Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، حجت‌الاسلام علی‌محمد اسلامی منش معاون فرهنگی کمیته امداد استان یزد بابیان اینکه کمک به تحصیل مددجویان، تقویت بنیه دینی، ارتقای سبک زندگی و مصون‌سازی جامعه هدف تحت حمایت ازجمله اهداف مهم این نهاد است، گفت: سال گذشته دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای آگاه‌سازی و آموزش، کمک‌هزینه تحصیلی، ارائه خدمات فرهنگی به دانش آموزان، دانشجویان، برگزاری اردو‌های آموزشی و زیارتی و شهریه دانشجویی مددجویان تحت حمایت کمیته امداد در استان یزد هزینه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه خدمات فرهنگی به مددجویان طبق نیازسنجی و ظرفیت سنجی فرهنگی، شناسایی و سطح‌بندی مخاطبان و تعیین نوع خدمت ارائه می‌شود، افزود: سال گذشته ۷۴۱۰ مددجوی تحت حمایت از خدمات آگاه‌سازی و آموزش و خدمات فرهنگی در کانون‌های فرهنگی بهره‌مند شدند، این در حالی است که ۶۳۹۲ نفر از آنان زن و ۱۰۱۷ نفر مرد بودند.

معاون فرهنگی کمیته امداد استان یزد تصریح کرد: در این مدت ۳۵۳۳ مددجوی تحت حمایت شامل زنان سرپرست خانوار، دختران و پسران مستعد ازدواج، کودکان ۴ تا ۷ سال، دانش آموزان و دانشجویان، مستعدان اشتغال و خودکفائی، زوج‌های جوان و سالمندان از آموزش‌های قرآنی در زمینه‌های روخوانی، روان‌خوانی، تجوید، قصص قرآنی (کودکان)، تفسیر، حفظ، محافل نور، درک و فهم و تدبر در قرآن به‌صورت حضوری و غیرحضوری (مجازی) بهره‌مند شدند.

او افزود: سال گذشته ۵۴۲ مددجوی تحت حمایت در جشنواره قرآنی باران وحی در موضوعات قرائت، ترتیل، مداحی، اذان، معارفی، نقاشی، قصه‌گویی، صنایع‌دستی، دکلمه خوانی و حفظ قرآن کریم شرکت کردند.

اسلامی منش ادامه داد: همچنین ۲۳۴۶ مددجوی تحت حمایت در سال ۹۹ از برنامه‌های آموزشی در زمینه مهارت‌های زندگی، سبک‌های فرزند پروی و پیشگیری از اعتیاد بهره‌مند شدند.

وی افزود: در این مدت ۱۴۷ مددجوی بی‌سواد ۱۰ تا ۴۹ سال تحت حمایت به نهضت سوادآموزی معرفی شدند، ۷۸ نفر از این سوادآموزان زن و ۶۹ نفر مرد بودند.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مددجویان کمیته امداد کمک به نیازمندان دانش آموزان مددجوی تحت حمایت خدمات فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۸۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها

«حاجی بادام» یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های یزدی است که طعم خوب و سادگی آن زبانزد خاص و عام است، در ظرف شیرینی مخلوط یزدی‌ها جایگاه قابل توجهی دارد و جزو میراث ناملموس کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، شهر فلات مرکزی ایران به واسطه قرارگیری در اقلیم خاص بناها و سازه‌های منحصربه‌فردی از جمله قنات دارد و بیشتر به این نام شناخته می‌شود، اما در کنار این جاذبه‌های گردشگری خوراکی‌های خوشمزه و پرخاصیتی نیز دارد که در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

تعدادی از مردم تصور می‌کنند که «میراث فرهنگی» تنها به آثار تاریخی و میراث ملموس باقی مانده از گذشتگان می‌پردازد، در حالی که در کنار این آثار، کشور ما در میراث ناملموس نیز بسیار غنی است که با تلاش متولیان امر در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

بسیاری از خوراکی‌های نواحی و مناطق مختلف کشور جزو آثار ناملموس فرهنگی یک سرزمین محسوب می‌شود و ثبت آن‌ها راهی برای حفظ و معرفی این سوغاتی‌های محلی به مردم سایر نقاط کشور است.

