Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@01:32:18 GMT

از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی استفاده شود

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۱۴۰۹

از ظرفیت‌های جهاددانشگاهی استفاده شود

ایسنا/همدان معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان گفت: ۵۷ نهاد مردمی و۴۰۰۰ گروه جهادی در استان همدان با معاونت قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همکاری می‌کنند.

عباس نجفی صبح چهارشنبه ۲ تیرماه با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا به مناسبت هفته قوه قضائیه، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی ظرفیت عظیمی است که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کند و ما باید تلاش کنیم از حداقل ظرفیت‌های موجود این نهاد استفاده کنیم چون اعتقاد ما این است که باید نگاه کارشناسانه و علمی به مسائل داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجفی با اشاره به استفاده از ظرفیت مرکز مشاوره و خانواده جهاد دانشگاهی همدان، تصریح کرد: ما باید بتوانیم با نهادهای مختلف تعامل داشته باشیم و در همین راستا از اواخر سال ۹۸ تلاش کردیم تا سامانه مشارکت‌های مردمی را راه‌اندازی کنیم.

وی ادامه داد: نهادهای مردمی می‌توانند در این سامانه ثبت‌نام کنند و آمادگی خود را برای کمک به ما اعلام کنند تا بتوانیم از ظرفیت این نهادها استفاده کنیم که تاکنون ۵۷ نهاد مردمی و چهارهزار گروه جهادی در استان با ما فعالیت می‌کنند و می‌توانند در حوزه‌های مختلف مشاوره بدهند و در مواردی به تصمیم‌گیری قاضی کمک کنند.

معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان با اشاره به عدم فعالیت برخی از نهادهای مردمی در استان، مطرح کرد: در استان همدان حدود ۶۰۰ نهاد مردمی وجود دارد که فقط ۵۰ نهاد فعال هستند و بخش اعظمی از آنها فقط در فصول خاص و برای مقاصد خاصی فعالیت می‌کنند در صورتیکه نهادهای مردمی باید باید به صورت مستقل فعالیت کنند.

نجفی در رابطه با سامانه سجام، توضیح داد: در این سامانه برای مشارکت همه عموم است و شهروندان می‌توانند با مراجعه به این سامانه بدون اینکه هویت آن‌ها معلوم شود، گزارش تخلفاتی که اطلاع دارند را اطلاع دهند و ما روزانه این گزارشات را بررسی می‌کنیم و در یکسال گذشته ۴۰۰ فقره گزارش از این سامانه دریافت کردیم که ۷۰ درصد این گزارشات به نتیجه رسیده است.

مردم و دستگاه‌های دولتی وظایفشان در حوزه پیشگیری از وقوع جرم را به صورت کامل انجام ندادند

وی با بیان اینکه در گذشته دستگاه قضائی فقط به دنبال حل و فصل پرونده‌ها بود، گفت: شورای اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم از سال ۹۴ با همکاری قوای دیگر و نهادهای نظامی تشکیل شد زیرا دیگر برخورد با جرائم به تنهایی کفایت نمی‌کند و ما باید در حوزه پیشگیری از وقوع جرم اقدامات لازم را انجانم دهیم.

نجفی ادامه داد: مردم و دستگاه‌های دولتی وظایفشان در حوزه پیشگیری از وقوع جرم را به صورت کامل انجام ندادند در صورتیکه باید مطالبه‌گری صورت بگیرد و این نهادها پاسخگو باشند و دستگاه‌های مختلف باهم مکاتبه و تعامل داشته باشند.

وی با بیان اینکه موارد پرتکرار و فاقد روند قضائی که قائل به شخص است باید بلافاصله پس از احراز هویت انجام شود، توضیح داد: در دو حوزه فک پلاک و دریافت حکم رشد برای دریافت تسهیلات ازدواج توانستیم در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ ورودی دو هزار و ۸۰۰ پرونده یعنی عملکرد دو شعبه در طول یک سال را به سیستم قضائی کاهش دهیم تا کار مردم راحت‌تر انجام شود.

معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان درباره با عملکرد کمیته معتذرین، گفت: ما اگر بتوانیم اخلاق را در جامعه نهادینه کنیم تعداد دعاوی کاهش پیدا می‌کند زیرا جرم اول در استان همدان، توهین زبانی است.

فرهنگ عذرخواهی در جامعه تقویت شود

نجفی اظهار کرد: ما بر روی مباحث اخلاقی خیلی وقت نگذاشتیم در صورتیکه در این حوزه آیات و روایات متعددی داریم و می‌توانیم فعالیت‌های گسترده‌ای داشته باشیم و رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی رسالت مهمی در این زمینه دارند.

وی با بیان اینکه باید فرهنگ عذرخواهی در جامعه تقویت شود، اظهار کرد: در دادگاه، زندان، دادسرا و کلانتری‌ها از فرد مجرم می‌خواهند که در صورت تمایل از شاکی عذرخواهی کند و با همین روش توانستیم از اواخر آبان‌ماه سال گذشته تاکنون، نظر مساعد ۱۷۰۰شاکی را جلب کنیم.

 نجفی خاطرنشان کرد: حضور افراد در زندان‌ها علاوه بر تبعات اجتماعی به‌صورت میانگین ماهیانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای کشور هزینه دارد که شامل هزینه‌های خوراک، درمان و خدماتی است که به آن‌ها ارائه می‌شود.

وی درباره فعالیت کمیته مصلحین، مطرح کرد: ۲۵۰ کمیته در میان اصناف و مساجد راه‌اندازی شده تا این گروه‌ها دعاوی موجودی که میان افراد صورت می‌گیرد حل و فصل و از حضور افراد در دادگاه‌ها جلوگیری کنند.

۶۱ درصدطلاق‌های همدان توافقی است 

وی با بیان اینکه در زمینه پیشگیری از آسیب‌های خانواده به خوبی کار نکردیم، گفت: خانواده کانون انتقال فرهنگ به نسل جدید است و انعکاس تربیت خانواده به جانعه باز می‌گردد به همین دلیل به دنبال این هستیم تا برنامه‌های متعددی در این زمینه برگزار کنیم.

نجفی ادامه داد: در حال حاضر ۶۱ درصد از طلاق‌هایی که در استان صورت می‌گیرد، طلاق‌های توافقی است و قبح این عمل در جامعه شکسته شده در صورتیکه ما تلاش می‌کنیم با برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه مهارت‌های زندگی قبل از ازدواج و هنگام فرآیند طلاق به این افراد کمک کنیم تا بنیان خانواده آن‌ها محکم شود.

وی خاطرنشان کرد: در نظام آموزشی، آموزش و پرورش و آموش عالی در حوزه مهارت‌های زندگی کار نکردیم اما در حال حاضر در استان تلاش می‌کنیم با نهادهای مختلف تعامل داشته باشیم و در همین راستا سال گذشته طرح نماد ( نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) را به‌صورت پایلوت در شهرستان بهار برگزار کردیم و به دنبال این هستیم تا این طرح را در کل استان توسعه دهیم.

   انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی پيشگيري از وقوع جرم اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان داشته باشیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۱۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات بهداشتی به ۳۴۳۶ مورد حیوان گزیدگی در کردستان ارائه شد

فرزام بیدارپور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سال ۱۴۰۲، دانشگاه به ۳ هزار و ۴۳۶ مورد حیوان گزیدگی در استان خدمات بهداشتی درمانی ارائه داده است که نسبت به سال ۱۴۰۱ که حدود ۲ هزار و ۹۵۷ مورد بوده افزایش نشان می‌دهد.

وی بهترین راه برای برخورد با این مشکل را پیشگیری دانست و گفت: با هماهنگی‌های درون و برون بخشی، آموزش گروه‌های در معرض خطر، شناسایی موارد گزیدگی، پیگیری و درمان زود هنگام و واکسیناسیون به موقع حیوانات می‌توان اقدامات پیشگیرانه انجام داد.

بیدار پور افزود: از مجموع حیوان گزیدگی‌های یاد شده در استان، تعداد موارد سگ گزیدگی بالاتر بوده و در تمامی موارد واکسن و در صورت نیاز بیمار، سرم ضد هاری دریافت کرده است.

وی یادآور شد: هزینه تزریق واکسن و سرم برای هر مورد حداقل ۵۰ میلیون ریال است که به صورت رایگان ارائه می‌شود.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: در سال گذشته تزریق واکسن و سرم تراپی مجموعاً ۹۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال برای سیستم سلامت استان هزینه در بر داشته است.

وی از فعال بودن واحد پیشگیری و مراقبت هاری و حیوان زدگی در مراکز درمانی تمام شهرستان‌های سطح استان خبر داد و گفت: در موارد حیوان گزیدگی لازم است فرد بلافاصله به مدت حداقل یک ربع با آب گرم پرفشار و صابون محل گزیدگی را شسته و بی درنگ به واحد پیشگیری و مراقبت هاری و حیوان زدگی در بیمارستان نزدیک به محل زندگی خود مراجعه نماید.

بیدارپور اضافه کرد: واحد پیشگیری و مراقبت بیماری هاری و حیوان گزیدگی به صورت ۲۴ ساعته فعال است.

کد خبر 6078925

دیگر خبرها

  • کاهش جرائم مربوط به سرقت در ۱۵ حوزه قضایی 
  • خراسان شمالی دومین استان کشور در مبارزه با مواد مخدر
  • هدف گذاری اصلی ستاد مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی پیشگیری باشد
  • مشکلات کمپ ترک اعتیاد زنان بجنورد رفع شود
  • هدف گذاری ستاد مبارزه با مواد مخدر باید پیشگیری باشد
  • مردم تشنه نقش‌آفرینی در حوزه آسیب‌های اجتماعی هستند
  • عملکرد شهرداری مشهد در حوزه پیشگیری از اعتیاد کم‌نظیر است
  • مردم خواهان نقش‌آفرینی در حوزه آسیب‌های اجتماعی هستند
  • خدمات بهداشتی به ۳۴۳۶ مورد حیوان گزیدگی در کردستان ارائه شد
  • هشدار پلیس آگاهی برای پیشگیری از کلاهبرداری