Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین جشنواره ملی «موسیقی‌ها و نغمه‌های محمدی» برگزیدگان خود را با برپایی مراسمی آنلاین معرفی کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیین اختتامیه نخستین «جشنواره ملی موسیقی‌ها و نغمه‌های محمدی» با معرفی برگزیدگان در بخش‌های گوناگون خود در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.

برپایی این مراسم به منظور رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی ستاد ملی کرونا با جمع محدودی از مسئولان برپایی و برگزیدگان و پخش مستقیم از فضای مجازی همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میلاد عرفانپور، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری در این مراسم که اجرای آن را سعید بیابانکی بر عهده داشت، گفت: این جشنواره در دو بخش تجلیل از «برترین آثار موسیقایی پیرامون وجود مبارک حضرت رسول اکرم» و «حمایت از ۱۰ هنرمند یا گروه هنری برتر برای تولید ۱۰ اثر شاخص موسیقایی پیرامون حضرت رسول اکرم» برگزار شده است که در بخش حمایت از آثار هنرمندان یا گروه‌های هنری، علاقه‌مندان می‌توانستند در گونه‌های متنوع حوزه موسیقی و سرود، طرح و ایده تولیدی خود را در موضوع جشنواره به همراه سوابق و نمونه آثار خود ارسال کنند که شورای علمی جشنواره پس از ارزیابی، ۱۰ هنرمند یا گروه هنری برتر را طی فرایندی تخصصی (از ایده تا تولید) برای تولید اثر شاخص، مورد حمایت قرار می‌داد.

عرفانپور افزود: به این ترتیب هنرمندان و گروه‌های موسیقی در بخش دوم این جشنواره طبق فراخوان منتشر شده، نمونه آثار خود را ارسال کردند و پس از بررسی‌های کارشناسان ما ۱۰ گروه برای تولید اثر دعوت شدند. گروه‌های مدعود طی ۳ هفته توانستند ۱۰ اثر را تولید کردند. آثار تولیدی به اذعان صاحب‌نظران آثار خوبی است و سال‌ها شنیده خواهند شد. این آثار که از هنرمندان و گروه‌های شهرستانی هم در آن حضور دارند از گونه‌های پاپ، نواحی، سنتی و همخوانی‌ها بهره می‌برد.

وی ادامه داد: از میان ۱۰ اثر تولیدی ذکر شده یک اثر به انتخاب مردم و یک اثر به انتخاب کارشناسان هیئت داوران ما انتخاب شدند که هر کدام جایزه ویژه‌ی این بخش را علاوه بر امکان تولید اثر دریافت می‌کنند.

عرفانپور در ادامه گفت: هیئت داوران بخش تجلیل از «برترین آثار موسیقایی پیرامون وجود مبارک حضرت رسول اکرم» که بخش مرسوم هر جشنواره‌ای است را اساتیدی همچون عماد توحیدی، سید محمد میرزمانی، هادی آرزم، پیام عزیزی و سعید بیابانکی عهده داشت.

مجید اخشابی از هنرمندان موسیقی پاپ نیز با حضور در این مراسم در مورد اثر خود در این جشنواره با عنوان «حضرت باران» گفت: این قطعه همزمان با سالی که مقام معظم رهبری سال را به نام «پیامبر اعظم» نامگذاری کرده بود ساخته شد. خدا را شکار هستم که به مدد او و تمامی دوستان این اثر ساخته و منتشر شد.

وی در ادامه گفت: هنگام ساخت این اثر تصمیم گرفتم تا حتما منطبق بر موسیقی ایرانی باشد به همین دلیل از گام همایون با استفاده از نغمات چکاوک و شوشتری قسمت اول را ساختم. معمولا در این آثار برای اوج مایه را به سوی عشاق می‌برند، اما تصمیم گرفتم تا اوج را به سوی نوا ببرم.

اخشابی در پایان گفت: بیش از ۱۵ بار این اثر را بازنویسی کردم و بار‌ها مورد تغییر قرار دادم تا به این اثر نهایی تبدیل شد. چرا که آثار آیینی با دیگر آثار متفاوت است و ساخت آن دشوارتر است، به همین منظور باید چنین جشنواره‌هایی با جدیت به کار خود ادامه دهد تا ارزش و اهمیت این آثار برای جوانان علاقه‌مند و تولید کننده موسیقی مشخص و به درستی در این راه هدایت شوند.

برگزیدگان نخستین جشنواره «موسیقی‌ها و نغمه‌های محمدی» به شرح زیر است:

نفرات برگزیده بخش اول

* لوح افتخار و جایزه نقدی به مبلغ صد میلیون ریال اهدا شد به ۳ اثر شاخص تولیدی دهه گذشته:

مجید اخشابی از تهران برای قطعه حضرت باران.

نوید نوروزی از تهران برای قطعه پیامبر رحمت.

مهدی یغمایی از تهران برای قطعه والا محمد.

* لوح افتخار و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال اهدا شد به ۴ اثر انتخابی از آثار ارسالی به جشنواره:

بهرام پاییز از تهران برای قطعه وحدت. سید عباد محمدی از مازندران برای قطعه عاشق زارم. شاهرخ پناهی فرد از تبریز برای قطعه صاحب قرآن. مصطفی اطاعتی از تبریز در بخش موسیقی نواحی.

* علاوه بر حمایت تولیدی و ترویجی لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ صد و پنجاه میلیون ریال اهدا شد به:

مجید نصری (از نگاه مردم) و بهرام پاییز از تهران ( از نگاه کارشناسان).

در این مراسم، از آلبوم آثار تولیدی نخستین «جشنواره ملی موسیقی‌ها و نغمه‌های محمدی» نیز رونمایی شد. نخستین «جشنواره ملی موسیقی‌ها و نغمه‌های محمدی» به همت مرکز موسیقی حوزه هنری با همکاری دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: موسیقی ها و نغمه های محمدی تهران برای قطعه جشنواره ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۶۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به اینکه مشکلی برای برگزاری کنسرت و برگزاری جشنواره موسیقی وجود ندارد، گفت: اکنون استان بوشهر از ۹ تا ۱۱ اردیبهشت میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس است. - اخبار استانها -

عبدالرحیم افروغ در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهربا اشاره به وضعیت فعالیت‌های حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر در سال گذشته اظهار داشت: در این سال 100 برنامه و رویداد فرهنگی در استان بوشهر ثبت شد.

وی تعداد فعالیت‌های قرآنی استان بوشهر در سال 1402 را افزون بر 185 رویداد اعلام و تصریح کرد: تعداد برنامه‌ها و رویداد رسانه‌ای 5 مورد و تعداد اجراهای موسیقی حدود 100 برنامه و 600 تئاتر بوده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به اینکه مشکلی برای برگزاری کنسرت و برگزاری جشنواره موسیقی وجود ندارد گفت: برخی از کنسرت‌ها نیاز به هماهنگی بین دستگاهی است که کنسرت آرمان گرشاسبی‌ مجوزهای لازم را دریافت کرده بود، ولی لغو آن مشکلات هماهنگی بین دستگاه‌ها بود و این سوء‌تفاهم با صحبت برطرف شد.

افروغ با بیان اینکه مشکلی برای صدور مجوز برگزاری کنسرت وجود ندارد گفت: برگزاری جشنواره موسیقی خلیج فارس 9 تا 11 اردیبهشت یکی از برنامه‌های ماه جاری است.

وی سال 1402 در حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر را سالی فعال، پویا و پر از اجرایی شدن برنامه‌های متنوع دانست و بیان کرد: این مهم با مجموعه همکاران، هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه و فعالان حوزه قرآن در سطح استان بوشهر برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: تابلو و نمایی که از این حوزه در استان بوشهر وجود دارد قطعاً نمایی پویا و پر از تحرک، جنب و جوش و پر از نوآوری است و این مهم همه کسانیکه با حوزه فرهنگ و هنر استان ارتباط دارند شاهد و ناظر هستند و بر این فعالیت گواهی می‌دهند.

افروغ بیان کرد: مصادیقی از این مهم در تعداد برنامه‌های برگزار شده گویای این موضوع است.

وی جمیع این برنامه‌ها را گویای فعال بودن حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر دانست و اضافه کرد: این حوزه با همت، تلاش و نوآوری نوجوانان، جوانان، دانشجویان، دانش‌آموزان و همه هنرمندان در سطوح جامعه که نقش‌آفرین هستند انجام می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر تدوین برنامه‌های سال جاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکی از برنامه‌های خیلی خوب استان بوشهر برگزاری جشنواره موسیقی خلیج‌فارس در ایام 9 تا 11 اردیبهشت است.

افروغ اختتامیه جشنواره ملی رضوی در بوشهر را از دیگر برنامه‌ها دانست و بیان کرد: این جشنواره در رشته‌های نقالی، پرده‌خوانی، چاووش‌خوانی و امثال آن و امسال ضمن میزبانی از هنرمندان ملی، برنامه‌هایی هم در حوزه قرآنی و هنرهای نمایشی، تجسمی و دیگر عرصه‌ها تدوین شده است.

وی یکی از برنامه‌های خوب و ستودنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تشکیل قرارگاه شهید آوینی دانست و گفت: در دل این قرارگاه رویدادهای مختلفی تشکیل شد که برای این اتفاق برای همه شهرستان‌ها برنامه‌ریزی شده و برای هر شهرستان حداقل یک رویداد طراحی شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: در این راستا برای هر انجمن هنری و فرهنگی حداقل یک رویداد تعریف شده و غیر از آن چند رویداد در حوزه‌های رسانه، نوجوان و فضای مجازی تدوین شده که ان‌شاءالله با همکاری موسسات، آموزشگاه‌های مختلف و فعالان حوزه فرهنگ تقدیم مردم هنردوست استان بوشهر می‌شود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • راهیابی دو اثر نمایشی به جشنواره ملی تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • «آپولو» از آمریکا جایزه گرفت/ مسعود فروتن «همسر» را شنیدنی کرد
  • معرفی آثار برتر جشنواره تئاتر و سرود دانش آموزان فیروزه
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • جنگیدن برای ذائقه‌سازی مخاطب موسیقی بسیار سخت شده است
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است