Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@09:06:23 GMT

آب اراضی کشاورزی در استخر ویلاها استفاده می‌شود

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۳۵۸۵۸

آب اراضی کشاورزی در استخر ویلاها استفاده می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، اکبر فتحی در جلسه مشترک مدیران ارشد شرکت آب منطقه‌ای و سازمان جهاد کشاورزی که با حضور غفارزاده، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان برگزار شد، در ارتباط با قانون اختصاص خانه کارگری اظهار داشت: با توجه به تعریف باغ و بررسی در کمیسیون ماده یک استان، مجوز تخصیص خانه کارگری صادر می‌شود و منظور از خانه کارگری یک محل برای نگهداری از ابزارها و وسایل مورد استفاده در باغ است که در بعضی از موارد به ویلا تبدیل می‌شود و اراضی کشاورزی از بین رفته و آب کشاورزی در استخر ویلاها استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باغ محلی است که دارای آب، درختان و محصولات کشاورزی است و در این صورت می‌توان مجوز خانه کارگری صادر کرد و اگر شرایط گفته شده مثل آب را نداشته باشد، مجاز به ساخت خانه کارگری نخواهد بود.

فتحی به تعامل میان وزارت نیرو (شرکت آب منطقه‌ای استان) و وزارت جهاد کشاورزی (سازمان جهاد کشاورزی استان) تاکید کرد و افزود: همواره در طول سالیان باید یک تعامل و ارتباط نزدیک بین این دو حوزه وجود داشته باشد چرا که بیشترین مصرف آب در کشور مربوط به حوزه کشاورزی بوده و باید برای روش استفاده و میزان مصرف برنامه ریزی کرد و با استفاده از روش‌های نوین و بهینه، میزان مصرف را کاهش داد.

وی ادامه داد: شرکت آب منطقه‌ای استان در توزیع آب کشاورزی شهرستان ملکان از شبکه آبیاری و زهکشی شهید کاظمی، ضمن هماهنگی با مدیریت منابع آب حوضه، با لحاظ نوع کشت منطقه در ماه‌های تیر و مرداد تمهیدات لازم را به عمل آورد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه در صورت عدم تأمین آب در زمان مناسب، علاوه بر افت محصول، درختان و اراضی کشاورزی زیادی از بین خواهد رفت، تاکید کرد: این تضاد منافع بین دو استان می‌تواند با مدیریت حوضه‌ای رفع گردد و البته استانداران هر دو استان نیز باید در جریان این اتفاق مهم قرار داده شوند و راه حل‌ها بررسی شود.

فتحی به مشکلات حوزه آب و خاک در پایاب سد ینگجه شهرستان هریس اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبات کارگروه آب و کشاورزی شهرستان، شرکت آب منطقه‌ای باید نسبت به مطالعه و اجرای شبکه اصلی سد مذکور اقدام نماید تا کشاورزان بتوانند از سیستم سامانه نوین آبیاری اجرا شده در پایاب سد بهره مند گردند.

وی افزود: باید هماهنگی‌ها بین دو سازمان متبوع به گونه‌ای نزدیک و تنگاتنگ باشد که اقدامات هر سازمان به دنبال اقدامات سازمان دیگر تکمیل شود.

وی پروژه پایاب سد خداآفرین را یک انقلاب آبی در کشور و منطقه دانست و گفت: سدسازی، اجرای شبکه‌های اصلی آبی و فرعی در داخل مزارع یک پروژه عظیم در حوزه آب و خاک کشاورزی است که منطقه را دگرگون کرده است و اگر هماهنگی بین این دو سازمان نزدیک و قوی باشد می‌توان در آینده نزدیک از این پروژه بهره برداری کرد.

وی همچنین با گلایه از ناهماهنگی شرکت آب منطقه‌ای استان در پروژه‌های کشاورزی گفت: انرژی و منابعی که این سازمان در منطقه یکانات هزینه کرد، اگر در پایاب سد خداآفرین مصرف می‌شد، این پروژه قابلیت بهره برداری داشت.

کد خبر 5242967

منبع: مهر

کلیدواژه: منابع آبی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی انتخابات 1400 ویروس کرونا مشارکت مردم در انتخابات شورای شهر عکس استانها سیدابراهیم رئیسی کرمانشاه نتایج شمارش آرا گرگان بوشهر انتخابات شورای شهر و روستا دهه کرامت انتخابات ایلام شرکت آب منطقه ای استان سازمان جهاد کشاورزی خانه کارگری پایاب سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۵۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان احداث باغ در اراضی شیب‌دار گلستان از نهال رایگان بهره‌مند می‌شوند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: متقاضیان احداث باغ در اراضی شیبدار گلستان می‌توانند از مزایای طرح کشت درختان مثمر در اراضی شیبدار بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی، اظهار کرد: با توجه به شرایط اقلیمی موجود و درجه حرارت مناسب در اکثر مناطق استان، فرصت احداث باغ در اراضی شیبدار تا پیش از گرم شدن هوا وجود دارد.

