Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-03-29@10:15:27 GMT

کاهش ۹۰ درصدی مصرف آب در کشت گلخانه‌ای

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۹۹۹۷۵

کاهش ۹۰ درصدی مصرف آب در کشت گلخانه‌ای

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بر لزوم توسعه کشت گلخانه‌ای در استان تأکید کرد.

اسفندیار حسنی‌مقدم در دیدار با جهانی میر، مدیر شعب بانک کشاورزی لرستان که به مناسبت روز جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: ۸۵ درصد اقلام مورد نیاز سفره مردم در داخل کشور تولید می‌شود.

وی با یادآوری اینکه از سال گذشته با بحران کرونا مواجهیم و امسال خشکسالی نیز به آن افزوده شده‌ است، ادامه داد: متأسفانه خشکسالی روی عملکرد خیلی از محصولات تأثیر گذاشته و سختی‌هایی برای کشاورزان به وجود آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بر لزوم توسعه و کشت گیاهان دارویی، احداث باغ در اراضی شیب‌دار، پرورش ماهیان خاویاری و... تأکید کرد و افزود: در این راستا باید از ظرفیت بخش خصوصی بهره بیشتر ببریم و نگاه‌مان به این سمت باشد.

حسنی‌مقدم، محور توسعه استان را کشاورزی و دامپروری عنوان و خاطرنشان کرد: اولویت اول این دو بخش هستند هرچند گردشگری هم مؤثر بوده اما بیشترین تأثیر مربوط به این حوزه‌هاست.

وی با تأکید بر اینکه توسعه گلخانه‌ها باید به‌صورت جدی پیگیری شود، اضافه کرد: با توجه به کمبود آب و خشکسالی‌ها، ضروری است که کشت‌ها را به گلخانه معطوف داریم چراکه حدود ۹۰ درصد کاهش مصرف آب را به همراه دارد در عین حال باعث بازدهی بیشتری می‌شود، در این راستا حمایت بانک‌ها در تسهیل کردن اعطای تسهیلات بانکی ضروری است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به فصل برداشت، بیان کرد: هم‌اکنون در اواسط این فصل قرار داریم اما تاکنون جذب اعتبارات خرید بذر ۳ درصد بوده است که نیاز داریم بانک‌ها حمایت بیشتری از شرکت‌های دارای مجوز خرید بذر داشته‌ باشند تا بتوانیم براساس پیش‌بینی‌ها مقدار بذر مورد نیاز را تهیه کنیم.

حسنی مقدم ادامه داد: برای پاییز و فصل کاشت بعدی کشور به بذر نیاز دارد لذا ضروری است در زمینه تجهیز منابع مالی تعامل بیشتری بین بانک کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی صورت بگیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی بانک کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گلخانه دفتر کار سازمان جهاد کشاورزی کشاورزی لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۹۹۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۰۰ هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی لرستان اضافه شده است

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: ۱۷۰۰ هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان اضافه شده است.

سید عماد شاهرخی امروز نهم فروردین‌ماه در جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی لرستان که در سالن جلسات برگزار شد با اشاره به رشد ۴ برابری تولید گندم در لرستان، اظهار کرد: در حالی که تولید و خرید گندم در کشور ۲ و نیم برابر افزایش پیدا کرد در لرستان با رشد بیش از ۴ برابری مواجه بودیم.

وی به پیشرفت مناسب طرح جهش تولید در دیمزارها هم اشاره کرد و گفت: سال اول اجرای جهش تولید در دیمزارها تعداد ادوات خریداری شده ۸۵ دستگاه بودند، در حالی که سال ۱۴۰۱ به ۲۷۵ دستگاه افزایش پیدا کرد، سال ۱۴۰۲ هم به ۵۲۷ دستگاه افزایش پیدا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی، خاطرنشان کرد: سطح زیر کشت گیاهان دارویی از ۲۲۰۰ هکتار به ۶۸۰۰ هکتار افزایش پیدا کرد یعنی با رشد سه برابری مواجه بودیم.

شاهرخی با اشاره به افزایش محصولات باغی عنوان کرد: تولید سیب از ۶۵ هزار تن به ۷۵ هزار تن در دوسال دولت سیزدهم افزایش پیدا کرد، تولید زردآلو هم از ۲۵۰۰ تن به ۲۷۰۹ تم افزایش پیدا کرد.

وی ادامه داد: تولید انار هم از ۵۵ هزار تن به ۷۰ هزار تن افزایش پیدا کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به افزایش تولید نخود در دولت سیزدهم هم اشاره کرد و گفت: تولید نخود از ۱۶ هزار و ۵۲۷ تن به ۴۳ هزار و ۵۴۳ تن افزایش پیدا کرد یعنی رشد سه برابری داشته است.

شاهرخی تصریح کرد: قبل از دولت سیزدهم تولید حبوبات ۶۳ هزار تن بود، در حالی که در دولت سیزدهم این رقم به ۸۷ هزار و ۴۰۰ تن افزایش پیدا کرد.

وی با اشاره به افزایش سطح گلخانه‌های لرستان‌ بیان کرد: قبل از دولت سیزدهم ۷۴ هکتار گلخانه داشتیم، در حالی که ظرف این دو سال ۴۵ هکتار به سطح گلخانه‌های استان اضافه شد.

 رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم ۱۷۰۰ هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان اضافه شده است، بیان کرد: ظرف این دو سال همچنین ۲ هزار هکتار در اراضی شیب دار استان کاشت شده است.

شاهرخی به افزایش ۱۰ درصدی محصولات زراعی استان اشاره کرد و گفت: در ماه‌های پایانی سال گذشته در حالی که ۷۷ تن گوشت منجمد برای استان مشخص شده بود، اما با مشارکت تشکل‌ها، اتحادیه دامداران و تعاون روستایی ۴۰۰ تن گوشت ارزان قیمت توزیع کردیم.

وی با اشاره به رفع تداخلات ارضی استان هم توضیح داد: از آغاز اجرای رفع تداخلات ارضی یعنی سال ۹۴ تا ۱۴۰۰ تنها ۷۶ پلاک رفع تداخل شده بود، در حالی که در دولت سیزدهم ۹۴۰ پلاک رفع تداخل شده است، به دنبال این هستیم که شهریور سال جاری پروژه رفع تداخلات بسته شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به صدور سند بعد از رفع تداخلات، اظهار کرد: تاکنون ۶۵ درصد سند تک برگ بعد از رفع تداخلات ارضی برای کشاورزان صادر شده است.

شاهرخی اضافه کرد: در دوسال گذشته همچنین ۱۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان یکپارچه سازی شده در حالی که قبل از دولت سیزدهم ۱۰۰۰ هکتار از اراضی استان یکپارچه سازی شده بود.

وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم تولید تخم مرغ به ۱۲ هزار تن رسیده است، بیان کرد: با راه‌اندازی دو واحد تولید مرغ ظرف ماه‌های آینده ۵ هزار تن به ظرفیت تولید تخم مرغ در استان اضافه می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان احیا و مرمت ۸۰ رشته قنات، تکمیل سه ایستگاه پمپاژ را از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد و افزود: با راه‌اندازی ۴ مجتمع پرورش ماهیان خاویاری از جمله مجتمع سپپددشت، درب گنبد و رنگین به قطب پرورش ماهیان خاویاری تبدیل می‌شویم.

شاهرخی به راه‌اندازی ۱۲ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: در دولت سیزدهم ۳۸۸ پروژه در بخش کشاورزی به بهره‌برداری رسیده است، همچنین ۲۳۹ واحد راکد و تعطیل به چرخه تولید بازگشتند.

وی با اشاره به کسب رتبه اول جذب تسهیلات تبصره ۱۸ در استان و کشور بیان کرد: در حال حاضر هم ۱۵۰ میلیارد تومان طرح در بانک کشاورزی آماده داریم که منتظر ابلاغ اعتباری هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پایش بیش از ۷ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در لرستان
  • افزایش ۱۰ درصدی محصولات زراعی در لرستان
  • تحقق ۹۱ درصدی طرح جهش تولید در دیمزار‌های قزوین
  • ۱۷۰۰ هکتار به سطح زیر کشت گیاهان دارویی لرستان اضافه شده است
  • ایجاد زنجیره ارزش در محصولات کشاورزی یکی از برنامه‌های راهبردی لرستان است
  • تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی برنامه های جذب منابع و پرداخت تسهیلات و کاهش npl تا سطح ۳.۵ درصد
  • توسعه کشت چغندر قند را راهکار مناسبی برای کم آبی
  • افزایش ۲۵ درصدی جوجه‌ریزی در مازندران
  • برنامه‌های جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان برای تحقق شعار سال
  • راه‌اندازی ۱۳ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی حوزه کشاورزی در لرستان