Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-03-29@06:23:49 GMT

ادامه ریزش قیمت طلای جهانی در هفته جاری

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۰۳۸۴

ادامه ریزش قیمت طلای جهانی در هفته جاری

ایران اکونومیست- بانک مرکزی آمریکا وحشت شدیدی را در بازار فلزات ارزشمند به راه انداخت و اگرچه همچنان خوش بینی وجود دارد اما بعضی از تحلیلگران می گویند مدتی زمان خواهد بود تا طلا از فشار فروش رهایی پیدا کند.

جدیدترین نظرسنجی هفتگی طلای کیتکونیوز نشان داد با سقوط ۱۰۰ دلاری طلا در هفته گذشته، فضا در بازار فلزات ارزشمند تغییر چشمگیری پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فلز ارزشمند با بدترین عملکرد هفتگی خود از ۱۳ مارس سال ۲۰۲۰ که بازارهای مالی به دلیل شیوع همه گیری کووید ۱۹ دچار فروپاشی شده بودند، روبرو شد.

خوش بینی در میان سرمایه گذاران غیرحرفه ای به پایینترین حد از اوایل آوریل رسید که قیمت طلا تازه روند صعودی دو ماهه خود را آغاز کرده بود.

کالین سیژینسکی، استراتژیست ارشد بازار در شرکت مدیریت سرمایه اس آی ای اظهار کرد: اگرچه این حرکت نزولی قابل توجه است اما تعجب آور نیست. از نظر تکنیکی، قیمت طلا در آستانه نشست بانک مرکزی آمریکا وضعیت بیش خرید پیدا کرده بود. همچنین دلار آمریکا بیش از حد کاهش پیدا کرده بود. حرکت قیمت اخیر یک اصلاح قیمت بزرگ برای همه بازارهای مالی است.

وی در ادامه افزود: کل بازار به دنبال بهانه ای برای متوازن شدن دوباره بود و این بهانه را در بانک مرکزی آمریکا پیدا کرد. تصور می کنم طلا همچنان فضا برای کاهش بیشتر قیمت دارد اما عقب نشینی به ۱۷۰۰ دلار، خریداران زیادی را جلب خواهد کرد.

در نظرسنجی هفته جاری کیتکونیوز از تحلیلگران وال استریت ۱۸ نفر شرکت کردند که از میان آنها، ۱۰ نفر معادل ۵۶ درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند و چهار نفر معادل ۲۲ درصد به افزایش قیمت طلا رای دادند و به همین میزان نظری نداشتند.

اگرچه تحلیلگران وال استریت نسبت به قیمت طلا در کوتاه مدت بدبین بودند اما بسیاری از تحلیلگران حرکت قیمت اخیر را یک فشار فروش کوتاه مدت دانسته و بر این باور بودند که بازار می تواند همچنان بهبود پیدا کند.

در این بین، ۲۱۷۴ نفر در نظرسنجی آنلاین کیتکونیوز از سرمایه گذاران خُرد شرکت کردند. در میان آنها ۱۱۲۷ نفر معادل ۵۲ درصد به افزایش قیمت طلا و ۶۷۰ نفر معادل ۳۱ درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند در حالی که ۳۷۷ نفر معادل ۱۷ درصد نظری نداشتند.

در نظرسنجی هفته پیش کیتکونیوز، تحلیلگران وال استریت درباره روند قیمت به سه دسته مساوی تقسیم شده بودند در حالی که سرمایه گذاران غیرحرفه ای به افزایش قیمت طلا خوش بین بودند. بهای هر اونس طلا در معاملات روز جمعه بازار آمریکا با ۰.۳ درصد کاهش، در ۱۷۶۹ دلار بسته شد. طلا برای کل هفته بیش از پنج درصد کاهش به ثبت رساند. ریزش قیمت طلا پس از به روزرسانی پیش بینی های اقتصادی بانک مرکزی آمریکا روی داد که بر اساس آنها، کمیته بازار آزاد فدرال پتانسیل دو بار افزایش نرخهای بهره در سال ۲۰۲۳ را می بیند. سه ماه پیش این کمیته انتظار داشت نرخهای بهره دستکم تا سال ۲۰۲۴ بدون تغییر بماند. بانک مرکزی آمریکا همچنین دورنمای رشد اقتصادی را افزایش داد و اکنون انتظار دارد تولید ناخالص داخلی آمریکا امسال هفت درصد توسعه پیدا کند.