وی افزود: متقاضیان احداث باغ در این عرصه‌ها می‌توانند با حضور در مراکز جهاد کشاورزی شهرستان خود و ارائه درخواست، از مزایای طرح کشت درختان مثمر در اراضی شیبدار، شامل نهال زیتون و کشت رایگان آن بهره‌مند شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان همچنین با تاکید به ایجاد گلخانه آن را یکی از محافظان آب در دوران خشکسالی دانست و گفت: کشت گلخانه‌ای علاوه‌بر کاهش قابل‌توجه مصرف آب، میزان تولید و اشتغال را ۱۰ برابر می‌کند.

وی با بیان اینکه تولید در گلخانه ۱۰ برابر تولید در فضای باز است، از سویی دیگر این نوع کشت ارزش افزوده خوبی به همراه دارد، افزود: به دلیل رویکرد صادرات‌محور محصولات گلخانه‌ای با رونق این نوع کشت، امکان صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای منطقه فراهم شده است و سود خوبی عاید گلخانه‌داران می‌شود.

برزعلی با اشاره به توسعه گلخانه‌ها در گلستان توضیح داد: سیاست توسعه گلخانه‌های کشور مبتنی بر مطالعاتی بود که توسط وزارت جهاد کشاورزی در اواسط دهه ۹۰ انجام شد و براساس آن پس از تصویب هیئت دولت، توسعه کشت گلخانه‌ای در کل کشور کلید خورد.

وی با اشاره به اینکه در سایه کمک‌های دولت، محصولات کشاورزی از فضای باز به فضای زیرپوشش گلخانه منتقل شدند، بیان کرد: گلستان به دلیل برخورداری از اقلیم‌های متفاوت از جمله مناطقی است که برای توسعه کشت گلخانه‌ای شناسایی شده و در راستای آن دولت برای توسعه گلخانه‌ها در مناطق مستعد، اعطای تسهیلات و صدور مجوز به متقاضیان کمک کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به حمایت‌های جهاد کشاورزی از متقاضیان احداث گلخانه توضیح داد: انجام هر فعالیتی نیاز به دانش و تجربه دارد، از این رو علاقه‌مندان به این حوزه باید از حداقل اطلاعات و دانش در حوزه کشت گلخانه‌ای برخوردار باشند.

وی حداقل مساحت مورد نیاز برای احداث گلخانه در روستاها را چهار هزار متر مربع زمین اعلام کرد و گفت: حداقل سه هزار متر مربع از زمین باید زیر پوشش گلخانه‌ای برود.

برزعلی از علاقه‌مندان به احداث گلخانه خواست که سطوح بالاتری را برای احداث گلخانه انتخاب کنند تا ضمن افزایش درآمد، در آینده امکان صادرات محصولات خود را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: متقاضیان پس از دریافت پروانه تأسیس گلخانه می‌توانند مجوز تغییر کاربری زمین و تأمین انشعابات گاز، برق را دریافت کنند در کنار آن دولت برای حمایت از این افراد، ۸۰ درصد هزینه ساخت گلخانه را در قالب تسهیلات پرداخت می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه تسهیلات احداث گلخانه با بازپرداخت پنج‌ساله با یک سال تنفس به متقاضیان اعطا می‌شود، افزود: تسهیلات پرداختی برای احداث گلخانه، از محل تبصره ۱۸ و با کارمزد ۱۸ درصد به متقاضیان تعلق می‌گیرد.

وی از برپایی کارگاه‌های آموزشی مستمر در طول سال برای ارتقای دانش گلخانه‌داران خبر داد و گفت: از سال ۱۳۹۶ تاکنون برای ۴۰۰ طرح گلخانه‌ای به مساحت ۱۰۴ هکتار تسهیلات اعطا شده و ۷۷ طرح گلخانه‌ای نیز به مساحت ۵۶ هکتار در دست ساخت است.

به گفته برزعلی، در یک سال گذشته با توجه به محدودیت منابع مالی، روند اعطای تسهیلات کُندتر شده است اما باز هم حمایت‌های لازم از متقاضیان وجود دارد تا اعطای تسهیلات در اولین فرصت عملیاتی شود.

کد خبر 745344

دیگر خبرها

  • احداث کانال انتقال آب کشاورزی در سوادکوه‌شمالی
  • کاشت گندم در ۱۵۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی قزوین
  • رفع تداخل هزار پلاک از اراضی ملی در لرستان
  • تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی باعث افزایش بهره‌وری می‌شود
  • متقاضیان احداث باغ در اراضی شیب‌دار گلستان از نهال رایگان بهره‌مند می‌شوند
  • رفع تداخل ۱۰۰۰ پلاک از اراضی ملی در لرستان
  • ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی جهادکشاورزی در کشور به مسکن اختصاص یافت
  • استقرار تیم بازرسی اداره کل بازرسی استان یزد در جهادکشاورزی
  • ۹۰ درصد اراضی کشاورزی قزوین رفع تداخل شد
  • طرح ساماندهی و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی اعلام وصول شد