Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری، شاهد حضور سه کاندیدای تکراری بود که پیش از این هم شانس خود را برای رسیدن به پاستور آزموده بودند؛ ابراهیم رئیسی برای بار دوم کاندیدا شد و برخلاف روال تاریخ جمهوری اسلامی که کاندیداهای تکراری مورد اقبال قرار نگرفته بودند، توانست عبای ریاست جمهوری بر تن کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن رضایی برای چهارمین بار کاندیدا شد البته یکبار هم در سال ۱۳۸۴ تا نیمه رقابت ها آمد و انصراف دارد و اینبار برای سومین بار نتوانست نظر مردم را به خود جلب کند؛ حتی با وعده یارانه ۴۵۰ هزار تومانی!

سعید جلیلی هم دومین بار بود که پا به عرصه رقابت انتخاباتی می گذاشت؛ او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ با شعار «حیات طیبه» کاندیدا شد اما با کسب بیش از چهار میلیون رأی، سوم شد. در حالی که سایر کاندیداها او را به بیانیه‌خوانی در جریان مذاکرات با غرب متهم می کردند؛ در ۸ سال اخیر هم با تشکیل دولت سایه به قول خودش سایه به سایه دولت مستقر را رصد کرد و نهایتا برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ با شعار «جهاد بزرگ برای جهش ایران» نامزد شد اما پیش از برگزاری انتخابات به نفع سیدابراهیم رئیسی کناره گیری کرد.

سنت‌شکنی شد

به هرترتیب از سال ۵۸ که نخستین انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد تا امروز سیزده بار صندوق رای در جمهوری اسلامی برای تعیین رییس جمهور علم شده است تا از درون آن رئیس قوه مجریه مشخص شود؛ نکته جالب در برخی ادوار انتخابات این است که برخی سیاسیون تلاش کرده‌اند تا با وجود شکست در یک دوره بخت‌شان را در انتخابات دیگر امتحان کنند و این اتفاق برای ۱۴ رجل سیاسی افتاده است.

علی اکبر پرورش، احمد توکلی، عبدالله جاسبی، محسن رضایی، زواره‌ای، شیبانی، عسگراولادی، غفوری‌فرد، محمود کاشانی، مهدی کروبی، محمدباقر قالیباف، هاشمی‌طبا و رئیسی همان سیاستمدارانی هستند که بیشتر از یک دوره خود را در معرض انتخاب مردم قرار داده‌اند. وقتی به تعداد آرای این افراد در انتخابات‌هایی که حضور داشته‌اند نگاه می‌کنیم یک نقطه اشتراک در همه آنها مشاهده می‌شود و آن اینکه با وجود افزایش چند درصدی آرا که می‌تواند ناشی از افزایش جمعیت رای دهندگان و ... باشد اما هیچکدام نتوانستند خودشان را به ساختمان خیابان پاستور برسانند و اقبال مردمی با کاندیدای تکراری یار نبود به جز این دوره که نهایتا سنت‌شکنی شد.

نکته قابل توجه دیگر اینکه علی اکبر هاشمی رفسنجانی تنها سیاستمداری است که بعد از دو دوره ریاست جمهوری در سال‌های ۶۸ تا ۷۶ توانست دوباره مجوز حضور در میدان رقابت را به دست بیاورد. او سال ۸۴ به مصاف محمود احمدی‌نژاد رفت و با وجود آنکه انتخابات به دور دوم کشیده شد اما در نهایت اکثریت مردم ترجیح دادند چهره‌ای جدید بر مسند ریاست جمهوری تکیه بزند.

در جدول زیر می‌توانید تعداد آراء اخذشده توسط کاندیداهای تکراری را ببیند.

سال

نام کاندیدا

تعداد آرا

۱۳۶۰

سید علی اکبر پرورش

۴۰۷۶۵۷

۱۳۶۰

۳۴۱۸۷۳

۱۳۷۲

احمد توکلی

۴۰۰۱۰۱۷

۱۳۸‌۰

۴۳۹۳۵۴۴

۱۳۷۲

عبدالله جعفرعلی جاسبی

۱۵۲۸۰۵۵

۱۳۸۰

۲۶۰۰۸۲

۱۳۸۸

محسن رضایی

۶۷۸۲۴۰

۱۳۹۲

۳۸۸۴۴۱۲

۱۴۰۰

۳۴۱۲۷۱۲

۱۳۶۰

سیدرضا زواره‌ای

۶۲۱۶۲

۱۳۷۶

۷۴۲۵۹۸

۱۳۶۰

عباس شیبانی

۶۳۳۴۰۵

۱۳۶۸

۶۳۵۱۶۵

۱۳۶۰

حبیب‌الله عسگراولادی

۲۵۴۲۶۵

۱۳۶۴

۲۸۳۲۹۷

۱۳۶۰

حسن غفوری فرد

۷۸۶۹۱

۱۳۸۰

۱۲۹۲۲۲

۱۳۶۴

سید محمود کاشانی

۱۴۰۲۴۱۶

۱۳۸۰

۲۳۵۳۶۳

۱۳۸۴

مهدی کروبی

۵۰۷۰۱۱۴

۱۳۸۸

۳۳۳۶۳۵

۱۳۸۴

محمدباقر قالیباف

۴۰۹۵۸۲۷

۱۳۹۲

۶۰۷۷۲۹۲ 

۱۳۶۸

۱۵۵۵۱۷۸۳

۱۳۷۲

علی اکبر هاشمی رفسنجانی

۱۰۵۵۵۹۱۲

۱۳۸۴

۱۰۰۴۶۷۰۱

۱۳۸۰

مصطفی هاشمی طبا

۲۸۰۹۰

۱۳۹۶

۲۱۵۴۵۰

۱۳۹۶

سیدابراهیم رئیسی

۱۵۷۸۶۴۴۹

۱۴۰۰

۱۷۹۲۶۳۴۵

کد خبر 1526788

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم سیدابراهیم رئیسی انتخابات ریاست جمهوری علی اکبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۷۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۳ نفر برای ریاست فدراسیون شطرنج

به گزارش "ورزش سه"، کاظم دستگردی ضمن اعلام این خبر، افزود: دو نفر از كانديداها مدارک خود را پس گرفتند بنابراین ۱۳ نفر برای مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج ثبت‌نام کردند. با پیگیری‌های صورت گرفته و مساعدت وزارت محترم ورزش و جوانان، انشاالله در اوايل تيرماه مجمع انتخاباتی فدراسيون شطرنج برگزار خواهد شد.

اسامي ۱۳ نامزد انتخابات فدراسيون شطرنج به شرح ذیل است:

۱. فاطمه ابوالقاسمی
۲. مجتبی ارشدی
۳. احمد علی بابايی
۴. مهرداد پهلوان زاده
۵. كمال جوانمرد
۶. عليرضا خسروی
۷. شهريار رحمانی اصل
۸. وحيده صوابيه
۹. حمزه علی پور
۱۰. حميد گودرزی
۱۱. محمدرضا محمدی بهابادی
۱۲. مسعود ناموری آذر
۱۳. امیرعرفان هاشمی

گفتنی است؛ ثبت نام از داوطلبین احراز پست ریاست و هیئت رئیسه فدراسیون شطرنج جمهوری اسلامی ایران، از تاریخ ۱۵ لغایت ۲۹ فروردین‌ماه در دبیرخانه فدراسیون شطرنج صورت گرفت و در نهایت شادی پریدر که هم اکنون سرپرستی فدراسیون را برعهده دارد، در انتخابات ثبت نام نکرد.

دیگر خبرها

  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • جزئیات دیدار فرمانده ارتش پاکستان با رئیس جمهوری | رئیسی وارد لاهور شد
  • پیام ابراهیم رئیسی به بشار اسد +جزئیات
  • رئیسی به بشار اسد تبریک گفت
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید
  • پنج دغدغه بزرگ برای انتخابات ریاست جمهوری
  • سایه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پارلمان اروپا بر سیاست‌های گذار از انرژی
  • رقابت ۱۳ نفر برای ریاست فدراسیون شطرنج
  • تصویر تکراری: آغوش امن بازیکنان استقلال!