Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردکانیان گفت: واحدهای دوم و سوم در حال ساخت است. ما در وزارت نیرو با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته به دنبال فراهم کردن امکانی هستیم که نیروگاه اتمی حاشیه خلیج فارس و دریای عمان برای این واحدها از طریق خطوطی به داخل کشور انتقال پیدا کند. این نیروگاه‌ها از آن جهت ارزشمند است که فشار و درجه حرارت بخار ورودی به توربین در آنها بسیار پایین‌تر از نیروگاه‌های بخار بوده و عمر بیشترین دارد همچنین آلودگی زیست محیطی نداشته و انرژی پاک تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هزینه سوخت هم پایین است لذا در کانون توجه قرار داشته و باید با برنامه ریزی دقیق به یک نقطه روشن برسیم.

به گزارش برنا، «رضا اردکانیان» وزیر نیرو در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) در پاسخ به سوال هادی بیگی‌نژاد نماینده ملایر درباره‌ی علت عدم پیش‌بینی‌هایی جهت تامین برق هسته‌ای در کشور گفت: سوال ناظر به این بود که چه پیش‌بینی برای تامین برق مورد نیاز کشور در آینده صورت گرفته و سهم انرژی هسته‌ای در سبد برق کشور چقدر است؟ همچنین وزارت نیرو چه پیگیری‌هایی از دولت و سازمان انرژی اتمی کرده است؟در سال ۱۳۸۳ اساسنامه قانونی شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران به تصویب و تایید شورای نگهبان رسید، امر مکان‌یابی، طراحی، تامین سوخت هسته‌ای و بهره‌برداری از نیروگاه هسته‌ای به این شرکت محول شد. وزارت نیرو هم وظیفه جایابی بهینه برآورد بار، تعیین ظرفیت مناسب با شبکه برق را عهده‌دار است. در گذشته این مسئولیت با وزارت نیرو بود اما در سال ۶۰ از وزارت نیرو جدا شد و در سال ۸۳ مستقیم به شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران واگذار شد.

وزیر نیرو ادامه داد: شورای عالی انرژی کشور در مهرماه سال گذشته سند تراز و تولید گاز مصرفی کشور تا افق ۱۴۲۰ را تصویب کرد. شورای عالی انرژی کشور به مسئولیت رئیس جمهور بوده که دبیرخانه آن در سازمان برنامه و بودجه است و وزارتخانه‌های نفت و نیرو و سازمان انرژی اتمی و سایر دستگاه‌ها نیز در آن عضو هستند.طبق این سند مصوب سهم انرژی هسته‌ای در سبد انرژی کشور تا سال ۱۴۲۰، ۸۴۰۰ مگاوات تعیین شده است فعلا ۱۰۵۰ مگاوات در دست بهره‌برداری داریم. ان‌شاء‌الله تا ساعت ۱۴۰۷، دو واحد ۱۰۵۰ مگاواتی دیگر جمعا ۲۱۰۰ مگاوات به ۱۰۵۰ واحد فعلی اضافه می‌شود. همچنین تا سال ۱۴۱۵، دو واحد دیگر در منطقه مکران جمعا به ظرفیت ۲۱۰۰ مگاوات افزوده شده و تا سال ۱۴۲۰ هم سه واحد دیگر اضافه می‌شود تا تکلیف ۸۴۰۰ مگاوات روشن شود.

اردکانیان بیان کرد: واحدهای دوم و سوم در حال ساخت است. ما در وزارت نیرو با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته به دنبال فراهم کردن امکانی هستیم که نیروگاه اتمی حاشیه خلیج فارس و دریای عمان برای این واحدها از طریق خطوطی به داخل کشور انتقال پیدا کند. این نیروگاه‌ها از آن جهت ارزشمند است که فشار و درجه حرارت بخار ورودی به توربین در آنها بسیار پایین‌تر از نیروگاه‌های بخار بوده و عمر بیشترین دارد همچنین آلودگی زیست محیطی نداشته و انرژی پاک تلقی می‌شود. هزینه سوخت هم پایین است لذا در کانون توجه قرار داشته و باید با برنامه ریزی دقیق به یک نقطه روشن برسیم.

وزیر نیرو بعد از سخنان بیگی‌نژاد نماینده ملایر مبنی بر تشکیل جلسه‌ای در دفتر نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر نفت و رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: با کمال میل این پیشنهاد را می‌پذیرم فکر می‌کنم گام بلندی با مشارکت مجلس بوده و می‌تواند به تنظیم نقشه راهی برای کوتاه مدت و بلند مدت منجر شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جلسه علنی انرژی برق وزارت نیرو دولت سازمان انرژی اتمی ایران شورای نگهبان گاز رئیس جمهور سازمان برنامه و بودجه نفت حاشیه خلیج فارس عمان زیست محیطی انرژی پاک رئیس مجلس شورای مجلس وزیر نیرو انرژی اتمی وزارت نیرو هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۶۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعویق مجدد افتتاح پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به شهرستان رفسنجان

افتتاح پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به شهرستان رفسنجان که قرار بود در پایان فروردین ماه صورت پذیرد، برای دومین بار مجددا به تعویق افتاد.

به گزارش خبرنگار استان‌ها خبرگزاری دانشجو، افتتاح پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به شهرستان رفسنجان که قرار بود ابتدا در عید فطر صورت پذیرد، اما به دلایلی به پایان فروردین ماه موکول شده بود، برای دومین بار نیز مجددا به تعویق افتاد.

در حالی که قرار بود افتتاح پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به شهرستان رفسنجان واقع در استان کرمان به مناسبت عید فطر و با حضور وزیر نیرو انجام شود، اما به قرار اطلاع این مراسم به اواخر فروردین ماه موکول شده بود.

خبرنگار خبرگزاری دانشجو کسب اطلاع کرد پروژه انتقال آب خلیج فارس به شهرستان رفسنجان که یکی از پروژه‌های عظیم آبرسانی کشور محسوب می‌شود، قرار بود سرانجام با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو افتتاح و مورد بهره برداری قرار بگیرد.

نماینده رفسنجان و انار در مجلس پیش از این ١٩ فروردین ماه به دانشجو اعلام کرده بود: ان شاالله احتمالا عید فطر سالجاری خط انتقال آب از خلیج فارس به شبکه آب رفسنجان وصل می‌شود و مردم از آن بهره‌مند می‌شوند.

به گفته حسین جلالی این خط لوله فعلا ظرفیت انتقال ۲۰۰ لیتر آب در ثانیه را دارد، چون لوله‌ها ظرفیت بیش از این میزان را نمی‌دهد.

طبق اعلام وی، حدود انتقال ۱۱۰ لیتر آب در ثانیه دیگر از این پروژه باقی می‌ماند که در مرحله بعدی اجرا و انجام خواهد شد تا مردم رفسنجان بیش از پیش از آب شرب و سالم بهره‌مند شوند. 

جلالی در پایان در پاسخ به سوالی در خصوص قرارگیری محل تصفیه خانه و آب شیرین کن این پروژه خط انتقال آب اعلام کرده بود: تصفیه خانه و سایر مسائل مربوط به آب شیرین کن این پروژه در رفسنجان نیست و در نزدیکی خلیج فارس و در مسیر خط انتقال وجود دارد.

انتقال ۳۰۰ لیتر آب بر ثانیه به رفسنجان

همچنین مدیر عامل شرکت آبفا استان کرمان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، ٢٥ فروردین ماه اعلام کرده بود: افتتاح پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به رفسنجان موجب انتقال ۳۰۰ لیتر آب بر ثانیه به این شهر می‌شود. 

به گفته علیرضا عبدیان، با اجرای پروژه عظیم انتقال آب از حوزه خلیج فارس به استان کرمان، و افتتاح خط انتقال شهرستان رفسنجان با ظرفیت مذکور خوشبختانه چالش تنش آبی و کمبود آب شرب در این شهر بر طرف خواهد گردید. 

او با اشاره به خدمات دولت در خصوص تامین آب شرب اعلام کرده بود: در حال حاضر از ۲۶ حلقه چاه با توان تولید ۶۰۰ لیتر بر ثانیه برای تامین آب شرب در شهر رفسنجان استفاده می‌شود، که با توجه به کاهش بارندگی‌ها و ادامه خشکسالی ها، در زمان پیک مصرف در روز‌های گرم سال، نیاز به ۳۰۰ لیتر بر ثانیه دیگر افزایش می‌یابد.

مدیر عامل شرکت آبفا استان کرمان گفته بود: این پروژه عظیم بزودی مورد افتتاح و بهره برداری قرار خواهد گرفت و مردم رفسنجان از فواید آن بهره‌مند خواهند شد.

شایان ذکر است شهرستان رفسنجان طی سال‌های اخیر به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالی‌های مکرر، همواره با کمبود آب مواجه بوده است.

دیگر خبرها

  • تعویق مجدد افتتاح پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به شهرستان رفسنجان
  • اگر به نیروگاه بوشهر حمله کنید، نخستین ضربه را متحدین شما در خلیج فارس خواهند خورد!
  • اگر به نیروگاه بوشهر حمله کنید اولین ضربه را متحدین شما در خلیج فارس خواهند خورد!
  • انتقال آب از خلیج فارس پیگیری می‌شود
  • امکان پرواز به کشور‌های حاشیه خلیج فارس تا اطلاع ثانوی وجود ندارد
  • محدودیت پروازی به برخی فرودگاه‌های حاشیه خلیج فارس
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود
  • بیشینه بارش‌ها در ۵ استان کشور/ خلیج فارس و دریای عمان مواج است
  • گروسی: به دنبال بهبود سطح همکاری آژانس با ایران هستیم/ مدرکی درباره ساخت سلاح اتمی در ایران وجود ندارد
  • به دنبال بهبود سطح همکاری آژانس با ایران هستم