Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت واردات برنج اظهار کرد: بنابر آخرین آمار در سه ماه نخست امسال ۱۵۰ هزار تن برنج وارد کشور شده که نسبت به سال ۹۸ که جریان عادی واردات را داشتیم، ۷۶ درصد کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: با توجه به تغییر گروه کالایی و نوسان نرخ ارز که واردات را تحت تاثیر خود قرار داد، میزان واردات را با مدت مشابه سال قبل قیاس نمی‌کنیم.

کشاورز ادامه داد: امسال پیشنهاد کاهش ممنوعیت واردات به ۲ ماه یا حذف دوره ممنوعیت را به ستاد تنظیم بازار و دولت داده‌ایم تا بتوانیم در سال زراعی هند و پاکستان، برنج با قیمت مناسب بخریم.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به مخالفت وزارت جهاد با کاهش دوره ممنوعیت واردات بیان کرد: علی رغم موافقت تنظیم بازار با حذف دوره ممنوعیت در سال ۱۴۰۰، وزارت جهاد کشاورزی مخالفت کرد و قرار است این موضوع را مجدد بررسی کند و سپس نظر خود را در خصوص کاهش یا حذف دوره ممنوعیت اعلام کند.

او درباره آینده بازار برنج بیان کرد: با توجه به افزایش قیمت برنج ایرانی، اگر تمهیدات جدی برای حذف یا کاهش دوره ممنوعیت اندیشیده نشود، گرانی در بازار برنج خارجی هم اتفاق می‌افتد‌. به همین‌خاطر امیدواریم وزارت جهاد هر چه سریع‌تر نسبت به کاهش یا رفع دوره ممنوعیت تصمیماتی اتخاذ کند تا از بلاتکلیفی خارج شویم.

کشاورز قیمت کنونی هر کیلو برنج هندی در مبدا را ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان و برنج پاکستانی را ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر محصول با اختلاف ۳ تا ۴ هزار تومانی قیمت به دست مصرف کننده می‌رسد، از این رو به دلیل نوسان نرخ ارز، قیمت بالای ۲۰ هزار تومان خواهد بود.

این مقام مسئول با بیان اینکه واردات برنج در سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است، افزود: در سه ماه نخست امسال ۱۵۰ هزار تن برنج وارد کشور شد، در حالی که در سه ماهه سال ۹۸، ۶۵۰ هزار تن وارد شد که بخشی از آن میزان در انبارها می‌ماند که سال گذشته با تغییر گروه کالایی میزان واردات کاهش چشمگیری داشت.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: اگر قوت غالب مردم حذف شود، به سبب آنکه جایگزینی برای آن نیست، دولت باید تمهیداتی برای این موضوع به کار گیرد.

او در پایان تصریح کرد: شرکت بازرگانی دولتی هر کیلو برنج خارجی را ۱۷ هزار تومان توزیع می‌کند که با این وجود امکان رقابت بخش خصوصی وجود ندارد و به عبارت دیگر کوچک شدن بخش خصوصی موضوع خطرناکی است که در این باره باید تمهیدات جدی اندیشیده شود تا اقشار آسیب پذیر برنج را با قیمت و کیفیت مناسب خریداری کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تولید برنج واردات برنج قیمت برنج دوره ممنوعیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۲۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمد مختاریانی اظهار داشت: برای باقی ماندن برنج به عنوان دومین محصول غذایی پرمصرف کشور، در سفره تمامی هموطنانمان، بخش خصوصی نیازمند همراهی و همکاری دولت است.

بیشتر بخوانید: سقوط قیمت برنج ایرانی به ۸۰ هزار تومان

وی با بیان اینکه به‌رغم درخواست‌های مکرر برای تشکیل جلسه همچنان وزارت جهاد کشاورزی سیاست‌های اتخاذ شده برای بازار برنج در سال جدید را اعلام نکرده است، ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از نیاز بازار کشور به برنج از محل واردات تامین می‌شود، وزارت جهاد کشاورزی باید سیاست‌های دولت در سال جدید را اعلام و بخش خصوصی را از بلاتکلیفی در بیاورد و وضعیت ثبت سفارش برنج را مشخص نماید.

با تولید خوب برنج داخلی بازار با واردات یک میلیون تن متعادل می‌شود

مختاریانی با اشاره به مطالبات باقیمانده واردکنندگان از سال گذشته، تاکید کرد: بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی باید هرچه سریعتر در خصوص پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج که از قریب به ۸ ماه پیش پرداخت نشده است، اقدام کنند تا ایشان سرمایه لازم برای واردات برنج در سال جدید را در اختیار داشته باشند.

