Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رهبر اکثریت دموکرات ها در سنای آمریکا از لغو اختیارات جنگی رئیس جمهور که زمینه ساز اعلان جنگ علیه عراق شده بود، حمایت کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه؛ «چاک شومر» رهبر اکثریت دموکرات ها در سنای آمریکا اعلام کرد: از لغو واگذاری اختیار استفاده از نیروی نظامی، مصوب سال 2002 که موجب شد تا «جرج بوش» رئیس جمهور وقت آمریکا، با استفاده از آن، برای حمله به عراق تصمیم گیری کند، حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چاک شوم افزود: لغو این مصوبه، خطر تلاش دولت‌های آینده را برای یافتن دستاویز قانونی در جهت ماجراجویی‌های نظامی از میان بر می‌دارد و موجب می‌شود تا تلاششان برای ماجراجوبی نظامی مهار شود.
رهبر اکثریت دموکرات ها در سنای آمریکا ادامه داد: این قانون یکی از بهانه‌هایی بود که ترامپ با استفاده از آن، در حمله‌ای پهپادی در بغداد، (شهید) قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران را ترور کرد.
مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه، با طرحی موافقت کرد که خواستار لغو قانون اختیارات اعطا شده به رئیس جمهور این کشور برای آغاز جنگ بدون مشورت با کنگره است.
مجلس نمایندگان آمریکا با 268 رأی موافق در برابر 161 رأی مخالف، با لغو این قانون موافقت کرد که در سال 2002، با استناد به آن، مجوز تجاوز نظامی آمریکا به عراق صادر شد.
این می‌تواند اولین قدم در راستای انجام تلاش‌های بیشتر برای سلب اختیارات جنگی خودسرانه رئیس جمهور آمریکا باشد.
یک عضو دموکرات مجلس نمایندگان به این لایحه رأی منفی داد حال آنکه 49 عضو جمهوریخواه در همراهی با دیگر دموکرات‌ها، از آن دفاع کردند.
مجلس نمایندگان پیشتر هم رأی به لغو قانون اختیارات جنگی رئیس جمهور داده بود حال آنکه در آن برهه، سنا که در اختیار جمهوریخواهان بود؛ مانع از پیشرفت لایحه شد.
اما این بار، «چاک شومر» رئیس دموکرات سنای آمریکا از لغو اختیارات جنگی رئیس جمهور حمایت کرده و قول داد که طی سال میلادی جاری، در مجلس سنا نیز این طرح را به رأی بگذارد.
دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا نیز در توجیه بخشی از عملیات ناجوانمردانه‌ای که برای به شهادت رساندن سردار حاج قاسم سلیمانی تدارک دید؛ به این قانون استناد کرده بود.
دولت جدید واشنگتن می‌گوید که برای رسیدن به قانونی که اختیارات جنگی رئیس جمهور آمریکا را محدودتر کند؛ با کنگره همکاری خواهد کرد حال آنکه مدعی است اعضای کنگره هم باید تهدید‌هایی را که در سراسر دنیا متوجه نظامیان آمریکایی است؛ درک کنند!
در 11 اکتبر 2002، جو بایدن رئیس جمهور فعلی آمریکا، یکی از 77 سناتوری بود که با لایحه قانونی کردن استفاده از نیروی نظامی در عراق، به جورج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا، اجازه حمله به عراق را داد. برای همین است که وی فقط از محدود شدن اختیارات رئیس جمهور حرف می‌زند و به لغو کامل آن رضایت نخواهد داد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: چاک شومر اختیارات جنگی رئیس جمهور مجلس نمایندگان سنای آمریکا دموکرات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۲۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلنسکی : اوکراین افغانستان دوم نخواهد شد

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین به دنبال تصویب کمک‌ها به کی‌یف در مجلس نمایندگان آمریکا، گفت که اوکراین با حمایت ایالات متحده، افغانستان دوم نخواهد شد.

به گزارش تسنیم، زلنسکی امروز یکشنبه از تصویب کمک 60 میلیارد دلاری برای اوکراین در مجلس نمایندگان آمریکا قدردانی کرد اما از واشنگتن خواست تا فوری این لایحه را به قانون تبدیل کند و انتقال واقعی تسلیحات را پیش ببرد.

وی در گفتگو با شبکه ان‌بی‌سی بیان کرد که تصویب این لایحه یک پیام قدرتمند به روسیه ارسال می‌کند که واشنگتن در کنار کی‌یف می‌ایستد و به افغانستان دوم تبدیل نخواهد شد.

رئیس جمهور اوکراین در این گفتگو ابراز داشت: فکر می‌کنم این حمایت واقعا نیروهای مسلح اوکراین را تقویت می‌کند و ما یک شانس برای پیروزی خواهیم داشت. 

زلنسکی خاطر نشان کرد: ما واقعا باید این را به مرحله نهایی برسانیم تا اینکه کمک ملموسی برای سربازان به زودی در خط مقدم دریافت کنیم.

 مجلس نمایندگان آمریکا روز شنبه با 311 رای موافق و 112 رای مخالف در نهایت کمک 60.84 میلیارد دلاری به اوکراین را تصویب کرد.

این لایحه اکنون به مجلس سنا که تحت کنترل دموکرات‌ها است فرستاده خواهد شد و به احتمال زیاد در آنجا مورد تایید متحدان دولت جو بایدن قرار خواهد گرفت.

این طرح ماه‌هاست به دلیل مخالفت شدید برخی قانون‌گذاران جمهوری‌خواه در کنگره بلاتکلیف مانده بود.

تقریبا 26 ماه از جنگ اوکراین می‌گذرد و روسیه به آرامی در حال پیشروی در شرق اوکراین است و بمباران‌های خود را علیه شهرهای اوکراین افزایش داده است.

سنا قرار است روز سه‌شنبه روند بررسی لایحه تصویب شده توسط مجلس نمایندگان را آغاز کند. انتظار می‌رود تصویب نهایی بعضی اوقات در هفته آینده صورت گیرد که این مساله مسیر را برای امضای نهایی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هموار می‌سازد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • لغو مراسم سالانه «انجمن قلم آمریکا» به دلیل تحریم نویسندگان در حمایت از غزه
  • اسرائیل در تلاش برای لغو دیدار بایدن و اردوغان است
  • (ویدیو) فوجیان؛ بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین کشتی جنگی چین
  • تاکید بایدن بر حمایت‌های واشنگتن از کی‌یف
  • ساخت و ساز غیرمجاز در زیارت گرگان پس از ۲۰ سال متوقف شد
  • جدیدترین موضع گیری بشار اسد درباره آمریکا
  • بشار اسد : گاهی دیدارهایی با آمریکایی ها داریم
  • بشار اسد: آمریکا از هر درگیری در جهان استفاده می‌کند
  • هرتزوگ: آمریکا در سیاست داخلی ما دخالت نکند
  • زلنسکی : اوکراین افغانستان دوم نخواهد شد