Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، روزنامه «گلوبال تایمز» چین در گزارشی به بررسی حضور نظامی آمریکا در خارج از مرزهای این کشور و آنچه از این مسئله عاید جهان شده پرداخت.

در ابتدای گزارش این رسانه چینی ذکر شده که آمریکا نیروهای نظامی خود را در بیش از ۱۵۰ کشور دنیا مستقر کرده که تقریباً ۱۶۵ هزار پرسنل فعال در خارج از مرزهای این کشور و صدها پایگاه نظامی در تقریباً همه قاره‌ها را شامل می‌شود اما علیرغم ادعاهای پرطمطراق آمریکا مبنی بر حفظ صلح در مناطق درگیری، آنچه ایالات متحده برجای گذاشته تلفات غیرنظامی است که آمار درستی از آن ارائه نشده و همچنین خانواده‌های بی‌شماری هستند که مورد غفلت واقع شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب به گزارش سالانه وزارت دفاع آمریکا اشاره شده و آمده است: هفته گذشته پنتاگون گزارش سالانه خود را درباره تلفات غیرنظامیان را منتشر و در آن اعتراف کرد که در نتیجه عملیات‌های نظامی آمریکا در افغانستان، سومالی و عراق در سال ۲۰۲۰، حدود ۲۳ غیرنظامی کشته و ۱۰ نفر دیگر مجروح شدند. همچنین ۶۳ فوتی و ۲۲ زخمی بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ اغلب در سوریه و یمن گزارش شد که در زمان خود اعلام نشده بود.

این سند ۲۱ صفحه‌ای پنتاگون که بی‌سروصدا منتشر شد و تا حدی طبقه‌بندی شده بود، طبق بخش ۱۰۵۷ قانون اختیارات دفاع ملی ۲۰۱۸، (NDAA) الزامی بوده است.

طبق آمار وزارت دفاع آمریکا، از سال ۲۰۱۷، در مجموع ۷۷۳ غیرنظامی در عملیات‌های این کشور کشته شده و ۳۳۵ نفر مجروح شده‌اند.

ارائه آمار کمتر از آمار واقعی

طبق این گزارش، ناظران مستقل و سازمان‌های غیردولتی به طور مرتب آمار تلفات غیرنظامی عملیات‌ های آمریکا را بسیار بالاتر از آماری که خود این کشور مایل به پذیرش آن است، منتشر می‌کنند. امسال هم استثنایی در کار نبوده است.

سازمان غیر دولتی مستقر در بریتانیا موسوم به «ایروارز» که جنگ‌های بین‌المللی علیه داعش و سایر گروه‌های شبه‌نظامی را ردیابی و بایگانی می‌کند، تخمین زده که در سال گذشته (۲۰۲۰) دستکم ۱۰۲ غیرنظامی در عملیات آمریکا در افغانستان، عراق و سوریه کشته شده‌اند که پنج برابر آمار رسمی اعلام شده از سوی پنتاگون است.

ماموریت کمک سازمان ملل در افغانستان (UNAMA) که از سال ۲۰۰۹ اطلاعات گسترده‌ای را در خصوص آسیب‌های غیرنظامیان ثبت کرده، ۱۲۰ قربانی غیرنظامی را در سال ۲۰۲۰ به نیروهای ائتلاف به اصطلاح ضد تروریستی تحت هدایت آمریکا نسبت داده است.

به نوشته این روزنامه چینی، به نظر می‌رسد تلفات ناشی از اقدامات ایالات متحده بخصوص در افغانستان به طور رسمی کمتر محاسبه شده است.

در حالی که پنتاگون گزارش داده که تنها ۲۰ فوتی و پنج مجروح در پی اقدامات این کشور در افغانستان در سال گذشته برجای مانده، ماموریت کمک سازمان ملل در افغانستان می‌گوید که نیروهای بین‌المللی تحت هدایت ایالات متحده دستکم ۸۹ غیرنظامی را به کام مرگ کشانده و ۳۱ نفر دیگر را مجروح کرده‌اند.

«هینا شمسی» مدیر پروژه امنیت ملی اتحادیه آزادی‌ های مدنی آمریکا (ACLU) دولت بایدن را به مخفی‌ کاری در اعلام تلفات عملیات‌های نظامی آمریکا متهم کرد و در این خصوص گفت: حسابرسی ناکافی به هزینه‌ها و پیامدهای اقدامات کشنده آمریکا در خارج از این کشور مانع نظارت و پاسخگویی عمومی در خصوص مرگ‌های غیرقانونی و سیاست‌های جنگی همیشگی واشنگتن است.

غرامت‌ها و خساراتی که پرداخت نشده‌اند

به نوشته گلوبال تایمز، در حالی که آمریکا همواره با صدای بلند درباره مشارکت خود در ثبات منطقه‌ای و صلح جهانی دم می‌زند، صدها خانواده قربانیان اقدامات این کشور هیچ غرامتی چه مالی و چه اخلاقی دریافت نمی‌کنند. در سند وزارت دفاع آمریکا تایید شده که گرچه کنگره آمریکا سه میلیون دلار در سال ۲۰۲۰ به پنتاگون برای دادن غرامت به خانواده‌های قربانیان اختصاص داد، هیچ غرامتی تاکنون پرداخت نشده است.

اتحادیه آزادی‌ های مدنی آمریکا در این خصوص گفت: شگفت آور است که در سال ۲۰۲۰ وزارت دفاع هیچ خسارتی به غیرنظامیان آسیب دیده و خانواده‌ها به رغم در دسترس بودن بودجه از سوی کنگره، پرداخت نکرده است. قربانیان غیرنظامی، خانواده‌های آن‌ها و مردم آمریکا لایق بسیار بهتر از این هستند.

ارزیابی‌های نامشخص

این گزارش می‌افزاید، تحقیقات مرکز غیرنظامیان در جنگ (CIVIC) در سال ۲۰۱۹ نشان داد که موانع نهادی در تحقیقات ارتش آمریکا در خصوص آسیب‌های وارده به غیرنظامیان و موانع بسیار بزرگتر در برابر طرح شکایت رسمی از سوی غیرنظامیان وجود دارد.

به طور مثال، نقش دوجانبه فرمانده ارتش آمریکا در هدایت عملیات‌ها و در صدور دستور تحقیقات درباره خسارات ناشی از این عملیات‌ها باعث ایجاد یک تنش داخلی و تضاد منافع بالقوه است. علاوه بر این، ارتش آمریکا همه ارزیابی‌های خارجی درباره تلفات غیرنظامی را رد می‌کند و تنها بر سوابق داخلی خود متکی است. منابع غیرنظامی مثل بازمانده‌ها و شاهدان، سازمان‌های غیر دولتی و رسانه‌ها به طور کلی نادیده گرفته می‌شوند. بدتر این که هیچ سازوکار قابل شناسایی و در دسترس برای غیرنظامیان آسیب دیده به منظور گزارش آسیب‌های خود وجود ندارد.

محاسبات نادرست

در ادامه این گزارش، در اشاره به برنامه‌ها و محاسبات نادرست آمریکا، افغانستان به عنوان نمونه ذکر و عنوان شده که بعد از حدود دو دهه حضور در این کشور، ایالات متحده مشغول جنگی غیر قابل برد بوده است.

پیشنهاداتش برای صلح در افغانستان چیزی بیشتر از حرف نبوده و در طی سال‌ها، آمریکا تلاش کرده نسخه خود از صلح برگرفته از دستورکارها و اولویت‌های خود را بدون در نظر گرفتن خواسته مردم افغانستان برای این کشور اعمال کند.

در حالی که آمریکا تلاش می‌کند از وضعیت پیچیده‌ای که آغازگر آن بود خارج شود، اکنون این مردم بی‌گناه افغانستان هستند که بار میراث جنگ را به دوش می‌کشند.

ماموریت کمک سازمان ملل در افغانستان فاش کرده که در نیمه اول سال ۲۰۱۹ آمریکا غیرنظامیان بیشتری (۷۱۷ نفر) را در مقایسه با تعداد کشته‌شدگان به دست شورشیان (۵۳۱ نفر) کشته است.

حملات هوایی که اغلب توسط هواپیماهای جنگی آمریکا انجام می‌شود، عامل قتل ۳۶۳ غیرنظامی از جمله ۸۹ کودک است.

در سال ۲۰۲۰، طبق اعلام دفتر حقوق بشر سازمان ملل، به رغم کاهش کلی تعداد کشته شدگان و زخمی‌ها در بین غیرنظامیان، افزایش نگران‌کننده تلفات غیرنظامیان از زمان آغاز مذاکرات صلح افغانستان در ماه سپتامبر مشاهده شده است.

