Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-18@16:27:11 GMT

مبارزه با ویروس‌ از راه خوراکی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۲۷۱۹

مبارزه با ویروس‌ از راه خوراکی

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، اگر با هر متخصص پزشکی صحبت کنید، به شما خواهد گفت که چیزی به نام درمان ریشه‌کن‌کننده یک ویروس وجود ندارد. ویروس‌ها، میکروب‌های بسیار ریزی هستند که می‌توانند در بدن یک میزبان، مانند انسان و با استفاده از سلول‌های او تکثیر شوند. بر همین اساس، هدف قرار دادن آن‌ها با یک درمان خاص، دشوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




سامانه ایمنی بدن تنها دفاعی است که ما در برابر ویروس‌ها داریم. بر خلاف باکتری‌ها که می‌توان با استفاده از آنتی بیوتیک، آن‌ها را نابود کرد، عفونت‌های ویروسی، از جمله ویروس کرونا، بیماری‌هایی هستند که بدن ما مجبور است به تنهایی در برابر آن‌ها مبارزه کند.

این شرایط ممکن است نگران کننده به نظر برسد، اما برخی اقدامات می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و برای بهبودی سریع‌تر عفونت‌های ویروسی فرصت بهتری را در اختیار بدن ما قرار دهد. لازم به ذکر نیست که هر چه واکنش سیستم ایمنی شما قوی‌تر باشد، علائم بیماری نیز خفیف‌تر خواهند بود.

در خط مقدم تلاش برای تقویت سیستم ایمنی سه عامل کلیدی وجود دارند: خواب با کیفیت، ورزش منظم و یک رژیم غذایی سالم. طی یک دوره بیماری همه گیر ویروسی همانند آن چه در حال حاضر تجربه می‌کنیم، دنبال کردن یک رژیم غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اگر چه چیزی به عنوان غذا‌هایی که می‌توانند ویروس را از بین ببرند، وجود ندارند، برخی مواد غذایی می‌توانند به تقویت واکنش ایمنی در برابر حملات ویروسی کمک کنند.

در شرایطی که مصرف مواد غذایی خاص پس از تماس با ویروس از ابتلا به بیماری پیشگیری نخواهند کرد، اما دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف به میزان کافی از رژیم غذایی روزانه عاملی کلیدی در حفظ قدرت سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. سپس، سیستم ایمنی می‌تواند به خوبی با بیماری مبارزه کرده و به طور بالقوه شدت آن را کاهش داده و روند بهبودی تسریع شود.

مواد غذایی سرشار از ویتامین C

بیشتر ما می‌دانیم که ویتامین C برای واکنش ایمنی خوب و قوی ضروری است. اما زمانی که بدن ما در معرض یک حمله ویروسی قرار می‌گیرد، این واکنش از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود. برخی شواهد علمی نشان می‌دهند که افزایش مصرف ویتامین C و پروبیوتیک‌ها می‌تواند به بهبودی سریع‌تر عفونت‌های ویروسی کمک کند.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین C برای زنان ۷۵ میلی گرم و برای مردان ۹۰ میلی گرم است که البته مقادیر به مراتب بیشتر از این را می‌توانید بدون بروز مشکل مصرف کنید. افزایش مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین C راهبرد خوبی طی دوران همه‌گیری بیماری کنونی است.

میوه‌های خانواده مرکبات یکی از شناخته شده‌ترین منابع غذایی برای ویتامین C هستند و از دیگر منابع خوب برای این ماده مغذی می‌توان به توت فرنگی، انبه و سبزیجات سبز مانند اسفناج، بروکلی و جوانه‌های بروکسل اشاره کرد.

مواد غذایی سرشار از روی

روی یکی از مواد مغذی بسیار توصیه شده برای پشتیبانی از فعالیت سلول‌های ایمنی و تولید پادتن‌ها علیه پاتوژن‌ها (عوامل بیماری‌زا)، از جمله ویروس‌ها است. افزودن غلات کامل مانند سریال‌های غلات کامل، برنج قهوه‌ای و جو دوسر به رژیم غذایی می‌تواند به افزایش دریافت روی کمک کند.

مکمل‌های روی نیز در دسترس هستند، اما باید پیش از مصرف آن‌ها با پزشک خود مشورت کنید، زیرا مقادیر زیاد روی می‌تواند با بروز برخی عوارض جانبی همراه باشد.

پری‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها

زمانی که از یک رژیم غذایی سالم صحبت می‌شود، حفظ سلامت روده یکی از مهم‌ترین اصول است. میکروبیوم - میکروارگانیسم‌هایی که در روده انسان زندگی می‌کنند - به کنترل عملکرد‌های کلیدی مانند جذب مواد مغذی و فرآیند‌های التهابی کمک می‌کنند.

یک بی‌تعادلی در میکروبیوم روده می‌تواند به مشکلات گوارشی و دیگر مشکلات سلامت از جمله سندرم روده تحریک پذیر، چاقی و دیابت منجر شود. اگرچه شاید هنگام فکر درباره پیشگیری از بیماری‌های ویروسی، مانند آنفلوآنزای فصلی، کمتر پیش بیاید که به سلامت روده فکر کنید، اما این بخش نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کند.

پژوهش‌ها نشان داده‌اند که پروبیوتیک‌ها می‌توانند به افزایش تولید پادتن‌های طبیعی کمک کرده و واکنش سیستم ایمنی بدن به عفونت ویروسی را بهینه‌سازی کنند.

جهت حفظ سلامت روده، شما می‌توانید سهم مواد غذایی سرشار از پری‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها را در رژیم غذایی خود هرچه بیشتر افزایش دهید. از منابع غذایی خوب برای آن‌ها می‌توان به غذا‌های تخمیر شده مانند کیمچی، میسو، کلم ترش و کامبوچا و محصولات لبنی مانند کفیر و ماست اشاره کرد.

از دیگر منابع گیاهی خوب برای پری‌بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها می‌توان به کنگر فرنگی، قارچ و مارچوبه اشاره کرد.

مواد غذایی سرشار از ویتامین D

افزون بر نقش مهمی که در کمک به عملکرد مطلوب سیستم ایمنی ایفا می‌کند، برخی مطالعات نشان داده‌اند که ویتامین D به‌طور خاص با کاهش احتمال ابتلا به آنفلوآنزا که یک عفونت ویروسی محسوب می‌شود، پیوند خورده است.

شما می‌توانید منابع غذایی سرشار از ویتامین D مانند ماست و شیر کم چرب، ماهی‌های تن، سالمون و دیگر ماهی‌های چرب، جگر، زرده تخم مرغ، پنیر و خوراکی‌های غنی شده با این ویتامین مانند شیر سویا و آب پرتقال را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

مواد غذایی سرشار از فیبر

حفظ سلامت دستگاه گوارش بخشی مهم از تقویت سلامت کلی سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. یک رژیم غذایی سرشار از فیبر روش خوبی برای تقویت سلامت کلی و آمادگی بهتر بدن برای مبارزه با بیماری‌ها است.

از آن‌جا که بیشتر سلول‌های ایمنی در دستگاه گوارش تولید می‌شوند، دنبال کردن یک برنامه غذایی سرشار از فیبر حاوی میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل می‌تواند به بهینه‌سازی عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند.

سیر

اگرچه شواهد قطعی درباره ضد ویروس بودن سیر وجود ندارد، مطالعات نشان داده‌اند که این ماده غذایی می‌تواند احتمال ابتلا به عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا و همچنین شدت علائم بیماری را کاهش دهد.

همچنین، سیر به عنوان یک ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته می‌شود و سال هاست که به واسطه خواص شگفت انگیز خود مورد مطالعه قرار گرفته است.

برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که سیر از ویژگی‌های بیولوژیکی مختلفی از جمله خواص ضد سرطان، ضد دیابت، آنتی اکسیدانی، محافظت از کلیه‌ها، ضد آترواسکلروتیک، ضد باکتری، ضد قارچ، و ضد پرفشاری خون برخوردار است.

مصرف سیر به صورت خام توصیه شده است، زیرا پختن آن موجب از بین رفتن برخی آثار تقویت کننده سیستم ایمنی می‌شود. جهت کسب نتایج بهتر، سیر را پیش از مصرف خرد یا له کنید.

الدربری

الدربری، یک ابرماده غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است و برخی مطالعات نشان داده‌اند که این میوه ممکن است دارای خواص درمانی در برابر بیماری‌های ویروسی مانند آنفلوآنزا نیز باشد. الدربری کالری کمی دارد، اما سرشار از فیبر و ویتامین C است که هر دو جهت مبارزه با بیماری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. الدربری از فواید ضد ویروس بالقوه برخوردار است.

برخی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که الدربری و یک برنامه غذایی سرشار از فیبر می‌تواند به محافظت در برابر ویروس آنفلوآنزا کمک کند، اما بیشتر آن‌ها کارآزمایی‌های کنترل شده نبودند و جهت تأیید نتایج، به پژوهش‌های بیشتری در این زمینه نیاز است.

الدربری، به‌صورت میوه تازه و مکمل‌ها در دسترس است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: خوراکی ویروس مبارزه غذایی سرشار از ویتامین مواد غذایی سرشار غذایی سرشار از فیبر عفونت های ویروسی نشان داده اند سیستم ایمنی بدن پروبیوتیک ها یک رژیم غذایی بیماری ها بیوتیک ها ویتامین C پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۲۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع کلسیم از بدن یکی از مضرات مصرف زیاد نمک

آفتاب‌‌نیوز :

نسرین علیزاده با بیان اینکه تغذیه صحیح نقش موثری در سلامت بدن و استحکام استخوان ها دارد، خاطرنشان کرد: رژیم غذایی نامناسب، مصرف زیاد نمک، کاهش فعالیت بدنی به تدریج موجب کاهش دریافت کلسیم و استحکام استخوان ها می شود.

 وی مصرف منابع کافی پروتئین و املاح را برای حفظ سلامت استخوان‌ها ضروری دانست و دریافت مقادیر کافی کلسیم همراه با فعالیت بدنی را سبب بالا رفتن ذخیره استخوانی کلسیم عنوان کرد.

علیزاده با اشاره به نقش مهم مصرف لبنیات به عنوان منبع خوب و غنی از کلسیم، عنوان کرد: بزرگسالان روزانه به هزار تا هزار و ۲۰۰ میلی گرم شیر برای تامین کلسیم بدن نیاز دارند، همچنین می توان کلسیم را از غذا و فرآورده های حاصل از شیر نیز دریافت کرد.

 وی ویتامین D را یک ویتامین ضروری برای جذب کلسیم برشمرد و افزود: این ویتامین به جذب کلسیم و فسفر از روده کمک می‌کند و موجب به کارگیری این مواد معدنی در ساختمان استخوان‌ها و دندان‌ها می شود.

علیزاده انواع حبوبات ( نخود و لوبیا، عدس، ماش )، سبزی‌هایی مانند جعفری، کلم پیچ، گل کلم، کلم بروکلی و پرتقال را منابع غذایی حاوی کلسیم برشمرد و بر استفاده از این مواد غذایی به مقدار کافی تاکید کرد.

وی افزود: مصرف آجیل‌ها و ماهی نیز مورد توصیه کارشناسان است، در عین حال توصیه‌ها به عدم مصرف نوشابه‌های گازدار و غذاهای ناسالم مانند تنقلات و محصولات فرآوری شور و پرنمک تاکید دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • گیاهی که برای تعدیل قند خون در افراد دیابتی مفید است | فواید بی‌نظیر ریواس : این افراد نباید ریواس مصرف شود
  • کاهش کلسترول با این نوع سبزی
  • قارچ چاگا ؛ برای افرادی که به سیستم ایمنی خود اهمیت می دهند(+عکس)
  • چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • نقش گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت
  • رفع کلسیم از بدن یکی از مضرات مصرف زیاد نمک
  • این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید
  • ترکیب این خوراکی‌ها با آب خطرناک است