Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با شبکه المیادین لبنان گفت، هر وقت آمریکا سیاستش را اصلاح کند، مذاکرات وین می‌تواند به نتیجه برسد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «ابوالفضل عمویی» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم شورای اسلامی، امروز دوشنبه، میهمان استودیو تهران شبکه المیادین بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمویی که ساعاتی پس از اولین کنفرانس خبری سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور منتخب در استودیو تهران شبکه المیادین حاضر شده بود، در خصوص این کنفرانس گفت، می‌دانید که این کنفرانس خبری امری عادی است و رئیس جمهور منتخب در آن مواضع خود را شرح می‌دهد.

عمویی گفت: ابتدا مایلم درباره موضوع مذاکرات هسته‌ای صحبت کنم که آقای رئیسی در این کنفرانس خبری گفت که مذاکرات ادامه می‌یابد و تیم سیاست خارجی او مسائل را بررسی می‌کند. وی به دو خواسته مهم اشاره کرد که اول رفع کل تحریم‌هاست و از دولت آمریکا خواست که به تعهداتش در برجام عمل کند و دوم راستی‌آزمایی اقدامات آمریکا خواهد بود. این موضع نشان داد که موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات تغییری نکرده بلکه قوی‌تر از قبل شده است. او در پاسخ سوالی درباره دیدار با رئیس جمهور آمریکا، گفت که با او دیدار نمی‌کند.

عمویی در پاسخ به اینکه آیا می‌گویید سیاست ایران در مذاکرات تغییری نخواهد کرد، توضیح داد، سیاست کلی و اصلی کشور در سیاست خارجی با تغییر دولت‌ها تغییر نمی‌کند. در موضوع هسته‌ای، آمریکاست که از برجام خارج شده و ترامپ اعلام کرد که میخواهد توافق را پاره کند. اما ایران بود که در توافق ماند... رئیس جمهور جدید آمریکا گفت، میخواهد به توافق باز گردد... تا الان شش مرحله مذاکره در وین انجام شده و موضوع این است که آمریکا چطور به توافق برگردد... طبعا اگر آمریکا به تعهداتش پایبند باقی بماند ایران هم به تعهداتش بازخواهد گشت. بر همین اساس می‌شود گفت که سیاست ایران در این امر تغییری نکرده است.

 

المیادین از درخواست آمریکا برای توافقی فراگیرتر که شامل موضوعاتی دیگر مثل نفوذ منطقه‌ای ایران و توان موشکی آن است، پرسید و گفت که آقای رئیسی تأکید کرد که این موضوعات غیرقابل‌مذاکره است. آیا این، پاسخِ رد محکم به درخواست آمریکا بود؟ و عمومی پاسخ داد: بله. مذاکراتی که الان در وین در حال اجراست، مذاکره برای احیای برجام بر اساس متن آن است. هیچ کس نمی‌خواهد متن را تغییر دهد... موضوع موشک در متن برجام نیامده... ما به طرف مقابل اعتماد نداریم و ملت ایران به طرف مقابل اعتماد ندارد... امروز آقای رئیسی دنبال احیای همان برجام است. ایران امروز تضمین‌هایی می‌خواهد که طرف مقابل به تعهداتش پایبند می‌ماند.

المیادین پرسید آیا می‌توان مخالفت رئیسی با مذاکره در خصوص توان موشکی را پیامی به مذاکره‌کنندگان در وین دانست مبنی بر اینکه ما عجله‌ای برای توافق تحت فشار نداریم؟ و عمویی گفت، ایران که برای عبور از تحریم‌ها راه‌هایی یافته و می‌تواند آن را دور بزند، عجله‌ای برای توافق ندارد... ما در وین موضع‌مان این است که اگر طرف مقابل سیاست خود را تغییر دهد، به تعهدات خود باز می‌گردیم و اگر طرف مقابل به تعهداتش عمل کند، می‌توانیم قبل از تشکیل دولت جدید به توافق برسیم.

این نماینده مجلس توضیح داد: آمریکایی‌ها اذعان کرده‌اند که سیاست فشار حداکثری شکست خورده است، اما همچنان مقاومت می‌کنند که بخشی از تحریم‌ها را نگاه دارند. اگر آمریکا سیاست خود را اصلاح کند، در هر دور از مذاکره ممکن است همان دور به نتیجه برسد، اما اگر بر سیاست خود اصرار کند، ممکن است مراحل دیگر مذاکره هم ادامه پیدا کند.

عمویی با اشاره به موضع رئیسی در خصوص استقبال از روابط با کشور‌های همسایه از جمله عربستان و اینکه مشکلی در بازگشایی سفارت عربستان نیست، گفت: روابط ایران با عربستان در سال‌های گذشته، روابط پرچالشی بوده... با این همه، ایران همیشه اعلام کرده که آماده بهبود روابط با این کشور است، اما همیشه عربستان این تمایل ایران را رد کرده است. در چند ماه گذشته به ابتکار عراق، سه مرحله گفتگو با عربستان سعودی انجام شده است... ایران آماده بهبود روابط است تا سفارتخانه‌های دو کشور بازگشایی شود... امروز برخی رسانه‌های عربی این موضع آقای رئیسی را پوشش دادند.

عمویی توضیح داد، تاکنون مذاکره با عربستان در سه مرحله برگزار شده و دو طرف خواسته‌اند که جزئیات گفتگو در رسانه‌ها مطرح نشود... این مذاکره‌ها در دانستن مطالب طرف مقابل مهم است. به دلیل ملاحظات طرف مقابل، فعلا جزئیات آن را بیان نمی‌کنیم...

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ابوالفضل عمویی انتخابات 1400 برجام مذاکرات وین تحریم ایران دشمنی آمریکا رئیس جمهور آقای رئیسی طرف مقابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۳۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند

صادق زیباکلام رویکرد بایدن و نتانیاهو را در باره جنگ با ایران متفاوت می داند.

صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، در پاسخ به این پرسش که شکاف میان آمریکا و اسرائیل بر سر حمله به ایران را چگونه می‌شود برداشت کرد؟ به هم‌میهن گفت:   «وجه تفاوت و اختلاف‌نظر آمریکایی‌ها و دولت نتانیاهو قابل فهم است زیرا دولت کنونی آمریکا دموکرات است و تا حدودی و تأکید می‌کنم که صرفاً تا حدودی به موازین دموکراسی پایبند است اما دولت اسرائیل به‌ویژه افراطیون مذهبی اطراف نتانیاهو به‌هیچ‌وجه به‌هیچ‌یک از مبانی دموکراسی پایبند نیستند. نتانیاهو متوجه شده است که افکار عمومی اسرائیل از عملکرد دولت اسرائیل بعد از عملیات هفتم اکتبر حماس رضایت ندارند؛ به همین دلیل سعی دارد که بحران را حفظ کند. مجموعه این دلایل باعث شده است که نتانیاهو و شرکای راست‌گرای افراطی‌اش با هیچ نوع آتش‌بس موافقت نکنند و به هر شکلی که ممکن است بحران را ادامه دهند با بهانه نابودی حماس. نتانیاهو می‌داند اگر راضی به آتش‌بس شود، افکار عمومی دولتش را کنار می‌گذارند و در مجموع استمرار بحران برای نتانیاهو به منزله باقی‌ماندن در قدرت است».

او ادامه داد: «شرایط اما برای جو بایدن متفاوت است. او به‌هیچ‌وجه نمی‌خواهد که چه آمریکا و چه اسرائیل با ایران مواجهه نظامی داشته باشند. آمریکا می‌داند اگر اسرائیل، ایران را بزند، ماجرا تمام نمی‌شود و ایران پاسخ می‌دهد و درگیری بالا می‌گیرد و حتماً پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه هم هدف ایران قرار می‌گیرد و این آتش شعله‌ور شده و به این سادگی‌ها خاموش نمی‌شود. این را هم بگویم که چنین شرایطی به نفع روسیه است زیرا توجه غربی‌ها را از جنگ اوکراین به خاورمیانه معطوف می‌کند و آمریکا مجبور می‌شود بخشی از توان نظامی‌اش را به‌جای آنکه به اوکراین بدهد، به خاورمیانه بیاورد.در عین حال می‌داند اگر جنگی در بگیرد ممکن است چین از این موقعیت استفاده کند و تایوان را تسخیر کند و طبیعی است در آن شرایط برای آمریکا سخت است که به مقابله با چین هم برود. همه این شرایط باعث شده است که آمریکا نخواهد جنگی با ایران در بگیرد.

در مقابل همان‌طور که گفتم نتانیاهو برای استمرار بحران بدش نمی‌آید که با ایران وارد جنگ شود؛ بنابراین بین بایدن و نتانیاهو بر سر جنگ با ایران اختلاف جدی وجود دارد». زیباکلام درباره اینکه ایران از چنین شکافی چه استفاده‌ای می‌تواند داشته باشد؟ مطرح کرد: «متأسفانه جمهوری اسلامی ایران از ابتدا سیاست خارجی‌اش در خدمت ایدئولوژی غرب‌ستیزی و انقلابی‌گری بوده است. اکنون و با توجه به اختلاف نظر آمریکا و اسرائیل، ایران می‌تواند یک بار هم که شده بدون واسطه با آمریکا وارد مذاکره شود تا به جای ایدئولوژی با ابزار دیپلماسی فضا را به نفع خود پیش ببرد».

دیگر خبرها

  • بحران یعنی باقی‌ماندن نتانیاهو در قدرت | تهران باید مستقیم با واشنگتن مذاکره کند
  • زیباکلام: تهران و واشنگتن مستقیم مذاکره کنند
  • نتیجه عجیب قانون حمایت از فرزندآوری
  • برای دلار ۲۰ هزار تومانی و تورم ۳۰ درصدی فریاد وااسلاما سر دادند؛ الان دلار ۶۵ هزار تومانی و تورم ۴۵ درصدی را توجیه می‌کنند
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • حماس: آمریکا مذاکرات را به بن‌بست کشانده است
  • قطر: مذاکرات آتش‌بس غزه در مرحله حساسی است
  • مذاکره باشگاه تراکتور با بردیف برای هدایت دوباره تیم تبریزی
  • مقام حماس: آمریکا مذاکرات آتش‌بس را به بن‌بست می‌کشاند
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران