Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- ششمین دوره شورای اسلامی شهر بجنورد اعضای خود را شناخت و اینک با عزم جدی این شورا و پشتوانه مردمی٬ نوبت آن است که وضعیت عدالت در توزیع خدمات شهری مرکز استان خراسان شمالی ارتقاء جدی یابد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ پس از معرفی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در مناطق مختلف استان خراسان شمالی٬ در بیشتر شهرهای استان نیروهای مورد حمایت جبهه انقلاب توانستند اعتماد عمومی را جلب کرده و به پارلمان شهری راه پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مرکز استان خراسان شمالی به ‌عنوان بزرگ‌ترین شهر استان٬ معضل حاشیه نشینی و عدم توزیع مناسب خدمات شهری در مناطق حاشیه بجنورد٬ به یک موضوع جدی و قابل تامل تبدیل شده و ضرورت نگاه عدالت محور اعضای شورا و شهرداری را بیش از پیش نمایان نمی‌کند.

بر اساس آمارها حدود 50 درصد از جمعیت شهر بجنورد در مناطقی که آن‌ها را سکونت‌گاه‌های غیر رسمی می‌نامند سکونت دارند و حضور در این مناطق مستلزم داشتن امکاناتی مناسب است که متاسفانه به دلالی مختلف تا کنون از آن بی‌بهره بوده‌اند. این موضوع به‌عنوان مهم‌ترین مطالبه و درخواست مردم بجنورد٬ اینک روی میز شورای ششم است و منتخبان این دوره باید در این باب اقداماتی جدی و جهادی را انجام دهند.

0 هزار نفر نیازمند خدمات شهری بهتر هستند 

در حاشیه شهر بجنورد به عنوان دومین مرکز استان دارای حاشیه نشین٬ امکاناتی نظیر فضای سبز٬ بهسازی خیابان‌ها٬ کوچه‌های مناسب٬ مکان‌های فرهنگی و تفریح برای کودکان به ندرت ساخته شده و همین موضوع ناعدالتی بزرگی را در بجنورد ایجاد کرده است.

جمعیتی بالغ بر 70 هزار نفر در حواشی شهر بجنورد زندگی می‌کنند. مردمی که پس از تقسیم استان خراسان به 3 استان و تبدیل شدن بجنورد به مرکز استان٬ به امید یافتن زندگی بهتر و شغل و شامانی مناسب٬ راه مرکز خراسان شمالی را پیموده و اینک در بدترین شرایط زندگی به سر می‌برند. بر اساس برخی از آمارها٬ بجنورد به عنوان رتبه دومین شهر دارای بیشترین سکونت‌گاه‌های غیر رسمی کشو را از آن خود کرده است.

حاشیه نشینی و معضلات آن٬ هم‌چون زخمی عمیق بر پیکره شهر بجنورد خودنمایی می‌کند و عدم توانایی شهر بجنورد برای ارائه خدمات مناسب به این شهروندان بر عمق این ماجرا افزوده است. خدمات رسانی به این مناطق با توجه به نداشتن مجوزهای لازم برای ساخت و ساز بسیار سخت و طاقت فرسا است. از طرف دیگ هنوز مسئولا شهری بجنورد باور ندارند که این مناطق هم جزئی از شهر است و از دادن امکانات شهری برای آنجا ممانعت می‌کنند.

علی همتی کارشناس زمین و مسکن در بجنورد در زمینه ایجاد معضل حاشیه‌نشینی در بجنورد و آمار بالای آن نسبت به میانگین کشوری اظهار داشت: شاید یکی از بزرگ‌ترین علت‌هایی که به حاشیه‌نشینی در بجنورد دامن زده، ارتقای استان و مرکز شدن بجنورد باشد. پس از تأسیس استان، جاذبه‌های زیادی برای هجوم جمعیت به این شهر ایجاد شد و در این میان اختلاف قیمتی در سطح درآمدی مردم روستا و شهر موجب مهاجرت‌ها به شهر شد. البته نزدیک بودن برخی روستاهای اطراف به شهر بجنورد نیز سبب شد تا این روستاها هم پذیرای مهاجران باشند.

در این میان، شرایطی ایجاد شد که بخشی از ساکنان هسته مرکزی شهر هم مجبور به نقل‌مکان به حاشیه‌ها شدند. قیمت زمین به‌ویژه هسته مرکزی شهر بالا رفت و ساکنان بافت فرسوده که به لحاظ مالی توان نوسازی نداشتند، به‌ناچار ملک خود را در هسته مرکزی شهر فروخته و در حاشیه‌ها ساکن شدند.

 مناطقی مستعد برای رشد آسیب‌های اجتماعی 

وقتی از مشکلات ریز و درشت حواشی شهر سخن می‌گوییم باید به زمینه سازی این مناطق برای رشد آسیب‌های اجتماعی نگاه ویژه داشته باشیم. بر اساس مطالعات جامعه شناسی آمار برخی از آسیب‌های اجتماعی نظیر طلاق٬ خودکشی و اعتیاد در استان خراسان شمالی به صدر جدول شهرهای پر آسیب کشور رسیده و زنگ خطر آن به صدا درآمده است.

بر این اساس٬ خراسان شمالی در برخی از این آسیب‌ها حتی تا رتبه سوم کشوری نیز صعود داشته و بیشترین محل وقوع این بحران‌ها در مناطق حاشیه شهر بجنورد است. البته حواشی شهر بجنورد در روزگاری نه چندان دور٬ روستاهایی آباد در حوالی شهر بجنورد بودند اما با گسترش بی حد و حصر شهر٬ این مناطق به حاشیه تبدیل شده و معضلات اجتماعی نیز در پی آن پدید آمد.

حجت‌الاسلام والسملین نوری٬ نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بجنورد٬ چندی پیش در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با انتقاد از وضعیت حاشیه شهر بجنورد٬ اظهار داشت: مسئولان باید سرکشی ثابتی از وضعیت حواشی شهر داشته باشند و با مشکلات مردم این مناطق آشنا شوند.

وی افزود: باید مساله عدالت اجتمایع و توزیع امکانات در همه مناطق شهر یکسان باسد. نباید شاهد ایجاد فصله طبقای و خدمات اجتماعی در حواشی شهر با مرکز باشیم. متاسفانه این موضوع در بجنورد ددیه می‌شود و همین باعث ایجاد آسیب‌های اجتماعی شده است. از همه مسئولان استان به ویژه مدیران استانداری می خواهیم موضوع حاشیه نشینی را با جدیت پیگیر کنند و با الحاق این نواحی به شهر مقابل رشد بی‌عدالتی در این مناطق بایستند.

  آیا بودجه و امکانات در خدمت عدالت می‌آیند؟  

آنچه از وضعیت فعلی بودجه و درآمد شهرداری بجنورد بر می‌آید٬ این سازمان از وضعیت خوبی برخوردار نیست و مشکلات بزرگی نظیر کمبود درآمد و عدم تامین منابع مالی حتی برای پرداخت حقوق و مزایای کارکنان٬ این دستگاه را تهدید می کند.

در این میان بودجه‌ای که باید به خدمت رسانی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب شهری در مرکز استان خراسان شمالی اختصاص یابد٬ صرف پرداخت حقوق کارکنان شهرداری شده و این مجموعه نمی تواند برای حاشیه شهر برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشد.

یوسف مغروری عضو دوره ششم شورای اسلامی شهر بجنورد با بیان اینکه حاشیه نشینی و عدم وجود درآمد پایدار٬ مهم‌ترین مشکل شهرداری بجنورد است٬ گفت: حاشیه نشینی و به تبع آن آسیب‌های اجتماعی که در بجنورد ایجاد شده است باید به نحوی با مدیریت صحیح و ایجاد فضاهای مناسب شهری در حواشی شهر بجنورد حل و فصل شود. هم‌چنین شهرداری بجنورد با مشکلات زیادی ناشی از عدم درآمدزایی پایدار مواجه است که همین موضوع باعث شده در خدمت رسانی به مردم ضعف‌هایی وجود داشته باشد.

