Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@20:39:05 GMT

۴ پروژه زیست‌محیطی شهرداری قم افتتاح می‌شود

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۶۵۸۲

۴ پروژه زیست‌محیطی شهرداری قم افتتاح می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، مراسم افتتاحیه این طرح‌ها امروز با حضور مدیران و مسئولان استانی، شهردار، اعضای شورای اسلامی شهر و سایر مدیران شهری برگزار می‌شود.

نخستین پروژه زیست‌محیطی که این هفته و در قالب طرح «قم در مسیر تحول» افتتاح می‌شود، مرکز امحای پسماندهای پزشکی با ظرفیت امحای ۱۰ تن پسماند در روز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اجرای این طرح که نخستین دستگاه با کاربری بی‌خطر سازی پسماند پزشکی در کشور به شمار می‌رود ۱۸۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

از اهداف کلان این پروژه می‌توان به بی خطرسازی پسماندهای عفونی –بیمارستانی، حفظ محیط‌زیست و جلوگیری از آلودگی زمین با کاربری دفن، کم‌حجم سازی پسماندهای دفن شده و استفاده بهینه از زمین اشاره کرد.

 

آغاز عملیات اجرایی احداث خط دوم پردازش پسماندهای شهری

این طرح بزرگ شهری بااعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال، باهدف حفاظت بیشتر از محیط‌زیست، مدیریت بهینه پسماندهای شهری، جداسازی پسماند ارزشمند، فرآوری پسماند آلی و جلوگیری از دفن بی‌رویه زباله و تولید کود کمپوست مرغوب آغاز خواهد شد.

از ویژگی‌های بارز این پروژه همچنین می‌توان به ایجاد درآمد پایدار برای شهر اشاره کرد.

خط دوم پردازش پسماندهای شهری قم روزانه ظرفیت ۳۰۰ تن پردازش پسماند شهری و حذف دفن مستقیم پسماند را خواهد داشت و با عملیاتی شدن این خط دفن مستقیم پسماند شهری قم به روزانه کمتر از ۱۰۰ تن خواهد رسید و به‌صورت مستقیم برای ۴۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

 

سامانه نرم‌افزاری همیاران بازیافت

سومین پروژه، رونمایی از سامانه نرم‌افزار همیاران بازیافت «زیپاک» بااعتبار ۴۲۰ میلیون ریال به‌منظور یکپارچه‌سازی و تمرکز تحویل پسماند به غرفه‌های بازیافت و خودروهای جمع‌آوری پسماند، برنامه‌ریزی و ساماندهی هزینه کرد اعتبار ریالی همیاران، جمع‌آوری بانک اطلاعات همیاران پسماند و بهبود چرخه مدیریت پسماند طراحی و اجراشده است.

از ویژگی‌های بارز این پروژه، می‌توان راه‌اندازی داشبورد مدیریتی، راه‌اندازی سیستم رتبه‌بندی عوامل اجرایی، راه‌اندازی سیستم انگیزشی( امتیاز بگیر،جایزه‌بگیر)، گزارش‌گیری پویا از عملکرد همیاران و متصدیان و پیمانکاران اشاره کرد.

 

سایت تخمیر کود کمپوست

چهارمین پروژه، سایت تخمیر کود کمپوست است که بااعتبار ۳۵ میلیارد ریال که در مدت هشت ماه توسط سازمان پسماند شهرداری قم اجراشده است.

مساحت اجرای این طرح ۲۰ هزار مترمربع و از اهداف کلان پروژه می‌توان به ارتقاء شاخص‌های حفظ محیط‌زیست و مدیریت شیرابه زباله‌ها، ایجاد بستر مناسب به‌منظور اجرای فرآوری کود کمپوست به‌صورت استاندارد و کاهش دفن پسماندهای شهری اشاره کرد.

انتهای پیام/2258

منبع: فارس

کلیدواژه: قم محیط زیست شهرداری تحول پسماندهای شهری کود کمپوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۶۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است

صالح کربلایی حسنی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از سایت مدیریت پسماند شهرداری ساوه اظهار کرد: کارگروه محیط زیست شهرستان به مناسبت هفته زمین پاک، به منظور بررسی مصوبه‌های این کارگروه در خصوص پسماند از این سایت بازدید کرد.

