Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-19@06:32:10 GMT

افزایش حمل‌ونقل دریایی ایران به اروپا

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۵۰۱۵

افزایش حمل‌ونقل دریایی ایران به اروپا

ایران اکونومیست- مقام مسئول سازمان بنادر و دریانوردی از افزایش افزایش حمل‌ونقل دریایی ایران و اروپا خبر داد و گفت: صنعت هیدروگرافی علاوه بر ارتقاء ایمنی دریانوردی در پیشگیری از سیل و سونامی نقش مهمی دارد.

 نادر پسنده در آستانه روز جهانی هیدروگرافی با اشاره به اینکه حمل و نقل دریایی موثرترین شیوه برای جابجایی کالا در سطح بین‌الملل است و سالانه بیشترین میزان حمل و نقل کالا در جهان را به خود اختصاص می دهد، اظهار کرد: ایران به دلیل دسترسی به دریای کاسپین در شمال کشور و خلیج فارس و دریای عمان در جنوب کشور دارای 5790 کیلومتر نوار ساحلی است و حدود 3000 کیلومتر آن بخشی از خطوط دریایی بوده و موقعیت مناسب برای تجارت دریایی دارد و بخش زیادی از حمل و نقل بین ‌المللی خود را از این طریق انجام می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این بین، بیشترین تجارت دریایی از جنوب کشور بوده و ترابری دریایی به کشورهای جنوب خلیج فارس و اقیانوس هند و خاور دور سهم زیادی را در بر می‌گیرد.

وی با بیان این‌که حمل‌ونقل دریایی اروپا به ایران و بالعکس رو به افزایش بوده و ایران با دسترسی به آبهای بین‌المللی توانسته امکان تبادل مستقیم کالا با کشورهای اروپایی را گسترش دهد، تصریح کرد: بی‌شک از ضروریات حمل و نقل دریایی ایمن، دسترسی دریانوردان و فعالان این عرصه به نقشه‌های به روز از مسیرهای شناخته شده دریایی و آبراهه‌ها است که این مهم از طریق برداشت داده‌های دریایی از جمله هیدروگرافی تامین می‌شود.

به گفته پسنده، صنعت هیدروگرافی علاوه بر ارتقاء ایمنی دریانوردی، در دیگر فعالیت های دریایی از جمله بهره‌برداری از منابع دریایی مانند آبزیان و مواد معدنی، مدیریت و حفاظت از محیط زیست دریایی، تعیین مرز دریایی، قایقرانی تفریحی، دفاع و امنیت دریایی، پیشگیری از حوادث غیر مترقبه از جمله سیل و سونامی، مدیریت منطقه ساحلی و جهانگردی و علوم دریایی نقش مهمی ایفا می کند.

مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام اینکه در سال جاری روز جهانی هیدروگرافی مصادف با صدمین سال تاسیس این سازمان با شعار «صد سال همکاری بین المللی در حوزه هیدروگرافی» برگزار می شود، اضافه کرد: شورای سازمان بین المللی هیدروگرافی 30 عضو دارد که ایران یکی از اعضاء فعال آن است و کمیته فنی آن در 10 کارگروه تخصصی و 15 کمیسیون منطقه ای هیدروگرافی جهت ارتقاء ایمنی دریانوردی و جمهوری اسلامی ایران به عنوان رییس کمیسیون منطقه ای دریایی راپمی (RSAHC) فعالیت می کند.

وی با اشاره به اینکه این سازمان سه نقش اصلی را در جهت بهبود چارت های بین المللی دریایی و هیدروگرافی در بین کشورهای عضو بر عهده دارد، اظهار داشت: تدوین راهنما و استانداردهای بین المللی لازم برای انجام هیدروگرافی و تهیه چارت های دریایی، هماهنگی جهت ارائه چارت های دریایی مناسب و خدمات هیدروگرافی در سطح جهانی و منطقه‌ای، توسعه توانمندی های هیدروگرافی در میان کشورها از طریق همکاری‌های منطقه‌ای و برنامه‌های آموزشی سه نقش اصلی این سازمان است.

مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: با توجه به بین‌المللی بودن موضوع دریانوردی، فعالیت‌های هیدروگرافی در مقیاس وسیع معمولا توسط سازمان های مورد تائید دولتی هم چون سازمان نقشه برداری و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح انجام می شود.