کاندیدای اصولگرای شورای اسلامی شهر بجنورد با بیان اینکه باید مدیریت شهری در بجنورد به نفع عدالت در توزیع امکانات تغییر یابد٬ تصریح کرد: آنچه از وضعیت فعلی شهر بجنورد بر می‌آید ضعف‌های اساسی در مدیریت شهری است که در صورت عدم اصلاح آن٬ شهرداری ورشکسته بجنورد دیگر قدرت خدمت رسانی به مردم را نخواهد داشت.

مغروری گفت: ماشین‌آلات٬ امکانات و نیروهای شهرداری بجنورد نیاز به تجدید قوا و تغییرات اساسی دارند. منابع انسانی شهرداری باید به صورت چابک و ورزیده در خدمت اهداف شهری باشند و این هنر نظارت دقیق شورای شهر را می‌طلبد.

وی افزود: در کارکردهای فرهنگی و اجتماعی نیز باید با نگاه به توسعه مناطق محروم شهر اقدامات جدی انجام شود. متاسفانه نگاه سیاسی و غیر کارشناسی در سال‌های اخیر موقعیت شورای شهر را در بجنورد تضعیف کرده و این به نفع مدیریت شهری نیست.

نامزد اصولگرای شورای شهر بجنورد: باید برای مقابله با «رانت و فساد» در شورای شهر اقدام جدی انجام دهیم‌نامزد اصولگرای شورای شهر بجنورد: شهرداری بجنورد ورشکسته است؛ باید درآمد پایدار شهری ایجاد کنیمدولت اعتبار تکمیل زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی بجنورد را تخصیص دهد

با آنچه در این گزارش از اخبار و گزارش‌های منتشر شده و سخنان مدیران استانی گفته شد٬ بجنورد نیازمند تحولی جدی در ارائه خدمات شهری است و این موضوع عزم جدی شورا و شهرداری را طلب می‌کند تا از نخستین روز نشستن در پارلمان شهری٬ وضعیت شهر را دگرگون ساخته و اقداماتی جهادی انجام شود.

انتهای پیام/311/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای اسلامی خراسان شمالی ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد شورای اسلامی خراسان شمالی شورای اسلامی شهر بجنورد استان خراسان شمالی حاشیه نشینی خدمات شهری مرکز استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۳۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستا‌های حاشیه شیراز مظلوم‌ترین روستا‌های فارس هستند

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز، مظلوم‌ترین روستا‌های سراسر استان فارس را روستا‌های حاشیه مرکز استان دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدتقی تذرویی به بیان شرح وظایف و حدود اختیارات این شورا پرداخت و گفت: قانون‌گذار 32 شرح وظیفه برای این شورا تعریف کرده است که به جز مساله انتخاب شهردار، شامل همان وظایفی است که برای شورای اسلامی شهر تعریف شده است.

وی با بیان اینکه شورای شهرستان هیچ‌گونه بازوی اجرایی، بودجه و امکاناتی ندارد، افزود: شورای شهرستان قدرتی دارد که شاید شورای شهر نداشته باشد. شورای شهرستان در پشتیبانی از بخش‌ها، شهر‌ها و روستا‌های حوزه استحفاظی، نقشی دارد که این نقش باید توسط مدیران دستگاه‌های مختلف مورد توجه قرار بگیرد. 

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز با بیان اینکه شهرستان شیراز شامل سه بخش مرکزی، ارژن و سیاخ دارنگون است که چهار شهر شیراز، صدرا، داریون و خان زنیان را زیر پوشش دارد، گفت: شورای اسلامی شهرستان شیراز دارای 8 عضو است که از هر بخش یک عضو، از هر شهر یک عضو در آن حضور دارند و فقط شهر شیراز به واسطه جمعیتی که دارد، دارای 2 عضو در این شورا است. 

وی با بیان اینکه یکی از وظایف شورای شهرستان، ارتباط گرفتن برای حل مشکلات است، گفت: یکی دیگر از کار‌های موثری که شورای شهرستان می‌تواند انجام دهد، ارائه پیشنهاد به شهردارها، فرمانداران و شورای عالی استان است.

