Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا حاجی‌حیدری متخصص طب سنتی ایرانی، اظهار کرد: در طب سنتی ایرانی مزاج ترکیبی از عناصر چهار گانه اصلی آب، هوا، آتش و خاک است. با توجه به اینکه این عنصر‌ها دارای کیفیت‌های چهارگانه متضاد گرم، سرد، خشک و‌ تر هستند نتیجه فعل و انفعالات ناشی از این چهار عنصر کیفیت جدیدی را در بدن ایجاد می‌کند که به آن مزاج گفته می‌شود؛ بنابراین هرچه میزان هریک از این عناصر در بدن بیشتر باشد مزاج مختلف و متنوعی ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر فردی مزاج منحصر به فرد خود را دارد مانند اثر انگشت که برای هر فرد انحصاری است.

او افزود: حکمای طب سنتی برای سهولت در شناخت انواع مزاج ها، آن‌ها را به ۹ گروه تقسیم کرده‌اند که این تقسیم‌بندی شامل مزاج معتدل، ۴ نوع مزاج مفرد سرد، گرم، خشک و تر، چهار گروه مرکب، گرم و خشک (صفراوی)، گرم و‌ تر (دموی)، سرد و خشک (سوداوی)، سرد و‌ تر (بلغمی) خواهد بود که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.

او در خصوص ویژگی افرادی که دارای مزاج سرد و‌ تر (بلغمی) هستند، تصریح کرد: پوست سفید و روشن، چاقی، پرخواب و کم‌تحرک، صبور و بردبار، خوش برخورد، دوستدار فصل تابستان که معمولا تمایل به خوردن غذا‌های سرد داشته و در عین حال معده ضعیفی دارند، از جمله ویژگی‌های افراد با مزاج بلغمی خواهد بود.

این متخصص طب سنتی ایرانی بیان کرد: افراد با مزاج بلغمی بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌هایی از قبیل درد‌های مفصلی و روماتیسمی، سرماخوردگی و سینوزیت افزایش وزن و چاقی‌های شکمی هستند.

او با اشاره به این که این دسته از افراد تمایل زیادی به مصرف غذا‌های با طبع سرد دارند، گفت: افراد با مزاج سرد و‌ تر و بلغمی بهتر است از مواد غذایی دارای طبع سرد مانند ماست، دوغ، خیار، کاهو و میوه‌های ترش خصوصا در فصول سرد سال کمتر استفاده کرده و گلابی، سیب، موز، انبه زیتون، بادام. انجیر، کنجد، توت شیرین، مویز و خورشت‌های گرم مانند قیمه و کرفس که با گوشت گوسفند تهیه شده و طبع گرمی دارند را جایگزین کنند.

حاجی حیدری گفت: رنگ پریدگی پوست، افزایش آب دهان، عدم احساس تشنگی، خواب آلودگی، افزایش زمان خواب، ترش کردن معده و کاهش حافظه از عوارض افزایش غیر طبیعی بلغم است.

او افزود: در طب سنتی ایرانی هر فردی باید مزاج طبیعی و مادرزادی خود را بشناسد، اما سعی در تغییر آن نداشته باشد، زیرا بهترین عملکرد بدن افراد زمانی است که مزاج طبیعی آن‌ها دچار تغییر غیرطبیعی نشده باشد، اما متاسفانه این روز‌ها شاهد این هستیم که افرادی ناآگاه یا بعضاً معروف در حوزه طب سنتی بدون در نظر گرفتن مزاج طبیعی افراد با تجویز گیاهان دارویی یا توصیه به مصرف غذا‌هایی با طبع گرم سعی در تغییر مزاج از سردی به گرمی دارند در حالی که این کار می‌تواند سبب بروز بسیاری از بیماری‌ها در افراد شود؛ بنابراین توصیه می‌شود که افراد در مصرف غذا‌ها و گیاهان دارویی مزاج، فصل، شغل و آب و هوای منطقه سکونت خود را در نظر بگیرند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: طب سنتی مزاج ابتلا به بیماری خواب آلودگی طب سنتی گوشت طب سنتی ایرانی غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۶۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیب این خوراکی‌ها با آب خطرناک است

آب مایه حیات است، اما در مواقعی مصرف آن احتمال دارد به بدن و به ویژه سیستم گوارشی آسیب بزند. اگر شما کسی هستید که حتما باید همراه با غذای خود آب زیاد بخورید، بهتر است این کار را متوقف کنید؛ زیرا غذا‌های خاصی وجود دارند که ممکن است همزمان با مصرف آب به سیستم گوارشی بدن ضرر برسانند.

به گزارش ایسنا، می‌توان انکار کرد که مصرف آب با بیشتر غذا‌ها بی‌خطر است، اما چند ترکیب وجود دارد که می‌تواند باعث سوءهاضمه و ناراحتی شود.

در این مطلب به پنج ماده غذایی که نباید با آب صرف شوند و دلایل آن اشاره کرده‌ایم.

موز

موز حاوی مقدار قابل توجهی فیبر محلول است. خوردن آن با آب زیاد می‌تواند شیره معده را رقیق کند که در نهایت می‌تواند سرعت هضم غذا را کاهش دهد. به طور کلی بهتر است موز را به تنهایی یا با غذا‌هایی که بافت و طعم آن را تکمیل می‌کنند مصرف کنید.

مرکبات

مرکباتی مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو خودشان حاوی مقدار زیادی آب هستند. مصرف این میوه‌ها با آب زیاد ممکن است منجر به ناراحتی معده یا احساس سیری شود. بهتر است این میوه‌ها را در حد اعتدال صرف کنید و بین زمان مصرف مرکبات با نوشیدن یک لیوان آب فاصله ایجاد کنید.

ماست

ماست یک محصول لبنی حاوی باکتری خوب پروبیوتیک است که برای سلامت روده مفید است. نوشیدن آب بلافاصله پس از مصرف ماست می‌تواند این پروبیوتیک‌ها را شسته و اثربخشی آن‌ها را کاهش دهد؛ بنابراین اگر بعد از خوردن ماست احساس تشنگی کردید و نیاز به نوشیدن آب داشتید تنها یک جرعه آب بنوشید یا به منظور بر طرف کردن عطش ماست طعم‌دار انتخاب کنید که از قبل با مایع رقیق شده است.

غذا‌های تند و ادویه دار

غذا‌های تند مانند فلفل چیلی یا سس‌های تند وقتی با مقدار زیادی آب ترکیب شوند می‌توانند باعث ایجاد ناراحتی در سیستم گوارشی شوند. آب ممکن است گرما را پخش کند و احساس سوزش ناشی از خوردن غذا‌های تند را بدتر کند. محصولات لبنی مانند شیر یا ماست انتخاب‌های بهتری برای خنک کردن دهان هنگام خوردن غذا‌های تند هستند.

برنج

مصرف مقادیر زیاد آب همراه با برنج می‌تواند اسید‌های معده مورد نیاز برای هضم غذا را رقیق کند. در حالی که خوردن یک لیوان آب قبل یا بعد از خوردن برنج خوب است، از نوشیدن بیش از حد در حین خوردن یک وعده غذایی مبتنی بر برنج خودداری کنید. قبل از نوشیدن آب بیشتر، کمی زمان بگذارید تا برنج هضم شود.

دیگر خبرها

  • مسمومیت ۵ نفر به علت خوردن قارچ سمی
  • ترکیب این خوراکی‌ها با آب خطرناک است
  • خوراکی‌هایی خوش عطر و طعم با توت‌فرنگی
  • سهم افراد در تصادفات رانندگی مشخص شد
  • جزئیات بیشتر از کاهش ۳ ماهه خدمت سربازی
  • فعال سیاسی اصولگرا: بهترین زمان برای تغییر و اصلاح دولت سیزدهم است
  • ماجرای جالب شکلات دو هزار یورویی!
  • زریبافان: بهترین زمان برای تغییر و اصلاح دولت سیزدهم است /رئیسی نباید زیر بار فشار جریانات سیاسی و فامیلی برود
  • این خوراکی‌ها دشمن کم خونی هستند
  • از برداشت قارچ‌های خودرو جدا خودداری کنید