پسنده با بیان اینکه بر اساس مصوبه سال 1340 مجلس، قانون عضویت سازمان بنادر در دفتر بین المللی هیدروگرافی تایید شد، یادآور شد: سال 1384 و در راستای اجرای مفاد نامه نماینده بهبر معظم انقلاب و دبیر وقت شورایعالی امنیت ملی، کمیته ملی هیدروگرافی در سازمان بنادر و دریانوردی با عضویت و همکاری نمایندگانی از این سازمان، ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و نیز سازمان نقشه برداری کشور بر اساس آئین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی مصوب سال 1390 تشکیل شد.

وی افزود: با توجه به وظیفه این کمیته مبنی بر تهیه و بازبینی نقشه های دریایی سواحل ج.ا.ایران، دبیرخانه مربوطه از ابتدای سال 1394 تولید و انتشار بین المللی چارت های الکترونیکی دریانوردی (ENC) را در دستور کار خود قرار داد و به واسطه تلاش همکاران در کمیته ملی هیدروگرافی، از ابتدای کار تاکنون دبیرخانه مربوطه موفق به انتشار 93 سلول چارت الکترونیکی دریانوردی و به روز رسانی 188 مورد چارت های منتشر شده از منطقه خلیج فارس و دریای عمان و دریای کاسپین شده که می تواند در ممیزی های آتی IMO نیز یک نکته مثبت تلقی شود.

مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه از 93 سلول منتشر شده 14 سلول مربوط به آب های شمال و 79 سلول مربوط به آب های جنوبی کشور است، گفت: همچنین آمار منتشر شده حاکی از انتشار 12 چارت بندرگاهی، 50 چارت دسترسی و 31 چارت فراساحلی در کل آب های کشور و حدود 35 سلول شامل 7 سلول پهلوگیری، 14 سلول بندرگاهی، 10 سلول دسترسی و 4 سلول فراساحلی در دست تولید است و امیدواریم تا پایان سال جاری موفق به انتشار بین المللی آنها شویم.

 تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان بنادر و دریانوردی بین المللی نقل دریایی حمل و نقل منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۵۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم جدید از سوی اروپا بی‌پاسخ نمی‌ماند

محمد دهقان در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت با اشاره به جلسه بی نتیجه شورای امنیت به درخواست رژیم صهیونیستی برای محکوم کردن حمله موشکی ایران، اظهار داشت: روشن بود که اول اسرائیل برخلاف تمامی موازین و حقوق بین‌المللی و دیپلماتیک به مقر دیپلماتیک و کنسولگری ما حمله کرده و این حق طبیعی و قانونی ایران بود که از خودش دفاع کند و واکنش مشروع انجام دهد.

وی افزود: به همین دلیل هم خیلی از کشورها حتی آن‌هایی که با ایران رابطه خوبی ندارند و کمک‌کار اسرائیل هستند اذعان و اعتراف کردند که حرکت ایران دفاعی و مشروع بوده است. لذا طبیعی بود که در شورای امنیت سازمان ملل باوجود فشارهای اسرائیل و آمریکا و متحدانشان، امکان انجام اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران وجود نداشت، به‌ویژه آنکه پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق همین کشورها مانع از صدور قطعنامه و محکومیت این عمل در شورای امنیت شدند و تمام‌قد پشت اسرائیل قرار گرفتند.

معاون حقوقی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ازاین‌رو حتی اگر یک بیانیه علیه پاسخ قانونی ایران صادر می‌شد آن‌ها در برابر افکار عمومی جهان مفتضح و محکوم می‌شدند، ضمن اینکه در همان جلسه نیز شماری از اعضا از جمهوری اسلامی ایران دفاع کرده و رفتار اسرائیل را محکوم و عامل بروز تنش و بر هم خوردن امنیت منطقه دانستند.

