Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، ابن‌سینا و انسان‌شناسی فلسفی با آنکه به نحو مستقل ارزش پژوهش دارند، در پیوند با هم، موضوع همایشی را پدید آورده‌اند. برخی ما را به خوانش ژرف متون کهن فلسفی فرامی‌خواند، که ابن‌سینا در آثار خود به ارزیابی انتقادی صاحبان آن افکار اهتمام ورزیده است و اثر این ارزیابی‌ها تا روزگار ما برجای مانده است، و برخی دیگر از وضع بشر امروزی و دغدغه‌های چالش‌برانگیزش حکایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قرار بود ابن ‌سینا صرفاً به سبک قدما از منظر فلسفی به جایگاه انسان و قوای شناختی او بپردازد و از نخستین آثارش الشفاء گرفته تا یکی از آثار پایان عمرش، الإشارات و التنبیهات مباحثی چون اثبات نفس، انسان معلّق در فضا، اصناف ادراک، حدوث رنگ‌ها، سبب رؤیت، حواس باطنی، نبوّت، عقل فعّال و اتّحاد عاقل و معقول را یک به یک وارسی کند دیگر چه او را بر آن داشت تا رساله‌های مستقلی چون النفس علی سنّه الاختصار، النفس علی طریق البرهان، النفس الناطقه و چندین رساله دیگر را در موضوع نفس بنگارد؟

افزون بر اینها، ماجرای «سلامان و ابسال» و «رساله الطیر» و «حیّ بن یقظان» را چو نیک بنگریم چه بسا بتوان نوعی بیان سرگذشت نفس و چالشهای آن در ساحتهای گوناگون انسانی و البته با تعابیر دیگر دانست.

انسان‌شناسی فلسفی در حکمت ابن‌سینا روزنه‌ای است برای شناسایی افق‌های گوناگونی که ما را در جستجوی خستگی‌ناپذیر نفس بر پایۀ متون فلسفی یاری می‌رساند. اینها همگی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران را بر آن داشت تا از منظری امروزی و با انتظارات بشر معاصر به خوانش میراث نفس‌شناسی ابن‌سینا بپردازد و ازدانشوران، محققان و پژوهشگران این عرصه برای ارسال مقاله فراخوان داده است.

همایش بین‌المللی «انسان شناسی در حکمت ابن‌سینا»IBSIC) ) در تاریخ‌های یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه، ۵ - ۷ دی‌ماه ۱۴۰۰ در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌گردد. کمیته علمی همایش از فرهیختگان و پژوهشگران حوزه‌های حکمت و فلسفه دعوت می‌نماید که دستاوردهای پژوهشی خود را در قالب مقاله به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.

محورهای همایش عبارتند ازعلم النفس، اخلاق، انسان و مدینه، انسان و عالم، انسان و دین، انسان و زبان و زندگی و مرگ.

ریاست این همایش را سیدمحمود یوسف‌ثانی به عهده دارد. سایر عوامل این همایش عبارتند از:

دبیران علمی همایش: لیلا کیان‌خواه و محمدجواد اسماعیلی.

دبیر تخصصی همایش: هدیه امیدزمانی

دبیران اجرایی همایش: سعید ماخانی، حسین رستمی جلیلیان

مهلت ارسال چکیده مقالات پایان تیر و مهلت ارسال مقالات کامل پایان مهر ماه ۱۴۰۰ است.

همایش بین‌المللی «انسان شناسی در حکمت ابن‌سینا» پنجم تا هفتم دی ماه ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص همایش به وبگاه آن به آدرس زیر مراجعه کنند.

IBSIC.irip.ac.ir

کد خبر 5239937

منبع: مهر

کلیدواژه: ابن سینا مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران فراخوان مقاله انتخابات 1400 تازه های نشر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انتشارات سمت معرفی کتاب نقد کتاب رونمایی کتاب پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات معرفی نشریات کتاب و کتابخوانی سید عباس صالحی مشارکت مردم در انتخابات علیرضا زاکانی حکمت ابن سینا انسان شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۴۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، این جشنواره با هدف شناسایی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در موسیقی سنتی و محلی ایران و معرفی هنرمندان بومی با حضور چهار استان همدان، لرستان، مرکزی و کرمانشاه برگزار خواهد شد.

او تصریح کرد: جشنواره تاک در چند بخش شامل اجرا‌های صحنه‌ای (کنسرت)، موسیقی سنتی و محلی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی متنوع با موضوعات مختلف شعر و موسیقی و سازسازی، برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز، تور گردشگری شهر و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ملایر همراه با برپایی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات خواهد بود.

ششم اردیبهشت مراسم افتتاحیه با اجرای گروه موسیقی کودک برگزار می‌شود و در روز‌های بعد، از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ و ۱۱ تا ۱۲:۳۰ کارگاه‌های آموزشی برگزار خواهد شد که در مجموع ۱۲ کارگاه آموزشی برای شرکت‌کنندگان پیش‌بینی شده است.

موضوعات کارگاه‌ها شامل پیوند شعر و موسیقی، تاثیر شعر در موسیقی، اصول و مبانی سازسازی، چوب شناسی، فیزیک سوت و رگلاژ ساز، اصول نگهداری از ساز، تحلیل ساختار موسیقی، آسیب‌شناسی موسیقی ایرانی در چند دهه اخیر، اصول و مبانی گروه‌نوازی، ریتم‌شناسی و وزن‌خوانی، ارتباط هنر با صنعت، گردشگری موسیقی، بررسی سبک‌ها و مکتب‌های مختلف آواز و مناسب‌خوانی است.

اجرا‌های صحنه‌ای (کنسرت‌ها) نیز هر شب در دو سانس از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و ۲۰ تا ۲۱:۳۰ شب اجرا و در مدت هفت شب، ۱۴ اجرای صحنه‌ای برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • فراخوان جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • نخستین دوره جایزه داستان و بازآفرینی فراخوان داد
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان
  • فراخوان مقاله اولین کنفرانس بین المللی انقلاب علوم انسانی اسلامی
  • امام گفتند امروز، موضوع‌شناسی هم کار فقیه است!
  • آنچه ابن سینا می‌تواند در مورد هوش مصنوعی به ما بیاموزد