ثبت ۱۴۷ اثر ناملموس یزد در فهرست آثار ملی کشور

عبدالمجید شاکری شمسی، معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد با تاکید بر ضرورت صیانت از مواریث تاریخی و فرهنگی به خبرنگار ایمنا می‌گوید: تاکنون ۱۴۷ اثر فرهنگی و تاریخی استان در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

وی با اشاره به اینکه استان یزد دارای ۷۰۰۰ اثر ارزشمند شناسایی شده از جمله خانه‌ها، مساجد، حسینیه، کاروانسراها، قلعه، حمام، آب انبارها، سایت‌ها و محوطه‌های تاریخی بافت‌های شهری و روستایی است، عنوان می‌کند: از این تعداد ۱۷۱۲ اثر تاریخی، فرهنگی در حوزه غیر منقول به ثبت آثار ملی کشور رسیده است.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد خاطرنشان می‌کند: بسیاری از خوراکی‌ها و شیرینی‌جات یزدی در لیست اثر ناملموس کشور به ثبت رسیده که یکی از آن‌ها «حاجی بادام» است. میراث ناملموس دیار جهانی یزد، سوغاتی‌های مهمی دارد که بعضی به خوبی شناخته شده و بعضی همچنان ناشناخته است.

شاکری شمسی تصریح می‌کند: «حاجی بادام» یکی از شیرینی‌های ساده است که جزو آثار ناملموس قرار دارد و در زمره خوراکی‌های این استان به ثبت ملی رسیده است.

شیرینی سنتی و مقوی یزدی‌ها

«حاجی بادام» را می‌توان به عنوان یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های یزدی نام برد که طعم خوب و سادگی آن زبانزد خاص و عام در یزد است و در ظرف شیرینی مخلوط یزدی‌ها جایگاه قابل توجهی دارد. این شیرینی ترکیبی از مواد اولیه مورد نیاز از جمله آرد بادام، آرد نخودچی، جوز و تخم‌مرغ است که هرکدام ارزش غذایی زیادی دارد و در کنار هم طعمی بسیار متمایز از دیگر شیرینی‌ها خواهد داشت.

حاجی بادام به شکل نقل و گرد و به رنگ نخودی کرم و تیره است، که از «بادام» یکی از مغزهای مهم با چربی‌های اشباع نشده و سرشار از پروتئین غذایی مغذی و غنی پر درست می‌شود که برای سلامتی مفید است.

بادام حاوی مقدار زیادی اسید چرب است که به نرم شدن پوست بدن کمک می‌کند و سرشار از ویتامین E است و خاصیت ضد پیری دارد و از ایجاد چین و چروک‌های پوستی جلوگیری می‌کند.

یزدی‌ها حاجی بادام را چگونه تهیه می‌کنند؟

زرده تخم‌مرغ برای درست کردن حاجی بادامی نقش اساسی را بر عهده دارد و باید حداقل پنج عدد زرده را از تخم‌مرغ جدا کرد. مواد غذایی دیگری همچون پودر قند، پودر هل، آرد نخودچی، جوز هندی، پودر بادام و بیکینگ پودر نیز از مواد مورد نیاز برای پخت حاجی بادام است.

با این مقدارمی‌توان ۲۰ تا ۳۰ عدد شیرینی حاجی بادامی را درست کرد. ابتدا باید کاسه‌ای بزرگ برداشت تا بتوان موادی که در ادامه اضافه می‌شود را به خوبی هم زد. پنج زرده تخم‌مرغی که جدا شده است در داخل کاسه ریخته و بعد از آن پودر قند، پودر هل و جوز هندی به آن اضافه می‌شود. می‌توان به این ترکیب مقدار کمی زعفران غلیظ آب شده اضافه کرد تا طعمی عالی به شیرینی بدهد.

در کنار درست کردن این ترکیب باید آرد نخودچی، بیکینگ پودر و پودر بادام را در ظرفی جدا با هم ترکیب و آن را چند سری اَلک کرد تا یک‌دست شود. لازم است این مخلوط به ترکیب زرده تخم‌مرغ، پودر قند، پودر هل و جوزه هندی اضافه شود. حالا خمیرمایه شیرینی آماده است تا در درون سینی فر قرار گیرد.

کد خبر 729024

دیگر خبرها

  • اهدای ۱۶۵ میلیارد ریال لوازم ضروری به نیازمندان خراسان‌جنوبی
  • چتر حمایتی پزشکان یزدی برای درمان بیماران صعب العلاج
  • حمایت دانشجو معلمان یزدی از سپاه پاسداران
  • ۷۵۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به مددجویان ایلام پرداخت شد
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها
  • احداث و تعمیر ۱۰۹۳ واحد مسکونی مددجویان در البرز
  • اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان به مسکن مددجویان البرزی
  • اشتغال مددجویان کمیته امداد میامی با ۳۳۰ میلیارد ریال محقق شد
  • ارائه خدمات رایگان به ۴۸۰مددجوی نهادهای حمایتی
  • سورپرایز بزرگ دولت برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی / واریز عیدی مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در این ماه