وی در واکنش به تلاش کشورهای غربی به‌ویژه اروپایی‌ها برای اعمال تحریم‌های جدید برای فشار بر ایران به بهانه محکوم کردن حمله موشکی اخیر به اسرائیل هم با تأکید بر اینکه تمامی تحریم‌ها آمریکا و اتحادیه اروپا از گذشته تاکنون غیرقانونی، خودسرانه و مغایر  موازین بین‌المللی بوده و هست، به خبرنگار قدس آنلاین گفت: رفتار قلدرمآبانه آمریکا و برخی اروپایی‌ها در این زمینه به لحاظ مقررات بین‌المللی به‌هیچ‌وجه مشروع  نیست و وجاهت حقوقی ندارد.

محمد دهقان این رفتار را ناشی از سرخوردگی و عصبانیت این کشورها از ضربه‌ای که رژیم صهیونیستی متحمل شد دانست و بابیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بواسطه چندین دهه تجربه تحریم در برابر تحریم‌ها مصونیت پیداکرده، گفت: هرچند ما از هیچ تحریمی استقبال نمی‌کنیم، اما برای خود آن‌ها هم ثابت‌شده که اعمال این‌گونه تحریم‌ها برای دل‌خوشی خودشان است و اینکه مدعی شوند فشاری وارد کرده‌اند چون هرآن چه ممکن بوده در اعمال تحریم تاکنون علیه ایران انجام داده‌اند و به نتیجه نرسیدند.

وی تصریح کرد: البته این بدان معنا نیست که ما اقدام حقوقی در این مورد انجام ندهیم و هیئتی را تعیین کرده‌ایم که در برخی مجامع بین‌المللی به‌ویژه مجامع اروپایی در برابر این‌گونه برخوردها و تحریم‌ها اقامه دعوا کنیم که بستر این کار را فراهم می‌کنیم و برخی اقدامات در کشورهای اروپایی را به جریان خواهیم انداخت

معاون حقوقی رئیس جمهور در خصوص اقدام متقابل در صورت اعمال تحریم از سوی اروپا هم با یادآوری اینکه ما در این زمینه قانون مصرح داریم، گفت:  ما می‌توانیم به وزارت امور خارجه  پیشنهاد دهیم تا برخی افراد را تحریم کنند و در برخی موارد هم این کار را  با رعایت مصالح کشور که منجر به تحریم بیشتر نشود انجام می‌دهیم.

وی در بخش دیگری در جمع خبرنگاران هم در مرود اقدام حقوقی در خصوص حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، گفت: حقوقدانان در خصوص موضوعات مختلف حقوقی تشکیل جلسه داده و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد اقداماتی انجام دهیم، پس از تصویب در یک کمیته تخصصی تصمیم‌گیری می‌شود؛ فعلا در مورد حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق اقدام حقوقی نداریم.

معاون حقوقی رئیس جمهور اضافه کرد: در حال کار روی همه تحولات با محوریت غزه هستیم و مشارکت خود را در مراجع بین‌المللی دنبال می‌کنیم.

دهقان با اشاره به آخرین وضعیت کشتی توقیف شده رژیم‌صهیونیستی توسط جمهوری اسلامی ایران، افزود: این اقدام یک عملیات تلافی‌جویانه در برابر اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی بوده است.

وی یادآورشد: رفتار خصمانه رژیم اشغالگر قدس بستر برخی از اقدامات ما بوده و مسیر خود را طی می‌کند. ما در این زمینه اقدام حقوقی نداریم.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • ایران، زن هندی را تحویل داد!
  • افزایش ۲۰ درصدی رسیدگی به تخلفات حمل و نقل جاده ای استان قم
  • ابلاغ منشور اهداف و برنامه های عملیاتی HSE سازمان بنادر و دریانوردی
  • هوشمندسازی ناوگان ترانزیت برای افزایش جذابیت ترانزیتی کشور
  • تحریم جدید از سوی اروپا بی‌پاسخ نمی‌ماند
  • آخرین مهلت ارسال مقاله به کنگره بین‌المللی پژوهشگاه رویان اعلام شد
  • ساخت ۳ فروند شناور رو-رو مسافری و اسکله راهیان نور در ۱۴۰۳
  • جهش تولید و رونق حمل‌ ونقل دریایی ارتباط مستقیم دارند
  • لزوم راه اندازی دهکده لجستیکی در بندر بوشهر
  • رئیسی: سکوت سازمان‌های بین‌المللی رژیم صهیونیستی را به افزایش تنش در منطقه ترغیب کرده است