Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-18@07:29:22 GMT

کرونا تاثیر مستقیم در بروز مشکلات کلیوی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۷۸۲۰۱

به گزارش جام جم آنلاین، از آنجا که این یک بیماری جدید است، دانشمندان برای درک تأثیرات آن بر اندام‌های مختلف بدن به مطالعه آن ادامه می‌دهند. اعتقاد بر این است که کووید ۱۹ می‌تواند باعث ایجاد مشکلات ریوی، قلبی یا مغزی در افراد شود و این تنها اعضای در معرض خطر نیستند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که بسیاری از افرادی که مبتلا به کووید ۱۹ شده اند به مشکلات کلیوی هم مبتلا شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، مشخص نیست که آیا رابطه مستقیمی بین بیماری و شروع آسیب کلیه وجود دارد.

برای درک تأثیر کروناویروس بر کلیه‌های انسانی، تیمی از محققان، سلول‌های کلیه انسان را در صفحات آزمایشگاهی کشت داده و آنها را به این ویروس آلوده کردند.

طبق نتایج این مطالعه، گرچه ویروس عامل کووید ۱۹ می‌تواند در سلول‌ های کلیوی انسان بالغ وارد، آلوده و تکثیر شود، اما محققان کشف کردند که این همیشه منجر به مرگ سلول نمی‌شود. سلول‌ها قبل از ابتلاء به این عفونت مقادیر زیادی مولکول سیگنال‌ده اینترفرون داشتند و عفونت باعث پاسخ التهابی این مولکول‌ها می‌شود. از طرف دیگر، عفونت سلول‌ های کلیوی فاقد چنین مولکول‌های منجر به مرگ سلولی می‌شود که نشان دهنده عملکرد محافظتی است.

داده‌ها نشان می‌دهد بعید است ویروس دلیل اصلی آسیب حاد کلیه در بیماران کرونایی باشد. این بدان معناست که اگر به هر دلیلی چنین صدمه‌ای در کلیه ایجاد شود، ویروس موجب تشدید آن می‌شود.

از اینرو محققان معتقدند اگر در وهله اول باید سناریوی متداول آسیب حاد کلیه را محدود کرد، در این صورت احتمال کاهش آسیب احتمالی ناشی از کروناویروس وجود دارد.

هنگامی که کلیه‌ها به طور ناگهانی قادر به فیلتر کردن مواد زائد از خون نباشند، فرد دچار نارسایی حاد کلیه می‌شود.

هنگامی که کلیه‌ها توانایی فیلتر کردن خود را از دست می‌دهند، مقادیر مضر مواد زائد تجمع یافته و ترکیب شیمیایی خون نامتعادل می‌شود.

ممکن است ظرف چند روز این اتفاق بیفتد و کشنده باشد. این شرایط در افرادی که در بیمارستان بستری هستند، به خصوص در افرادی که نیاز به مراقبت‌های ویژه دارند، بیشتر دیده می‌شود.

علائم این بیماری عبارتند از:

• کاهش میزان ادرار؛

• احتباس مایعات، که ممکن است باعث تورم در پاها، مچ پا یا پا شود؛

• تنگی نفس؛

• بی حالی؛

• احساس گیجی،

• درد یا فشاردر قفسه سینه؛

• حالت تهوع؛

• ضعف؛

• ضربان قلب نامنظم؛ و

• تشنج یا کما (در موارد شدید).

منبع: مهر

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کووید ۱۹ کرونا مشکلات کلیوی کروناویروس بیماران کرونایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۸۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان با سلول‌های بنیادی برای آسیب نخاعی با نتایج مثبت فاز اول

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم اسلامی - پزشک و دکتری تخصصی ژنتیک، فلوشیپ پزشکی بازساختی: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) سالانه بین ۲۵۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰۰ نفر دچار آسیب نخاعی می‌شوند.

 چنین آسیب‌هایی از لحاظ تاریخی فاقد توانایی بهبود هستند و درمان‌ها به مراقبت‌های حمایتی مانند فیزیوتراپی محدود شده اند، اما برخی از محققان در حال تلاش برای کشف گزینه‌های جدید برای آسیب نخاعی هستند.

اکنون یافته‌های یک کارآزمایی بالینی فاز یک نشان میدهد که سلول‌های بنیادی مشتق شده از چربی بیماران) سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از بافت چربی ‏ (AD-MSC) ایمن هستند و ممکن است حس و حرکت را پس از آسیب‌های نخاعی بهبود بخشند.

نتایج این تحقیقات اولیه بینش‌هایی در مورد پتانسیل سلول درمانی برای افرادی که با آسیب‌های نخاعی و فلج زندگی می‌کنند و گزینه‌های بهبود عملکرد برای آنها بسیار محدود است ارائه می‌‍دهد.

یافته‌های کارآزمایی بالینی فاز ۱ در Nature Communications در مقاله تحویل داخل نخاعی سلول‌های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی در آسیب نخاعی تروماتیک آزمایش فازا قرار داده می‌شود.

در مطالعه ۱۰ بزرگسال (که همگی دارای مقیاس A یا B در انجمن آسیب نخاعی آمریکا (AIS) در زمان آسیب بودند) هفت شرکت کننده بر اساس مقیاس اختلالات آسیب نخاعی آمریکا (ASIA) بهبود‌هایی را نشان دادند.

هیچ عارضه جانبی جدی پس از درمان با سلول‌های بنیادی گزارش نشد. شایع‌ترین عوارض جانبی گزارش شده سردرد و درد اسکلتی عضلانی بود که با درمان بدون نسخه برطرف شد. هیچ عارضه جانبی جدی مشاهده نشد.

علاوه بر ارزیابی ایمنی این کارآزمایی بالینی فاز اول یک نتیجه ثانویه برای ارزیابی تغییرات در عملکرد حرکتی و حسی داشت.

بهبود‌ها شامل افزایش حس هنگام آزمایش با سوزن و لمس سبک، افزایش قدرت در گروه‌های حرکتی عضلانی و بازیابی انقباض ارادی مقعدی بود که به عملکرد روده کمک می‌کند.این مقیاس دارای پنج سطح است که از از دست دادن کامل عملکرد تا عملکرد عادی را شامل می‌شود.

هفت شرکت کننده که هر کدام پیشرفت داشتند حداقل یک سطح در مقیاس ‏ASIA بالا رفتند. سه بیمار در این مطالعه هیچ پاسخی نداشتند، یعنی بهبودی نداشتند، اما بدتر نشدند.

نویسندگان خاطرنشان می‌کنند که نتایج حرکتی و حسی با توجه به محدودیت‌های آزمایش‌های فاز ۱ باید با احتیاط تفسیر شوند تحقیقات بیشتری بین گروه بزرگتری از شرکت کنندگان برای ارزیابی بیشتر خطرات و منافع در حال انجام است.

‏Mohamed Bydon، جراح مغز و اعصاب در کلینیک مایو می‌گوید: این مطالعه ایمنی و مزایای بالقوه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی را مستند می‌کند. "

آسیب نخاعی یک وضعیت پیچیده است. تحقیقات آینده ممکن است نشان دهد که آیا سلول‌های بنیادی در ترکیب با سایر روش‌های درمانی می‌توانند بخشی از یک الگوی درمانی جدید برای بهبود نتایج برای بیماران باشند یا خیر.

در کارآزمایی بالینی چند رشته‌ای شرکت کنندگان دچار آسیب‌های نخاعی ناشی از تصادفات وسایل نقلیه موتوری افتادن و علل دیگر بودند. شش نفر از ناحیه گردن آسیب دیدند چهار نفر از ناحیه کمر آسیب دیدند. سن شرکت کنندگان از ۱۸ تا ۶۵ سال بود.

سلول‌های بنیادی شرکت کنندگان با برداشتن مقدار کمی چربی از یک برش ۱ تا ۲ اینچی در شکم یا ران جمع آوری شد. طی چهار هفته سلول‌ها در آزمایشگاه به ۱۰۰ میلیون سلول افزایش یافت و سپس به ستون فقرات کمری بیماران در قسمت پایین کمر تزریق شد. در طی دو سال هر شرکت کننده در مطالعه ۱۰ بار در کلینیک مایو مورد ارزیابی قرار گرفت. 

نخاع توانایی محدودی برای ترمیم سلول‌های خود یا ساخت سلول‌های جدید دارد. بیماران معمولاً بیشتر دوره بهبودی خود را در ۶ تا ۱۲ ماه اول پس از وقوع آسیب تجربه می‌کنند.

بهبود عموماً ۱۲ تا ۲۴ ماه پس از آسیب متوقف می‌شود. یکی از نتایج غیر منتظره کارآزمایی این بود که دو بیمار با آسیب ستون فقرات گردنی ۲۲ ماه پس از آسیب سلول‌های بنیادی دریافت کردند و پس از درمان یک سطح در مقیاس ASIA بهبود یافتند.

دو نفر از سه بیمار با صدمات کامل به ستون فقرات قفسه سینه) به این معنی که هیچ احساس یا حرکتی در زیر آسیب بین قاعده گردن و وسط پشت نداشتند پس از درمان دو سطح ASIA بالا رفتند هر کدام کمی احساس و کنترل حرکت را زیر سطح آسیب به دست آوردند.

بر اساس درک محققان از آسیب تروماتیک نخاعی قفسه سینه انتظار می‌رود تنها پنج درصد از افراد با آسیب، کامل هر گونه احساس یا حرکتی را به دست آورند.

‏Mohamed Bydon می‌گوید در آسیب نخاعی حتی یک بهبود خفیف می‌تواند تفاوت قابل توجهی در کیفیت زندگی آن بیمار ایجاد کند.

او می‌گوید گام بعدی مهم ارزیابی اثر بخشی درمان‌های سلول‌های بنیادی و زیر مجموعه‌های بیمارانی است که بیشترین سود را خواهند برد. تحقیقات با یک کارآزمایی کنترل شده بزرگتر ادامه دارد به طور تصادفی بیماران را به دریافت درمان با سلول‌های بنیادی یا در بدون سلول‌های بنیادی اختصاص می‌دهد.سلول‌های بنیادی عمدتاً در تحقیقات در ایالات متحده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • این چهار نوشیدنی را صبح‌ها مصرف نکنید تا کلیه‌تان سالم بماند
  • مواد شوینده‌ خانگی چه ضرری برای سلامت ما دارند؟
  • درمان با سلول‌های بنیادی برای آسیب نخاعی با نتایج مثبت فاز اول
  • درمان بیماران مبتلا به MS ساده‌تر می‌شود
  • تاثیر مستقیم ورزش بر فشار‌خون
  • فریبکاری در دنیای ویروس‌ها!
  • ویروس‌ها هم کلاهبرداری می‌کنند