Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویترز میزان نفت ذخیره شده ایران روی خشکی و دریا را ۲۰۰ میلیون بشکه تخمین زد و نوشت ایران در صورت رفع تحریم ها می تواند به سرعت تولید نفت خود را از ۲.۱ میلیون بشکه فعلی به ۳.۶ میلیون بشکه در روز برساند. - اخبار اقتصادی -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، در صورت بسته شدن قرارداد اتمی با آمریکا، ایران می‌تواند به سرعت میلیون‌ها بشکه نفت خود را که در ذخایرش نگه داشته است، وارد بازار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید.

 ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار دارد و وابسته به درآمدهای نفتی است. این کشور قصد دارد پس از امضای قرارداد برجام و برداشته شدن تحریم ها، تولید خود را از 2.1 میلیون بشکه فعلی به 3.6 میلیون بشکه در روز برساند.

 به این ترتیب سطح تولید ایران به سطح قبل از تحریم ها باز می‌گردد ولی این اتفاق به خاطر سالها سرمایه‌گذاری پایین در میادین نفتی و کاهش تولید، زمان می برد. انتظار می‌رود شرکت ملی نفت ایران صادرات نفت خود را از ذخایر روی خشکی و دریا آغاز کند که احتمالاً به 200 میلیون بشکه می رسند.

 به این ترتیب ایران می‌تواند به مدت شش ماه، یک میلیون بشکه در روز نفت اضافی که یک درصد عرضه جهانی نفت را تشکیل می‌دهد صادر کند.

افزایش 42 هزار بشکه ای تولید روزانه نفت ایران در ماه میلادی گذشتهاوپک پلاس در انتظار تعیین تکلیف بازگشت نفت ایران به بازار

 ایمان ناصری، مدیر بخش خاورمیانه شرکت اف جی ای و مشاور بازار نفت، می‌گوید:«ایران طی چند ماه پس از برداشته شدن تحریم ها، از حدود 60 میلیون بشکه ذخایر نفت خام خود استفاده می‌کند که 30 تا 35 میلیون بشکه آن طی دو سال گذشته جمع آوری شده‌اند».

 افزایش یک میلیون بشکه ای صادرات نفت ایران بر قیمت نفت تاثیر منفی می‌گذارد ولی بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساچز ماه گذشته اعلام کرد بازار جهانی نفت باید بتواند به سرعت این عرضه اضافی را جذب کند.

 تقاضای جهانی برای نفت به دنبال بهبود اقتصاد جهان از بحران کرونا رو به افزایش است و تولیدکنندگان اوپک و متحدانش در مورد افزایش عرضه خود محتاطانه عمل می‌کنند تا از شوک ورود نفت ایران جلوگیری شود.

 ایران طی ماه‌های اخیر ذخیره نفت در نفتکش ها را افزایش داده است تا برای آغاز صادرات آماده باشد. برخی از این ذخایر هنوز در آسیا، بزرگترین بازار نفت ایران قرار دارند.

 طبق گفته همایون فلکشاهی یکی از تحلیل گران موسسه کپلر، تخمین زده می شود حدود 78 میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در ایران بر روی آب ذخیره شده باشند. این رقم در سال گذشته میلادی برابر با 41 میلیون بشکه در روز بود. نفتکش‌های زیادی نزدیک به بازارهای شرق آسیا متوقف شده اند و آماده فروش نفت هستند.

  فلکشاهی عقیده دارد شرکت های چینی و هندی و همچنین مصرف کنندگان اروپایی مثل شرکت های ساراس، انی و رپسول به خرید نفت ایران تمایل نشان می‌دهند.

 مقامات ایران در مورد افزایش سریع تولید نفت خوشبین هستند و طبق گفته یکی از مقامات وزارت نفت ایران، بیشتر تولید از دست رفته را می توان طی یک ماه احیا کرد ولی ناظران نفتی انتظار دارند زمان بیشتری طول بکشد.

سارا وخشوری، رئیس شرکت اس وی بی انرژی اینترنشنال در این باره می‌گوید:«ما انتظار داریم تولید نفت ایران طی 3 ماه پس از برداشته شدن تحریم 500 تا 700 هزار بشکه در روز و پس از 6 تا 12 ماه، یک تا 1.2 میلیون بشکه در روز افزایش یابد».

 انتهای پیام/57

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۳۸ درصد ۳ ۴۵ درصد میلیون بشکه در روز نفت ایران تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۵۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی

مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری تجاری شستان از افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در این شرکت در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این هلدینگ با صادرات ۳.۲ میلیون تن محصول پتروشیمی، سهمی ۱۱درصدی از کل صادرات محصولات پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۲ داشته است.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان، داود عباسی با بیان اینکه این شرکت در حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، نیرو و انرژی، معدن و صنایع معدنی، فولادی، مالی‌تجاری و بازرگانی در حال فعالیت است، بیان کرد: این هلدینگ از سال ۱۳۸۷ با هدف توسعه و تکمیل صنایع مختلف تأسیس شد و به عرصه صنعت پتروشیمی و معادن پا گذاشت.

وی اعلام کرد: شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان در سال ۱۴۰۲ موفق به تولید ۵.۱۹ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی شده است، درحالی‌که پارسال ۴.۸۲ میلیون تن محصول تولید کرده بود.

به‌گفته مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری تجاری شستان، این هلدینگ شاهد افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ بوده و سهمی ۷درصدی از مجموع تولید محصولات پتروشیمی کشور داشته است.

عباسی ادامه داد: شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان با صادرات ۳.۴ میلیون تن محصولات پتروشیمی، فولادی و عمرانی توانسته است با وجود مشکلات عدیده، افزایش ۱۰درصدی صادرات انواع محصولات را در سال ۱۴۰۲ محقق کند. از این مقدار، ۳.۲ میلیون تن محصولات پتروشیمی صادر شده که سهم ۱۱درصدی از کل محصولات صادراتی صنعت پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۲ بوده است.

دیگر خبرها

  • احتمال توقف صادرات ال‌ان‌جی روسیه در ۴ سال آینده
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • سهم ۱۷ درصدی تهران از صادرات کشور/ ۲۰۰ واحد راکد احیا شد
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