«میشل باشله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در این خصوص گفت: افغانستان همچنان یکی از مرگبارترین مکان‌ها در جهان برای غیرنظامیان است. من به ویژه از تعداد تلفات زیاد مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و کارکنان رسانه که از آغاز مذاکرات صلح در سپتامبر در این کشور کشته شده‌اند، در بهت مانده‌ام.

در ادامه این گزارش آمده است: آمار واقعی تلفات غیرنظامی ناشی از اقدامات ارتش آمریکا ممکن است هرگز فاش نشود که اگر آمار واقعی جنگ نیابتی آمریکا در جهان محاسبه شود، بسیار بیشتر از آمار اعلامی خواهد بود. بنابراین، اگر آمریکا واقعاً اعتقاد دارد که همه جان‌ها برابر خلق شده، باید از هیچ تلاشی برای ارائه آمار واقعی و جبران خسارات خانواده‌های قربانیان عملیات‌های نظامی وحشیانه خود فروگذار نکند.

بزرگترین کنایه زمان این است که یک مدافع حقوق بشر خودخوانده (آمریکا) چیزی بیشتر از یک کشور قاتل، یک دستگاه کشتار جمعی و مرکز قتل‌عام نیست.

 

منبع: فارس

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: حقوق بشر پنتاگون داعش صلح جهانی تلفات غیرنظامی سازمان ملل ایالات متحده ارتش آمریکا سال ۲۰۲۰ خانواده ها آمار واقعی وزارت دفاع عملیات ها حقوق بشر شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۰۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده کنگره آمریکا : نباید به اسرائیل برای کشتار بی‌گناهان کمک کنیم

آنتونی بومن نماینده دموکرات کنگره آمریکا از ایالت نیویورک روز یکشنبه (به وقت محلی) با انتقاد از تصویب طرح تامین مالی رژیم صهیونیستی در مجلس نمایندگان آمریکا، گفت: نباید با دادن میلیاردها دلار به (رژیم) اسرائیل، به تل‌آویو برای کشتار بی‌گناهان کمک کنیم.

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، بومن با بیان اینکه ما نباید تسلیحات بیشتری به رژیم صهیونیستی ارسال کنیم، اظهار کرد: ما باید در خصوص درگیری‌ها در خاورمیانه رویکردی را در پیش بگیریم که به تقویت صلح و جلوگیری از تشدید تنش‌ها بینجامد.

 مجلس نمایندگان آمریکا روز شنبه به اتفاق آرا برنامه کمک‌های خارجی ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا را تصویب کرد. این کمک‌ها، ‌شامل حدود ۶۰ میلیارد دلار برای اوکراین، ۱۴ میلیارد دلار برای رژیم صهیونیستی و مقدار کمتری برای تایوان و دیگر متحدان آمریکا در اقیانوس آرام خواهد بود.

رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند که نمایندگان جمهوری‌خواه این کشور در مورد تصویب بسته حمایتی از (رژیم) اسرائیل و اوکراین در کنگره دچار اختلاف شدند چون به‌رغم همراهی بسیاری از آنها با دموکرات‌ها برای تخصیص بودجه به کی‌یف و تل آویو، ‌همچنان نداهای مخالفت با این طرح از سوی راست‌گراها شنیده می‌شود.

در همین حال، وزارت بهداشت فلسطین در یکصد و نود و هشتمین روز از جنگ علیه ساکنان نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای فلسطین از آغاز تجاوزگری ارتش رژیم صهیونیستی (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) به این منطقه به ۳۴ هزار و ۹۷ نفر افزایش یافت.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • اسطوخودوس یا ماشین قیامت اسراییلی/ نقش هوش مصنوعی در جنایات غزه
  • واکنش حبیب احمدزاده به سامانه اسطوخودوس یا ماشین روز قیامت اسراییلی/ فیلم
  • شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴؛ رتبه ایران و افغانستان چند است؟
  • نماینده کنگره آمریکا: نباید به اسرائیل برای کشتار بی‌گناهان کمک کنیم
  • نماینده کنگره آمریکا : نباید به اسرائیل برای کشتار بی‌گناهان کمک کنیم
  • ادامه پرواز پهپادهای ناشناس بر فراز آسمان افغانستان
  • عکس| رونمایی قوچان نژاد از ماشین جدیدش