Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-24@03:38:09 GMT

بازگشایی رسمی کتابخانه جامع گوهرشاد در مشهد

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۲۶۸۸۴

بازگشایی رسمی کتابخانه جامع گوهرشاد در مشهد

به گزارش حوزه استان ها خبرگزاری تقریب به نقل از پایگاه خبری آستان قدس رضوی، رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس در این مراسم، با اشاره به اینکه کتابخانه جامع گوهرشاد منابع علوم دینی، حدیث و سیره اهل بیت(ع) را در خود جای داده است افزود: مدیریت آستان قدس رضوی تصمیم گرفت با توجه به ساخت ‌و سازی که در طبقه منهای یک حرم مطهر در حال اجراست، ساختمان جدیدی را با شکوه و درخور شأن آستان قدس و قدمت ۷۰ ساله کتابخانه گوهرشاد احداث کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
حجت‌الاسلام سیدجلال حسینی افزود: به همین دلیل در طی یک دوره سه ساله ساخت و تکمیل این ساختمان، کتابخانه به محل صحن امام حسن مجتبی(ع) انتقال پیدا کرد تا پژوهشگران، طلاب و دانشجویان و دیگر علاقه‌مندان به کتب اهل بیت(ع) بتوانند از این منابع استفاده کنند.
 
وی ادامه داد: این کتابخانه بالغ بر ۵۲۲ هزار منبع مختلف شامل حدود چهار هزار نسخه خطی، بیش از سه هزار و ۵۰۰ کتاب چاپ‌سنگی، سربی و چاپی نفیس، افزون بر ۱۲هزار جلد کتاب چاپی و بالغ بر ۵۰۰هزار منبع الکترونیک را در خود جای داده و تنها کتابخانه شبانه‌روزی در کشور است که به صورت تخصصی موضوعات و معارف اهل بیت(ع) و به ویژه حضرت رضا(ع) را در خود جای داده است.
 
رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نسبت به تبدیل فرهنگ و معارف رضوی به قالب‌های مختلف زیبا برای مخاطبان و ترویج آن در سطح جامعه تأکید و بیان کرد: باید از شعار و سخنرانی دست برداشت و وارد عمل شد تا زمانی که زائر وارد حرم مطهر می‌شود ارتباط فکری با دستگاه امام رضا(ع) برقرار کند.
 
کتابخانه مسجد جامع گوهرشاد در سال ۱۳۳۲ توسط مرحوم حاج سیدسعید طباطبایی نایینی با پنج هزار نسخه کتاب خطی، چاپ‌سنگی و چاپی وقف شده است.
 
ساختمان کنونی کتابخانه آستان قدس رضوی از سال ۱۳۶۹ به دلیل استقبال محققان و طلاب علوم دینی و با دستور تولیت فقید این آستان ، مرحوم آیت‌الله طبسی، با زیربنای هزار و ۲۰۰ متر مربع در ۲ طبقه در بست شیخ بهایی ساخته شد و در حال حاضر ۱۸ هزار نفر عضو این کتابخانه هستند.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: آستان قدس رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۶۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداء قرآن ویژه فلسطین به هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در کشور مالزی

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، حجت‌الاسلام سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، امیر مهدی حکیمی، مدیر عامل موسسه آفرینش‌های هنری، مهندس مسعود فرزانه، مدیر عامل موسسه چاپ و انتشارات و جعفر مروارید، معاون طرح و برنامه سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی به دعوت بنیاد کتابت و نشر قرآن «رستو» به کشور مالزی سفر کردند. هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در پی سفر بنیاد رستو به ایران و دیدار با برخی از مدیران آستان قدس رضوی که سال گذشته صورت گرفت، برای پیگیری تفاهمات صورت گرفته در زمینه تبادل تجربیات مشترک، چاپ قرآن، آموزش‌های هنر اسلامی و مرمت نسخ خطی و همچنین چاپ کتب مشترک در خصوص فلسطین به کشور مالزی سفر کردند. این هیئت اعزامی، ضمن حضور در بنیاد کتابت و نشر قرآن «رستو» از نزدیک با فعالیت‌های مختلف و دستاورد‌های قرآنی این مجموعه آشنا شدند.  در این بازدید هیئت اعزامی آستان قدس رضوی با پروفسورعبداللطیف، و رئیس بنیاد رستو دیدار و گفتگو کردند و قرآن ویژه مردم فلسطین که صرفا به منظور حمایت از مردم مظلوم و ستمدیده غزه به چاپ رسیده است به این هیئت اهدا شد.  بنیاد رستو به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی در سال ۱۹۹۸ و با هدف گسترش پیام اسلام به سراسر جهان، تقویت ایمان مسلمانان و احیای هنر‌های اسلامی در کشور مالزی و در شهر شاه عالم تاسیس شد. این سازمان تا امروز بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار رینگیت را صرف جمع‌آوری و پیشرفت نقوش سنتی فرهنگ مالزی کرده است که متاثر از فرهنگ اسلامی است. این مرکز با حمایت دولت و خیرین تبدیل به یک مرکز بزرگ برای نشر قرآن کریم و احیای هنر‌های اسلامی شده است که دارای کارگاه‌های خوشنویسی و تذهیب قرآن کریم، فروشگاهی برای فروش آثار هنری قرآنی و گاهی پذیرایی میهمانانی از کشور‌های مختلف جهان است. همچنین ارتباط فرهنگی با کشور‌های اسلامی از دیگر سیاست‌های این بنیاد محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز به کار رسمی مرکز جامع سلامت معلم کلایه + فیلم
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • دسترسی به 250 هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • اهدای قرآن ویژه فلسطین به هیئت آستان قدس رضوی در مالزی
  • موسسه جوانان آستان قدس رضوی، دوره جامع تربیت مربی برگزار می کند
  • اهداء قرآن ویژه فلسطین به هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در کشور مالزی
  • فعالیت‌ های مشاوره‌ای آستان قدس رضوی در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد
  • فعالیت‌های مشاوره‌ای آستان قدس رضوی در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد
  • ۴۳ هزار نفر در نوروز ۱۴۰۳ از موزه های آستان قدس رضوی بازدید کردند
  • 43 هزار نفر در نوروز 1403 از موزه های آستان قدس رضوی بازدید کردند