پیوست.

او با بیان این‌که مشکلات معیشتی داریم و حق با مردم است، اما توانمندی‌های کشور زیاد است، بیان کرد: از ابتدای انقلاب مشکلات زیادی را به ما تحمیل کردند که ملت ایران در مقابل همه آن‌ها پیروز شد که جنگ تحمیلی و تحریم از جمله این مشکلات است که دشمن در طول این سال‌ها ایجاد کرد.

قاسمی با بیان اینکه آمریکا داعش را ساخت و میلیارد‌ها دلار هزینه کرد تا شعله انقلاب را خاموش کند، گفت: ۷ سال خدمت شهید سلیمانی بودم برخی از کار‌هایی که داعش می‌کرد قابل بیان نیست، اما حادثه بزرگ که می‌توانست خطرآفرین باشد با ایمان و اراده نیرو‌های ایران خنثی شد؛ این‌ها توانمندی قدرت منطقه‌ای ایران است.

او با بیان اینکه در سال ۹۰ و ۹۱ شدیدترین تحریم‌ها را به ما اعمال کردند و اسم آن را تحریم‌های فلج‌کننده گذاشتند، افزود: همه ابزار‌هایی که داشتند به کار گرفتند، اما در اوج تحریم‌ها فرصت‌هایی به وجود آمد، در همان روز‌ها صادرکننده نفت شدیم، تجهیزات را ندادند خودمان ساختیم تجربه‌ای که در چند سال گذشته داریم.

وزیر سابق نفت با بیان اینکه این تجربه در کشور وجود دارد و کشور ایران ثروتمند است که مهم‌ترین ثروتش نیروی انسانی است، افزود: قرار بود با امضای برجام مسئله آب و ریزگرد‌ها و دیگر مسائل حل شود، اما مشکلی حل نشد. برجام بر این کشور حاکم بود هرچند که جای انتقاد دارد، اما همه به عنوان قرارداد بین‌المللی امضا کردند، ولی آمریکا یک طرفه آن را ملغی کرد و این رفتار نشان داد که ایران به دنبال تنش‌زدایی نیست.

قاسمی با بیان اینکه امروز در نقطه‌ای هستیم که شرایط اقتصادی بدی داریم و با این دست فرمان از این ایستگاه نمی‌توانیم عبور کنیم، بیان کرد: باید تغییری رخ دهد؛ نگاه به داخل می‌تواند ایران را در تراز ایران قرار دهد.

او با بیان اینکه در ۲۸ خرداد این تغییر را باید به دست مردم ایجاد کرد، گفت: ۱۰ سال پیش سالانه یک میلیون ازدواج داشتیم، اما سال ۹۹ کمتر از ۳۰ درصد بوده و طلاق ۳ برابر شده این روش باید تغییر کند.

قاسمی با بیان اینکه دولت سیزدهم کارش سخت است چراکه بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را پیش خور کردند، افزود: دولت سیزدهم نیازمند پشتیبانی مردم با رای بالا است، برای بهبود زندگی باید با هر نگاهی پای صندوق‌های رای حضور پیدا کنیم این گام اول از پشتیبانی دولت سیزدهم است.

او با بیان اینکه گام دوم انتخاب اصلح است اینکه چه کسی می‌تواند رفاه اجتماعی مردم را ایجاد کند، عنوان کرد: این شرایط حق مردم نیست با شناختی که از آیت‌الله رئیسی دارم و با تجربه ایشان در قوه قضاییه که با رانت‌خوار‌ها و ویژه‌خوار‌ها برخورد کرد از همه اصلح‌تر است و تردیدی در این نیست.

قاسمی با بیان اینکه در تولیت آستان قدس نیز نشان داد که تحول‌خواه است و خود را خدمتگزار مردم می‌داند، روحیه اشرافی‌گری ندارد؛ افزود: با تجربه گذشته و اطاعت از رهبری که در آیت‌الله رئیسی وجود دارد می‌تواند تغییر ایجاد کند و ریل‌گذاری جدیدی داشته باشد چراکع تجربه و توانمندی که مسیر کشور را تغییر دهد، دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزیر نفت اقتصاد ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۵۶۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوته‌بین است / مدیران سازمان برنامه و بودجه فارغ التحصیل دانشگاه‌های درجه چندمند

 مهدی پازوکی استاد اقتصاد دانشگاه علامه در گفت‌وگو با رویداد۲۴ با اشاره به فقدان نظرات و تصمیم‌های کارشناسی، جای خالی مدیران متخصص و با تجربه را یکی از دلایل نابسامانی اقتصادی می‌داند.

بخش‌های مهم این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید؛

مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوته‌بین است

*برای اینکه مشکلات کشور را رفع کنیم، نیاز به برخورد کارشناسی و علمی داریم. یعنی ببنیم ریشه مشکلات کجاست، برای آن فرضیه درست کنیم و فرضیه را آزمون کنیم؛ در صورت جواب مثبت بپذریم و اگر جواب نداد، سراغ فرضیه دیگری برویم. مشکلی که وجود دارد این است که مدیران اجرایی کشور، دانش لازم را ندارند.

اکثر آنها به واسطه رابطه، مسئولیت گرفته‌اند و اینطور نیست که با تکیه بر دانش، لیاقت و کاردانی مسئولیتی را عهده‌دار شده باشند. در واقع یکی از مشکلات بارز اقتصاد ایران، «جهالت اقتصادی مدیران» است. به این معنی که افراد ضعیف و کوته‌بین، که باندی و رابطه‌ای انتخاب شده‌اند، منافع کشور را دچار خسران کرده‌اند.

*در فرورین سال ۱۴۰۱ و در حالی که هشت ماه از دوره دولت مستقر می‌گذشت، نرخ دلار ۲۷۵۰۰ تومان بود و در روز‌های پایانی ۱۴۰۲،  دلار وارد کانال ۶۰ هزارتومان شد. این یعنی ارزش پول ملی که شاخص اول اقتصاد محسوب می‌شود، بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته که این نمی‌تواند ربطی به دولت قبلی داشته باشد. در واقع وقتی سیاست خارجی در خدمت توسعه اقتصادی نیست، هزینه اش را باید مردم بدهند.

*اقتصاد در حال حاضر دو مشکل اساسی دارد؛ اول اینکه اقتصاد در ایران بسته است و با جهان هیچ تعاملی ندارد، در حالی که ۹۰ درصد تجارت جهانی با دلار آمریکا و یوروی اروپا است. خودِ دلار به تنهایی حدود ۶۵ درصد تجارت جهانی را در دست دارد.

مشکل دوم اقتصاد در جمهوری اسلامی این است که برخلاف سنت شیعی و ارزش‌های اسلامی که تاکید دارد «اگر کسی از شما کاردان‌تر است، باید کنار بروید»، مدیران کنونی با حرص قدرت، ساختار‌ها را از بین برده‌اند. حتی مدیران مدارس هم اگر هم فکرشان نباشد، عوض می‌کنند. این طرز تفکر اگر اصلاح نشود، حتما هزینه‌های بسیار بالایی را به مصلحت عمومی تحمیل می‌کند. در واقع یکی از دلایل ناامیدی عمومی این است که مردم می‌بینند، آدم‌های کوتوله سر کار هستند و مسئولیت‌های بزرگ را عهده دار شده‌اند. مدیران سازمان برنامه و بودجه از دانشگاه‌های درجه چندم‌اند و سره را از ناسره تشخیص نمی‌دهند

*سازمان برنامه و بودجه که یکی از تخصصی و مهمترین بخش‌های مدیریتی کشور است، به قاعده باید باید حداقل۷۰ درصد از مدیرانش، از بدنه همین سازمان انتخاب شوند تا فعالیت‌شان توام با نتیجه مثبت باشد.

اما متاسفانه آنچه در دولت سیزدهم رخ داده، این است که مدیران سازمان برنامه و بودجه از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های درجه چندم انتخاب شده‌ که به طور قطع به دلیل دانش پایین، سره را از ناسره نمی‌توانند تشخیص بدهند و به همین راحتی کشور را با چالش‌هایی جدی مواجه می‌کنند.

*انسان همیشه به امید زنده است. برخلاف نظر آن‌هایی که در ناامیدی به سر می‌برند، نظرم این است که آینده ایران روشن است. چرا؟ به این دلیل که تکنولوژی در حال تحول است و باعث می‌شود، نسل جدید و جامعه بداند و بفهمد، چه کسانی خادم‌اند و چه کسانی مسئولیت را برای منفعت‌طلبی می‌خواهند و دنبال رانت هستند. در حالی که تحریم مردم را گرفتار کرده است، کاسبان تحریم خوشحال‌اند چون از این طریق جیب‌شان را پر می‌کنند.

*بیش از ۲ سال و نیم است که دولت سیزدهم روی کار آمده است و مردم هیچ تحول اقتصادی و معیشتی را حس نمی‌کنند. چرا این اتفاق می‌افتد؟ چرا رقیبان منطقه‌ای ما روز به روز وضع شان از ما بهتر می‌شود؟ چون آن‌ها به سمت عقلانیت رفته و ما به سمت شعار رفته‌ایم. امروز اگر دولت ایران بتواند مقدمات همکاری با یک شرکت آمریکایی در صنعت نفت را آماده کند، این ماییم که بیشتر از آمریکایی‌ها سود خواهیم کرد. اما آقایان این را متوجه نیستند و به جای اینکه با بحران‌ها برخورد کارشناسی و علمی کنند، دائم به دنبال تنش‌زایی با دنیا هستند. اگر بحران نباشد، نمی‌توانند کشور را اداره کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • متکی: نباید در کمیسیون‌ها سرگرم رسیدن به ریاست باشیم
  • منوچهر متکی: دولت باید اقتصاد را رها کند
  • متکی: نظارت مجلس در کشور ما قوی نیست /۲۰ برابر فرانسه، قانون وضع کرده ایم
  • متکی: نظارت مجلس در کشور ما قوی نیست/ 20برابر فرانسه، قانون وضع کرده ایم
  • گیر و گور اقتصاد ایران چیست؟
  • «جهش تولید با مشارکت مردم» منشور عملی ملت ایران است
  • زبان فارسی میراث مشترک ایران و افغانستان
  • رایزن فرهنگی ایران: زبان فارسی میراث مشترک با افغانستان است
  • مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوته‌بین است / مدیران سازمان برنامه و بودجه فارغ التحصیل دانشگاه‌های درجه چندمند
  • وجود موریانه های بی صدا در اقتصاد ایران