Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه با مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور باید فاتحه عدالت آموزشی را در کشور خواند، گفت: این طرح ناعدالتی را از وضعیت سرسام‌آور فعلی هم بیشتر می‌کند. - اخبار اجتماعی -

احمد نادری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصمیمات جدید درباره کنکور اظهار کرد: خروجی جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، طرح کاملاً ناپخته‌ای است، قبلاً کمیسیون آموزش مجلس به موضوع کنکور ورود کرده بود اما پس از آن شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع کنکور ورود کرد و اساساً تقسیم کار سنتی بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون آموزش مجلس را نادیده گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طرحی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی بعد از جلسات متعدد درباره کنکور مصوب شد، بسیار ناپخته است و قطبی‌سازی آموزش و طبقاتی شدن آموزش در کشور را بیشتر می‌کند و اصلاً به صلاح نیست بنابراین باید فکر جدی برای این مصوبه کرد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی علاوه بر جزئیاتی که درباره کنکور دارد، دو مولفه را برای پذیرش دانشگاه‌ها لحاظ کرده است؛ نخست، آزمون تخصصی (کنکور) و دوم بحث معدل که براساس نمرات دو سال پایانی دوره متوسطه دوم است که سهم معدل و کنکور با یکدیگر متفاوت است.

معدل بالاتر دانش‌آموزان مدارس خاص

نادری ادامه داد: در بحث سهم بالای معدل برای ورود به دانشگاه‌ها باید گفت دانش‌آموزانی که به مدارس غیرانتفاعی و مدارسی که سطحشان بالاست، می‌روند، معدل بالا دارند اما افرادی که  به مدارس عادی می‌روند یا دانش‌آموزان مناطق محروم از جمله سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان و ... نمی‌توانند مانند افرادی که در شمال تهران به مدارس غیرانتفاعی و خاص می‌روند و خانواده آنها پولدار است و هزینه می‌کنند درس خوانده و نمره بالا بیاورد بنابراین معدلشان پایین‌تر است.

وی گفت: براساس طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پذیرش دانشگاه‌ها سهم معدل بالا است و این نخستین شکاف عدالتی است؛ نکته دیگر بحث آزمون است، در بحث آزمون هم روند فعلی دنبال خواهد شد یعنی افرادی که پول بیشتری دارند می‌توانند در آزمون‌های آزمایشی شرکت کنند و آمادگی بیشتری را داشته باشند؛ طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور نه تنها فاصله طبقاتی آموزش را کمتر نکرده و عدالت آموزشی را رقم نمی‌زند بلکه ناعدالتی را از وضعیت سرسام‌آور فعلی هم بیشتر می‌کند و خلاف عدالت آموزشی است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس بمتذکر شد: آنچه طی سال‌های اخیر در بحث کنکور شاهد هستیم این است که محلی شده برای مافیای کنکور و سالانه 8 هزار میلیارد گردش مافیای کنکور است؛ یک دست این مافیا در دست سازمان سنجش و دست دیگرش در جیب مردم است؛ کنکور واسطه‌ای برای ایجاد نابرابری آموزشی  شده است، افرادی که پول بیشتری دارند در کلاس‌های کمک آموزشی و آزمون‌ها شرکت می‌کنند و کسانی که پول دارند در دانشگاه‌های برتر کشور پذیرش می‌شوند و آنهایی که پول ندارند، تکلیفشان مشخص است!

نادری افزود: طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز دقیقاٌ ادامه همین روند است یعنی افرادی که پولدار هستند در آزمون‌های آزمایشی شرکت کرده و به مدارس غیرانتفاعی و خاص می‌روند و طبیعتاً نمرات بالا کسب کرده و در دانشگاه‌های برتر قبول می‌شوند.

وی ادامه‌داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی برای این طرح، جلسات متعددی در کمیسیون‌های فرعی داشت اما باید بگوییم "کوه موش زاییده" است! این طرح خلاف عدالت آموزشی است و باید اصلاح شود.

شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست‌گذار یا قانونگذار

نادری متذکر شد: کمیسیون آموزش و مجلس شورای اسلامی باید در این حوزه قانونگذاری کنند و نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستگذاری است اما در حال قانونگذای هستند که این اشتباه است؛ اگر قرار است شورای عالی انقلاب فرهنگی قانونگذاری کند باید کمیسیون آموزش مجلس را تعطیل کنیم؛ این شورا نقش سیاستگذاری دارد و باید به نقش خود برگردد.

عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: اگر طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور اجرا شود باید فاتحه عدالت آموزشی را در کشور خواند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا روسای سه کمیسیون مجلس و رئیس مجلس که در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور دارند به این مصوبه اعتراض نکردند؟ گفت: آنها هم اعتراض کردند و اینگونه نبوده که اعتراض نکنند؛ روز گذشته با دو نفر از روسای کمیسیون‌ها صحبت کردم و آنها هم معترض بودند.

نادری درباره اینکه چرا برای ورود به دانشگاه‌ها شرط معدل گذاشتند، بیان کرد: طرحی که در مجلس داشتیم معدل را درنظر گرفته بود اما سهم معدل بسیار کم بود و با ترازبندی‌ها بحث معدل به گونه‌ای اعمال می‌شد که هر شهری به نسبت خودش سنجیده می‌شد نه اینکه  شمال تهران و سیستان و بلوچستان با یکدیگر سنجیده شوند، باید از طراحان طرح پرسید که چرا شرط معدل را بدین شکل گذاشته‌اند و این برای بنده هم جای سؤال است.

به گزارش تسنیم، به تازگی شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای درباره کنکور داشت که برخی بندهای آن بدین شرح است:

طبق مصوبه اول، در آزمون سراسری، سهم آموزش و پرورش به‌لحاظ سابقه تحصیلی 60 درصد و سهم کنکور سراسری 40 درصد خواهد بود

طبق مصوبه دوم، کنکور سراسری مختص دروس تخصصی است و دروس عمومی به بخش سوابق تحصیلی منتقل می‌شود و سوابق تحصیلی مبنای ارزیابی نهایی خواهد بود

طبق مصوبه سوم، آزمون سنجش (کنکور) دو بار در سال برگزار می‌شود تا فشار و اضطراب از روی دانش‌آموزان  برداشته شود و دانش‌آموزان وقتی در این آزمون شرکت می‌کنند نگران نباشند که تا سال دیگر فرصت دیگری نخواهند داشت.

طبق مصوبه چهارم، نتایج آزمونی که دانش‌آموزان در آن شرکت می‌کنند تا دو سال اعتبار خواهد داشت و دانش‌آموزان می‌توانند از نتایج آن تا دو سال استفاده کنند.

طبق مصوبه پنجم، دانشگاه‌های کشور می‌توانند یک حدنصاب برای معدل بگذارند و بر اساس آن مشخص کنند که تا چه معدلی را  پذیرش می‌کنند و اگر معدل داوطلب از میزان مشخص پایین‌تر باشد این اختیار به دانشگاه‌ها داده می‌شود که داوطلب را پذیرش نکنند!!

جزئیات مصوبه جدید برای کنکور/ سهم نمرات دانش‌آموزان در کنکور 60درصد شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور ۸ ۴۲ درصد ۳ ۴۶ درصد شورای عالی انقلاب فرهنگی کنکور طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی کمیسیون آموزش مجلس عضو کمیسیون آموزش عدالت آموزشی کمیسیون آموزش درباره کنکور دانش آموزان دانشگاه ها طبق مصوبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۴۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای فرهنگ عمومی باید به قرارگاه تبدیل شود

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور در نشست شورای فرهنگ عمومی استان قزوین گفت: پس از تشکیل قرارگاه شورای فرهنگ عمومی باید تمامی برنامه‌ها براساس برش استانی در مهندسی فرهنگی کشور اجرایی شود.

وی اضافه کرد: فرمانده قرارگاه‌های شورای فرهنگی عمومی، امام جمعه و استانداران هستند که بایستی بر اجرای دقیق مصوبات این شورا نظارت کافی داشته باشند.

حجت الاسلام خسروپناه در خصوص اهمیت رصد مسائل مهم استان نیز اظهار کرد: در هر استان معاونت اجتماعی فراجا، اداره کل اطلاعات و اطلاعات سپاه از منابع ارزشمند و گنجینه‌های رصد مسائل محسوب می‌شوند که باید از این ظرفیت‌ها بهره برداری کرد و در طرح و برنامه ریزی قرارگاه فرهنگ عمومی نیز به نحو مطلوب استفاده شود.

به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور، در هجدهمین سفر استانی تصمیم گرفتیم به قزوین بیاییم تا در شورای فرهنگ عمومی به موارد مهم و اساسی اشاره کنیم تا ارتقای فرهنگی بیشتری را در این استان شاهد باشیم.

حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه در مسیر کار‌های فرهنگی باید از تمامی دستگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و گروه‌های مردمی استمداد گرفت، ادامه داد: ما در سطح کشور نیز سازمان بازرسی را به خدمت گرفتیم که بر اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نظارت داشته باشد.

وی، نقش رسانه‌های مجازی را در پیشبرد اهداف فرهنگی کشور بسیار مهم دانست و اضافه کرد: توجه به چنین رسانه‌هایی باید سرلوحه کار‌ها باشد و حتی پیشنهاد می‌کنیم نماینده‌ای از فعالان رسانه‌های مجازی جهت حضور در نشست‌های شورای فرهنگ عمومی استان نیز معرفی شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور بیان کرد: مصوبات این شورا از سوی استاندار ابلاغ می‌شود که البته پیش از این مصوبات از سوی دبیر ابلاغ می‌شد، به همین دلیل اگر مصوبه‌ای از سوی دستگاهی اجرا نشده باید متولی آن برای مدیریت ارشد استان گزارش دهد که چرا کار انجام نداده است.

قزوین دارای ۶ سرمایه معنوی و تمدنی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ظرفیت و سرمایه‌های استان قزوین اشاره کرد و گفت: قزوین دارای ۶ سرمایه معنوی و تمدنی است که آنها را باید در حوزه‌های تاریخی، شهدا، فرهنگ و هنر، علمی، مدیریتی و اجتماعی مورد تاکید قرار داد.

به گفته حجت الاسلام خسروپناه، قزوین به عنوان مرکز پایتخت دوران صفویه، انجام فعالیت‌های مذهبی، قرآنی و شبکه امامت، وجود هنر‌های دستی مثل جاجیم بافی، گچ بری، زره بافی و موارد دیگر و از همه مهمتر همدلی و همگرایی مسوولان و مدیران استانی که در کشور بی نظیر بوده و زبانزد عام و خاص نیز محسوب می‌شود، تنها بخشی از گنجینه ارزشمند این استان به شمار می‌رود.

حجت الاسلام خسروپناه با تاکید بر اینکه سیره شهیدانی، چون رجایی و بابایی باید سرلوحه کار مدیران قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: بنده در طول ماه چند مرتبه برای زیارت مزار شهید بابایی از تهران به قزوین آمده ام و می‌دانم که این شهید سراسر اخلاص تا چه اندازه برای نظام مقدس ما ارزشمند است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • گزارش تصویری | تقدیر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال رستگاری
  • برگزاری ۷۵۰۰ نفر ساعت آموزش توانمندسازی برای تشکل‌های ایثارگری
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاه قانون‌گذاری ندارد!
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • آیا امسال سال تحصیلی جدید از ۱۰ شهریور آغاز می شود؟!
  • حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی
  • حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی در کشور
  • شورای فرهنگی محیط زیست در همه استان‌ها فعال می‌شود
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • شورای فرهنگ عمومی باید به قرارگاه تبدیل شود