Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از آرترایتیز هلث، برخی از افراد پس از خوردن گندم و فرآورده‌های غذایی حاوی آن دچار درد مفاصل می‌شوند. در حقیقت دلیل بروز این درد ناشی از واکنش‌های التهابی به پروتئین گلوتن موجود در گندم است.

تحقیقات بلند مدت نشان داده است افرادی که از شکل خودایمنی بیماری آرتروز رنج می‌برند، در خطر بالایی برای ابتلا به بیماری سلیاک قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری سلیاک یک بیماری خود ایمنی است که به دلیل مصرف گلوتن بروز می‌کند. در این حالت پرز‌های روده باریک آسیب دیده است و زمانی که افراد پروتئین‌های حاوی سلیاک مانند غلات (گندم و جو) مصرف می‌کنند دچار عدم تحمل غذایی می‌شوند.

تحقیقات متخصصان حاکی از آن است که مصرف گلوتن و درد مفاصل در این گونه افراد ارتباط مستقیمی باهم دارند. زمانی که فردی که به سلیاک مبتلاست اقدام به مصرف پروتئین گلوتن می‌کند، سیستم ایمنی بدن به اشتباه وارد عمل شده و باعث بروز التهاب در بدن می‌شود.

این التهاب می‌تواند اندام‌ها و بافت‌های نرم بدن را نیز درگیر کند. در این حالت فرد ممکن است از جنبه بیرونی علائم التهاب مانند قرمزی و تورم را بروز ندهد، اما سایر علائم مانند درد مفاصل در وی بروز کند. درد مفاصل در این حالت ممکن است مداوم و مزمن بوده و یا به صورت متناوب در فرد دیده شود.

برای شناسایی ابتلای فرد به بیماری سلیاک انجام آزمایش خون و یا نمونه برداری از روده کوچک نیاز است. در صورت مثبت بودن ابتلای فرد به سلیاک، پزشک به بیمار توصیه می‌کند رژیم غذایی عاری از گلوتن را انتخاب کند.

اگر درد مفاصل به دلیل مصرف گلوتن باشد، به طور عمومی به فرد توصیه می‌شود در یک بازه زمانی مشخص (مثلا ۳۰ روزه) از مصرف گلوتن خودداری کند. در صورتی که درد مفاصل طی این مدت تسکین یافت، دلیل این امر عدم تحمل روده به گلوتن است.

افراد برای کاهش درد مفاصل ناشی از گلوتن اقدامات ذیل را می‌توانند انجام دهند:

۱- به پزشک متخصص مراجعه کنید: پزشک می‌تواند رژیم غذایی خاص عاری از گلوتن را به فرد تجویز کرده و از مصرف مواد مغذی و فیبر کافی بیمار اطمینان حاصل کند.

۲- غذا‌های غیرفرآوری شده مصرف کنید: بسیاری از غذا‌های فرآوری شده با آنکه بر روی آن‌ها قید شده که عاری از گلوتن هستند، دارای میزان قابل توجهی شکر، چربی‌های اشباع شده، و مواد نگهدارنده شیمیایی هستند. این در حالی است که مواد غذایی کامل مانند میوه ها، سبزیجات، و برنج قهوه‌ای گزینه‌های بهتری هستند.

۳- ورزش کنید: ورزش می‌تواند برای سلامت مفاصل، بیماری‌ها قلبی – عروقی، و عضلات مفید باشد.

بیشتر بخوانید

سفید شدن زبان زنگ خطر این بیماری‌هاست!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری آرتروز بیماری سلیاک مصرف گلوتن درد مفاصل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۵۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان

احمد اسماعیل زاده٬ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: مردم باید اهمیت زیادی به تغذیه خود بدهند تا بروز چاقی، دیابت و پر فشاری خون در بین آن ها کاهش پیدا کند. 

 وی بیان کرد: وزارت بهداشت در حوزه تغذیه سالم سیاست‌های مختلفی از جمله نان کامل را دنبال می‌کند تا نان حاوی فیبر در اختیار مردم قرار بگیرد. مصرف نان فاقد فیبر می‌تواند سبب بروز سرطان در مردم شود.

اسماعیل زاده ادامه داد: آموزش‌های تغذیه در مراکز بهداشتی ارائه شده و کارشناسان تغذیه در خانه‌های بهداشت روستایی مستقر خواهند شد. 

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت پیگیری توزیع شیر در مدارس و کاهش قند در نوشیدنی‌های شیرین است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تاکید کرد: اکنون مرگ و میر‌های زیادی مربوط به بیماری‌های مزمن و غیر واگیر هستند و عامل اول ابتلای افراد به بیماری‌های غیر واگیر، موضوع تغذیه است. 

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات نشان می‌دهند که تغذیه سالم نقش پررنگی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد مغزها و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل این که دارای چربی بالایی هستند، می‌تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • قیمت ماکارونی سر به فلک کشید!
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود
  • ضرورت توسعه نان فیبردار با هدف کاهش ابتلا به سرطان
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • حمایت از بیماران سلیاکی با بسته‌های حمایتی
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها