Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@00:52:49 GMT

اختلال خواب عارضه بلندمدت بیماری کرونا

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۰۹۸۸۶

اختلال خواب عارضه بلندمدت بیماری کرونا

متخصص جراحی مغز و اعصاب، دیسک و ستون فقرات درباره عوارض مغزی ناشی از ابتلا به کرونا و تزریق واکسن کرونا، توضیحاتی ارائه کرد. - اخبار اجتماعی -

دکتر محسن القاسی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا درباره عوارض مغزی بیماری کرونا اظهار کرد: طبق مقالاتی که از بررسی عوارض مغزی بر متوفیان کرونا منتشر شده، ویروس کرونا در سلول‌های مغزی نیز دیده شده است البته تعداد ویروس کرونا در سلول‌های مغزی کمتر از سایر اعضا بوده که بیشتر در اطراف عروق مغز دیده شده و علت آن، کمتر بودن گیرنده‌های ویروس کرونا در مغز نسبت به سایر ارگان‌ها مانند ریه و کلیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت بروز عارضه مغزی در پی ابتلا به کرونا

وی افزود: یکی از علل بروز عوارض مغزی در اثر ابتلا به ویروس کرونا، پاسخ‌های ایمنی بدن است. عوامل التهابی که در اثر ابتلا به این بیماری افزایش می‌یابند در بروز عوارض و درگیری‌های مغزی موثرند. از سوی دیگر کمبود اکسیژن در پی مشکلات تنفسی نیز روی سلول‌های مغزی اثر منفی می‌گذارد‌.

این متخصص جراحی مغز و اعصاب، دیسک و ستون فقرات با بیان این‌که عوارض مغزی کرونا به دو شکل حاد و مزمن دسته بندی می‌شوند، تصریح کرد: عوارض حاد در افرادی که به بیماری خفیف مبتلا می‌شوند کمتر شایع است اما در بیمارانی که در بیمارستان به خصوص در بخش آی‌سی‌یو بستری می شوند عوارض عصبی بیشتری مشاهده می‌شود.

شایع‌ترین عوارض مغزی ناشی از ابتلا به کرونا کدامند؟

القاسی ادامه داد: عوارض حاد شامل سردرد و سرگیجه، از بین رفتن حس بویایی و چشایی است که شایع‌ترند، همچنین تشنج و سکته مغزی نیز ممکن است در پی ابتلا به کرونا رخ دهد که البته شیوع کمتری دارند. "گیلن باره" و التهاب نخاع یا درگیری‌های مغزی مانند "انسفالوپاتی"‌ها نیز گزارش شده‌اند اما این موارد بسیار معدود بوده‌اند.

وی با بیان اینکه درگیر شدن عروق کوچک خونی در مغز و ایجاد لخته خون نیز از عوارض ابتلا به ویروس کروناست، خاطرنشان کرد: سکته مغزی بر اثر ابتلا به کرونا در افراد جوان نیز رخ داده است البته باید توجه داشت که عوارض مغزی گفته شده، شایع نیستند. همچنین کمبود اکسیژن می‌تواند باعث آسیب به مغز و ایجاد اختلال حافظه شود.

القاسی با اشاره به اینکه علائم سکته مغزی ناشی از ابتلا به کرونا تفاوتی با علامت سایر سکته‌های مغزی ندارد، گفت: علائم سکته مغزی بستگی به این دارد که ویروس، کدام بخش از مغز را درگیر کرده باشد، برای مثال اگر عروق خونی مرکز حرکت، درگیر ویروس شود، ممکن است سکته مغزی باعث فلج شدن اندام شود.

اختلال خواب از عوارض طولانی مدت کرونا!

وی با اشاره به عوارض مزمن کرونا تشریح کرد: اختلالات شناختی و حافظه و اختلال خواب از عوارض طولانی مدت کرونا هستند، اختلال خواب می‌تواند به صورت تغییر الگوی خواب، بی‌خوابی یا افزایش ساعت خواب رخ دهد و یا فرد کابوس ببیند. اختلالات حس لامسه، دردها و کرامپ‌های عضلانی و سردرد و سرگیجه نیز ممکن است تا چندماه پس از بهبودی در بیماران باقی بماند.

این متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات در پاسخ به این سوال که چه افرادی بیشتر در معرض خطر بروز عوارض مغزی در اثر ابتلا به کرونا قرار دارند، بیان کرد: عامل خطر مشخصی برای عوارض مغزی گزارش نشده اما سابقه بیماری عروق مغز، سکته‌های مغزی، چاقی، دمانس و آلزایمر و دیابت و فشارخون بالا، از جمله عوامل خطری هستند که ممکن است احتمال بروز عوارض عصبی را افزایش دهد.

وی تاکید کرد: کنترل بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، چاقی و اصلاح سبک زندگی و ورزش کردن می‌تواند باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش خطر ابتلا به کرونا شود‌.

شایع‌ترین عوارض واکسن کرونا

القاسی درباره عوارض واکسن‌های کرونا اظهار داشت: عوارضی که تاکنون اثبات شده بسته به نوع واکسن کرونا، متفاوت است؛ شایع‌ترین عوارض واکسن کرونا، علائمی شبیه آنفلوانزا است مثل تب، ضعف و درد بدن که در بیشتر موارد خفیف و گذراست.

عوارض مغزی واکسن کرونا شایع نیست

وی درباره عوارض مغزی واکسن کرونا تصریح کرد: پس از تزریق واکسن فایزر، "سندرم گیلن باره" گزارش شده است که البته تعداد آن بسیار محدود بوده و در حجم وسیع رخ نداده است. در واکسن آسترازنکا نیز لخته خون مشاهده شده است که البته ثابت شده افراد بالای 50 سال نسبت به جوان‌ترها عوارض کمتری از این واکسن کرونا را تجربه کرده‌اند.

القاسی با بیان این‌که عارضه ترمبوز (لختگی خون) به دنبال تزریق واکسن کرونا بیشتر در زنان زیر 50 سال و به دنبال نوبت اول واکسن، مشاهده شده است، تصریح کرد: بین روز پنجم تا بیست و هشتم بعد از تزریق دوز اول، لخته شدن خون شایع‌تر بوده است اما باید توجه داشت که لخته خون به دنبال تزریق این واکسن کرونا؛ از هر یک میلیون نفر، در 4 تا 6 نفر رخ داده که طبق آمار این عارضه فقط در یک نفر از این 6 نفر منجر به فوت شده است، بنابراین نگرانی زیادی نسبت به بروز لخته خون وجود ندارد.

واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی کرونا نیاز به تأیید سازمان جهانی بهداشت دارد؟افراد بالای 70 سال برای تزریق دوز دوم واکسن کرونا منتظر پیامک باشندآمار کرونا در ایران| فوت 108 نفر در 24 ساعت گذشتهواکسیناسیون عمومی با واکسن برکت از تیرماه آغاز می‌شود/ تزریق دوز دوم واکسن کرونا از فردا

 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد وزارت بهداشت واکسن کرونا ویروس کرونا ابتلا به کرونا درباره عوارض اثر ابتلا ویروس کرونا واکسن کرونا اختلال خواب عوارض مغزی بروز عوارض سکته مغزی لخته خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۹۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها

نسیم بهنیافرد رئیس مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های غیر واگیر و سرطان بیمارستان شهید صدوقی یزد گفت: این مرکز با حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص و با تجهیزات پیشرفته در زمینه تشخیص سرطان، آماده ارائه خدمات به مراجعان است. خدمات انجام شده در این مرکز با تعرفه دولتی و تحت پوشش بیمه‌های پایه و بسته‌های حمایتی صورت می‌گیرد.

وی اظهار داشت: شهروندان می‌توانند برای دریافت خدمات آموزشی و مشاوره، ویزیت و اقدامات تشخیصی (ماموگرافی، سونوگرافی، وکیوم بیوپسی، پاپ اسمیر، اندوسکوپی، کولونوسکوپی و …) به صورت مستقیم به مرکز مراجعه کنند یا اینکه از طریق مراکز بهداشتی تست‌های اولیه غربالگری را انجام داده تا در صورت نیاز به این مرکز ارجاع داده شوند.

بهنیافرد ادامه داد: همچنین مشاوره‌های تخصصی از جمله مشاوره تغذیه، درمان‌های حمایتی، تسکینی، لنفوتراپی و روانپزشکی و… در مرکز تشخیص زودهنگام سرطان بیمارستان شهید صدوقی به بیماران ارائه می‌گردد.

وی با اشاره به اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان گفت: خوشبختانه درباره سرطان‌هایی که در استان شایع است (سرطان روده بزرگ، پروستات، پستان، تیروئید، دهانه رحم و…) تست‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام وجود دارد که در مراحل اول امکان تشخیص سرطان و درمان به موقع آن را فراهم می‌آورد.

رییس مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های غیر واگیر و سرطان افزود: اگر سرطان در مراحل اول تشخیص داده شود و درمان‌های پیشرفته و به موقع جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی و.. صورت گیرد احتمال بقای عمر قابل قبول بیماران از ۷۵ درصد به ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.

بهنیافرد خاطر نشان کرد: تغذیه ناسالم و چاقی، کم‌تحرکی، مصرف کم سبزیجات، مصرف الکل و دخانیات، مواجهه با امواج رادیو اکتیو و آلاینده‌های محیط (آب، خاک و هوای آلوده) و استرس از عوامل خطر ابتلا به سرطان هستند.

وی ادامه داد: دو عامل دیگر از جمله افزایش سن و سوابق فامیلی مثبت (ژنتیک) هم از عومل مهم ابتلا به سرطان هستند که با توجه به اینکه اقدام موثری جهت کاهش نفوذ این دو عامل در بروز سرطان نمی‌توان انجام داد، تنها راه کاهش اثر این دو عامل در میزان مرگ و میر و ناتوانی‌های ناشی از بیماری سرطان انجام تست‌های غربالگری و اقدامات تشخیصی سرطان در مراحل اولیه می‌باشد.

رییس مرکز تشخیص زودهنگام بیماری‌های غیر واگیر و سرطان به روند رو به رشد ابتلا به سرطان درایران و سایر کشور‌ها هم اشاره کرد و گفت: اگر چه میزان ابتلا به سرطان و سرعت رشد آن در استان یزد و کشورمان ایران بالاست و شیب تندی دارد ولی میزان ابتلا نسبت به بسیاری از کشور‌های اروپایی و آمریکا کمتر است.

وی اظهار داشت: در کشور‌های توسعه یافته، با وجود افزایش و رشد میزان ابتلا به سرطان، نسبت مرگ و میر سرطان در این کشور‌ها با آموزش عوامل خطر و علائم هشدار دهنده و همچنین انجام تست‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان رو به کاهش است و میزان موفقیت در درمان و میانگین بقای عمر بیماران افزایش داشته است.

بهنیافر افزود: سرطان پروستات در استان یزد از سرطان پوست پیشی گرفته‌است و مقام اول کشوری را دارد. سرطان پستان در بانوان هم در استان مقام اول و در کشور نیز رتبه‌های اول و گاهاً دوم را داراست.

وی خاطرنشان ساخت: کارشناسان مرکز تشخیص زودهنگام سرطان در بیمارستان شهید صدوقی یزد از طریق ارائه خدمات مشاوره تلفنی در ساعات اداری پاسخگوی سوالات شهروندان هستند. شماره‌های ۰۳۵- ۳۱۸۳۴۲۴۵ و ۰۳۵- ۳۱۸۳۴۲۴۶ برای نوبت دهی و مشاوره تلفنی است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • چرا سخت و خسته از خواب بیدار می شوید ؟
  • سندروم پس از کرونا چیست؟
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