وی گفت: تاخیر در پرداخت مطالبات ارزی واردکنندگان برنج و کند یا متوقف شدن ثبت‌سفارش، این پیام را برای دلالان دارد که می‌توانند وارد بازار برنج شده و از شرایط سواستفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۳ تا ۳ و نیم میلیون تن برنج در کشور مصرف می‌شود، ادامه داد: باتوجه به بارندگی‌ها پیش‌بینی‌می‌شود امسال میزان تولید برنج رضایت بخش بوده و با واردات یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰هزار تن، نیاز بازار تامین و به ثبات و تعادل قیمت می‌رسیم.

ضوابط واردات برنج برای سال جاری هنوز تعیین نشده است

مختاریانی اظهار داشت: علی‌رغم درخواست‌های مکرر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران برای برگزاری نشست با مسولان وزارت جهادکشاورزی برای تعیین تکلیف وضعیت واردات برنج در سال جاری و همچنین تعیین تکلیف مطالبات سال گذشته واردکنندگان بابت برنج‌هایی که ۷ الی ۸ ماه پیش در بازار عرضه شده، همچنان جلسه‌ای تشکیل نشده است.

وی با بیان اینکه بلاتکلیف ماندن ثبت سفارش نیز مشکلی جدی است، تصریح کرد: باید بپذیریم که بخش از نیاز کشور به برنج باید از محل واردات تامین شود، اما اردیبهشت ماه فرارسیده و هنوز وزارت جهادکشاورزی در این حوزه تعیین تکلیف نکرده است.

رییس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با یادآوری مشکلات شالیکاران و تولیدکنندگان برنج در سال ۱۴۰۱، توضیح داد: سال گذشته برنج زیادی از محصول سال ۱۴۰۱روی دست کشاورزان باقی مانده بود و به دلیل افزایش قیمت تا ۱۵۰ هزارتومان بازار با کاهش تقاضا و رکود روبرو شده بود.

وی ادامه داد: سال گذشته در آستانه آغاز فصل کشت و برداشت برنج، این نگرانی وجود داشت که با وجود رکود، آیا کشاورز باز هم به کشت برنج و تولید ادامه خواهد داد.

مختاریانی با یادآوری اتفاقاتی که در ماه‌های ابتدایی سال گذشته رقم خورد، اظهارداشت: با درخواست استانداران استان‌های شمالی و وزارت جهاد کشاورزی، بخش خصوص به کمک شالیکاران آمد و با سرمایه خود و عرضه مستقیم برنج در فروشگاه زنجیره‌ای توانست، وضعیت بازار را مدیریت کرده و مانع متضرر شدن شالیکاران شود.

وی تاکید کرد: بازار پارسال بازاری بود که هم مصرف‌کننده توانست برنج را با قیمت مناسب خریداری کند و هم از آسیب دیدن کشاورزان جلوگیری شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران با تاکید براینکه باتوجه به تجربیات سال‌های گذشته پیش از بروز مشکل باید برای مدیریت بازار تدابیر لازم در نظر گرفته شود، گفت: سال گذشته وقتی کشاورزان با مشکلات جدی روبرو بودند، به صورت مستمر با مدیران وزارت جهاد کشاورزی و استانداران استان‌های شمالی در ارتباط بوده و در جلسات مکرر پیگیر رفع مشکلات کشاورزان بودیم.

وی با اشاره به اقدامات ویژه‌ای که بخش خصوصی انجام داد و با سرمایه خود اقدام به خرید محصول کشاورزان کرد، قول و وعده‌هایی برای حمایت از بخش خصوصی داده شد، افزود: اختصاص وام برای خریدهای بعدی و تعیین سهمیه واردات متناسب با میزان خرید محصول داخلی از جمله این وعده‌ها بود، اما به محض اینکه مشکلات حل شد، همه وعده‌ها به دست فراموشی سپرده شد و با این شرایط امسال بعید به نظر می‌رسد که بخش خصوصی تمایل داشته باشد با سرمایه خود و با وعده و وعید به این حوزه ورود کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228156 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • تجارت آزاد با پاکستان در انتظار پاسخ طرف پاکستانی/ واردات گوشت گرم از آفریقا
  • سرانه مصرف برنج به ازای هر ایرانی ۳۵ کیلو است
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می کند
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کند
  • ممنوعیت بکارگیری اتباع افغانستانی و پاکستانی در کردستان
  • ممنوعیت بکارگیری اتباع افغانستانی و پاکستانی در استان کردستان
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • بازار برنج را بدون حمایت دولت نمی‌توانیم مدیریت کنیم
  • بازگشت بازار خودرو به ساحل آرامش
  • درخواست سوئد برای تحریم جدید علیه انرژی روسیه