Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@14:06:46 GMT

قدیمی‌ترین صفحه قرآن در نمایشگاه ریاض

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۷۰۲۳۳

قدیمی‌ترین صفحه قرآن در نمایشگاه ریاض

قدیمی‌ترین صفحه قرآن کریم مربوط به قرن دوم هجری قمری در نمایشگاه کتابت و خوشنویسی ریاض به نمایش گذاشته خواهد شد.

به گزارش قدس آنلاین، باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سیدتی نوشت:

وزارت فرهنگ عربستان سعودی نمایشگاهی را با موضوع تاریخ خط عربی و فنون کتابت از زمان طلوع تمدن عربی تا امروز با عنوان «سفر به دنیای کتابت و خوشنویسی» در موزه ملی ریاض برگزار خواهد کرد که با توجه به بخش های مختلف آن و محصواتی که قرار است در این نمایشگاه برای علاقه مندان رو نمایی شود می تواند یک محفل فرهنگی پر بار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نمایشگاه که از ۲۶ ژوئن تا ۲۱ آگوست ۲۰۲۱ (۵ تیر تا ۳۰ مرداد ۱۴۰۰) برگزار می‌شود، مسیر تکامل خط عربی و اساتید بزرگ این خط در طول تاریخ تمدن عرب در شبه جزیره عربستان از ۱۷۰۰ سال پیش تا کنون به همراه مراحل توسعه خطوط نقش بسته بر قطعه سنگ‌ها و تابلوهای خطی و اجسام در تمام نقاط جهان اسلام به نمایش گذاشته خواهد شد.

در این نمایشگاه اپلیکیشن‌های جدید درباره خوشنویسی عربی در مد و طراحی و هوش مصنوعی ارائه می‌شود. همچنین مجموعه‌ای منتخب از قرآن‌های چاپی از جمله مصحف آبی و مصحف مدینه به اضافه یک نسخه خطی طراحی شده با هوش مصنوعی نیز ارائه می‌شود. در بخش دیگری از این نمایشگاه نیز آثار برجسته خوشنویسی اساتید این هنر از عربستان و سایر نقاط جهان به نمایش گذاشته خواهد شد. اما مهم‌ترین بخش نمایشگاه ریاض جایی است که یکی از قدیمی‌ترین صفحات قرآن کریم که به قرن دوم هجری قمری (هشتم میلادی) باز می‌گردد، در معرض دید علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

به هر روی مسئولان عربستانی در تلاش هستند تا با برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی و رونمایی از نسخ قدیمی علاوه بر نشان دادن فرهنگ و تمدن نوین اسلامی، مردم را به خواندن کتب مختلف از جمله کلام مقدس آسمانی ترغیب کنند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ریاض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۰۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: یکی از دستاوردهای تلاش قرآنی در ماه رمضان این بود که تصویر کشورمان در فضای بین‌المللی به خصوص در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، در مراسم قدردانی از عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی کشور طی سخنانی به گستردگی برنامه‌های تولید شده در ماه رمضان اشاره کرد و اظهار داشت: در اجرای این برنامه‌های قرآنی تمام دستگاه‌ها نقش داشتند و شاید سازمان تبلیغات اسلامی کمترین نقش را داشته است. همچنین شورای توسعه فرهنگ قرآنی نقش هماهنگی را به خوبی بر عهده گرفت.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش در این ایام زحمت بسیاری کشیدند. همچنین همکاران ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز زحمات بسیاری  متقبل شدند.

او به برگزاری نمایشگاه قرآن در استان‌ها اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد امسال برای اولین بار در تمامی استان‌ها نمایشگاه قرآن برگزار شد و نمایشگاه اصلی هم در مصلی امام خمینی(ره) در تهران دایر بود. بسیج، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و مهم‌تر از همه بخش مردمی در این نمایشگاه‌ها بسیار فعال بودند.

قمی به برنامه‌های قرآنی در سازمان صدا و سیما اشاره کرد و اظهار داشت: یک همگرایی در ماه مبارک رمضان حول محور قرآن شکل گرفت. نقطه تجلی همه این برنامه‌ها در رسانه ملی بود که این نقش را به خوبی ایفا کرد.

 

ضرورت تبیین تعامل قرآن و علم از سوی دانشمندان و اساتید

 

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی از درخشش برنامه محفل در روستای چارک یاد کرد و گفت: فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی به مجموعه اقدامات متعددی که در روستاها شکل گرفت، توجه کند. به عنوان مثال اتفاقی که روستای چارک افتاد و برنامه محفل در آنجا درخشش داشت، اتفاق مبارکی بود که همین نکته نشان‌دهنده ظرفیت ایمان مردم است.

رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی از تلاش تولیدکنندگان و دست‌اندرکاران برنامه‌های سحر و افطار به تقویت حس قرآن دوستی مردم اشاره کرد و اظهار داشت: یک افکارسنجی انجام دادیم که نتایج آن قابل توجه است. در این افکارسنجی بسیاری به سؤالات پاسخ دادند. 75 درصد کسانی که پاسخ داده بودند از اینکه که قرآن را حفظ نکرده‌اند احساس خسارت کرده‌اند.

او ادامه داد: گام‌های بعدی در ترویج فرهنگ قرآنی را باید کیفی‌تر و مؤثرتر برداریم. یکی از دستاوردهای اتفاقات ماه رمضان این بود که تصویر ایران در فضای بین‌المللی به خصوص در جهان اسلام درباره اهتمام ایران به قرآن قدری تغییر کرده و اصلاح شد که این موضوع دستاورد مهمی است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • یک قرن سنندج در قاب تصویر
  • شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه خودرو پکن غوغا به پا کرد! /عکس
  • شاهکار طراح ایرانی در نمایشگاه پکن غوغا به پا کرد! /عکس
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید
  • دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج برپا می‌شود
  • تعداد خوشنویسان بعد از انقلاب ۲۰ برابر افزایش یافت
  • نمایش شکست آمریکا در طبس در بیلبورد‌های پایتخت
  • نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام برگزار می‌شود/ ساخت فیلمی با موضوع رضوی برای جشنواره فجر
  • تشریح جزئیات جشنواره‌های رضوی/ نمایشگاه آثار خوشنویسی جهان اسلام برگزار می‌شود
  • تصویر ایران در جهان اسلام درباره اهتمام به قرآن اصلاح شد