Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - در نشست خبری رئیس حفاظت از محیط زیست چابهار که در دفتر خبرگزاری تسنیم در سواحل مکران برگزار شده بود، دغدغه‌های محیط زیستی جوامع محلی، ملی و بین المللی مطرح و پاسخ‌ها نیز داده شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سواحل مکران، در حالی هفته محیط زیست به پایان رسید که آخرین روز از این هفته در دفتر خبرگزاری تسنیم در سواحل مکران نشست خبری رئیس حفاظت از محیط زیست چابهار برگزار و اصحاب رسانه دغدغه‌های خود را با اشرفعلی حسینی مطرح کردند که با مشاور خود محمود سینایی از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد چابهار در این نشست حضور یافته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست یکی از خبرنگاران به طرح سوالی درباره جابه‌جایی مرجان‌های دریایی حین اجرای طرح توسعه بندر شهید بهشتی پرداخت و مدعی شد تمامی مرجان‌های منتقل شده، بر خلاف میل جابه‌جا کنندگان کشته شده‌اند.

رئیس محیط زیست چابهار در پاسخ به این سوال اظهار داشت: اوایل دهه 90 آن موقع که طرح توسعه سواحل مکران کلید خورد من خودم رئیس بودم و با چند گروه فعال مردم نهاد که در آن موقع خیلی فعالیت می‌کردند، حتی جلوی کار کردن دستگاه‌ها را گرفتیم.

وی ادامه داد: به هر ترتیب بود آنها را متوجه کردیم که با وجود یک کلونی 18 هزار قطعه‌ای به مساحت شش هکتار امکان استحصال دریا برای توسعه بندر شهید بهشتی وجود ندارد و آنها نیز در نهایت با ورود جدی سازمان محیط زیست، طی جلسه‌ای پذیرفتند تمامی هزینه انتقال مرجان‌ها را بپذیرند و در نهایت همه آن مرجان‌ها را به حوالی ساحل لیپار منتقل کردیم.

حسینی افزود: حقیقتش را بخواهید انتقال آنها هزینه‌‌بر بود و حدوداً یک میلیارد و 200 میلیون تومان هزینه برداشت اما این پروژه باید انجام می‌شد و ما هیچ اجازه کوتاهی از سمت عوامل اجرا کننده پروژه ندادیم و حتی با شکایت ما، سازمان تحقیقات شیلات آب‌های دور به عنوان پیمانکار دیگر پروژه جا به جایی، پا به صحنه گذاشت که باید این را اضافه کنم پروژه به خوبی از سوی این عوامل، اجرایی شد.

وی با اشاره به اینکه اولین بار در ایران یک چنین اقدامی در حال انجام بود، اظهار داشت: خوشبختانه همان موقع بالای 85 درصد پروژه با موفقیت اجرا شد در حالی که قطر نیز این کار را اجرایی اما کمتر از 60 درصد موفقیت کسب کرده بود و در ادامه باید پایش و حفاظت مستمر از این مرجان‌ها صورت می‌گرفت.

این مقام زیست محیطی بیان کرد: این اتفاق باعث شد لارو مرجان‌ها در مسیر جا به جایی ریخته شوند و همین باعث شد تا مرجان‌های بیشتری در سطح دریا نزدیک ساحل رشد کنند و قسمتی از آن مرجان‌های قدیمی نیز شاید به دلیل گرمایش جهانی زمین کشته شدند چرا که تمامی مرجان‌های داخل خلیج فارس اتفاقاً به همین دلیل طی سه چهار سال پیش از بین رفتند اما بیشتر مرجان‌های خلیج چابهار زنده ماندند چرا که شرایطشان با مرجان‌های خلیج فارس متفاوت بود و اکنون 11 یا 12 نوع مرجان در خلیج چابهار داریم.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره احیای یک تالاب صورتی در چابهار و برنامه‌های این اداره برای تالاب صورتی دیگری که ثبت ملی نیز شده، گفت: متولی تالاب‌های صورتی مشخص نیست و این یکی از مشکلاتی است که دامان این تالاب‌ها را گرفته است؛ جالب توجه اینکه ما چهار تالاب صورتی بیشتر در جهان نداریم که دو تای آن در ایران است.