به گفته بسیاری از تحلیلگران، اگرچه تا افزایش نرخهای بهره دو سال دیگر فاصله وجود دارد اما تغییر دیدگاه برای به وحشت انداختن سرمایه گذاران کافی بود.

سیژینسکی در این باره گفت: مسئله پیش بینی واقعی نیست. من توجهی به پیش بینی مربوط به دو سال آینده ندارم. با این حال این پیش بینی ها نشان داد مقامات بانک مرکزی آمریکا به این فکر افتاده اند که چگونه به سیاست پولی انبساطی خود خاتمه دهند. نمی توان برای همیشه پول چاپ کرد.

برخی از تحلیلگران معتقد بودند واکنش طلا به پیش بینی بانک مرکزی آمریکا بیش از حد بوده و زمانی که اوضاع آرام شود، قیمتهای پایینتر به فرصت خرید خوبی تبدیل می شوند.

فیلیپ استرایبل، استراتژیست سرمایه گذاری ارشد در شرکت بلو لاین فیوچرز به کیتکونیوز گفت: ما منتظر این اصلاح قیمت بودیم و به آرامی خرید را آغاز خواهیم کرد.

آدریان دی، رئیس شرکت مدیریت دارایی آدریان دی هم اظهار کرد: انتظار دارد در آینده نزدیک قیمتهای بالاتر را مشاهده کند.

کریستوفر وِکیو، استراتژیست ارشد بازار در دیلی فارکس اظهار کرد: انتظار ندارد قیمتها به دلیل آسیب فنی که به بازار طلا وارد شده است، تا پایان سال به رکورد بالایی صعود کنند با این حال وی نسبت به قیمت طلا بدبین نیست. این کارشناس نظر خنثی نسبت به طلا در کوتاه مدت داشت و پیش از آغاز خرید، منتظر اندکی ثبات در بازار خواهد شد.

 

 ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بانک مرکزی آمریکا سرمایه گذاران نفر معادل پیش بینی قیمت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۰۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ جدید سود سپرده های بانکی در سال جاری + جزئیات

به گزارش پارس نیوز ،  این نرخ سود معمولا بر اساس شرایط بازار و تصمیمات بانک‌ها تعیین می‌شود. از این رو، تعیین نرخ سود سپرده اهمیت زیادی در اقتصاد یک کشور دارد.

 

طبق آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار، به انواع سپرده‌های کوتاه و بلندمدت از پنج درصد تا ۲۲.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد.

همچنین بانک‌ها برای تامین سرمایه در گردش طرح‌های با بازدهی، با انتشار اوراق سپرده گواهی خاص، سودهای ۳۰ درصدی هم ارائه دهند. سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی، سپرده‌هایی هستند که به‌صورت ماه‌شمار بوده و واریز و برداشت از آن محدودیتی از نظر زمانی ندارند.

نرخ سود سپرده کوتاه‌مدت سه ماهه هم ۱۲ درصد و سود سپرده‌های کوتاه‌مدت شش ماهه ۱۷ درصد است.

به سپرده‌های بلندمدت یکساله مردم نیز ۲۰.۵ درصد سود تعلق می‌گیرد که البته طبق همین مصوبه نباید هیچ برداشتی از آن صورت بگیرد.

 نرخ سود سپرده بانکی بلندمدت دوساله ۲۱.۵ درصد است و به سپرده‌های بلندمدت سه‌ساله هم سود ۲۲.۵ درصدی تعلق خواهد گرفت.

الزام بانک‌ها به رعایت نرخ سود سپرده‌های ابلاغی

در این خصوص محمدرضا فرزین -رئیس کل بانک مرکزی- با تأکید بر رعایت نرخ سود سپرده ابلاغی توسط شبکه بانکی گفت: بانک‌ها موظف به رعایت نرخ سود سپرده‌های ابلاغی هستند و آن دسته از بانک‌هایی که خارج از مقررات بانک مرکزی درباره نرخ سود سپرده‌ها عمل کنند، متخلف بوده و پرونده به هیات انتظامی جهت بررسی ارسال می‌شود.

