Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به جامعه بین‌الملل تاکید کرد تا هرآنچه ممکن است را انجام دهند که طالبان و دولت کابل از صحنه نبرد بر سر میز مذاکره بنشینند و هشدار داد، سکون و فقدان عمل ممکن است به چند سال بیشتر درگیری در این کشور بینجامد.

 به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دبورا لیونز، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به شورای امنیت گفت که نمی‌تواند نگرانی خود را نسبت به وضعیت فعلی بیش از حد بیان کند و ادامه داد، هر روند عمده - سیاست، امنیت، روند صلح، اقتصاد، شرایط اضطراری بشردوستانه و مقابله با کرونا - منفی یا راکد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود، خشونت‌های رو به رشد از سوی طالبان در سال گذشته میلادی، توقف مذاکرات صلحی که سپتامبر ۲۰۲۰ در قطر آغاز شد و جدیدترین کارزار نظامی به پیشرفت‌هایی چشمگیر برای شبه نظامیان بدل شده است. بیش از ۵۰ منطقه از ۳۷۰ منطقه افغانستان از آغاز مه ۲۰۲۱ به دست طالبان افتاده است. بسیاری از این مناطق در اطراف مراکز ولایتی است و این یعنی اینکه طالبان دارد موضع خود را تقویت می‌کند و هر زمان که نیروهای خارجی از این کشور به طور کامل خارج شدند، مراکز را می‌گیرد.

این مقام مسئول سازمان ملل به افزایش ۲۰ درصدی تلفات غیرنظامیان در نیمه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت زمان مشابه سال ۲۰۲۰ اشاره کرد که شامل افزایش تلفات زنان و کودکان می‌شود. درگیری‌ها در افغانستان نشان می‌دهد که عاملان آن حالا دیگر امیدواری‌ها برای مذاکرات را از بین می‌برند.

فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان افزود: ادامه روند کارزار نظامی شدید در افغانستان به افزایش و طولانی شدن خشونت‌هایی منجر می‌شود که می‌تواند باعث آزار مردم افغانستان شده و تهدیدی در از بین رفتن آنچه شود که به سختی آن را ساخته‌اند و شامل حقوق زنان می‌شود.

محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه افغانستان به شورای امنیت سازمان ملل گفت که مردم کشورش اخیرا شاهد بدترین خشونت‌ها در دو دهه گذشته بوده‌اند و طالبان را به ناکامی و عدم رعایت الزاماتی متهم کرد که در فوریه ۲۰۲۰ با دولت ترامپ به آنها متعهد شده بود و ادامه داد، این گروه شبه نظامی بجای آن تعهدات، خشونت را افزایش داده و کشور و منطقه را به شدت در وضعیت بی ثباتی قرار داده است.

در همین حال، دبورا لیونز گفت که مانع اصلی بر سر راه صلح در افغانستان فقدان وحدت در میان رهبران ستیزه جو در این کشور است که برای گفتگوهای صلح با طالبان از اهمیت برخوردار است.

وی با اعلام اینکه مردم افغانستان و جامعه دیپلماتیک بابت این فقدان وحدت سیاسی نگران شده‌اند، به شورای امنیت و کشورهای منطقه‌ای تاکید کرد تا اقداماتی را برای اجتناب از سقوط و انحراف افغانستان در مسیر خشونت بیشتر و درد و رنج مردم انجام داده و به مذاکرات برگردد.

همچنین لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز بار دیگر بر تعهد کشورش برای امنیت در افغانستان و ادامه حمایت از نیروهای امنیتی و نیازهای اقتصادی و بشردوستانه در این کشور تاکید کرد و به کشورها گفت که که با نفوذ خود گفتگوها بین طالبان و دولت کابل را رقم بزنند.

این اظهارات در شورای امنیت سازمان ملل در حالی درباره افغانستان مطرح شده که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا قرار است روز جمعه میزبان اشرف غنی، رئیس جمهوری و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی سازش ملی افغانستان در کاخ سفید باشد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سازمان ملل شورای امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۲۹۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل

یک هیئت بلندپایه ترکمنستان برای گفتگو درباره توسعه تجارت و ترانزیت با افغانستان به کابل سفر کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، هیئت بلندپایه جمهوری ترکمنستان به هدف ادامه گفتگوها با مقامات حکومت طالبان به‌منظور توسعه تجارت و ترانزیت میان دوکشور وارد کابل شده است.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان، قرار نشست سه‌جانبه جهت اتصال منطقه‌ای و توسعه تجارت و ترانزیت میان افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان در روزهای آینده برگزار گردد.

پس از رسیدن هیئت ترکمنستان، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان نشست بین‌الوزارتی را پیرامون دستورکار نشست سه‌جانبه با ترکمنستان و قزاقستان برگزار کرد.

این نشست با حضور نمایندگان وزارت‌های امورخارجه، معادن، کشاورزی، آبیاری و دامپروری، مخابرات و فناوری اطلاعات، بانک مرکزی افغانستان و اداره خط آهن افغانستان برگزار شد.

دیپلماسی تجاری محور سفر هیئت حکومت طالبان به ترکمنستانترکمنستان از شرکای مهم اقتصادی افغانستان می‌شودترکمنستان: افغانستان بر اساس حقوق بین‌الملل از منابع آبی استفاده کند

عزیزی در این نشست با تأکید به آماده‌سازی فهرست فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان، افزایش دادوستد میان کشورها، از نمایندگان ادارات خواست موضوعات مورد بحث ادره خود و دستورکار تهیه شده این وزارت را با مقامات مربوطه در میان بگذارند.

کارشناسان افغان پیش از این با اشاره به دیدارهای هیئت حکومت طالبان با مقامات عالی ترکمنستان تاکید کرده بودند در صورت عملی شدن پروژه‌های بزرگ از جمله «تاپی»، واردات برق و همکاری ریلی، ترکمنستان از شرکای مهم اقتصادی افغانستان می‌شود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • به صورت گسترده در جهان پذیرفته شده ایم
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه
  • طالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابد
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • طالبان: تلاش کابل-مسکو می‌تواند جلوی تهدیدات را بگیرد
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد
  • چین:گشایش کریدور «واخان» با افغانستان را بررسی می‌کنیم