Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص تغذیه به بیان توصیه‌هایی برای برای در امان ماندن از گرما زدگی پرداخت.

فرزاد شیدفر در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال که مصرف چه خوراکی‌هایی برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه می‌شود؟، گفت: برای پیشگیری از گرمازدگی در درجه اول باید به وضعیت ذخیره آب بدن توجه ویژه شود و از این رو حتما باید در طول روز به مقدار کافی آب بنوشیم تا از خطر کم آبی مصون بمانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پزشک متخصص ضمن اشاره به اینکه هر فرد به طور متوسط باید در طول روز حدود ۸ لیوان آب دریافت کند، ادامه داد: آب میوه‌ها هم دارای مقداری آب هستند، ولی از آنجایی که ممکن است آب میوه و شربت به دلیل داشتن شکر نتوانند آب مورد نیاز یدن را تامین کنند، معیار مناسب برای سنجش میزان آب دریافتی بدن ۸ لیوان آب آشامیدنی در طول روز و یا یک سی سی آب به ازای هر کیلوکالری انرژی مورد نیاز است و برای مثال اگر انرژی مورد نیاز فردی ۲۵۰۰ کیلو کالری باشد، باید ۲۵۰۰ سی سی یا ۲ ونیم لیتر آب در شبانه روز مصرف کند.

بیشتر بخوانید: آیا می‌توان به جای دز دوم سینوفارم از واکسن داخلی استفاده کرد؟

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه مقدار آب مورد نیاز در افراد مختلف، متفاوت است و به عواملی نظیر جثه، وزن، قد و مقدار انرژی مورد نیاز روزانه فرد بستگی دارد، افزود: در شرایط عادی مصرف ۸ لیوان آب در طول روز مقدار مناسبی برای تامین آب مورد نیاز بدن در بیشتر افراد است، اما ممکن است این مقدار بنا به شرایط تغییر پیدا کند و برای مثال اگرشخصی در دمای بسیار بالا و در ساعات طولانی مدت بیرون از خانه مجبور به فعالیت شدید باشد، نیاز بیشتری به آب دارد چرا که دفع آب از طریق تعریق موجب کمبود آب بدن می‌شود و فرد در چنین شرایطی باید میزان آب مصرفی خود را در طول روز افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از گرمازدگی توصیه می‌شود افراد به ویژه در فصل گرما از مواجهه طولانی مدت با آفتاب شدید و کار کردن زیر نور خورشید خودداری کنند و بهتر است فعالیت‌ها در این ایام زیر سایه انجام شود، اظهار کرد: نکته بعدی در خصوص پیشگیری از بروز گرمازدگی استفاده از سبزیجات، سالاد و میوه‌جات فصل تابستان است و توصیه می‌شود افرادی که در ساعات طولانی مدت زیر نور آفتاب مشغول فعالیت هستند، مصرف این مواد غذایی را به مقدار زیاد در برنامه غذایی خود قرار دهند چرا که مصرف آن‌ها به مقدار قابل توجهی آب مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند.

این متخصص تغذیه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چنانچه فردی دچار گرمازدگی شد، مصرف چه خوراکی‌هایی می‌تواند کمک کننده باشند؟، توضیح داد: نکته مهم برای کمک به افرادی که دچار گرمازدگی شده اند، تامین آب مورد نیاز و از دست رفته آن‌ها است و بسته به اینکه میزان بروز این عارضه در اشخاص چه قدر است، مراقبت‌ها هم متفاوت هستند، اما به طوری کلی در گرما زدگی خفیف خنک نگه داشتن پوست بدن بیمار از طریق شست‌وشو، رساندن آب به مقدار مناسب و با دمای معتدل به نحوی که آب نه بسیار سرد و نه بسیار گرم باشد و همچنین استفاده از دوغ خانگی می‌توانند کمک کننده باشند و در خصوص مصرف دوغ باید توجه داشت که مصرف دوغ‌های صنعتی به دلیل بالا بودن مقدار نمک در آن‌ها توصیه نمی‌شود.

وی ضمن بیان اینکه افرادی که دچار گرمازدگی شده اند حتما باید مصرف میوه‌جات و سبزیجات را در برنامه غذایی خود افزایش دهند، اضافه کرد: چنانچه برای جبران آب از دست رفته بدن از شربت استفاده شود، حتما باید مقدار شکر موجود در آن بسیار اندک باشد، چرا که هر چه شربت شیرین‌تر باشد، شانس برای جبران آب از دست رفته بدن کمتر است و حتی ممکن است دفع آب هم افزایش پیدا کند و به همین دلیل مصرف آب معمولی اولویت بیشتری دارد.

این پزشک متخصص متذکر شد: هنگامی که گرمازدگی شدید باشد و بیمار دچار بیهوشی شود، شخص حتما باید به مراکز درمانی رود و بستری شود تا کارد درمان بتوانند با استفاده از مایعات تزریقی به بیمار کمک کنند و ذخیره آب بدن فرد را در شرایط متعادل قرار دهند و بنابراین بر اساس شدت گرمازدگی اقدامات درمانی که انجام می‌دهیم، متفاوت است.

انتهای پیام/

برچسب ها: کرونا گرمازدگی تغذیه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا گرمازدگی تغذیه آب مورد نیاز طول روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۷۹۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند

ایتنا - یک گزارش جدید نشان‌ می‌دهد اروپا تقریبا دو برابر بیشتر از میانگین نرخ جهانی درحال گرم‌شدن است؛ این گزارش تأثیرات تغییرات آب و هوایی در اروپا را بررسی و تاکید کرده است که این گرمایش، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید می‌کند.
سازمان هواشناسی سازمان ملل متحد و آژانس آب و هوای اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۲ آوریل (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) گزارش دادند که دمای هوا در اروپا تقریبا دو برابر میانگین نرخ جهانی شروع به گرم شدن است.

به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، این دو نهاد هشدار دادند که گرمای زمین، سلامتی انسان‌ها، ذوب‌شدن یخچال‌های طبیعی و فعالیت‌های اقتصادی را به خطر قرار می‌دهد.

در گزارش این دو نهاد ناظر بر وضعیت آب و هوا، تاکید شده است که گرمای زمین در اروپا از دهه ۱۹۸۰ میلادی حدود دو برابر بیشتر از میانگین جهانی افزایش یافته و به تبع آن شمار مرگ و میر ناشی از گرما نیز افزایش ۳۰ درصدی داشته است.

افزایش شدت گرما در سال جاری
این دو نهاد در گزارش خود اشاره کردند که رکوردهای افزایش گرما، امسال نیز ادامه یافته است؛ سه ماه اول سال ۲۰۲۴، گرم‌ترین‌ماه‌ها از سال ۱۹۴۰ بوده است.

در حال حاضر رکورد بیشترین دمای اروپا ۴۸.۸ درجه سانتی‌گراد است که در سال ۲۰۲۱ در سیسیل ایتالیا به ثبت رسیده است.

این گزارش می‌افزاید که تغییرات آب‌وهوایی منجر به افزایش موج گرما، آتش‌سوزی‌های جنگلی، وقوع سیل و خشکسالی را تشدید کرده است.

در این گزارش آمده است که بیش از ۱۵۰ نفر در سال گذشته به طور مستقیم در ارتباط با طوفان، سیل و آتش سوزی جان خود را از دست داده‌اند.

هزینه خسارات اقتصادی ناشی از آب‌وهوا در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱۳.۴ میلیارد یورو (حدود ۱۴.۳ میلیارد دلار) برآورد شده است.

دیگر خبرها

  • نامه جالب یک پدر برای خانواده اش درباره استفاده از کولر!
  • حکم قرض به شرط پرداخت مبلغ اضافه
  • عوارض جدی مصرف زیاد دارچین
  • ۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
  • خطر افزایش دما اروپا را تهدید می‌کند
  • رییس سازمان انرژی اتمی: نیاز به غنی‌سازی بالاتر داشتیم/ به دنیا هم اعلام کرده‌ایم که محل مصرف ما حوزه سلامت و پزشکی است
  • زمین برای پاک ماندن به کمک ما نیاز دارد
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • خطرات از دست دادن آب بدن؛ چگونگی تأمین
  • تلاش برای دور کردن آموزش‌وپرورش لرستان از حاشیه و سیاست‌زدگی