Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@19:23:54 GMT

کودکان زیر دوسال تلویزیون نبینند!

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۸۹۹۶۶

کودکان زیر دوسال تلویزیون نبینند!

نازنین دسترنج، کارشناس ارشد مشاوره خانواده و مشاور کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تماشای تلویزیون بیش از حد برای کودکان زیر ۲ سال اظهار کرد: نقش تلویزیون در سال‌های اخیر در زندگی کودکان بیشتر از قبل شده و این موضوع دلایل متنوعی دارد که می توان به مواردی از جمله افزایش تعداد مادران شاغل نسبت به سال‌های پیش، مشکلات زندگی و بی حوصلگی والدین برای وقت گذراندن با کودکان، آپارتمان نشینی و تک فرزندی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: باتوجه به اینکه برنامه‌های تلویزیونی نسبت به قبل بیشتر شده و تنوع برنامه‌های شاد و کودکانه افزایش یافته است؛ بنابراین کودکان نسبت به سال‌های گزشته بیشتر به تماشای تلویزیون وابسته شده اند. متاسفانه در دوران کرونا فعالیت کودکان، مخصوصا کودکان تک فرزند که با دوستانشان ارتباطی نداشته اند در خارج از منزل محدود شده و فعالیت‌های فیزیکی آن‌ها به شدت کاهش یافته است.

دسترنج بیان کرد: تماشای تلویزیون مانند هر برنامه دیگری باید در آن تعدیل صورت گیرد و استفاده از آن باید همراه با قوانین مشخص باشد. اگر برنامه‌های تلویزیونی به شکل مناسب و آگاهانه توسط پدر و مادر انتخاب شود و اگر ساعات تماشای تلویزیون کودکان مناسب با سن آن‌ها باشد، می‌تواند برای آموزش رفتار‌های مناسب و مثبت به کودکان کمک و روی آن‌ها تاثیر خوبی داشته باشد.

کارشناس ارشد مشاوره خانواده و مشاور کودک و نوجوان با اشاره به نوع تماشای تلویزیون کودکان گفت: در تماشای تلویزیون کودکان باید موارد مختلفی را در نظر گرفت، مانند: سن کودک، رشد ذهنی آن ها، نوع برنامه‌ای که کودک تماشا می‌کند، علاقه و البته ساعات تماشای تلویزیون باید در نظر گرفته شود.

او اظهار کرد: سال‌های نخست زندگی کودک دوران طلایی، شکوفایی و توانایی‌های ذهنی کودک است و باید کودک در یک محیط غنی پرورش پیدا کند، زیرا این موضوع باعث تقویت رشد ذهنی کودکان خواهد شد. محیطی که کودک در آن قرار می‌گیرد و تجاربی که با آن‌ها روبه رو می‌شود اهمیت زیادی دارد. کودکان نیاز دارند با محیط تعامل داشته باشند و این تعامل به صورت عمل و عکس العمل باشد.

دسترنج با اشاره به مزایای تماشای تلویزیون در نوزادان گفت: غالبا موسیقی، نور و اشکالی رنگی که از تلویزیون برای نوزادان پخش می‌شود می‌تواند بسیار جذاب باشد، اما در مقابل تاثیر بسیار منفی هم روی ذهن آن‌ها بر جا خواهد گذاشت، به دلیل اینکه سرعت پخش برنامه‌های تلویزیونی و هماهنگی ذهن و چشم، کودک دچار اختلال می‌شود.

او بیان کرد: مغز کودک تا سن دو سالگی در پاسخ به محرک‌های محیطی رشد پیدا می‌کند؛ بنابراین تماشای بیش از اندازه تلویزیون می‌تواند فرصت‌های رشدی را از کودک بگیرد و کودک باید فعالیت داشته باشد تا مهارت ماهیچه‌های ریز و درشتش تقویت شوند. طبق تحقیقات انجام شده تماشای تلویزیون کودکان زیر دوسال میزان ابتلا به بیش فعالی و عدم توجه و تمرکز را افزایش دهد، همچنین تماشای بیش از حد تلویزیون و افزایش احتمال ابتلا به اوتیسم هم وجود دارد.

کارشناس ارشد مشاوره خانواده و مشاور کودک و نوجوان با اشاره به زل زدن کودک به تلویزیون گفت: از آن جایی که سلول‌های عصبی کودک، رشد نیافته زل زدن او به تلویزیون باعث اختلال‌های ذهنی در کودک خواهد شد؛ بنابراین تماشای تلویزیون در کودکان نباید بیشتر از دوساعت باشد.

بیشتربخوانید

کشف عامل اصلی واکنش شدید هنگام ترس در کودکان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تماشای تلویزیون تک فرزندی تماشای تلویزیون کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۸۹۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشته شدن ۱۴۰۰۰ کودک در غزه از آغاز جنگ تا کنون!

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، در کنفرانسی خبری کاترین راسل، مدیر صندوق کودکان سازمان ملل متحد گفت: هزاران نفر مجروح شده اند و هزاران نفر دیگر در آستانه قحطی هستند.

به نقل از رویترز، سازمان ملل متحد برای برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در بیانیه‌ای دیگر اعلام کرد: «هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد».

این بیانیه می افزاید که بیش از ۱۰۰۰۰ زن در غزه از آغاز جنگ کشته شده اند و ۶۰۰۰ نفر از آنها ۱۹۰۰۰ کودک را یتیم کرده اند.

یونیسف از تعداد زیاد کودکان مجروح در غزه در جریان بازدید خود شوکه شده است. نه فقط در بیمارستان‌ها، بلکه در خیابان‌ها و پناهگاه‌ها.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شد و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورد.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت ساکنان نوار غزه به‌ویژه شمال غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227561 برچسب‌ها غزه

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد
  • فوائد تماشای تلویزیون | چشم‌های‌تان به شما دروغ نمی‌گویند
  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • یونیسف : از آغاز جنگ تاکنون حدود ۱۴۰۰۰ کودک در غزه جان باخته‌اند
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • کشته شدن ۱۴۰۰۰ کودک در غزه از آغاز جنگ تا کنون!
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است