Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علمک‌‌های آب شرب که در بخش‌هایی از شهر دیده می‌شود، یکی از مسیرهای مهم و پرکاربرد انتقال این منبع حیاتی به نقاط مختلف است. تانکر آب زیر لوله بلندبالای آب قرار می‌گیرد و با گشوده شدن شیر فلکه، حجم قابل توجهی از آب زلال شهری با فشار زیاد به سمت تانکر سرازیر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما معمولاً تخمین درستی از ظرفیت تانکر و زمان صحیح  بستن شیر وجود ندارد و در نتیجه، حجم قابل توجهی از آب به بیرون سرریز می‌شود.

 

جلوگیری از هدررفت آب با سامانه هوشمند

سید مهدی هاشمی با بیان این‌که سرریزشدن و هدررفت آب اگرچه تنها چند ثانیه طول می‌کشد اما میزان قابل توجهی از اتلاف انرژی و این منبع کم‌یاب را به دنبال دارد، ادامه می‌دهد: کشور ایران، در شمار مناطق خشک و کم‌بهره از منابع آبی است و مدیریت و حفظ این سرمایه اهمیت زیادی دارد که بر همین ضرورت در شرکت دانش‌بنیان کوشا هوشمند کرمان، راهکاری نوآورانه و فناورانه برای مدیریت یکی از روزنه‌های هدررفت آب ارائه شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، چالش میزان برداشت و مصرف واقعی آب شهری را سد راهی بر مدیریت منابع آبی می‌داند و ادامه می‌دهد: محصولی که تولید کردیم، در حوزه آب و فاضلاب شهری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در سطح شهر تانکرهایی هستند که آب را از علمک‌های آب شرب برداشت می ‌کند. از همین رو شرکت دانش‌بنیان کوشا هوشمند کرمان، سامانه‌ای سخت‌افزاری و نرم‌افزای را برای مدیریت میزان برداشت و مصرف صحیح از این پایانه‌ها طراحی کرده است. تجهیزاتی که هاشمی درباره آن می‌گوید: این تجهیزات بر روی این علمک‌ها نصب می شود و بر اساس مقدار مجاز و میزان ظرفیتی که کاربر نیاز دارد، به صورت هوشمند، شیر آب را بازکرده و آب مورد نیاز را برداشت می کند و پس از برداشت دقیق، به صورت خودکار جریان آب را قطع می‌کند.

 

ارائه تحلیل جامع و دقیق از مصرف آب

یکی از نیازهای مدیریت مصرف آب شهری، وجود آمار دقیقی از زمان، میزان و نحوه برداشت آب است؛ دغدغه‌ای که فعالان فناور کوشا هوشمند کرمان برایش راهکار دارند. به طوری‌که مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان عنوان می‌کند: سامانه استحصال هوشمند آب می‌تواند میزان دقیق برداشت‌ها را اندازه‌گیری کرده، گزارش‌ها را در یک سامانه جامع ثبت و تحلیل‌های کاربردی را ارائه دهد.

این سامانه بر اساس یک خلأ فناورانه و ناظر به نیاز شهری طراحی و تجاری‌سازی شده است؛ هاشمی در این باره بیان می‌کند: زمانی که این کار را آغاز کردیم، آمار و کنترل صحیحی بر میزان برداشت آب شهری و خطوط انتقال وجود نداشت و برای رفع نیاز سازمان‌های متولی مانند آب و فاضلاب شهری و شهرداری‌ها با هدف حل چالش کم آبی، این کار را آغاز کردیم.

مدیرعامل کوشا هوشمند کرمان با اشاره به ضرورت داشتن تصویری از میزان آب و نحوه برداشت آن، می‌گوید: این تجهیزات دانش‌بنیان، به طور جامع و دوره‌ای مبتنی بر نیاز کاربر، تصویری روشن از روند رشد مصرف، میزان آن و مدیریت مصرف ارائه می‌کند.

از سامانه پایش و کنترل مصرف آب شهری در تمامی مناطق کشور می‌توان استفاده کرد. هاشمی با بیان این‌ نکته اضافه می‌کند: ظرفیت توسعه بازار این محصول دانش بنیان ناظر به نیاز مناطق کم آب در منطقه و دیگر کشورها نیز امکان‌پذیر است.

 

ایجاد اشتغال دانش‌بنیان

توسعه محصولات دانش‌بنیان در شرکت کوشا هوشمند کرمان زمینه‌ساز حل یک مشکل دیگر هم شده است؛ اشتغال. به طوری که هاشمی عنوان می‌کند، در حال حاضر 40 نیروی انسانی در این شرکت دانش‌بنیان مشغول فعالیت‌اند که بخشی از آن‌ها جزو دانش‌آموختگان و متخصصان دانشگاهی هستند.

دستگاه پایش و مدیریت برداشت آب شامل یک بخش سخت افزاری و نرم افزاری است که در قسمت سخت افزار یک سری تجهیزات روی زیرساخت‌های انتقال آب نصب می‌شود؛ این سخت‌افزارها اطلاعات را به پایگاه داده ارسال می‌کنند و از طریق نرم‌افزار، دستورهای لازم صادر و کارها به صورت خودکار صورت می‌گیرد. هاشمی عنوان می‌کند هم بخش نرم‌افزار و هم سخت‌افزار این سامانه، ایران‌ساخت هستند.

 

تولید سامانه‌های اتوماسیون

اما کوشا هوشمند کرمان، به عرصه رفع نیاز صنایع هم گام گذاشته است و تولید و بهینه‌سازی سامانه‌های کنترل ماشین‌آلات صنعتی بخش دیگری از تولیدات این شرکت به حساب می‌آید؛ به طوری که هاشمی عنوان می‌کند: برای ارائه این خدمت فناورانه با اغلب کارخانجات تولیدی پروژه‌های موفقی را به سرانجام رساندیم.

در کارخانه‌ها، تجهیزات کنترل کننده‌ای وجود دارد که از قابلیت برنامه‌ریزی برخوردارند و با امکانات سخت‌افزاری و برنامه‌هایی که دریافت می‌کنند، می‌توانند ماشین‌آلات یا دستگاه‌ها را کنترل کنند. هاشمی بیان می‌کند کوشا هوشمند کرمان در زمینه این سامانه‌ها، خدمات خود را به صنایع فلزی، معدنی، پتروشیمی و بسیاری از حوزه‌های دیگر ارائه کرده است.

این فعال فناور، معرفی و تروجی محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت را مهم‌ترین نیاز برای بازارسازی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌داند و ادامه می‌دهد: علاوه بر این‌که به حمایت‌های مالی نیازی جدی وجود دارد، باید دیدگاه‌ مشتریان به کالای ایران‌ساخت تغییر کرده و مردم به محصول ساخت داخل اعتماد کنند. تولید یک محصول از مرحله ای که آزمون‌ها را پشت سر می‌گذارد تا به بازار برسد، فرآیندی طولانی و دشوار است که با حمایت بخش‌هایی چون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تسهیل می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: هدر رفت آب خبرخوب شرکت دانش بنیان سخت افزار آب شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۴۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران مجهز به سامانه هوشمند ثبت تخلفات اضافه تناژ ناوگان باری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، حسن جهانیان مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران گفت: سامانه‌های هوشمند توزین در حال حرکت استان در فروردین ماه امسال بیش از ۱۷۹ هزار تردد از وسایل نقلیه باری را رصد و پایش کرده و بیش از ۱۹ هزار تخلف اضافه تناژ بالای ۱۰ درصد مجاز شناسایی شده است که این میزان از تخلفات معادل بیش از ۱۰ درصد تردد وسایل نقلیه سنگین می باشد.

او افزود: با توجه به اینکه یکی از علل اصلی تخریب رویه راه‌ها و ابنیه آن اضافه بار وسایل نقلیه سنگین است بنابراین کنترل و شناسایی وسایل نقلیه سنگینی که دارای اضافه بار غیرمجاز هستند اهمیت بالایی در حفظ راه و کاهش هزینه‌های نگهداری آن دارد.

جهانیان گفت: بدین منظور اداره مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران کریدور‌های اصلی حمل بار در استان را مجهز به سامانه هوشمند توزین در حال حرکت کرده است.

او افزود: مهمترین شاخصه سامانه توزین در حال حرکت WIM کنترل وزن وسایل نقلیه در حال حرکت بدون نیاز به توقف آنهاست که مزایایی، چون عدم اتلاف زمان، صرفه جویی سوخت و حذف نیروی انسانی را به همراه دارد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران گفت: این سامانه با استفاده از سنسور‌های نصب شده در سطح جاده وسایل نقلیه متخلف دارای اضافه تناژ را به صورت هوشمند شناسایی کرده و اطلاعات آن را به صورت برخط به پاسگاه پلیس راه ارسال می‌کند. در مرحله بعد در باسکول‌های ثابت پلیس راه وسیله نقلیه خاطی به طور دقیق وزن شده و نسبت به اعمال مقررات از جمله اعمال جریمه، تخلیه بار و معرفی راننده و شرکت متخلف به کمیسیون رسیدگی به تخلفات ناوگان باری در این اداره کل اقدام می‌گردد. "

او افزود: از دیگر مزایای استفاده از این تکنولوژی شناسایی تخلف سرعت وسایل نقلیه سنگین، شناسایی وسایل فاقد بار نامه و مجوز حمل بار و تشکیل پایگاه آماری جامع از حمل و نقل بار در استان جهت برنامه ریزی و مدیریت بر آن است.

دیگر خبرها

  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان
  • جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی کاه و کلش در گتوند 
  • تجهیز ۵۳ درصد چاه های صنعتی خراسان رضوی به کنتور هوشمند
  • تجهیز ۵۳ درصد چاههای صنعتی خراسان رضوی به کنتور هوشمند
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • حدود ۶۰ هزار تن چغندرقند از مزارع خوزستان برداشت شد
  • تولید سامانه هوشمند تجهیزات ساختمانی
  • تجهیز کریدورهای حمل بار مازندران به سامانه هوشمند توزین
  • مازندران مجهز به سامانه هوشمند ثبت تخلفات اضافه تناژ ناوگان باری
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم