Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-23@12:26:14 GMT

میکروب های روده بر شدت سکته مغزی تاثیر دارد

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۷۷۳۴

میکروب های روده بر شدت سکته مغزی تاثیر دارد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، تیم تحقیق به بررسی رابطه بین نقش میکروبیوم روده در سلامت قلب و عروق و بیماری‌ها، از جمله اثرات جانبی TMAO (تری متیل آمین N- اکسید) که محصول جانبی تولید شده در هنگام هضم مواد مغذی خاص موجود در گوشت قرمز و سایر محصولات حیوانی توسط باکتری‌های روده است، پرداخت.

دکتر «استنلی هازن»، سرپرست تیم تحقیق از کلینیک کلیولند، در این باره می‌گوید: «در این مطالعه دریافتیم که کولینرژیمی و TMAO اندازه و شدت سکته مغزی و نتایج ضعیف‌تری را در مدل‌های حیوانی ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

ویدر ادامه می‌افزاید: «نکته قابل توجه این است که پیوند ساده میکروب‌های روده با قابلیت ساخت TMAO برای ایجاد تغییری عمیق در شدت سکته کافی است.»

پیش از این، دکتر هازن و تیم وی کشف کردند که افزایش سطح TMAO می‌تواند منجر به ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی شود. در مطالعات بالینی با هزاران بیمار، آن‌ها نشان داده اند که سطح TMAO در خون خطر حمله قلبی، سکته قلبی و مرگ را در آینده پیش بینی می‌کند.

دکتر هازن در ادامه می‌افزاید: «یافته‌های این مطالعه جدید برای اولین بار اثبات می‌کند که میکروب‌های روده به طور کلی- و از طریق TMAO به طور خاص- می‌توانند به طور مستقیم بر شدت سکته مغزی یا اختلال عملکرد پس از سکته مغزی تأثیر بگذارند.»

محققان آسیب مغزی را در مدل‌های سکته مغزی پیش بالینی بین کسانی که سطح TMAO بالا یاکمیداشتند مقایسه کردند. با گذشت زمان، کسانی که سطح بالاتری از TMAO داشتند، آسیب مغزی گسترده‌تری داشته و درجه بیشتری از نقص عملکردی حرکتی و شناختی بدنبال سکته مغزی داشتند.

محققان همچنین دریافتند که تغییرات رژیم غذایی که باعث تغییر سطح TMAO می‌شوند، مانند مصرف کمتر گوشت قرمز و تخم مرغ، بر شدت سکته مغزی تأثیر می‌گذارد.

به گفته محققان، هدف قرار دادن این آنزیم میکروبی روده ممکن است یک روش امیدوارکننده برای جلوگیری از سکته مغزی باشد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سکته معده روده شدت سکته مغزی سطح TMAO

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۷۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرطان روده بزرگ سهم ۱۰درصدی از کل سرطان‌ها دارد

دکتر علی ‌تقی‌زاده با بیان اینکه سالانه ۱۲ هزار و ۸۹۹ بیمار جدید مبتلایان به سرطان روده بزرگ در کشور اضافه می‌شود، گفت: سالانه هفت هزار و ۳۵۴ مورد جدید سرطان روده بزرگ در مردان و پنج هزار و ۵۴۵ مورد در زنان شناسایی می‌شود و سرطان روده بزرگ بعد از معده و پستان در زنان و مردان در جایگاه سوم قرار دارد.

وی ادامه داد: در مردان سرطان‌های معده، پروستات و ریه در رتبه‌های اول تا سوم قرار دارند و پس از آن سرطان روده بزرگ بوده در جایگاه چهارم قرار گرفته است.

به گفته وی، در زنان نیز این سرطان پس از سرطان‌های پستان و معده در جایگاه سوم بوده است.

دانشیار گروه رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه نامناسب، چاقی، عدم تحرک مناسب، مصرف زیاد غذاهای پرکالری، مصرف سیگار، الکل و دخانیات و افزایش میزان مصرف نمک و روغن از جمله مواردی است که ریسک ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد.

وی با بیان این که اقدامات انجام شده درمانی در مبتلایان به سرطان روده بزرگ اعم از اعمال جراحی و شیمی درمانی‌ها نقش بسزایی در درمان بیماران مبتلا به این نوع سرطان داشته است، تاکید کرد: اگر موارد پیشگیرانه رعایت شود می‌توان از ابتلای به بسیاری از بیماری‌ها، سکته‌ها و سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ جلوگیری کرد.

تقی زاده ادامه داد: معتقدیم که باید روی موضوع پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله سرطان روده بزرگ هم کار کرد و قطعاً هرچه‌ قدر که در این حوزه هزینه شود آورده به مراتب بیشتری در حفظ سلامت آحاد مختلف جامعه دارد و از تحمیل هزینه‌های بالای دارو و درمان و همچنین عوارض و مشکلات ناشی از بیماری در فرد بیمار و خانواده و اطرافیان وی جلوگیری می‌کند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای
  • مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • این شکلات سطح کلسترول بد را افزایش می‌دهد | چه نوع شکلاتی انتخاب کنیم؟
  • فیبریلاسیون دهلیزی عامل زمینه ساز قوی برای نارسایی قلبی است
  • سرطان روده بزرگ سهم ۱۰درصدی از کل سرطان‌ها دارد
  • بستری بیش از ۶ هزار و ۹۰۰ نفر در بیمارستان های استان یزد
  • جایگاه منطقه‌ای ایران در انتشارات علمی ایمنی‌شناسی و میکروب‌شناسی
  • بازگشت نمونه مریخی حیات انسان را به خطر می‌اندازد