Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-20@02:07:31 GMT

تاثیر عجیب رژیم غذایی بر رانندگی!

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۴۷۶۹

تاثیر عجیب رژیم غذایی بر رانندگی!

رژیم غذایی ناسالم بر روی بدن انسان تاثیر مخربی دارد به گونه‌ای که می‌تواند موجب افزایش خستگی در حین رانندگی شود. ناطقان: سالانه حدود ۱.۳۵ میلیون نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند، رانندگان حرفه‌ای به دلیل مدت زمان زیادی که پشت فرمان هستند بیشتر در معرض خطر تصادف قرار دارند.



به گزارش تابناک به گفته محققان چندین عامل شناخته شده ازجمله جنسیت، سن، تجربه، مهارت‌ها و نگرش‌های رانندگی در این زمینه حائز اهمیت هستند، اما ممکن است سبک زندگی نیز عاملی دیگر باشد به‌ویژه اینکه رانندگی در مسافت‌های طولانی اغلب موجب کمبود خواب، عادات غذایی نادرست و فعالیت بدنی محدود می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مطالعات اندکی در مورد تاثیر احتمالی الگوی غذایی بر رفتار‌های رانندگی در بین رانندگان حرفه‌ای کامیون انجام شده است و محققان در تلاش برای ازبین بردن این شکاف علمی بررسی کردند، که آیا الگوی غذایی و خستگی در نمونه‌ای از ۳۸۹ راننده مرد کامیون از یک شرکت حمل‌ونقل در سوژو چین بر رفتار‌های رانندگی تاثیر دارد یا خیر.

اکثر رانندگان بین ۳۱ تا ۶۰ سال سن داشتند، ۶ تا ۱۰ سال سابقه رانندگی و سالانه ۵۰ تا ۱۰۰ هزار کیلومتر در جاده رانندگی کرده بودند.

از هر راننده خواسته شد که گزارش خود را در ۱۲ ماه گذشته از ۲۵ ماده غذایی موجود در یک پرسشنامه مواد غذایی که چه خوراکی هایی را استفاده کرده پر کند تا بر روی این افراد بررسی صورت گیرد.

طی بررسی های انجام شده چند بعدی بر روی دلایل تصادفات جاده ای، خستگی جسمی و روانی را در مقیاس پنج اصل ارزیابی کرده اند.

الگو‌های رژیم غذایی به دسته غذا‌های اصلی (مصرف زیاد کربوهیدرات، غلات تصفیه‌نشده، لبنیات و تخم‌مرغ)، پروتئین‌های حیوانی (ماهی و مرغ) و تنقلات (غذا‌های سرخ شده، دسر‌ها و نوشیدنی‌های شیرین) تقسیم شدند.

رژیم‌های غذایی غنی از سبزیجات و غذا‌های اصلی به شدت با رفتار‌های ایمن رانندگی در ارتباط هستند، زیرا رژیم های غذایی حاوی پروتئین حیوانی هستند و با میزان بالاتر خطاها، کاهش غلظت و تمرکز کمتر و مصرف تنقلات در میان وعده به شدت با رفتار ناایمن رانندگی همراه اند.

براساس نتایج به دست آمده؛ خستگی بر الگو‌های رژیم غذایی و ایجاد رفتار‌های رانندگی تاثیر دارد، به‌طوری‌که رژیم‌های غذایی غنی از سبزیجات و غذا‌های اصلی با خستگی کمتری در ارتباط هستند و رژیم‌های غذایی حاوی پروتئین حیوانی و میان وعده شامل تنقلات با خستگی بیشتر همراه می‌شوند.

این تحقیق یک مطالعه مشاهده‌ای است به همین دلیل نمی‌تواند علت را تعیین کند بلکه فقط ارتباط را بیان می‌کند، این مطالعه تا حد زیادی بر اساس گزارش شرکت‌کنندگان ارائه شده است و محققان هیچ اطلاعاتی در مورد عوامل مهم احتمالی مانند استعمال دخانیات، فعالیت بدنی، الگو‌های شیفت کاری و استرس کاری را جمع‌آوری نکردند.

گفتنی است؛ نتایج این مطالعه از رابطه بین الگوی غذایی و رفتار رانندگی در نمونه‌ای از رانندگان حرفه‌ای کامیون پشتیبانی می‌کند البته از طریق تجزیه‌وتحلیل این گزارش می‌توان گفت که رفتار مثبت رانندگی با رژیم‌های غذایی غنی از سبزیجات مشخص می‌شود در حالی که برخی از رفتار‌های خطرناک رانندگی (اشتباهات، خطا‌ها و تخلفات) را می‌توان توسط رژیم غذایی ناسالم پیش‌بینی کرد، الگو‌های غذایی ناسالمی که شامل میزان زیاد چربی و قند‌ها هستند.
منبع: صراط برچسب ها: رانندگی ، ناطقان ، رژیم غذایی ، خستگی ، انسان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رانندگی ناطقان رژیم غذایی خستگی انسان رژیم های غذایی رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۴۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود این ویتامین سبب خواب رفتن پا می‌شود!

به گزارش خبرآلاین، احساس خستگی، بروز زخم‌های دهانی و همچنین افت توان ذهنی از جمله علائم کمبود ویتامین B۱۲ هستند اما درصورتیکه در پاهای خود احساس خواب رفتگی می‌کنید هم احتمالا با خطر کمبود این ویتامین مواجه هستید و این علائم نشان‌دهنده ضرورت گنجاندن خوراکی‌های حاوی این ویتامین به رژیم غذایی روزانه‌تان است.

به گزارش ایسنا، بدن برای ساختن گلبول‌های قرمز خون به ویتامین B۱۲ نیاز دارد. همچنین برای حفظ سلامت سیستم عصبی و تولید DNA وجود این ویتامین ضروری است. به علاوه بدن برای تولید میلین از این ویتامین استفاده می‌کند. میلین ماده چربی است که اطراف عصب را می‌پوشاند. اما بدون وجود مقدار کافی از این ویتامین، عصب‌ها پوشش حفاظتی خود را از دست می‌دهند و فرد دچار احساس خواب رفتگی می‌شود.

همچنین از دیگر علائم کمبود ویتامین B۱۲ می‌توان به سردرد، احساس خستگی و از دست دادن اشتها اشاره کرد.

به گفته محققان، سال‌ها زمان نیاز است تا علائم کمبود ویتامین B۱۲ ظاهر شود و تشخیص آن می‌تواند پیچیده باشد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896062

دیگر خبرها

  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟
  • آیا انتخاب غذا ژنتیکی است؟
  • (ویدئو) رانندگی فوق‌العاده مجری زن صدا و سیما با ماشین شاسی‌بلندش
  • کوثری، نماینده تهران: فکر می‌کنم صهیونیست ها اقدامات محدودی انجام دهند/ توصیه می‌کنیم از جنایت‌‌ دست بردارند، و الّا مرگشان زودرس خواهد شد/ اردن باید بداند حمایت از اسرائیل به ضررش خواهد بود
  • دلایل افزایش وزن که از آن بی خبر هستید
  • ۶ ماده غذایی که حمله قلبی را از شما دور می‌کند
  • نشانه‌هایی که می‌گویند کلیه‌های شما به درستی کار نمی‌کنند + فیلم
  • بررسی تاثیر عملیات موشکی ایران بر نقشه ترانزیتی سرزمین های اشغالی
  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟‌
  • کمبود این ویتامین سبب خواب رفتن پا می‌شود!