Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، فیلم‌ها می‌توانند به شما بگویند که درصورت همه گیری یک بیماری، چگونه زندگی روزمره را پشت سر خواهید گذاشت. هالیوود دهه هاست که ما را برای این لحظه آماده می‌کند.

در سال ۱۹۳۹، فیلم کشتی اقیانوس آرام (Pacific Liner) منتشر شد. این فیلم در مورد هرج و مرج در کشتی تفریحی عازم به سانفرانسیسکو است که با ورود مردی آلوده به وبا به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری در بین مردان شاغل در اتاق دیگ بخار شیوع می‌یابد. مسافران نیز مثل همیشه روی عرشه فوقانی مهمانی برپا کرده بودند و از بمب ساعتی باکتریایی که در پایین قرار داشت، بی خبر بودند.

درگیری اصلی فیلم بین دو مرد بسیار متفاوت است: یک پزشک (چستر موریس) که می‌خواهد به محض شروع ویروس اقدامات بهداشتی و قرنطینه سازی را اجرا کند؛ و یک مرد سرسخت (ویکتور مک لاگلن) که حاضر نیست باور کند چیزی که قابل دیدن نیست، می‌تواند به او آسیب برساند. زمانی که این حرف اثبات شود، دیگر خیلی دیر شده است.

به عبارت دیگر، بحث‌هایی که در حال حاضر درباره بهترین راه‌ برای حفاظت از سلامت عمومی جامعه داریم، چیز جدیدی نیست. از زمانی که اخبار مربوط به ویروس کرونا منتشر شد، تریلر فیلم «شیوع»  بالاترین آمار لیست فیلم های پرفروش‌ را داشته است.

با این وجود حتی در بهترین زمان‌ها، ما مجذوب داستان‌های مربوط به باکتری‌های دستکاری شده ژنتیکی برای کاهش جمعیت سیاره خود شده‌ایم. فیلم "The Andromeda Strain"،در سال ۱۹۷۱،  اقتباسی از رمان علمی - تخیلی سرگرم کننده و جذاب مایکل کریشتون در مورد تلاش‌ برخی پزشکان برای مقابله با تهدید میکروسکوپی در فضای خارج از جوّ زمین است.

در سال ۱۹۹۵، «شیوع» با برداشت بسیار خیالی خود از پرفروش‌ترین داستان ریچارد پرستون با موضوع بیماری ابولا،  به پرفروش‌ترین فیلم تبدیل شد. ما مدت هاست که مجذوب تماشای فیلم‌هایی شده ایم که در آن افراد بیمار عفونت خود را گسترش می‌دهند.

فیلم‌های مربوط به بیماری‌های همه گیر به سه دسته تقسیم می‌شوند: نوعی از فیلم‌ها مانند کشتی اقیانوس آرام و شیوع، توصیفی ضربتی از نحوه شیوع واقعی را ارائه می‌دهند. نوع دیگر، خیالی‌تر هستند؛ مانند فیلم‌هایی که درباره زامبی‌ها ساخته می شوند. نوع سوم، فیلم هایی هستند که عمق فاجعه رخ داده شده را نشان می‌دهند و می‌گویند چگونه می‌توان جریان زندگی را از سر گرفت.

بیش از ۶۰ سال قبل از ساخت فیلم "شیوع"، الیا کازان نمونه اولیه‌ای از اولین فیلم درباره یک بیماری همه گیر را کارگردانی کرد. در این فیلم ریچارد ویدمارک به عنوان یک مقام بهداشت عمومی مستقر در نیواورلئان، در تلاش است تا هویت و تاریخچه یک جسد مبتلا به بیماری ناشناخته را کشف کند.

کازان سبک فیلم را از نئورئالیسم و فیلم نوآر (یک اصطلاح سینمایی برای توصیف درام‌های جنایی و بدبینانه هالیوودی)، وام می‌گیرد تا بینندگان را به جای ویدمارک بگذارد. این فیلم به ما اجازه می‌دهد جامعه‌ای که در آن هیچ راهی برای مقابله یا از بین بردن تهدید ندارد را تجربه کنیم. این تهدید می‌تواند جنایت، فقر، براندازی سیاسی یا یک بیماری ناشناخته باشد.

فیلم ترسناک جورج رومرو (۱۹۷۳) با عنوان «دیوانگان» را هم می‌توانید تماشا کنید. در این فیلم یک بحران پزشکی به طور مساوی بین یک شهروند وحشت زده و مقامات مسلح دولت که آماده استفاده از اقدامات شدید برای پایان دادن به شیوع بیماری خاص هستند، نشان داده می‌شود.

فیلم «موجود»، ساخته جان کارپنتر در سال ۱۹۸۲، هم در مورد یک موجود فرازمینی است که مانند انگل، بدن موجودات زنده دیگر را آلوده می‌کند و در آن پنهان می‌شود. زمانی این آلودگی قابل توقف خواهد بود که مردم در قرنطینه کامل قرار بگیرند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند.

یکی از غیرمعمول‌ترین داستان‌های علمی-تخیلی ترسناک درباره بیماری‌های آزاردهنده و همه گیر، فیلم «پونتایپول» مربوط به سال ۲۰۰۸ است. در این داستان بیماری از طریق مکالمه گسترش می‌یابد.