حسینی افزود: تالاب صورتی‌ها حساس هستند و جهانگردانی که با خودروی خود به داخل محوطه آنها می‌روند باعث می‌شوند که راه رفت و برگشت آب به آنها بسته شود و همین اتفاقات می‌توانند باعث خشک شدن تالاب‌های صورتی شوند و باید اقدامی عاجل برای حفاظت از این تالاب‌ها انجام شود و چه بهتر که از خود جوامع محلی، فردی برای این کار انتخاب شود.

چرا روش‌های نوین صیادی در استان سیستان و بلوچستان جایگزین صید با تور نمی‌شود؟سازمان محیط زیست تهدید کرد: ممنوعیت صید ترال ‌می‌تواند تبعات اجتماعی داشته باشد!فشار "مالکان کشتی‌های ترال" برای لغو محدودیت صید ترال!مضرات "صید ترال" چیست و چرا ممنوع شد؟

وی افزود: در کل جوامع محلی باید حساسیت بیشتری نسبت به پدیده‌های این چنینی و محیط زیست خود داشته باشند اما متأسفانه می‌بینیم گهگداری صیادانی هستند که با تفنگ ماهی هامور شکار می‌کنند و زندگی مرجان‌ها دقیقاً وابستگی خاصی به هامور ماهی‌ها دارد، فراتر از اینها صیادانی داریم که با قایق‌های غیرمجازشان طوری در حال صید آبزیان هستند که اگر تدبیری توسط سازمان‌های متولی انجام نشود در آینده ای نزدیک شاهد از بین رفتن کامل آبزیان خلیج چابهار و دریای عمان هستیم.

رئیس محیط زیست چابهار اضافه کرد: اکنون خارجی‌ها ابزار و ادواتی برای صیادان ما آورده‌اند که آنها بتوانند انواع آبزیانی که در گذشته داخل سبد صید صیادان نبود را صید کنند و این می‌تواند بسیار خطرناک باشد، کشورهایی مانند چین هستند که کاملاً رایگان ادوات صید را در اختیار صیادان قرار می‌دهند و صیادی هم که قایق غیرمجاز دارد به سادگی با توجه به اینکه معیشت خانواده‌اش در خطر است، بدون توجه به در خطر بودن محیط زیست، صید بی رویه‌اش را انجام می‌دهد.

به گفته سینایی مشاور رئیس محیط زیست چابهار، صید قایق‌های غیرمجاز به وسیله تور صیادی که بیشتر تورشان از نوع پلاستیکی و یک بار مصرف است، یکی از عوامل اصلی آسیب‌های جدی به محیط زیست دریا خواهد بود که می‌تواند آبزیان دریای عمان و خلیج چابهار را رو به نابودی ببرد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد چابهار اضافه کرد: ای کاش لااقل مقدار مشخصی برای صید این گونه‌ها توسط صیادان مشخص می‌شد چرا که برای مثال ما یک سقفی برای صیدهای مجاز داریم اما قایق‌هایی که به صید غیر مجاز و بی رویه گونه‌های دیگر آبزی روی می‌آورند، با افراط در صید می‌توانند محیط زیست دریا را کاملاً تخریب کنند در حالی کاملاً نیز به موضوع واقف هستند.

خبرنگار تسنیم در این نشست در زمینه پتروشیمی و فولاد که می‌توانند خطرهای فراوانی برای محیط زیست چابهار داشته باشند از رئیس محیط زیست چابهار سؤال کرد که وی در پاسخ اظهار داشت: اینکه پتروشیمی و فولاد می‌توانند آسیب‌هایی برای محیط زیست داشته باشند قابل انکار نیست اما ما تلاش کرده‌ایم که از خطرات آنها در حد امکان بکاهیم و حتی از آنها خواسته‌ایم آخرین فناوری روز دنیا را به کار گیرند تا کمترین آلایندگی را برای محیط زیست داشته باشند.

وی توضیح داد: باید توجه داشت این دو صنعت آب بر هستند و به همین دلیل یا سواحل خلیج فارس و یا سواحل دریای عمان برای جانمایی آنها بهترین مکان بوده است و ما نیز سعی داشتیم آنها را از ساحل دور کنیم تا خطر کمتری برای مردم داشته باشند اما از آنجایی که می‌خواستند از مزیت‌های منطقه آزاد بودن چابهار بهره ببرند، پذیرفتیم با شرایط خاصی که در بالا نمونه‌اش ذکر شد، در جای فعلی بمانند.

حسینی ادامه داد: حتی برای مثال از آنها خواستیم که 70 درصد نیروهای خود را از بومی‌های منطقه انتخاب کنند و این مسئله برای ما حائز اهمیت بود که بتوانیم اشتغال را در اینجا به وجود بیاوریم تا بیکاری در سطح منطقه کاهش پیدا کند و اکنون نیز تأکید می‌کنم این دو صنعت با کمترین آلایندگی در منطقه حضور دارند.

انتهای پیام/395/ ت

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان ۶۲ ۲۳ درصد ۱۱ ۵۳ درصد ۸ ۳۹ درصد ۳ ۴۹ درصد استانداری سیستان و بلوچستان سیستان و بلوچستان رئیس محیط زیست چابهار تالاب صورتی سواحل مکران داشته باشند خلیج چابهار دریای عمان مرجان ها تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۴۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا انجم شعاع، معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در کارگاه آموزشی توجیهی صندوق ملی محیط زیست کشور که با حضور مدیران کشوری و استانی در شیراز برگزار شد، افزود: محیط زیست در همه عرصه‌های طبیعی و انسانی بیش از هر زمان نیازمند ارزیابی و مدیریت عملکرد در حوزه‌های حفاظت و شناسایی نقاط قوت و ضعف‌ها است.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه محیط زیست در سال‌های اخیر با تأمین اعتبارات در جایگاه مناسب‌تری قرار گرفته است گفت: تأمین معیشت محیط‌بانان و نیروهای یگان حفاظت نیز با این بهبود روند در اولویت بیشتری قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اعتبارات محیط زیست در سال‌های اخیر از ۱۲ صدم درصد به ۱۸ صدم درصد رسیده است و افق آینده هدف گذاری روی یک درصد است در حقیقت اعتبارات از ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۷ به حدود ۱,۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است. درآمدهای محیط زیست نیز در سال‌های اخیر افزایش داشته است و در این عرصه موفقیت‌های مناسبی به دست آمده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون کشورمان با چالش‌های مختلف زیست محیطی روبرو است، ادامه داد: همه اهداف مسؤولان و برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران در عرصه محیط زیست اولویت دادن به رفع تنگناها و مشکلات و ایجاد ترازمندی در زمینه چالش‌ها است.

این مقام مسؤول افزود: در حوزه محیط زیست با چالش‌هایی نظیر موضوع آب، آلودگی هوا، تغییر کاربری اراضی و فرسایش زمین، مصرف بی رویه انرژی و تخریب، انقراض و به خطر افتادن تنوع زیستی رو به رو هستیم. همچنین طی سال گذشته درگیر چالش‌های محیط زیستی با مشکلات ناشی از حوزه گرد و غبار، آلودگی هوا و انباشت آلاینده‌ها در کلانشهرها مواجه بودیم.

معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: زمانی صنایع در مسیر توسعه پایدار حرکت می‌کنند که در کنار اقتصادی بودن پروژه‌ها، نظم اجتماعی را هم تقویت کنند و ضمن حفظ حقوق نسل‌های آینده، محیط زیست را هم تخریب نکنند.

وی خاطر نشان کرد: با تلاش‌هایی که از طریق دفاتر تخصصی مانند پایش فراگیر، مدیریت پسماند، مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، ارزیابی زیست محیطی، حفاظت از آب و خاک و دبیرخانه گرد و غبار کشور انجام می‌شود، در جهت کنترل این آلودگی‌ها و حفظ محیط زیستی سالم و عاری از هر گونه آلایندگی تلاش می‌شود.

کد خبر 6086087

دیگر خبرها

  • وزش باد شمال شرقی در خلیج فارس و دریای عمان از امشب
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند | عده ای آب ژرف می خواهند و عده ای دیگر از آب دریای عمان !
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها
  • مدیریت «پت و مت» در زاینده‌رود؟! / اعتراف مسوولان اصفهانی؛ آبی که از دریای عمان به اصفهان برسد وارد رودخانه نمی‌شود/ مدیریت یکپارچه تنها راه نجات زاینده‌رود (فیلم)
  • بزرگترین میز نقاشی سیستان و بلوچستان در چابهار برگزار شد
  • لزوم اعلام رسمی تبدیل شدن بندر چند منظوره سیریک به مرز مجاز دریایی