Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، انتخابات‌های متعددی که در منطقه غربی آسیا یکی پس از دیگری رخ می‌دهد، کشورهای سلطنتی حوزه خلیج فارس را دچار چالش کرده و آینده روابط منطقه‌ای را تحت تاثیر خود قرار داده است. بعد از انتخابات سوریه و رژیم صهیونیستی، انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز پیامی روشن داشت و اکنون کارشناسان با بیان تحلیل‌های خود از آینده احتمالی روابط کشورهای منطقه، مشغول گمانه‌زنی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسسه تامسون رویترز در گزارشی نوشت از آنجا که سیاست ایران به راست متمایل شده، روابط این کشور با اعراب خلیج فارس ممکن است به توافق هسته‌ای بستگی داشته باشد. به گفته تحلیلگران، اگرچه ممکن است مذاکرات کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با تهران پس از پیروزی یک قاضی نزدیک به جریان اصول‌گرا در انتخابات ریاست جمهوری ایران، سخت تر شود اما بعید است جریان گفت‌وگوهایی که برای تحکیم روابط بین این کشورها برقرار شده متوقف شود.

اثرگذاری اندک نتیجه انتخابات بر مذاکرات هسته‌ای وین

پس از پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات روز جمعه، چشم انداز روابط بهتر بین ایران شیعه و سلطنت‌های عربی سنی در نهایت به پیشرفت در احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ وابسته است. روابط ایران و عربستان سعودی که از سالیان قبل دچار چالش شده بود، همزمان با نشست مجدد قدرت‌های جهان بر سر میز مذاکرات هسته‌ای، از ابتدای سال جدید شمسی وارد مرحله‌ای جدید شده و گفت‌وگوهای مستقیمی بین دو کشور از اردیبهشت ماه آغاز گشته است.

عبدالخالق عبدالله، تحلیلگر سیاسی امارات متحده عربی، گفت: «اکنون ایران پیام واضحی ارسال کرده است و آنها در حال تمایل به موضعی سنتی‌تر هستند. اما وضعیت سخت و خطرناک منطقه ایران را از قرار گرفتن در موقعیتی رادیکال‌تر برحذر خواهد داشت.» امارات متحده عربی، به مرکزیت دبی، یک دروازه تجاری برای ایران است و عمان که غالباً نقش میانجی‌گری در منطقه را به عهده دارد سریعاً به رئیسی تبریک گفتند با این حال عربستان سعودی و بحرین تنها کشورهای حوزه خلیج فارس هستند که هنوز در باره رئیس جمهور جدید اظهارنظر نکرده‌اند.

خالد السلیمان، ستون نویس روزنامه عکاظ عربستان نوشت: «ممکن است چهره‌ها تغییر کنند اما رهبر ایران آیت‌الله علی خامنه‌ای است.»؛ رئیسی، منتقد تسلیم ناپذیر غرب و همسو با رهبر ایران نیز از ادامه مذاکرات هسته‌ای حمایت کرده است. عبدالعزیز ساغز، رئیس مرکز تحقیقات خلیج فارس، نیز گفت با موفقیت مذاکرات هسته‌ای و بهبود روابط آمریکا اوضاع بهتر خواهد شد.

قدرت نفوذ

ژان مارک ریکلی، تحلیلگر مرکز سیاست‌های امنیتی ژنو، اما معتقد است توافق مجدد هسته‌ای و لغو تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی باعث تقویت رئیسی، کاهش بحران اقتصادی ایران و ارائه اهرم فشار در مذاکرات خلیج فارس می‌شود. با این حال، ایران و  اعراب خلیج فارس هیچ یک خواهان بازگشت به تنش‌های سال ۲۰۱۹، شامل حمله به تانکرهای نفتی در آبهای خلیج فارس و تأسیسات نفتی عربستان و سپس ترور سردار سلیمانی، نیستند و سلب مسئولیت نظامی آمریکا به رهبری بایدن از منطقه، باعث برانگیخته شدن رویکردی عملی‌تر در میان کشورهای خلیج فارس خواهد شد.

صدای پای خروج آمریکا از خاورمیانه

از دیگر سو، بایدن خواستار مهار مجدد برنامه موشکی ایران و پایان دادن به حمایت از گروه‌های شبه نظامی در منطقه از جمله در یمن، به عنوان اصلی‌ترین چالش کشورهای عربی خلیج فارس شده است. ریکلی گفت: «سعودی‌ها فهمیده‌اند که دیگر نمی‌توانند برای تامین امنیت خود به آمریکایی‌ها اتکا کنند ... و دیده‌اند که ایران از طریق حملات مستقیم و همچنین باتلاق یمن این پادشاهی را تحت فشار قرار داده است.» مذاکرات سعودی و ایران عمدتا بر یمن تمرکز دارد، جایی که اتحاد نظامی به رهبری ریاض علیه جنبش حوثی‌های همسو با ایران سالهاست در جنگ است و از شش سال پیش حمایت ایالات متحده را از دست داده است.

صنم وکیل، تحلیلگر موسسه چتم هاوس انگلیس، هفته گذشته نوشت که انتظار می‌رود گفت‌وگوهای منطقه‌ای، به ویژه در مورد امنیت دریایی ادامه یابد اما پیش‌رفت این مذاکرات به موقعیت ایران وابسته است.

کد خبر 608894

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مذاکرات هسته ای خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۷۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کنفرانس هوش مصنوعی در بوشهر+ تصویر

آیت‌الله صفایی بوشهری در نخستین کنفرانس دوسالانه بین‌المللی هوش مصنوعی و علوم داده در دانشگاه خلیج‌ فارس بوشهر، آینده جهان را آینده فوق‌العاده علمی دانست و تأکید کرد: نقش هوش مصنوعی در مدیریت علمی نظم نوین آینده جهان بسیار مهم و اثربخش است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، نخستین کنفرانس دوسالانه بین‌المللی هوش مصنوعی و علوم داده در دانشگاه خلیج‌ فارس بوشهر با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.

احمد کشاورز دبیر نخستین کنفرانس دوسالانه بین‌المللی هوش مصنوعی و علوم داده خلیج‌ فارس بوشهر ظهر امروز با اشاره به اینکه در این کنفرانس 180 مقاله عرضه شده است، اظهار داشت: این مقالات از 15 کشور ارائه و 48 درصد آن پذیرفته شده است.

دبیر نخستین کنفرانس دوسالانه بین‌المللی هوش مصنوعی و علوم داده خلیج‌ فارس بوشهر مقالات یاد شده را در عرصه‌های مختلف مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی دانست و بیان کرد: عمده مقالات از دانشگاه تهران و سپس از دانشگاه خلیج‌ فارس است که در مباحث برق، کامپیوتر، مهندسی بخش‌های گوناگون است که داوران در حال انتخاب مقالات برتر برای معرفی و تجلیل هستند.

کشاورز، مدت برگزاری این کنفرانس را 2 روز اعلام و خاطرنشان کرد: کاربرد‌های هوش مصنوعی و علوم داده در حوزه‌های مختلف و در نظر گرفتن اهمیت هوش مصنوعی در صنایع نفت و گاز استان بوشهر باعث شده این کنفرانس برنامه‌ریزی و اجرا شود.

تولید 63 میلیارد کیلو وات ساعت در نیروگاه اتمی بوشهر

محمد اسلامی نیز از ایجاد رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج فارس بوشهر خبر داد و اضافه کرد: رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج‌ فارس که در جواز نیروگاه اتمی بوشهر قرار دارد مورد موافقت قرار گرفته است.

وی تولید برق هسته‌ای در نیروگاه اتمی بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در 10 سال فعالیت تولید برق هسته‌ای نیروگاه اتمی بوشهر 63 میلیارد کیلو وات ساعت برق تولید شده است.

معاون رئیس جمهور این میزان برق هسته‌ای را معادل صرفه‌جویی 103 میلیون بشکه نفت خام، دانست و اضافه کرد: ارزش صرفه‌جویی سوخت فسیلی افزون بر 8 میلیارد دلار است.

رئیس سازمان انرژی اتمی، سرمایه‌گذاری ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را 1.7 میلیارد دلار دانست و بیان کرد: با تولید این میزان برق هسته‌ای، نیروگاه اتمی بوشهر 4 بار هزینه خودش را تأمین کرده است.

ایجاد رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج‌فارس

محمد مدرسی نیز با اشاره به موافقت رئیس سازمان انرژی اتمی در ایجاد رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج‌ فارس گفت: ایجاد دانشکده علوم هسته‌ای با توجه به ظرفیت‌های این عرصه امری مهم و ضروری است.

وی، نقش مهم هوش مصنوعی در جامعه را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: استفاده از هوش مصنوعی در تمام ابعاد زندگی افراد جامعه بشری ورود کرده و نقش آن را نمی‌توان نادیده گرفت.

رئیس دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر جایگاه استان بوشهر با موقعیتی استراتژیک آن هوش مصنوعی را یکی از حوزه‌های مزیتی این عرصه دانست و تصریح کرد: دانشگاه خلیج فارس در حوزه هوش مصنوعی و علوم داده شروع به کار کرده که امید می‌رود نتیجه آن ارتقا هوش مصنوعی در کشور و امنیت سایبری باشد.

هوش مصنوعی فرصتی مهم در توسعه و پیشرفت

امام جمعه بوشهر نیز تحولات تاریخ انسان در ابعاد گوناگون را برشمرد و افزود: تحولات و پیشرفت بشر همواره با علم و دانش توأم بوده و فناوری در توسعه جامعه امری مهم است.

آیت‌الله صفایی بوشهری آینده جهان را آینده فوق‌العاده علمی دانست و تأکید کرد: نقش هوش مصنوعی در مدیریت علمی نظم نوین آینده جهان بسیار مهم و اثربخش است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر هوش مصنوعی را یک فرصت مهم در توسعه و پیشرفت در همه ابعاد دانست و افزود: پایه مهم هوش مصنوعی، داده است که توجه به این مهم در مراکز علمی و پژوهشی امری مهم و اجتناب‌ناپذیر است.

وی اضافه کرد: باید مدیریت علمی در جامعه بر اساس هوش مصنوعی پایه‌گذاری شود.

 

انتهای پیام/190

  

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج فارس ایجاد می شود
  • برگزاری کنفرانس هوش مصنوعی در بوشهر+ تصویر
  •   همۀ دوستان و دشمنانِ خاورمیانه در روایت نیویورک تایمز
  • ایجاد رشته‌های هسته‌ای در دانشگاه خلیج‌ فارس
  • اسلامی: تولید رادیوداروها در سازمان انرژی اتمی ایران افزایش خواهد یافت
  • افزایش تولید رادیو داروها در سازمان انرژی اتمی ایران