 

همچنین اسفندماه ۱۴۰۲، فرشاد محمدپور -معاون نظارت بانک مرکزی- اعلام کرد: پیرو اخطار بانک مرکزی در سوم اسفند ماه امسال خطاب به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی در خصوص لزوم رعایت دقیق نرخ سود سپرده‌ها وفق مصوبه شورای پول و اعتبار، تصریح کرد: با توجه به نتایج بازرسی‌های انجام شده در شبکه بانکی کشور، مشخص شد همچنان ۶ بانک، بیشترین تخلفات را در زمینه رعایت نرخ‌های سود سپرده‌ها داشته‌اند.

آن‌طور که کارشناسان می‌گویند نقض ضوابط ابلاغی درخصوص نرخ‌ سود بانکی باعث افزایش بهای تمام‌شده پول در شبکه بانکی کشور و تضییع حقوق سایر ذی‌نفعان و هم‌چنین تهدیدی برای ثبات و سلامت نظام بانکی کشور است.

با این حال همواره بین سیاست‌گذار پولی با شبکه بانکی، به‌خصوص بانک‌های خصوصی در زمینه پایبند نبودن به نرخ‌های مصوب سود، چالش‌هایی وجود دارد. به همین دلیل هم بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری که از نرخ‌های تعیین‌شده تخطی کنند، به هیات انتظامی بانک‌ها معرفی می‌شوند.

انتشار گواهی سپرده خاص ۳۰ درصدی

البته از بهمن ماه ۱۴۰۲، بانک مرکزی دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی الحساب بانکی ۳۰ درصد سالانه (پرداخت سود ماهانه) را با هدف تامین سرمایه در گردش واحدهای تولید و مشارکت مردمی در تامین مالی طرح‌های تولیدی کشور، به شبکه بانکی ابلاغ کرده و قرار شد در پایان دوره مشارکت نیز سود قطعی نیز علاوه بر سود علی‌الحساب ۳۰ درصدی به خریداران این گواهی سپرده در شعب بانک‌ها پرداخت شود.

این طرح از ۱۱ بهمن شروع شده و مقرر شد به‌مدت هفت روز کاری ادامه داشته باشد. البته کارشناسان درباره ادامه این طرح نظرات متفاوتی دارند.

برخی معتقدند انتشار و عرضه گواهی سپرده به‌عنوان یکی از ابزارهای مالی از سوی بسیاری از بانک‌های مرکزی کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته و با نتایج و تبعات مثبت و مطلوبی همراه است؛ در مقابل برخی می‌گویند نرخ تمام‌شده این تسهیلات بالا است و بنگاه‌های مولد چنین حاشیه سودی ندارند و در عین حال به‌ انتقال سپرده‌های بلندمدت بانکی به گواهی سپرده خاص منجر می‌شود.

اما در آخرین اظهار نظرات درباره نرخ سود بانکی هم احسان خاندوزی -وزیر امور اقتصادی و دارایی- اسفندماه ۱۴۰۲ بیان کرد: ستاد اقتصادی دولت مجوزی را به بانک مرکزی برای تامین مالی پروژه‌های خاص با سود حداکثر ۳۰ درصد ارائه کرد.

هدف بانک مرکزی از ارائه این گواهی، جمع‌آوری بخش سیال نقدینگی بود و برای استمرار انتشار این گواهی بحث‌های کارشناسی در ستاد اقتصادی دولت جریان دارد. هیچ تصمیمی هم برای افزایش نرخ بهره خارج از گواهی خاص وجود ندارد.

منبع:تیترکوتاه

دیگر خبرها

  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۳
  • طلای جهانی سر خم کرد
  • نرخ جدید سود سپرده های بانکی در سال جاری + جزئیات
  • ثبات نسبی بازار طلا در روز رشد بهای طلای جهانی
  • تحلیلگران در مسیر صعود بیت‌کوین سردرگم شدند
  • کاهش ۱۰۰ هزار تومانی قیمت سکه در روز رشد بهای طلای جهانی
  • بازار رمزارز‌ها / صعود دوباره بیت‌کوین به ۷۰ هزار دلار
  • قیمت طلا سقوط کرد/ آخرین قیمت ها در بازار طلا و سکه
  • قیمت طلا یک کانال سقوط کرد | آخرین قیمت ها در بازار طلا و سکه
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۷ فروردین ماه