Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@19:59:28 GMT

ساختمان‌های دولتی برای معلولان مناسب‌سازی نیست

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۶۵۴۱

ساختمان‌های دولتی برای معلولان مناسب‌سازی نیست

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، با وجود تصریح قانونی هنوز امر مناسب سازی به صورت کامل در کشور محقق نشده و معلولان بسیاری برای تردد در شهرها حتی کلانشهرها با مشکلات فراوانی مواجهند.

براساس  آمارهای اعلام شده حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون معلول در سطح کشور وجود دارد. یکی از شاخصه‌های سنجش عدالت در مدیریت شهری مناسب‌سازی و استانداردسازی فضاهای شهری برای استفاده عموم مردم از این فضاها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله زمانی اهمیت پیدا می‌کند که بدانیم امروز معلولان بسیاری امکان تردد در فضاهای عمومی شهرها به واسطه مناسب نبودن معابر شهری را ندارند و عملا نمی‌توانند از این حق بدیهی و قانونی خود استفاده کنند. البته مناسب سازی معابر شهری صرفا به منظور استفاده معلولان نیست بلکه امروز سالخوردگان بسیاری در کشور زندگی می‌کنند که می‌توانند به واسطه این مناسب‌سازی معابر به راحتی و بدون کمک دیگران در شهرها تردد کنند.

محسن صادقیان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد در این خصوص از تدوین پیش‌نویس برنامه راهبردی استان برای مناسب سازی شهری خبر داد و اظهار کرد: نقطه عطف برنامه‌های شهر یزد، برگزاری جشنواره معلولان بود که این برنامه امروزه در قالب طرح هفت خوان ادامه پیدا کرده و خواستار تداوم آن هستیم.

وی افزود: گرچه شهرداری‌ها محور مناسب سازی محیط شهری هستند، باید نگاه ویژه‌ای برای ایجاد کمیته مناسب‌سازی در شورای شهر ایجاد شود و برای پیشبرد امور نیاز به کمک دستگاه‌های مختلف است.

معاون استاندار یزد، با اشاره به اهتمام شهرداری یزد برای مناسب سازی مسیر پرتردد اذعان کرد که طرح هفت خوان به نام معلولان و به کام تمامی مردم شهر بوده  است.

صادقیان همچنین  اظهار امیدواری کرد که بتوان با کمک و هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف همچنین حمایت ستاد ملی مناسب سازی، شهر مناسب و در دسترس برای همه مردم به ویژه معلولان در یزد ایجاد شود.

معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد با بیان این که یزد در زمینه مناسب‌سازی ادارات دارای رتبه سوم کشور است، اعلام کرد: تاکنون ۶۰ درصد ادارات استان برای تردد معلولان مناسب‌سازی شده است.

وی مناسب‌سازی محیط شهری را نیاز جمعیتی بالغ بر ۲۵ درصد شهروندان برشمرد و بر لزوم توجه به این نیاز در طرح‌های شهرسازی تاکید کرد.

 اجرای طرح‌های مناسب‌سازی را دفاع از حقوق معلولان خواند و اظهار کرد: شرایط محیط زندگی باید به گونه‌ای باشد که یک فرد دارای معلولیت به تنهایی بتواند به صورت مستقل و شرافتمندانه و با عزت زندگی و در امور جامعه مشارکت کند.

معاون توانبخشی بهزیستی استان یزد ادامه داد: استان یزد در زمینه مناسب‌سازی ادارات، دارای رتبه سوم کشور است و ۶۰ درصد ادارات استان یزد برای تردد معلولان مناسب سازی شده ولی امیدواریم با همکاری و هم افزایی دستگاه‌های مختلف، شاهد تحقق ۱۰۰ درصدی مناسب سازی ادارات استان باشیم.

رئیس جامع معلولان نیز اظهار کرد: مناسب‌سازی فضای شهری و اماکن عمومی معابر برای شهروندان با هر درجه از ناتوانی باید در باور مسئولان نهادینه و فرهنگ رایج شهرسازی شود.

وی نهادینه سازی این فرهنگ را با ترسیم چشم اندازهای چند ساله ممکن دانست و عزم جدی مسئولان و متولیان امور شهری را در دستیابی به این اهداف خواستار شد.

وی تصریح کرد: توجه به مناسب‌سازی و مهیا کردن همه امکانات برای شهروندان می‌تواند شهر یزد را به شاخص‌های توسعه پایدار نزدیک کند، زیرا شهری به توسعه پایدار رسیده است که همه شهروندان در آن از احساس امنیت، آرامش و بهره‌مندی مساوی از امکانات برخوردار باشند.

شاید بتوان با ایجاد طرحی توسط شورای شهر یزد که در ان مسئولان یا مدیران سازمان‌ها یا ادارات با اجرای روندی که در ان خودشان بصورت دوره ائی بر روی صندلی چرخدار نشسته و یک سازمان را از بالا تا پایین طی کنند دغدغه ائی برای پیگیری و تداوم عملکرد‌های مثبت  در جهت مناسب سازی باشد.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس جامع معلولان خبرگزاری فارس معاون استاندار یزد محسن صادقیان مناسب سازی مناسب سازی استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۶۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد

ناهید صادقی ارجمند، نویسنده و مدرس در خصوص اهمیت و ضرورت حجاب و عفاف در جامعه گفت: قبل از انقلاب زنان به دلیل پوشش نامناسب به بیراهه کشیده می شدند در صورتی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با توجه به محجبه شدن خانم ها و قوانین اسلامی وضع شده در حوزه عفاف و حجاب بانوان با حیاتر شدند. پوشش نامناسب و بد پوششی نسل جدید هم به دلیل تبلیغات شبکه های اجتماعی و تجاهم فرهنگی دشمنان است. این در حالی است که به مرور زمان همین دختران نسل نو متوجه اشتباه خود می شوند و بروز این رفتارها در آنها کمرنگ می شود.

وی با بیان اینکه بی حجابی امروزه معظلی اساسی در برابر ارزش‌های اسلامی محسوب می شود، تصریح کرد: این مساله مسئولان را ملزم به ارائه راهکاری مختلفی برای برون‌رفت از این چالش، کرده است اما اینکه این راهکارها تا چه اندازه می‌تواند کارآمد باشد، باید مورد بررسی و تحلیل دوباره قرار گیرد.

این نویسنده در ادامه بیان کرد: البته نا گفته نماند که پشت پرده بد حجابی و بد پوششی زنان جامعه ما دست های خارجی و رسانه های معاند قرار دارد. مشکل اینجاست؛ این افراد به قدری تحت تاثیر تبلیغات منفی آنها قرار می گیرند که آمران به معروف در زمان ارشاد و راهنمایی آنها با واکنش های سخت و پرخاشگرانه مواجه می شوند. خانم ها هم با سطحی نظری و برداشت های غلط از قبیل اینکه حکومت حجاب را بر ما تحمیل می کند به سادگی از کنار آن عبور می کنند.

وی با بیان اینکه برخی خانواده ها با بی توجهی خود به مساله حجاب، باعث گمراهی نوجوانان و جوانان شده اند افزود: اجرای "طرح نور" هم با لجبازی برخی خانواد ها، زنان و دختران مواجهه شده است ضمن اینکه امروزه مخالفان حکومت، حجاب را وسیله برای بیان اعتراضات خود نسبت به شرایط موجود جامعه و برخی سیاست های نظام  قرار دادند.

صادقی با بیان اینکه حجاب و پوشش مناسب یک سلاح خوب برای زنان در قبال مردان بیمار دل مزاحم، محسوب می شود اظهار کرد: فرهنگ سازی در صورتی تاثیر گذار است که خود بانوان هم پذیرا باشند. تجربه ثابت کرده، همه طرح ها چه در حوزه حجاب و چه در حوزه های دیگر اگر با اجبار و برخوردهای قهری صورت همراه باشند نتیجه عکس داشته و موفق نمی شوند. بارها بنده در داخل مترو و اتوبوس دختران جوان را با لسان نرم  و دلایل قانع کننده ارشاد و راهنمایی کردم و آنها هم به راحتی پذیرفتند. به اعتقاد من طرح یا برنامه ای که به صورت قانون وضع شود، مورد استقبال جامعه قرار نمی گیرد، با این تصور که نگاه تحمیلی از سوی حکومت در این مساله وجود دارد از رعایت آن سر پیچی می  شود.

وی با بیان اینکه طرح ها و برنامه های انقلاب در طول این سال ها در فرهنگ سازی حجاب و عفاف تاثیرگذار بوده تصریح کرد: بن مایه فکری و ایدئولوژی دختران نوجوان و جوان ما آمیخته با حیاست و به دنبال ولنگاری نیستند فقط تحت تاثیر شبکه های اجتماعی و شبکه های ماهوارهای قرار گرفتند و بیشتر هم اقتضای سن آنهاست.

این مدرس افزود: هر چند امروزه فضای مجازی و شبکه های ماهواره ای سبک زندگی جوامع را تحت تاثیر قرار داده است و کشور ما هم از این مساله مستثنی نیست ولی از تربیت خانوادگی درست هم نباید غافل شد، خانواده ها با تربیت دینی و مناسب نقش مهمی در تقویت دینی باورهای فرزندان خود دارند.لذا خانواده ها باید بدون توجه به سیاست های نظام و بدون توجه به مسایل و مشکلاتی که در کشور وجود دارد، فرزندان خود را در مسیر درست زندگی رهنمون شوند.

وی با بیان اینکه حجاب در همه ادیان مورد اهتمام بوده است گفت: وجود شال در تندیس حضرت مریم (س) بیانگر اهتمام ادیان دیگر به حجاب بوده است. قبل از اسلام قوم یهود و مسیح ، افراد بدون حجاب و پوشش نامناسب را مورد نکوهش قرار می دادند. تنها دین اسلام نیست که به این مساله توجه دارد. در حال حاضر هم مشاهده می کنید که خانم ها در کشورهای دیگر در اماکن دینی خود ( کنیسه و کلیسا) با پوشش مناسب ظاهر می شوند. پس پروردگار عالمیان از توصیه و وضع حجاب در ادیان مختلف اهداف خاصی را داشته است. لذا مساله عفاف و حجاب ریشه در تاریخ انسان داشته و همراه و همزاد او از ابتدا تا حال و تا امتداد تاریخ بوده و خواهد بود.

صادقی خاطر نشان کرد: خداوند در آیه ۵۹ سوره احزاب در خصوص علت و فلسفه ضرورت حجاب می‌فرماید: «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلَابِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنی‌ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً » (ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: روسری‌های بلند بر خود بیفکنند، این (عمل) مناسب‌تر است، تا (به عفّت و پاکدامنی) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند، و خداوند آمرزنده مهربان است.) چرا که آنان تجسم حرمت و عفاف جامعه هستند و حرمت دارند. 

وی گفت: پوشش مناسب نه تنها باعث سلامت اخلاقی جامعه و پای‌بندی به هنجارهای دینی می‌شود بلکه موجب کاهش بسیاری از آسیب های اجتماعی جامعه و زندگی زناشویی خانواده ها می شود لذا بانوان گرامی کشورمان باید به این مساله مهم توجه داشته باشند و با باورهای دینی محکمی که دارند هم در حجاب و پوشش مناسب خود کوشا باشند و هم دختران خود را متوجه این امر مهم دینی کنند.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • انتقاد چمران به نمای شیشه‌ای ساختمان برخی دستگاه‌های دولتی و بانک‌ها
  • سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست
  • آلودگی صوتی؛ بلای جان شهرها
  • ضرب الاجل بازرسی لرستان برای ساماندهی و بهبود وضعیت معابر سطح شهر
  • راهکارهای مبارزه با آلودگی صوتی در شهرها
  • ایمن‌سازی گذرگاه‌های عابر پیاده در منطقه ۹ اصفهان
  • لزوم ورود مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی برای جلوگیری از ایجاد بحران‌ها
  • بیانیه بانک شهر درباره خرید سهام باشگاه پرسپولیس
  • نامناسب بودن معابر، مشکل آزار دهنده معلولان کردستانی