وی اضافه کرد: خاکپوشانی و پردازش از مهمترین مصوبه‌های کارگروه‌های استانی و شهرستانی است که هم اکنون در حال انجام و دفن زباله‌ها نیز به صورت بهداشتی در حال انجام است.

کربلایی حسنی با بیان اینکه این اقدامات گام مهمی در تحقق مصوبات است، یادآور شد: دفع محیط زیستی زباله‌ها مهمترین افق اعضای کارگروه محیط زیست شهرستان ساوه برای کاهش آلایندگی و عواقب محیط زیستی است که انتظار می‌رود مجموعه مدیریت شهری شامل شهرداری و شورای اسلامی شهر حمایت‌های خود را از مدیریت پسماند برای تحقق این هدف بیش از گذشته انجام دهند.

وی خاطر نشان کرد: احداث لندفیل (گودال دفن زباله‌های غیر بازیافتی) این طرح هم‌اکنون در دست مشاور برای اتمام طراحی و مراحل مطالعاتی است و انتظار می‌رود اعتبارات مورد نیاز آن از سوی مجموعه مدیریت شهرستان تخصیص و تامین شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ساوه همچنین بر مشارکت مردم در تفکیک زباله از مبدا اشاره کرد و افزود: همزمان با از سرگیری فعالیت سایت پردازش، سایت پسماند شهرداری ساوه و تفکیک زباله از مبدا نیز شروع شده تا میزان دفن زباله‌های شهر به حداقل برسد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری ساوه هم در این ارتباط گفت: سایت پردازش این شهرداری ۱۰ سال پیش با ظرفیت تفکیک ۲۵۰ تُن زباله در روز به بهره‌برداری رسیده، اما به علت نداشتن توجیه اقتصادی فعالیت آن پس از مدتی متوقف شد.

یاسر یعقوب زاده با بیان اینکه زباله دزدی توسط زباله گردها و مافیای آن مهمترین دلیل نداشتن توجیه اقتصدای برای فعالیت سایت پردازش محسوب می‌شود، افزود: این سایت در ۱۰ سال گذشته برای چند بار به پیمانکار واگذار شد، اما مجدد فعالیت‌های آن متوقف ماند.

وی اضافه کرد: در نهایت پارسال با اخذ مجوز از شهرداری و شورای سلامی شهر تفکیک زباله از مبدا تا سایت پردازش را به صورت یک مجموعه با تَرک تشریفات به یک سرمایه‌گذار به مدت سه ماه به صورت آزمایشی واگذار کردیم که فعالیت آن از ابتدای فروردین‌ماه امسال آغاز شده است.

یعقوب زاده میانگین زباله تفکیکی در سایت‌های پردازش کشور را حدود پنج درصد اعلام کرد و گفت: به علت فعالیت زباله گردها در ساوه این میانگین به کمتر از ۲ درصد رسیده که مانعی برای فعالیت شرکت پیمانکار تبدیل شده و انتظار می‌رود مردم برای پیشبرد هرچه بهتر کار در طرح تفکیک زباله از مبدا با این مجموعه همکاری داشته باشند.

وی همچنین در خصوص ساخت لندفیل در سایت پسماند نیز اظهار کرد: مطالعات این طرح هم‌اکنون در دست اقدام است که انتظار داریم پس از تایید و تامین اعتبار عملیات اجرایی آن نیز حدود ۲۵ ماه زمان لازم داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست
  • تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست
  • تعامل مدیریت شهری ساوه برای دفع بهداشتی زباله‌ها ضروری است
  • حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است
  • ساماندهی محل دفن پسماند گتوند در کوتاه مدت
  • شهرداری‌های کردستان مدیریت دفن بهداشتی زباله را ندارند
  • جمع‌آوری پسماندهای جزء ساختمانی در فازهای بعدی اپلیکیشن «اصپاک»
  • هر فرد می تواند سفیر محیط زیست باشد/ اعمال فرهنگ‌سازی راه حلی برای حفظ محیط‌زیست