Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن فتحی، عضو هیأت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در سال های اخیر صنعت مواد اولیه دارویی کشور به همت و تلاش فعالان این حوزه، رشد بسیار خوبی داشته و امروزه ایران جزء معدود کشورهای دنیا در عرصه تولید مواد موثره دارویی محسوب شود و حرف برای گفتن دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محسن فتحی، عضو هیأت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی و نماینده ناظر بر هیات امنا صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت در خصوص صنعت دارویی کشور گفت: همواره حوزه دارو یکی از مهم ترین بخش های کشور بوده است و دولت ها برای ارائه عملکرد خود در حوزه سلامت به اقدامات انجام شده در این حوزه اشاره می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین توجه به حوزه دارو در مدیریت نظام سلامت کشور بسیار ضروری است.

فتحی در ادامه افزود: در زنجیره تأمین دارویی کشور چهار بخش اصلی تولید داروی نهایی، واردات داروی نهایی، تولید مواد موثره دارویی و واردات مواد موثره دارویی وجود دارد. همه این بخش ها باید در جهت تأمین داروی با کیفیت و با قیمت مناسب برای مردم و البته با رویکرد نیل به خودکفایی و عدم وابستگی عمل کنند.

نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر حمایت از تولید اظهار داشت: برای کاهش هزینه ها در این حوزه تقویت و حمایت از تولید داخلی بر واردات اولویت دارد و همچنین حمایت از تولید داخلی مواد موثره دارویی برای تأمین مواد اولیه دارویی کارخانه های داروسازی بسیار مهم است. خوشبختانه در سال های اخیر صنعت مواد اولیه دارویی کشور به همت و تلاش فعالان این حوزه، رشد بسیار خوبی داشته و امروزه ایران جزء معدود کشورهای دنیا در عرصه تولید مواد موثره دارویی محسوب شود و حرف برای گفتن دارد.

محسن فتحی درباره تخصیص ارز دارویی گفت: موضوع تخصیص ارز دارو یکی از موضوعات اساسی در تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۰ بود که در مجلس مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت با توجه اهمیت استراتژیک مقرر شد که تخصیص ارز دولتی حوزه دارو در سال جاری نیز ادامه یابد. البته این ارز دولتی فقط به بخش های اصلی مواد اولیه دارویی و داروهایی که در داخل کشور تولید نمی شود تعلق می گیرد و در بخش هایی مانند ملزومات دارویی ارز دولتی به ارز نیمایی تبدیل شده است.

وی ادامه داد: در هر حال آزادسازی نرخ ارز گریزناپذیر است اما در شرایط فعلی تصمیم بر حفظ ارز دارویی گرفته شده است. آزادسازی ارز دارویی باید با برنامه ریزی و آماده شدن زیرساخت ها برای این اقدام، به صورت گام به گام صورت بگیرد. آزادسازی نرخ ارز باید به گونه ای انجام شود که فشار مالی آن بر مردم و بیمه ها تحمیل نگردد؛ اینگونه نباشد که موجب افزایش ناگهانی قیمت ها شود و یا همه بار مالی آن بر بدنه نحیف بیمه های کشور تحمیل شود و این صنعت را به کلی نابود کند.

نماینده ناظر بر هیأت امنا صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت به نامگذاری سال نیز اشاره کرد و گفت: در راستای تحقق شعار «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها»، حمایت از تولید داخلی و همچنین مشکلات ناشی از تحریم ها، بایستی حمایت از تولیدکنندگان داخلی صنعت دارو به ویژه حوزه مواد اولیه دارویی صورت بگیرد تا هزینه های تولید دارو کاهش یافته و در مسیر تکمیل زنجیره تأمین دارو و خودکفایی گام های بلندی برداشته شود.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: امیدواریم که رئیس جمهور منتخب مردم در دولت سیزدهم، افراد صالح و شایسته ای را در نظام سلامت به کارگیری کند تا با مدیریت درست بتوان ساختارهای سیستم سلامت را اصلاح نمود. مجلس شورای اسلامی نیز حداکثر توان خود را جهت انجام وظایف نظارتی در این زمینه به کار خواهد گرفت.

منبع: فارمانیوز

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کمیسیون بهداشت محسن فتحی تولید دارو مواد دارویی نرخ ارز دارویی مواد موثره دارویی مجلس شورای اسلامی مواد اولیه دارویی حمایت از تولید دارویی کشور ارز دارویی ارز دارو بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۶۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: مازندران به عنوان نگین سرسبز ایران از مزیت‌های ویژه‌ای در تولید و تامین محصولات کشاورزی برخوردار می‌باشد به نحوی که رتبه اول در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده و برخورداری از موهبت دریا و بنادر مستعد و قابل توسعه منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاه منطقه آزاد تجاری، فرصت‌های بسیار مناسبی را در تامین امنیت غذایی و کالا‌ها و محصولات مورد نیاز کشور دارد که توجه مسئولین بر ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آن یک امر ضروری می‌باشد.

او با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در جهت رشد و توسعه فعالیت‌های تجاری با کشور‌های حوزه خزر شکل گرفته است، افزود: برخورداری و مزیت‌های حوزه خزر از جهت توسعه صادرات، خصوصا محصولات کشاورزی و نیز تامین کالا‌های مورد نیاز کشور از جمله روغن خام، گندم، دانه‌های روغنی، خوراک دام و ... همچنین ورود موقت کالا و ترانزیت و سوآپ آن می‌تواند منجر به توسعه چندوجهی استان و رشد اقتصاد دریاپایه گردد.

وفائی نژاد تسریع در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله توسعه فعالیت‌های حمل و نقل ریلی و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل سراسری و بین المللی و توسعه راه‌ها و ایجاد سیلو‌ها و مخازن را از ضروریات توسعه فعالیت‌های تجاری بر شمرد و گفت: این امر می‌تواند در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال و سرمایه گذاری و خلق موقعیت‌های جدید برای توسعه استان گردد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران ضرورت توجه به سرمایه گذاری پایدار برای ذخیره استراتژیک کالا از جمله ایجاد سیلو و مخازن روغن خام در استان را فرصتی مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات برشمرد و افزود: پروژه ساخت ۲۵ هزار تن مخازن روغن نکا و ضرورت تسریع در مصوبات دولت در این خصوص موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه خواهد بود.

وفائی نژاد در پایان به مزیت‌های تامین کالا‌های اساسی از جمله واردات ۸۰۰ هزار تن گندم و روغن خام که در دولت سیزدهم از مسیر بنادر استان مازندران صورت گرفت، اشاره کرد و گفت: بهره برداری از ظرفیت بنادر شمالی می‌تواند فرصت مناسبی برای افزایش تراز تجاری و رونق اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های حاشیه خزر، تامین مواد اولیه واحد‌های تولیدی و کالا‌های اساسی و استراتژیک کشور و دور زدن تحریم ها، کاهش هزینه‌های تمام شده واردات کالا‌های اساسی و صرفه جویی در منابع را فراهم نماید.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • تامین برق پایدار حوزه‌های برگزاری کنکور سراسری در استان یزد
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • آزادسازی دو هزار مترمربع از زمین های کشاورزی اسلامشهر
  • هزینه ۸۰۰ میلیارد تومانی در حوزه زیرساخت های اربعین
  • ضبط و معدوم‌سازی ۷۰۰ کیلوگرم مواد خام دامی در مرکز لرستان
  • وزیر کشور: پلاژهای دولتی در سواحل باید مورد استفاده همه مردم قرار بگیرد
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان