Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه خانواده: این روزها یکی از حرفها و دغدغه‌های اصلی در حوزه جمعیت، بحث افزایش جمعیت و وضعیت کشور در حوزه فرزندآوری است. کارشناسان معتقدند که کاهش موالید در ایران یک "هشدار جدی جمعیتی" است. در این بین طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده بندهای زیادی را در جهت افزایش جمعیت و تشویق به این امر در متن خود گنجانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از این مشوق‌ها رسانه‌ای شده است و حواشی مثبت و منفی زیادی هم درباره آنها ذکر شده است، اما درباره برخی کمتر صحبت شده است.

ما در این گزارش همه بندهای تشویقی طرح جوانی جمعیت درباره افزایش جمعیت را گردآوری کردیم تا موارد این طرح در کنار هم به صورت یک بسته کامل ارزیابی بشود.

 

وام قرض‌الحسنه ولادت، 10میلیون برای هر فرزند

به منظور تحقق بند ث ماده ۱۰۲ قانون برنامه ششم توسعه، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است برای متولدین سال۱۴۰۰ به بعد، با استقرار سامانه ی تسهیلات قرض الحسنه فرزند، از طریق کلیه بانک ها و موسسات اعتباری از محل پس انداز و جاری قرض الحسنه نظام بانکی نسبت به پرداخت «تسهیلات قرض الحسنه تولد فرزند» اقدام نماید. مبلغ این تسهیلات برای تولد فرزند اول صد میلیون ریال، فرزند دوم ، دویست میلیون ریال و برای تولد فرزند سوم ، سیصد میلیون ریال، فرزند چهارم ، چهارصد میلیون ریال و فرزند پنجم ، پانصد میلیون ریال بدون الزام به سپرده گذاری مشمولان با ۶ ماه دوره تنفس و دوره بازپرداخت پنج ساله در سال نخست اجرای این قانون با امکان وثیقه گذاری یارانه و یا ضمانت زنجیره ای یا هرگونه وثیقه معتبر تعیین می شود. متقاضیان حداکثر تا دو سال پس از تولد می توانند درخواست دریافت وام را ثبت نمایند.

افزایش 3برابری یارانه خانواده‌ای دارای 3فرزند و بیشتر

سازمان هدفمندی یارانه ها مکلف است از محل درآمدهای ناشی از حذف یارانه سه دهک بالا نسبت به افزایش یارانه فرزندان خانواده های دهک های اول تا چهارم دارای حداقل ۳ فرزند تحت تکفل که هیچکدام از والدین در دستگاه های مذکور در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه شاغل نباشند به میزان ۳ برابر یارانه مصوب سایرین پرداخت نماید.

 

فروش خودرو به قیمت کارخانه

شرکتهای خودروساز داخلی مکلف اند، یک خودروی ایرانی به انتخاب سرپرست خانواده به قیمت کارخانه برای خانواده ها پس از تولد فرزند دوم تا پنجم از زمان ابلاغ این قانون بدون نوبت و بدون قرعه کشی برای یک مرتبه تحویل دهند.

اعطای 150متر زمین برای فرزندان سوم

به منظور تحقق بند چ ماده ۱۰۲ برنامه ششم توسعه دولت مکلف است بجز کلانشهرها یک قطعه زمین مسکونی بر اساس طرح هادی مصوب در روستا و طرح جامع مصوب در شهرها با مساحت ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر مربع به خانواده ها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، مشروط به سکونت حداقل ۵ سال در آن شهر یا روستا بر اساس قیمت تمام شده فقط برای یکبار با حفظ حق مالکیت دولت و اجاره ۹۹ ساله واگذار نماید.

 

افزایش حق اولاد در فیش حقوقی کارمندان

دولت مکلف است برای کلیه گروه‌های مختلف حقوق بگیر در دستگاه های مذکور در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی (به استثنای مشمولین قانون کار جمهوری اسلامی ایران) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات، از ابتدای سال ۱۴۰۱، به مدت ۵ سال، افزایش حقوق سالانه را در سقف ردیف حقوق و جبران خدمت به گونه‌ای اعمال نماید که هر ساله، کمک هزینه اولاد و حق عائله‌مندی مشمولین این ماده در چارچوب افزایش‌ سنواتی حقوق و دستمزد به ترتیب به میزان صد درصد (۱۰۰%) و پنجاه درصد (۵۰%) افزایش یابد.

کاهش تعرفه آب و برق و گاز

زارت خانه های نفت و نیرو موظفند تعداد فرزندان را در تعیین مشترکین کم مصرف و الگوی مصرف آب ، برق و گاز لحاظ نمایند.


9ماه مرخصی زایمان برای مادران

مدت مرخصی زایمان با پرداخت تمام حقوق و فوق العاده‌های مرتبط به نه ماه تمام افزایش یابد. در صورت درخواست مادر تا دو ماه از این مرخصی در ماه های پایانی بارداری قابل استفاده است. مرخصی مزبور برای تولد دو قلو و بیشتر، دوازده ماه می باشد.

همچنین امنیت شغلی مادران در طول دوره بارداری، مرخصی زایمان و در حین شیردهی باید تأمین شود. در این دوران هرگونه نقل و انتقال و تغییر شغل، بدون درخواست مادر شاغل ممنوع است. حفظ پست سازمانی یا همطراز برای بانوانی که در ایام مرخصی زایمان به سر می برند، الزامی است.

در این طرح همچنین مرخصی پدران هم به این شرح مصوب شده است: « به منظور حمایت از مادران و مشارکت در مراقبت از نوزاد پس از زایمان مادر اعم از شاغل و غیرشاغل، پدر میتواند از دو هفته مرخصی تشویقی بدون امکان ذخیره‌سازی بهره‌مند شود. برای پدران دارای فرزند دوقلو و بیشتر این مدت یک‌ماه می‌باشد»

 

احداث مهدکودک در تمامی ادارات

کلیه دستگاههای مذکور در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه مکلفند با مشارکت بخش خصوصی و یا به صورت خرید خدمات نسبت به تامین مهدکودک برای نگهداری کودکان مادران شاغل در همان دستگاه اقدام نمایند.

اعطای خانه سازمانی به خانواده‌های دارای سه فرزند

کلیه دستگاه های مذکور در ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه مکلف اند حداقل هفتاد درصد(۷۰%) از ظرفیت منازل مسکونی سازمانی در اختیار خود را جهت بهره برداری به خانواده های کارکنان خود که حداقل سه فرزند دارند، تخصیص داده و در صورت وجود مازاد بر نیاز این خانواده ها به سایرین طبق ضوابط مربوطه اختصاص دهند. هم چنین طول زمان بهره برداری درمنازل سازمانی برای خانواده های دارای سه فرزند و بیشتر حداقل باید به میزان دو برابر سکونت سایرین باشد.

 

تخفیف‌های شهروندی

نیم بها بودن ورودی کلیه اماکن و بناهای تاریخی – فرهنگی و موزه‌های تابعه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری و دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری.

نیم بها بودن خدمات حمل و نقل عمومی شهری و تعرفه‌های فرهنگی، ورزشی و تفریحی شهرداری‌ها و دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری.

نیم بها بودن بلیط سینماها هر ماه یکبار د) تخفیف ۲۰ درصدی دوره‌های آموزشی،‌ تربیتی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای استفاده فرزندان.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: افزایش جمعیت جوانی طرح جوانی جمعیت خانواده فرزندآوری وام مسکن افزایش جمعیت مرخصی زایمان میلیون ریال خانواده ها تولد فرزند قرض الحسنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۶۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۰۰ قطعه زمین در راستای طرح جوانی جمعیت در امیرکبیر واگذار شد

به گزارش خبرنگار مهر، سعید میرزایی پیش از ظهر سه شنبه در آئین قرعه کشی واگذاری زمین به متقاضیان شهر جدید امیرکبیر در قالب طرح جوانی جمعیت، اظهارکرد: تأیید نهایی برای حدود ۶۰۰ نفر از متقاضیان در شهر جدید مهاجران انجام شده است اما در شهر مهاجران در حال حاضر، زمین ویلایی وجود ندارد از این رو متقاضیان می‌توانند در سامانه تقاضای انتقال به شهر جدید امیرکبیر را ارائه کنند.

میرزایی با بیان اینکه در آئین ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س )۹۷ قطعه زمین در محله ۲ شهر جدید امیرکبیر واگذار شد، گفت: ۱۶۶ قطعه زمین در محله ۳ و ۴ شهر جدید امیرکبیر تأمین شد که هم اکنون با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.

وی ادامه داد: محله پنج به عنوان بهترین محله شهر جدید امیرکبیر است که به بحث جوانی جمعیت اختصاص داده شد و با توجه به اینکه برخی از خانواده‌ها توان پرداخت مبلغ مازاد بر ۲۰۰ متر را نداشتند این طرح مجدد مورد بازنگری قرار گرفت و از ۹۰۰ قطعه در محله پنج شهر جدید امیرکبیر ۳۰۷ قطعه به ۲۰۰ متری، ۳۰۰ قطعه به ۴۰۰ متری و مابقی به ۳۰۰ متر تبدیل شده است.

مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید امیرکبیر و مهاجران گفت: آئین قرعه کشی امروز، مصوبه قرارگاه نهضت ملی مسکن استان است که بر اساس آن مصوب شد ۱۰ نفر از متقاضیان جوان و ۱۰ نفر از متقاضیان مسن به عنوان نماینده ۹۰۰ متقاضی در این مراسم حضور داشته باشند و باید اذعان داشت که برای محله پنج باید قرعه کشی انجام شود چرا که تاکنون ۴۰ نفر متقاضی دریافت زمین ۴۰۰ متری هستند.

میرزایی بیان کرد: در محله‌های ۹، ۱۰، ۱۵ و ۱۶ شهر جدید امیرکبیر هشت هزار قطعه زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن پیش بینی شده در صورتیکه طرح از سوی مشاور تأیید شود کل اراضی شهر امیرکبیر را به تبدیل به زمینهای ۲۰۰ متری خواهیم کرد.

آسیب شناسی در حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است

مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: استان مرکزی جزو چهار استان برتر اقتصادی کشور است و ظرفیت جمعیت پذیری در استان را از هر لحاظ دارد و باید برای جوان سازی این شهر اقدامات جدی صورت گیرد.

پروین مفتح زاده افزود: از حیث جوانی جمعیت، مرکزی جزو استان‌های سالمند کشور است و در حوزه موالید در سه دهه اخیر نیز دچار آسیب شده است.

مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری مرکزی با بیان اینکه مردم و دولت باید به یکدیگر اعتماد داشته باشند تا زمینه رشد فراهم شود، گفت: حمایت‌های دولت بیشتر جنبه تشویقی دارد و در ۲ سال گذشته قانون جوانی جمعیت در مجلس مصوب و ابلاغ شد و از این قانون رهبر انقلاب اسلامی به عنوان قانون خوب یاد کردند.

وی گفت: واگذاری جمعیت یکی از حمایت‌های دولتی در راستای اجرای طرح قانون جوانی جمعیت است که در استان مرکزی سقف واگذاری زمین با متراژ ۲۰۰ متر پیش بینی شده است.

مفتح زاده با بیان اینکه باید هوشیار باشیم که در استان مرکزی با چاله جمعیتی مواجه نشویم، گفت: با توجه به اینکه خانواده‌ها برای جوانی جمعیت استان نیازمند حمایت هستند اما در گام نخست می‌طلبد خانواده‌ها با چالش‌ها و آسیب‌های جامعه سالمند آشنا شوند.

وی تاکید کرد: اجرای طرح آسیب شناسی حوزه سالمندان در استان مرکزی آغاز شده که یکی از آسیب‌ها توسعه فازهای خانه سالمند در استان مرکزی است که جای خوشحال ندارد چراکه سبب کوچ خانواده‌ها خواهد شد.

کد خبر 6079887

دیگر خبرها

  • ارائه تسهیلات به خانواده‌ها در راستای رفع موانع فرزندآوری
  • نتیجه عجیب قانون حمایت از فرزندآوری
  • چرا قانون حمایت از فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟
  • لزوم همکاری بیشتر بانک‌های همدان در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری
  • آسیب‌شناسی حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است
  • ۹۰۰ قطعه زمین در راستای طرح جوانی جمعیت در امیرکبیر واگذار شد
  • مسئولان به قانون جوانی جمعیت باید در عمل معتقد باشند
  • دیدگاه فرهنگی فرزندآوری باید در جامعه اصلاح شود
  • واگذاری زمین به ۴۰۰ خانوار اردبیلی در قالب طرح جوانی جمعیت
  • شکست کامل قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اصرار | نرخ فرزندآوری سال ١۴٠٢چطور شد؟