بیشتر بخوانید:

چهره بازیگران فیلم‌های ترسناک در زندگی واقعی چگونه است؟ + تصاویر

هیچ یک از این فیلم‌ها درباره نگرانی‌های دنیای واقعی نیستند. هدف آن‌ها این نیست که به ما نشان دهند در یک اپیدمی واقعی، چگونه رفتار کنیم. بلکه داستان‌هایی هستند که به ما هشدار می‌دهند چگونه اوضاع بد و بدتر خواهد شد و این همه به کجا منتهی می‌شود؟

برای مثال، به فیلم‌هایی مانند «۲۸ روز بعد» و «۲۸ هفته بعد» رجوع کنید که نشان می‌دهد  مردم چگونه جامعه  را در میان یک ویروس همه گیر بازسازی می‌کنند. همچنین می توانید «امگا من» یا هر نسخه دیگر از نمایش رمان من افسانه هستم از ریچارد ماتسون را تماشا کنید؛ جایی که تنها بازمانده یک بیماری همه گیر، خود را با کشتن انسان نما‌های جهش یافته زمین سرگرم می‌کند.

بهتر از این فیلم، «فرزندان انسان» است. در این فیلم ۱۸ سال است که بلای ناباروری، انسان را به گونه‌ای در حال کاهش تبدیل کرده است. جامعه به دلیل کمبود منابع انسانی، دچار ناامیدی و مشکلات اقتصادی شده است. خلاصه داستان این فیلم در مورد واکنش دیوانه وار و بالقوه خطرناک جهان به اولین بارداری جدید بعد از تقریباً دو دهه است.

افرادی که فیلم می‌سازند، مدت‌هاست در فکر بروز نوعی فاجعه ویروسی جهانی، طبیعی یا مافوق طبیعی هستند. ما فیلم‌های زیادی از این قبیل داریم؛ اما همه این فیلم‌ها به پایانی ناامید کننده ختم می‌شوند. فیلم «کشتی اقیانوس آرام» پایان خوشی دارد. فیلم فرزندان انسان نیز به نوعی چنین پایانی دارد.

اما شاید شادترین فیلم درمورد بیماری فیلم کوتاه "آن مادران باید زندگی کنند" برنده اسکار سال ۱۹۳۸ است. این فیلم در مورد کار پیشگامانه دکتر قرن ۱۹، ایگناز سملویس است. این فیلم توضیح می‌دهد که چگونه این مرد دانشمند مجارستانی، از طریق پیشنهاد ساده‌ای که با همکاران خود به اشتراک گذاشت، جان میلیون‌ها انسان را نجات داد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فیلم های ترسناک فیلم های هالیوود سینمای جهان فیلم هایی یک بیماری همه گیر فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۶۶۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی

آفتاب‌‌نیوز :

یک نظرسنجی بین‌المللی نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوآنزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.

«جان سلمانتون گارسیا» از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد:‌ این باور که آنفلوآنزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.

این کارشناس افزود: اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوآنزا به اندازه کافی مقابله شود و آنها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند، اما این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.

جزئیات این نظرسنجی شامل ارزیابی نظر ۱۸۷ دانشمند جهانی قرار است در کنگره میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی (ESCMID)  فاش شود که آخر هفته آینده در بارسلونا برگزار می‌شود.

براساس بخشی از اطلاعات منتشرشده از این پژوهش،‌ ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند،‌ اعتقاد دارند محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری پس از آنفلوآنزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است.

آنها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است، ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.

سایر میکروارگانیسم‌های کشنده - مانند ویروس‌های لاسا، نیپا، ابولا و زیکا – تنها از سوی یک تا دو درصد از پاسخ‌دهندگان به‌عنوان تهدیدهای جدی جهانی ارزیابی شدند.

به گفته «جان سلمانتون گارسیا»، مسئول این مطالعه جهانی آنفلوآنزا تا حد زیادی تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوآنزای پرندگان ( سویه اچ۵ان۱ H۵N۱) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.

این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاوهای اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.

«اد هاچینسون»، ویروس‌شناس دانشگاه گلاسکو در این زمینه گفته است ظهور ویروس آنفلوآنزای پرندگان در گاوها تعجب‌آور است زیرا خوک‌ها تاکنون به این ویروس مبتلا شده‌ بودند اما تا همین اواخر گزارشی از ابتلای گاوها نبود و این موضوع را نباید دست‌کم گرفت.

به گفته او،‌ ابتلای گاوها به ویروس آنفلوآنزای پرندگان به این معنا است که خطر ورود ویروس به حیوانات مزرعه بیشتر شده و نگرانی درباره انتقال از حیوانات مزرعه به انسان نیز افزایش می‌یابد.

با توجه به گزارش‌ها درباره شیوع آنفلوآنزای پرندگان، دانشمندان نسبت به چشم‌انداز یک بیماری همه‌گیر آنفلوآنزا هشدار می‌دهند. اگرچه آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که واکسن‌هایی علیه بسیاری از گونه‌های آنفلوآنزا از جمله آنفلوآنزای پرندگان قبلا ساخته شده است و می‌توان امیدوار بود که غافلگیری کووید-۱۹ رخ ندهد.

به گزارش ایندیپندنت، در عین حال کارشناس دانشگاه کلن و انجام‌دهنده این مطالعه جدید، نسبت به فراموش کردن رعایت نکات بهداشتی هشدار داده و گفت: مردم به عادت های قبلی نظیر سرفه کردن در دستانشان و سپس دست دادن با افراد دیگر بازگشته‌اند. ماسک زدن کنار گذاشته شده و به بسیاری از عادت‌های خطرناک قبلی برگشته‌ایم؛ اینها ممکن است ما را پشیمان کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • هشدار دامپزشکی گناباد در خصوص شیوع بیماری تب مالت
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • هشدار متخصصان درباره همه‌گیریِ بعدی جهانی
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم