Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، قراردادهای هوشمند به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهند تا برنامه‌هایی بسازند که از امنیت، قابلیت اطمینان و دسترسی بلاک‌چین بهره ببرند در حالی که عملکرد پیچیده نظیر به نظیر همه چیز را از وام‌ها و بیمه گرفته تا آمایش و بازی ارائه می‌دهند. 

مانند هر قرارداد دیگری، قراردادهای هوشمند شرایط توافق یا معامله را تعیین می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، چیزی که قراردادهای هوشمند را "هوشمند" می‌کند، این است که این شرایط به عنوان یک کد در حال اجرا بر روی بلاک‌چین ایجاد و اجرا می‌شوند، نه بر روی کاغذی که روی میز وکیل قرار دارد. 

قراردادهای هوشمند بر پایه ایده اساسی در پشت ارسال و دریافت پول توسط بیت‌کوین - بدون "واسطه مورد اعتماد" مانند بانک، گسترش می‌یابد تا به طور ایمن، خودکار و غیرمتمرکز کردن هر نوع معامله را، صرف‌ نظر از اینکه چقدر پیچیده باشد، ممکن سازد و از آنجا که آن‌ها بر روی بلاک‌چینی مانند اتریوم اجرا می‌شوند، امنیت، قابلیت اطمینان و دسترسی نامحدود ارائه می‌دهند. 

چرا قراردادهای هوشمند مهم هستند؟ 

قراردادهای هوشمند به توسعه دهندگان اجازه می‌دهند تا طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها و توکن‌های غیر متمرکز ایجاد کنند. آن‌ها در همه چیز از ابزارهای مالی جدید گرفته تا تدارکات و تجارب بازی مورد استفاده قرار می‌گیرند و مانند هر معامله رمزنگاری شده دیگر در بلاک‌چین ذخیره می‌شوند.

زمانی که یک برنامه کاربردی هوشمند به بلاک‌چین اضافه شود، به طور کلی نمی‌تواند معکوس شود یا تغییر کند (‌هر چند استثناهایی نیز وجود دارد)‌. 

برنامه‌‌های کاربردی قراردادهای هوشمند اغلب به عنوان "برنامه‌‌های غیر متمرکز" یا "برنامه‌های کاربردی" شناخته می‌شوند و شامل فناوری مالی غیر متمرکز ‌یا دیفای هستند که هدف آن تبدیل شدن به صنعت بانکداری است. برنامه‌های کاربردی به دارندگان ارز رمزنگاری شده اجازه می‌دهند تا در تراکنش‌های مالی پیچیده شرکت کنند. 

پس‌انداز، وام، بیمه - بدون بانک یا موسسه مالی دیگر که از هر جای دیگر در جهان به عنوان واسط اقدام به کاهش هزینه کند. برخی از کاربردهای رایج فعلی قراردادهای هوشمند عبارتند از: تبادل غیر متمرکز که به کاربران اجازه می‌دهد تا از طریق قرارداد هوشمند انواع خاصی از رمز ارزها را بدون هیچ قدرت مرکزی تنظیم نرخ ارز، مبادله کنند. 

ترکیب: یک پلتفرم که از قراردادهای هوشمند استفاده می‌کند تا به سرمایه‌گذاران اجازه دهد بهره و به وام گیرندگان اجازه دهد سریعا و بدون نیاز به یک بانک به عنوان واسطه، وام دریافت کنند. 

USDC: یک ارز رمزنگاری شده که از طریق قرارداد هوشمند با دلار آمریکا ثابت شده ‌است، و باعث می‌شود یک USDC ارزش یک دلار آمریکا را داشته باشد. USDC بخشی از یک گروه جدیدتر از پول دیجیتال است که به عنوان سهام داران شناخته می‌شود. 

بنابراین شما چگونه از این ابزار های هوشمند قرارداد محور استفاده می‌کنید؟ تصور کنید مقداری اتریوم دارید که می‌خواهید با USDC معامله کنید. در این حالت می‌توانید مقداری از اتریوم را در Uniswap قرار دهید، که از طریق قرارداد هوشمند می‌تواند به طور خودکار بهترین نرخ ارز را برای شما پیدا کند، تجارت انجام دهد و USDC شما را بفرستد. 

شما همچنین می‌توانید بخشی از USDC خود را برای قرض دادن به دیگران در ترکیب قرار دهید و نرخ سودی را که به صورت الگوریتمی تعیین شده، بدون استفاده از بانک یا موسسات مالی دیگر دریافت کنید. 

در عملیات مالی قدیمی، مبادله ارز گران و وقت گیر بود و همین طور برای افراد آسان یا امن نبود که دارایی‌های نقد خود را به افراد ناشناس در آن سوی جهان وام دهند. اما قراردادهای هوشمند هم این سناریوها و هم طیف گسترده‌ای از دیگر سناریوها را ممکن می‌سازند. 

قراردادهای هوشمند چگونه کار می‌کنند؟ 

در حال حاضر، اتریوم محبوب‌ترین پلتفرم قرارداد هوشمند است، اما بسیاری دیگر از بلاکچین‌های ارز دیجیتال (‌از جمله EOS، Neo، Tezos، Tron، Polkadot‌) می‌توانند آن‌ها را اجرا کنند. یک قرارداد هوشمند می‌تواند توسط هر کسی در بلاک‌چین ایجاد و به کار گرفته شود. 

کد آن‌ها شفاف و قابل تایید عمومی است، به این معنی که هر طرف علاقه‌مند می‌تواند دقیقا ببیند که وقتی یک قرارداد هوشمند دارایی‌های دیجیتال را دریافت می‌کند چه منطقی دنبال می‌کند. 

قراردادهای هوشمند به زبان‌های برنامه‌ نویسی مختلفی (‌از جمله سالیدیتی، وب اسمبلی و میکلسون)‌ نوشته می‌شوند. در شبکه اتریوم، هر کد قرارداد هوشمند بر روی بلاک‌چین ذخیره می‌شود و به هر شخص علاقه‌ مند اجازه می‌دهد تا کد قرارداد و وضعیت فعلی را بررسی کند تا عملکرد آن را تایید کند. 

هر کامپیوتر در شبکه (‌یا "نود") ‌یک کپی از تمام قراردادهای هوشمند موجود و وضعیت فعلی آن‌ها در کنار بلاک‌چین و داده‌‌های معامله را ذخیره می‌کند. 

هنگامی که یک قرارداد هوشمند وجوه را از یک کاربر دریافت می‌کند، کد آن توسط تمامی نودها در شبکه به منظور رسیدن به توافق و جریان حاصل از ارزش اجرا می‌شود. 

این همان چیزی است که قراردادهای هوشمند را قادر می‌سازد تا به طور ایمن بدون هیچ قدرت مرکزی اداره شوند، حتی زمانی که کاربران معاملات مالی پیچیده‌ای با نهادهای ناشناخته انجام می‌دهند. 

برای اجرای یک قرارداد هوشمند در شبکه اتریوم، شما به طور کلی ملزم به پرداخت مبلغی به نام "گاز" خواهید بود‌. هنگامی که قراردادهای هوشمند بر روی یک بلاک‌چین گسترش یابند، به طور کلی دیگر نمی‌توان آن‌ها را حتی توسط سازنده آن‌ها تغییر داد. (‌استثناهایی برای این قانون وجود دارد.)‌

پربیننده ترین یوآن دیجیتال چین در ۳,۰۰۰ خودپرداز به پول نقد تبدیل می‌ شود بازار ارزهای دیجیتالی قرمز شد ۱۲ اصطلاح مهم ارزهای دیجیتال و بیت کوین سقوط بیت‌کوین به کانال ۳۵هزار دلاری / افت رمزارز مشهور تا کجا ادامه دارد؟ بانک مرکزی انگلیس بیت‌ کوین را زیر سوال برد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بلاک چین قراردادهای هوشمند غیر متمرکز برنامه ها بلاک چین بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۷۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصف شدن بیت‌کوین چیست و آیا مهم است؟

ایتنا - نصف شدن که تقریباً هر چهار سال یکبار اتفاق می‌افتد و آخرین مورد آن در این هفته پیش‌بینی می‌شود، تغییری در فناوری بلاک‌چین اساسی بیت‌کوین است که برای کاهش نرخ ایجاد بیت‌کوین‌های جدید طراحی شده است.
نصف شدن (هاوینگ) بیت‌کوین که از مدت‌ها پیش انتظار می‌رفت، رویدادی حیاتی است که ارزش ارز دیجیتال را به عنوان کالایی که به طور فزاینده کمیاب می‌شود، تضعیف می‌کند، یا هم تغییری فنی که توسط دلالان جهت افزایش قیمت آن مطرح می‌شود.
این نصف شدن پس از آن صورت می‌گیرد که بیت‌کوین در ماه مارس به بالاترین سطح خود یعنی 73803.25 دلار رسید.
  دقیقاً منظور از نصف شدن بیت‌کوین چیست؟
نصف شدن که تقریباً هر چهار سال یکبار اتفاق می‌افتد و آخرین مورد آن در این هفته پیش‌بینی می‌شود، تغییری در فناوری بلاک‌چین اساسی بیت‌کوین است که برای کاهش نرخ ایجاد بیت‌کوین‌های جدید طراحی شده است.

بیت‌کوین از همان ابتدا توسط خالق آن ساتوشی ناکاموتو طراحی شد تا دارای سقف عرضه 21 میلیون توکن باشد. ناکاموتو نصف شدن را در کد بیت‌کوین نوشت که بصورت کاهش سرعت انتشار بیت‌کوین جدید در گردش کار، نمایان می‌شود.

تاکنون حدود 19 میلیون توکن بیت‌کوین منتشر شده است.
  نصف شدن بیت‌کوین چگونه اتفاق می‌افتد؟
فناوری بلاک‌چین شامل ایجاد رکوردهایی از اطلاعات - به نام "بلوک" - است که در فرآیندی به نام ماینینگ به زنجیره اضافه می‌شود. ماینرها از قدرت محاسباتی برای حل پازل‌های پیچیده ریاضی برای ساخت بلاک‌چین و کسب پاداش در قالب بیت‌کوین جدید استفاده می‌کنند. بلاک چین به گونه‌ای طراحی شده که هر بار که 210000 بلاک به زنجیره اضافه می‌شود -تقریباً هر چهار سال یکبار - نصف می‌شود.
در هاوینگ، مقدار بیت‌کوین موجود به عنوان پاداش برای ماینرها به نصف کاهش می‌یابد. این موضوع باعث می‌شود که استخراج، سود کمتری داشته باشد و تولید بیت‌کوین‌های جدید را کند می‌کند.

    این موضوع چه ارتباطی به قیمت بیت‌کوین دارد؟
برخی می‌گویند که کمیاب بودن بیت‌کوین به آن ارزش می‌دهد. هرچه عرضه یک کالا کمتر باشد، مردم برای بدست آوردن آن تلاش می‌کنند و بیشتر خرید می‌کنند که منجر به افزایش قیمت آن می‌شود.

برخی دیگر با این منطق مخالفت می‌کنند و خاطرنشان می‌کنند که هرگونه تأثیری قبلاً روی قیمت اثر گذاشته است. عرضه بیت‌کوین به بازار نیز تا حد زیادی به ماینرهای رمزارزها بستگی دارد، اما این بخش غیرشفاف است و داده‌های موجود در مورد موجودی‌ها و منابع کمیاب است. اگر ماینرها ذخایر خود را بفروشند، می‌تواند قیمت‌ها را کاهش دهد.

قیمت بیت‌کوین از زمان رکوردگیری در ماه گذشته به زیر 64000 دلار رسیده است. تحلیلگران جی‌پی‌مورگان گفتند که انتظار دارند قیمت پس از نصف شدن بیشتر کاهش یابد. ایجاد دلایل افزایش ارز دیجیتال نیز دشوار است، به ویژه اینکه شفافیت بسیار کمتری نسبت به سایر بازارها وجود دارد.

رایج‌ترین دلیلی که برای افزایش در سال جاری عنوان شده است، تأیید کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده در ژانویه و انتظارات مبنی بر کاهش نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی است.اما در دنیای سفته‌بازی معاملات کریپتو، توضیحات مربوط به تغییرات قیمت می‌تواند به روایت‌های بازاری تبدیل شود که تحقق می‌یابند.
  نصف‌شدن‌های قبلی بیت‌کوین چطور بوده‌اند؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد هاوینگ‌های قبلی، منجر به افزایش بعدی قیمت بیت‌کوین شده‌اند. با این حال، معامله‌گران و ماینرها، نصف‌سازی‌های گذشته را مطالعه کرده‌اند تا برتری پیدا کنند. وقتی آخرین نصف شدن در 11 می 2020 اتفاق افتاد، قیمت در هفته بعد حدود 12 درصد و در 12 ماه بعد 659 درصد افزایش یافت. اما دلایل زیادی برای این افزایش وجود داشت - از جمله سیاست‌های پولی سست و سرمایه‌گذاران خرده‌فروشی و هیچ مدرک واقعی دال بر اینکه نصف شدن دلیل آن بوده وجود نداشت.

نصف شدن قبل‌تر از آن در جولای 2016 رخ داد. بیت‌کوین در هفته بعدش حدود 1.3 درصد افزایش یافت، قبل از اینکه چند هفته بعد سقوط کرد و سپس صعود کرد.
رگولاتورها بارها هشدار داده‌اند که بیت‌کوین یک بازار سفته بازانه است که توسط هیاهو ایجاد می‌شود و به سرمایه‌گذاران آسیب می‌رساند.
 

دیگر خبرها

  • اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید/ حمایت ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین
  • ۳۲۰۰ کنتور هوشمند روی چاه‌های آب در کرمانشاه نصب‌ شد
  • خرداد ماه امسال اولین قرارداد خریدو فروش در سامانه خودنویس رونمایی می‌شود
  • تصمیم خطرناک چند ستاره پرسپولیس در رختکن
  • نگاهی به بدترین گوشی های هوشمند جهان؛ از آیفون ۶ تا گلکسی نوت ۷ انفجاری (+عکس)
  • توافق مالی در رختکن پرسپولیس برای نحوه تمدید قرارداد
  • سقف قرارداد فوتبال زنان در ایران یک میلیارد تومان است
  • چترنور: سقف قرارداد فوتبال بانوان یک میلیارد تومان است
  • نصف شدن بیت‌کوین چیست و آیا مهم است؟
  • افراد ۱۴۴ بار در روز تلفن‌های خود را چک می‌کنند!