Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت و معدن و تجارت گفت: اکنون مقطعی نیست که ما دنبال آزمون و خطا برویم و برای سیاست‌ها باید افراد درست را بگماریم. وظیفه رئیس جمهور انتخاب مدیران درست و هماهنگ کردن آن‌ها برای حل مشکلات است.   گروه کشت و صنعت بازارنیوز – سعید ترکاشوند؛ آرمان خالقی، قائم مقام دبیرکل خانه صنعت و معدن و تجارت پیرامون وظیفه دولت جدید در زمینه صنعت به بازارنیوز گفت: اولین اقدامی که رئیس جمهور جدید باید انجام دهد، این است که برنامه وزارتخانه را تعیین کند؛ یعنی بگوید سیاست‌های من در حوزه صنعت چه خواهد بود و آن‌ها را تبدیل به برنامه کند و موضوعی که روی آن کار شده هم بازبینی اتفاق افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 استراتژی توسعه صنعتی کشور هم ابتدای کار دولت باید مدون شود و ضمانت اجرای آن را بگذارند. این یعنی دولت برنامه‌دار شود، نه مثل دولت‌های فعلی که در ماه‌های پایانی وصیت نامه‌ای را می‌نویسند و راهبردی را ابلاغ می‌کنند که نه خودشان می‌توانند انجام دهند و نه دولت بعدی به آن اعتقاد دارد.

وی افزود: وقتی این کار اتفاق افتاد، تکلیف دولت برای ماه‌ها و سال‌های آینده مشخص است. دولت‌های حاضر همه رفتارشان در برابر بخش تولید انفعالی بوده نه اینکه راهبردی و فعالانه باشد و در برابر اتفاقات متاسفانه تاکنون فقط واکنشی رفتار شده است.

خالقی اظهار کرد: اگر بخواهیم در مصادیق ریز شویم، باید ببینیم در چند ماهی که می‌خواهیم برای آن برنامه بنویسیم چه خواهیم کرد. دولت باید یک سری ابزار‌هایی که در دست دارد را از همان بدو ورود جدی بگیرد؛ چون بعضی مسائل نیاز به وضع قوانین و تغییر و تحول دارد که آن‌ها را با یک سری تصمیمات در مراجع خاص خودش مثل ستاد تسهیل  و شورایعالی صادرات و سایر شورا‌ها که در دولت وجود دارد، پیش می‌برد. فرض کنید ما در مورد کمبود برق صنعت صحبت می‌کنیم؛ این مشکل نیازمند آن است که در زمانبندی مناسب حل شود.

*لزوم توجه دولت به دیپلماسی اقتصادی برای بزرگ شدن بازار مصرفی

وی درباره توجه دولت به کسب و کار‌های کوچک و متوسط گفت: در سال‌های اخیر موضوعی که پیش آمده این است که شرکت‌های بزرگ و صادرات کننده ما به دلیل مشکلاتی که در حوزه صادرات و تعامل بین الملل بوجود آمده، عملا در داخل فعالیت می‌کنند. این فضا را برای تولیدی‌های کوچک تنگ می‌کند. وقتی کالای شرکت‌ها با کبفیت وارد بازار می‌شوند، شرکت‌های کوچک و متوسطی که مطلوبیت کیفی را ندارند و نمی‌توانند صادر هم کنند، عقب می‌مانند.

خالقی افزود: قاعدتا باز کردن فضای صادرات، بزرگ‌تر کردن بازار است که باعث می‌شود شرکت‌های کوچک و متوسط هم بتوانند کار کنند. پس حل مسائل مربوط به دیپلماسی اقتصادی ما مهم است و این مهم، نیازمند حل بعضی مشکلات است که اکنون جزو موضوعات روز است. اگر قرار باشد در بازار محدود داخلی و در شرایط تحریمی همچنان ادامه دهیم، این ظرفیت و کششی که بازار داخل دارد محدود است. دولت جدید باید تعیین کند که برای توسعه بازار بین الملل چه خواهند کرد. پیمان منطقه‌ای می‌خواهد باشد یا رفع تنش بین المللی؛ هرچه می‌خواهد باشد این اتفاقات قاعدتا باید بیفتد.   *بهبود فضای کسب و کار مورد توجه دولت باشد
قائم مقام دبیرکل خانه صنعت و معدن و تجارت درباره لزوم توجه رئیس جمهور جدید به بهبود فضای کسب و کار، تاکید کرد: موضوع بعدی بهبود محیط کسب و کار است که چطور شاخص‌های آن را به رتبه‌های بهتر ارتقا دهیم و رتبه‌ای که الان ۱۲۷ جهان است را باید بیاوریم روی عددی که فضا را برای فعالان اقتصادی و صنعت‌کاران و معدن‌کاران راحت‌تر کند. تغییر خیلی از شاخص‌ها نه هزینه بر است و نه خیلی زمان بر است و از همه مهم‌تر اینکه به سرعت می‌توان به آن رسید.

وی افزود: زمانیکه این اتفاق بیفتد، می‌توان با یک تصمیم اداری درست و با توجه به زیرساخت فناوری اطلاعاتی که در کشور موجود است، پنجره واحدی را آماده کرد که درخواست‌کننده با کمترین مراجعه و با کمترین هزینه کارش انجام شود. فقط یک نگاه جدیدی را می‌طلبد و روال‌های جاری را اصولا باید کنار گذاشت و باید به روش جدیدی با موضوعات برخورد کنیم.

*کاهش بروکراسی و کوچک کردن بدنه دولت الزامی است
خالقی با بیان این نکته که کاهش بروکراسی اداری و دست برداشتن دولت از تصدی‌گری اگر به عنوان دستور کار باشد، کار‌ها بهتر پیش می‌رود، اظهار کرد: همه این‌ها الزامات قانونی هم دارد که دولت باید بدنه‌اش را کوچک کند و خیلی از تصدی‌هایش را باید کنار بگذارد و این کار‌ها را به تشکل‌ها و بخش خصوصی واگذار کند،  قاعدتا این زمان‌ها کوتاه می‌شود و کیفیت هم بالاتر می‌رود و دولت در مقام ناظر و سیاست‌گذار قرار می‌گیرد.

وی افزود:  وقتی شاخص‌های جهانی بهبود محیط کسب و کار را نگاه می‌کنند و بر آن مبنا کشور‌ها را اندازه می‌گیرند و رتبه‌اش را اعلام می‌کنند، خیلی از موضوعات در کشور ما کار را در مقایسه با رقبای اقتصادیمان سخت می‌کند. با ادغام برخی از قوانین و رفع یک سری از مقررات دست و پا گیر وضع بهتر خواهد شد. همین چند اقدامی که اخیرا انجام شد خصوصا حذف الزام دریافت کپی مدارک برای مجوز‌ها بسیار به فضای کسب و کار کمک می‌کند.   *وظیفه رئیس‌جمهور، انتخاب مدیران با سابقه و کاربلد است

خالقی در پایان وظیفه اصلی رئیس جمهور را گماردن مدیران با سابقه دانست و گفت: وزرای وزارتخانه‌های اقتصادی باید افراد با تجربه و افراد کارکرده در آن حوزه باشند. اکنون مقطعی نیست که ما دنبال آزمون و خطا برویم و برای سیاست‌ها باید افراد درست را بگماریم و عملکرد وزارتخانه‌ها در شهرستان‌ها مستند بشود و ببینیم در مسیر هستند یا خیر؛ لذا وظیفه رئیس جمهور انتخاب مدیران درست و هماهنگ کردن آن‌ها برای حل مشکلات است.  

پایان پیام// برچسب ها: صنعت ، آرمان خالقی ، دیپلماسی اقتصادی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OSI

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صنعت دیپلماسی اقتصادی دیپلماسی اقتصادی رئیس جمهور کسب و کار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۲۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حفظ ثبات و امنیت پایدار به‌عنوان لازمه تحقق اهداف اقتصادی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی در ادامه برنامه‌های سفر خود به پاکستان عصر دوشنبه در دیدار «آصف علی زرداری» رئیس جمهور این کشور، اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و پاکستان را از جمله عوامل مهم در تحکیم پیوندها و زمینه‌ساز توسعه و تعمیق روابط میان دو کشور عنوان کرد.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر عزم مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر توسعه و ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی، حفظ ثبات و امنیت پایدار را از جمله زمینه‌ها و ملزومات تحقق اهداف اقتصادی عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرزهای مشترک میان دو کشور در جهت انتفاع دو ملت تاکید کرد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فلسطین به‌عنوان مسئله اول جهان اسلام که اکنون مسئله نخست جهان بشریت شده اشاره کرد و گفت: امروز آرمان بلند امام خمینی (ره) مبنی بر آزادسازی قدس شریف به مطالبه همه ملت‌های مسلمان و آزاده تبدیل شده و همه دولت‌های اسلامی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان نیز در این دیدار عشق و دلدادگی دو ملت ایران و پاکستان به اهل بیت علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت رضا (ع) را موجب تعمیق برادری میان دو کشور دانست و با تاکید بر علاقمندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط با ایران در این راستا تاکید کرد.

رئیس جمهور پاکستان همچنین ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی بر علیه مردم بی‌دفاع غزه، بر مخالفت دولت پاکستان نسبت به هرگونه دخالت خارجی در منطقه تاکید کرد.

کد خبر 6085943 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی؛ وزیر صنعت از دخالت‌های غیرقانونی در پارلمان بخش خصوصی دست بردارد
  • راهکارهای بهبود شرایط صنایع دارویی کشور/ برچیدن بساط ارز چند نرخی
  • گام اساسی دولت سیزدهم در عرصه دیپلماسی اقتصادی
  • گره‌گشایی با دیپلماسی اقتصادی در دولت سیزدهم
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت است/ توفیق دیپلماسی اقتصادی
  • لزوم حفظ ثبات و امنیت پایدار به‌عنوان لازمه تحقق اهداف اقتصادی
  • حسینی، نماینده مجلس: به جای تغییر در تیم اقتصادی دولت باید به دنبال بهبود سیاست‌ها بود/ اتفاقات بین‌المللی در قیمت ارز به شدت تاثیرگذار است
  • آقای رئیسی! قرار نبود مشکل بورس و دلار یک هفته ای حل شود؟/مقاومت در برابر تغییر وزرای اقتصادی دولت به قیمت بدترشدن معیشت مردم