Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران از فارس، این مقام آمریکایی  گفته چنانچه روند مذاکرات به ماه آگوست که دوران انتقال ریاست‌جمهوری در ایران است کشیده شود، «نگران‌کننده» خواهد بود. او گفت: «اگر قبل از تشکیل دولت جدید به توافق نرسیم، مسئله اینکه رسیدن به توافق تا چه حد در دسترس است نگران‌کننده خواهد بود.»

پیش از این «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه با یک روزنامه ایتالیایی گفته بود برای حصول توافق «لازم است منتظر تشکیل دولت جدید در ایران ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

مقام آمریکایی گفته این چارچوب زمانی «نگران‌کننده» است، نه به خاطر اینکه یک دولت محافظه‌کار قدرت را در ایران به دست می‌گیرد بلکه به این خاطر که هر چقدر مذاکرات، بدون وقوع گشایشی خاص ادامه داشته باشند، شانس موفقیت کمتر خواهد بود.

وی گفت: «ما برای انجام این کار زمان نامحدود در اختیار نداریم. نمی‌خواهم تقویم زمانی بدهم، اما ممکن است زمان به پایان برسد و ما به این نتیجه برسیم که نمی‌توانیم در زمانی معقول به توافق برسیم.»

این مقام آمریکایی با بیان اینکه تیم فعلی ایران در حال انجام «تعاملات جدی» است گفت می‌توان ظرف چند هفته آتی توافق را نهایی کرد. او گفت واشنگتن قصد ندارد مذاکرات را برای چندین و چند ماه ادامه دهد و تصور می‌کند که خواست ایرانی‌ها هم همین است.

او گفت: «نگاه کلی ما به این مسئله بر اساس آنچه که ایرانی‌ها می‌گویند این است که انتخابات اثری بر روند این مذاکرات ندارد و تصمیم‌گیری‌ها قبل و بعد از انتخابات ادامه خواهند داشت و گفت‌وگوها در نتیجه انتخابات مختل نخواهد شد.»

او اضافه کرد: «ما به همان طریقی که تا الان مذاکره کرده‌ایم مذاکره خواهیم کرد. اینکه بعد از روی کار آمدن دولت جدید چه اتفاقی خواهد افتاد مسئله جداگانه‌‌ای است اما امیدوارم قبل از آن زمان بتوانیم به توافق برسیم.»

مقام آمریکایی از توضیح درباره اینکه مهم‌ترین مانع بر سر توافق در خصوص برجام در حال حاضر چیست خودداری کرد. او با وجود این گفت که پیشرفت‌هایی هم در حوزه رفع تحریم‌ها و هم گام‌های هسته‌ای ایران حاصل شده است.

روز گذشته یک پایگاه خبری به نقل از دیپلمات‌های غربی گزارش داده بود یکی از موانع باقی‌مانده در مذاکرات وین درباره برجام تلاش ایران برای دریافت تضمین از آمریکا برای عدم تکرار تجربه خروج از این توافق هسته‌ای است.

وبگاه «دیپلماتیک» نوشته بود نمایندگان کشورهای مذاکره‌کننده در گفت‌وگوهای وین اذعان می‌کنند به پیشرفت‌هایی دست پیدا کرده‌اند اما هنوز اختلافاتی پابرجا است که برطرف نشده‌اند.

«سید عباس عراقچی»، مذاکره‌کننده ارشد ایران شامگاه پنجشنبه در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره گفت: «می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم اتفاق مشابه خروج ترامپ از برجام توسط هیچ یک از روسای آینده آمریکا تکرار نخواهد شد».

در همین راستا دیپلمات‌های غربی به پایگاه دیپلماتیک گفته‌اند ایران به دنبال دریافت ضمانت‌هایی است مبنی بر اینکه ایالات متحده از برجام خارج نمی‌شود، اما از سوی دیگر طرف آمریکایی قادر به ارائه چنین ضمانتی نیست.»

مقام یک کشور غربی که خواسته نامش فاش نشود هم تأیید کرده همین مسئله یکی از موانع حصول توافق در مذاکرات وین است. او گفت: «سعی می‌کنیم خلاق باشیم ولی اینکه بتوانیم تا کجا برویم، محدود است.»

یک دیپلمات حاضر در گفت‌وگوهای وین گفت این دور از مذاکرات ممکن است به منظور رایزنی‌های بیشتر کشورها با پایتخت جمعه شب متوقف شده و به دور بعدی موکول شد، اما این احتمال هم وجود دارد که مذاکرات تا سه‌شنبه ۱۱ ژوئن ادامه پیدا کنند.

یک مقام دیگر در وین هم گفته که احتمالاً وقفه کوتاهی در مذاکرات ایجاد خواهد شد، اما دقیقاً معلوم نیست این اتفاق چه زمانی رخ خواهد داد.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: احیای برجام آمریکا مقام آمریکایی دولت جدید او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۷۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به این که قصد دارد به زودی به ایران سفر کند، خواستار همکاری بیشتر ایران با آژانس شد.

به گزارش ایسنا، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.

دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

دیگر خبرها

  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • پس از تنبیه رژیم صهیونیستی حالا وقت احیای برجام است! / اصلاح‌طلبان برای دور دوم انتخابات چه برنامه‌ای دارند؟
  • مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟ | پاسخ یک مقام آگاه