وی قدرت شورای عالی استان‌ها را معادل قدرت 5 وزیر توصیف کرد که می‌توانند پیشنهاد یا لایحه به مجلس ارائه بدهند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز افزود: در سه سال گذشته توانستیم یک کرسی و جایگاه در شورای اداری شهرستان باز کنیم و حالا در برخی سازمان‌ها صاحب‌نظر هستیم و در هیئت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری نیز عضویت داریم. 

تذرویی با بیان اینکه 134 روستا در شهرستان شیراز قرار دارند و عضو شورا هستند، گفت: در سه ماه گذشته، کمیته پیگیری کمیته دستورات استاندار تشکیل شده است تا مواردی که به وجود می‌آید را با مدیران کل مطرح کرده و پیگیری کنیم.

وی مظلوم‌ترین روستا‌های سراسر استان فارس را روستا‌های نزدیک به مرکز استان دانست و گفت: یکی از مشکلات، جمعیت رو به رشد روستا‌های نزدیک شهر شیراز است که دردسر‌هایی را برای دهیاری‌ها و مجموعه شورای روستا به‌وجود می‌آورد، از جمله اینکه به دلیل ثابت بودن سهمیه آرد، مشکل کمبود نان به‌وجود می‌آید.

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز با بیان اینکه وضعیت طرح هادی نیاز به گسترش دارد، اما هنوز اتفاق نیفتاده است، گفت: جمعیت درون روستا مجبور است خارج از طرح هادی به ساخت‌و‌ساز ادامه دهد که این خودش تخلف محسوب می‌شود. ضمن اینکه سرشماری نفوس و مسکن هنوز به روز نشده است و این هم یکی دیگر از مشکلات محسوب می‌شود.

وی به تعداد بسیار زیاد باغ شهری‌ها در مجموعه شهرستان اشاره کرد و گفت: این مسئله هم مشکلات زیادی را در زمینه‌های مختلف ایجاد می‌کند که ما در شورا درخواست کردیم از این باغ شهری‌ها عوارض گرفته شود تا شهرداری بتواند خدمات بهتری را در این مناطق ارائه دهد افزایش بیش از حد حضور اتباع بیگانه در برخی بخش‌هایی مثل خان زنیان و ارژن و همچنین عدم برخورداری شهر صدرا از یک آرامستان، از جمله دیگر مشکلاتی بود که توسط رئیس شورا عنوان شد.

سید ابراهیم حسینی رئیس شورای شهر شیراز نیز با بیان اینکه شورای شهرستان در گذشته چنین جایگاهی نداشت، اما حالا احیا شده است، گفت: مکاتبات و جلسات متعددی برگزار شد تا وضعیت شورای شهرستان نسبت به قبل بهتر شود و مدیران شهرستان حالا احساس می‌کنند که باید خود را با شورای شهرستان هماهنگ کنند.

وی در پایان گفت: در دو سال اخیر وحدت خوبی بین اعضای شورای شهرستان بوجود آمده است.

یادآور می‌شود، در شهرستان شیراز علاوه بر 4 شهر و 3 بخش، 12 دهستان و 134 روستا نیز وجود دارد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • بازدید اعضای کمیسیون محیط زیست شورای شهر از مرکز کنترل عملیات شهرداری اصفهان
  • سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • شناسنامه باغ‌های شهر قم تدوین می‌شود
  • برقراری توازن و عدالت منطقه‌ای سیاست اصلی شورای شهر قم است
  • روستا‌های حاشیه شیراز مظلوم‌ترین روستا‌های فارس هستند
  • بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی کلنگ‌زنی می‌شود
  • لزوم توسعه خدمات کتابخانه‌ای در حاشیه شهرها و مناطق روستایی سنندج
  • ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان بجنورد تکمیل شود
  • تصویب ۱۸۹۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری بوشهر
  • تداوم خدمات رسانی به مناطق سیل زده جنوب سیستان وبلوچستان